I'm watching you.


Jag måste bara nämna en grej som de sa på Klass 9A igår. Det var så jäkla bra!
Det kom en författare på besök till svenskalektionen och han frågade:
"Om du hade ett par extra ögon, var skulle du sätta dem då?"
Svenskaläraren svarade "i nacken", såklart. Det tänkte jag med och det gör mig arg!
Författaren pratade om att vi blir hjärtvättade i skolan. Vi lär oss olika uttryck som gör att vår fantasi och kreativitet försummas. 90% av alla vuxna svarar som läraren. Alla har ju hört uttrycket "ögon i nacken", så det är ju inte så konstigt. Vi lär oss att allt ska vara på ett visst sätt och kan inte tänka steget längre.
När samma fråga i stället hade ställts till små barn, som inte har lärt sig dessa uttryck, blev svaren betydligt mer kreativa.
En hade svarat: "Jag skulle ge dem till en blind." Det är ju så omtänksamt att man börjar gråta. Jag skulle aldrig komma på att svara något sådant. Såklart att en blind behöver dem bättre än vad jag behöver dem i nacken.
En sexårig pojke svarade: "Jag skulle sätta de på storasyrrans rum!" Haha, roligast nånsin! Det är klart att man undrar vad syrran pysslar med...

image354

Jag vet ärligt talat var jag skulle sätta ett par extra ögon. Om jag hade barn skulle jag väl sätta dem någon stans så att jag kunde hålla koll på dem och slippa oroa mig. Men nu har jag inga, så det får väl bli i nacken då. Tråkmåns.

Var skulle du sätta ett par extra ögon?


Kommentarer

Postat av: Geccod

Haha, men det är väl klart man vill sätta dem i nacken. Palla vända på huvudet om man ska kolla vad som händer bakom en liksom. ;P

2008-04-03 @ 15:52:51
URL: http://Geccod.blogg.se
Postat av: Mattias Anderson

Hej

Jo ögonfrågan är bra och relevant. Tror nog att du skulle uppskatta Ideboken av Fredrik Hären. Tänkte bara få passa på att tipsa om en liten fiffig produkt jag plockat fram. Den blandar kunskap med information och spel och lite mer finns via www.cado.nu Tänkte inte vara mer långranding än så eftersom det är dags att gå ut med jycken. Din blogg gör mig glad och får mig att fundera. Heders.

Mvh

Mattias Andersson.

2008-04-10 @ 01:33:05
URL: http://www.cardo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0