Bridge walk


Idag tänkte vi åka till Manly och Sydneys norra stränder. Det var jättefint väder här i Maroubra, men när vi kom ner till stan var det helt molningt och kallt. Så det kändes inte speciellt värt att åka till Manly och inte kunna bada eller någonting. Speciellt med tanke på att vi åkte till Wollongong med världens skitväder, så vi ville inte att vädret skulle förstöra den här resan med.

Vi blev kvar i stan i stället, vandrade runt i gamla stan ett tag - The Rocks. Bara en massa rikemansaffärer, men väldigt fint var det! Vi hittade en gångväg till Harbour Bridge, en massa trappor upp till bron, och titt! Vilken utsikt!

The Rocks från ovan.

Vi gick över bron hela vägen till andra sidan. Jättefin utsikt från bron över Sydney och operahuset.



Hej bron!
Det var höga stängsel på sidorna så att man inte skulle kasta sig i vattet eller hoppa framför trafiken.
Bra där.



Vi gick tillbaka över bron, köpte oss lite thaimat och satte och sedan ett tag i Royal Botanic Garden.
Jag somnade på gräsmattan. Emelie väckte mig genom att hälla vatten på min rygg!
Busunge.

Jätteträdet. Titta hur gigantiskt det är jämfört med den lille gubben där. Se ut att vara 1000 år typ.

Vi hälsade på fina Guldpåven vid Katolska kyrkan. Han vinkade med palmblad och log lite försynt åt oss.

Plötsligt stötte vi på en göteborgare och lite stockholmare från hostelet vi bodde på första veckan. Treviga killar det där!
Nu bor de vid Bondi Beach och vi funderar på att fira Nyår med de där. Tydligen så kan man se hamnen och alla fyrverkerierna från ett högt berg där. Det låter tufft!
Säkert lättare att få en bra plats där mot hamnen som kommer att vara helt överbefolkad.

Jag läste just på Sydneys hemsida att nyårsfirandet lockar över 1,5 miljoner människor, därmed världens andra största nyårsfirande! 80 000 fyrverkerier skjuts iväg från bron och sex andra platser i hamnen. Många medier anser att Sydney har världens bästa nyårsfirande, bättre än New York, Paris och London. Det kommer att bli sjukt häftigt!

Men vi vet inte riktigt hur vi ska ta oss hem om vi firar inne i stan. Det går nog dåligt med bussar på nyår, men förhoppningsvis bättre avgångar från Bondi. Det får ta och kollas upp!


Kommentarer

Postat av: Emelie

Coola bilder på bron och ja, på allt annat också :)

Har också hört att Sydney har fränt nyårs firande, men jag hoppas ju förstås att KL också har det. Ha det bra, Gott nytt år! :D

2008-12-30 @ 05:54:54
URL: http://justdust.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0