Tjyvgubbe


Idag har jag fikat med Jossan som jag inte träffat på år och dar. Eller det känns som det. Några månader sedan är det allt i alla fall. Det känns som att det har hänt skitmycket sen vi sågs sist och vi hade hur mycket som helst att prata om, mest Jossan... Men, idag räckte inte tiden till riktigt. Jag skulle upp till cirkusen, för att sedan åka till Finspång och vara skylddockaSiemens företagsfest.


Där var det inte lite folk. Ett stort tält hade slagits upp i Slottsparken och 3500 personer var på plats. Tältet var gigantiskt och täckte hela parken. David Hellenius och Kristin Meltzer från "Hey Baberiba" var konfrecierer och åt sig en smörgås i samma lilla rum som oss. image567
Halva tältet inuti...

Jag placerades på ett bord på en gräsmatta vid entrén där jag skulle stå skyltdocka. Människor stirrade, fotade och tog på mina kalla fingrar för att kolla om jag var verklig. En utmaning att försöka hålla masken när folk gör allt för att störa.
"Tror du att hon blir arg om vi står här och provocerar henne ett tag?"
"Ska vi inte kickla henne? Då kanske hon börjar garva, eller ramla ner!" Det var en aning jobbigt att stå i samma ställning i höga klackskor i över en timme. Mina vader värker fortfarande. Men roligt också, såklart. Men man känner sig lite dum när man står på ett litet bord helt still ute på en gräsmatta... jag fick tydligen mycket beröm i alla fall.

Sedan gjorde slog lite volter på gräset och byggde pyramider med Lovisa och Ullis. Efter ett tag var jag skyltdocka igen tillsammans med Stina. Vi satte oss på ett bord men ena armen utsträckt och handflatan uppåt för att visa mot ingången. En gubbe kom fram och la en femma i min hand! några minuter gick och en annan gubbe kom och bytte ut femman mot ett annat mynt, vad jag trodde var en femtioöring eftersom den var mycket mindre. Jag blev lite sur först, men det var en tia som tur var. Jag bestämde mig för att ha kvar tian i handen för att få folk att lägga mer pengar, men det gick inget vidare. En tredje gubbe ställde sig vid mig och snodde tian! Jävla tjyvgubbe! Men han la snopet tillbaka den när jag stirrade på honom och vinkade med fingret. Ett såntdär argt komsikomsifinger.

En full man ställde sig framför Stina och stirrade på henne. Han stank sprit, men var glad och trevlig. Han ville lära sig hur man gjorde för att vara skyltdocka. Han blev väldigt glad över Stinas tips att fokusera på en punkt långt bort. Det hjälpte honom mycket, tydligen.
"Jag förstår att det krävs mycket träning", svamlade han.
"Ni måste öva och öva jättemycket."
Nja, jag kan ju inte påstå att det är speciellt svår. Det är väl bara att ställa sig och stirra... Sen fick han försöka och var minsann riktigt duktig, tills hans fru kom förbi och släpade med sig honom i armen.
image562image564image563image566
Anna tyckte att jag hade för lite bilder på mig själv i bloggen. Så här har ni mig i skyltdocke-/schlager-sminkning. Dock något bortnött, eftersom den kletades på för åtta timmar sedan...


Kommentarer

Postat av: anna

fantastisk! nu får du fortsätta uppdatera blogge så jag har någonting att fördriva tiden med!

2008-05-25 @ 08:31:43
Postat av: Josefine

Alltså, du får ju säga åt mig att vara tyst ibland. xD

2008-05-29 @ 23:01:11
URL: http://blackspot.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0