Fattig för en dag


Oh, jag har visst glömt berätta om en sak som hände i Göteborg.
En jävligt klantig grej.
Kvällen innan jag åkte så var jag ute med folket i klassen, därför plockade jag ur bankkortet och körkortet så att jag inte skulle behöva släpa på hela plånboken.
Det är ju smart om man kommer ihåg att lägga tilbaka dem också.

Så, jag åkte glatt iväg till Göteborg utan bankkort och körkort, helt utan kontanter förutom ett rör med 50 enkronor och lite småmynt som jag hade i bilen. Bara en väldig tur att jag inte behövde tanka på vägen. Eller blev stoppad av polisen...
När jag svängde in på Ica för att köpa bananer och lite smaskigt naturgodis och sedan ställde mig i kassan för att betala blev det hela väldigt pinsamt. Ingenstans kunde jag hitta mitt kort och jag letade runt som en liten tok i plånboken.
Kortet låg hemma på skrivbordet och retades med mig.

Tur att man har en mamma där hemma. Hon ringde runt en massa och fick tillslut tag på Niklas som skulle bo på samma hotell som mig, fast han skulle åka upp dagen efter. Så jag fick grejjerna tillslut.
Bara det att det inte var så kul att komma till en stad helt utan pengar.

Första dagen gick 56 kronor till parkering, vilket var alla pengar jag hade. Det är svindyrt att parkera i Göteborg! I alla fall i innerstaden. 20 kronor i timmen på de flesta ställen! Jag fick åka runt en massa och hittade tillslut parkering för 15 kr/tim. Skitdyrt det med. Jämfört med 10 kr/2 tim här hemma.

Jag bad väldigt snällt om att få äta på förskolan, så jag fick lite mat i mig den dagen i alla fall. Jag ville åka in till stan och gå i lite butiker, men parkering eller buss hade jag ju inga pengar till. Så det fick bli en liten promenad omkring hotellet, där jag faktiskt lyckades hitta ett par affärer där jag kunde fönstershoppa ett tag... Sen blev det TV-kväll på hotellet där det verkligen inte fanns något att titta på.
Vid kl 21 kom äntligen Niklas så jag kunde få min välbehövda kvällsmat. Jag som var svinhungrig redan vid klockan fyra...

Stackars klantiga Moa.


Kommentarer

Postat av: emelie

Hahaha, bra att ha tur i oturen iaf..

2008-10-02 @ 22:05:12
URL: http://midnight.blogg.se/
Postat av: Stina

Hoho men det är ännu dytare att parkera i stockholm! Uhh 60 spänn i timan betalade mamma när vi var där. Uch ><

2008-10-03 @ 11:23:57
URL: http://gnista.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0