Hon med kollen.


Jag körde fel på vägen hit. Jag har ingen GPS med mig, för Pavlina ville ha tillbaks den, så jag tänkte att jag hittar till hotellet ändå. Det är ju tredje gången jag är här.
Men icke. När jag kom till Sala kunde man välja på att köra väg 70 mot Enköping eller väg 70 mot Mora. Jag visste att jag hade kört mot Mora förra gången, men när man åker från Falun till Norrköping kör man först mot Enköping och det gick snabbare hem än dit, så jag tog vägen mot Enköping istället. Jag hade ingen kartbok med mig...
Jag tänkte att man åkte via Enköping till Falun, men det gick ju inte alls. Från Sala till Enköping var det 5 mil, men när jag väl var där så fanns det bara skyltar mot Norrköping, Stockholm, Oslo och blahiblaha... så jag var tvungen att åka tillbaka till Sala. Jag tog alltså en omväg på 10 mil och kom därmed fram en timme senare än vad jag hade tänkt!
Jag bara skrek ut högt och var arg på mig själv! Fan fan!
Jag kom inte i säng förrns klockan 12, så det blev bara 6 timmars sömn. Det klarar inte mitt lilla huvud.

Först efteråt kom jag på hur det hängde ihop. Det där med Enköping.
Enköping ligger söder om Sala (hade jag ingen aning om), så väg 70 går från Enköping, genom Sala upp till Mora.
Så när jag åkte från Falun mot Enköping, bytte jag till väg 56 i Sala. Så jag åkte ju aldrig genom Enköping. Puckohuvud.

Ni kanske inte alls hängde med. Men men. Jag ville bara att ni skulle veta att jag är trög. Att det är bra att ha en karta med sig när man åker.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0