Barabampampampaaa

Tjoflöjt!
Det här ska jag plugga i vår! Om jag kommer in vill säga...


Lärarprogrammet -Kunskap och fantasi, 210 hp
Göteborgs Universitet.


Inriktningen Kunskap och Fantasi riktar sig till studerande som utbildar sig till lärare i förskola och förskoleklass, fritidshem och skolans tidigaste år (skolår 1-2).
Denna inriktning kan med fördel kombineras med någon annan inriktning mot de tidigare åren. Den ger dig som student en bred kompetens att arbeta med barn i förskola som förskoleklass, fritidshem och grundskolans första år.
Inriktningen omfattar totalt 60 högskolepoäng och består av fyra kurser om vardera 15 högskolepoäng.
I inriktningen ingår totalt 15 högskolepoäng verksamhetsförlagd utbildning (VFU).
Kunskapsområden som ingår i inriktningen är förskolepedagogikens, fritidshemmets och skolans framväxt och historia, föreställningar om och syn på barn, barndom, lärande, lek, utveckling, kunskap, aktuell forskning inom fältet.
I inriktningens kurser integreras och bearbetas successivt 15 högskolepoäng i förskolebarns matematiklärande och 15 högskolepoäng i förskolebarns tal- och skriftspråkliga lärande, vilka utgör obligatoriska moment inom examen för läraruppdraget i förskola, förskoleklass och skolans tidigare år.


Jag vill bli dagisfröken minsann!
Den här inriktningen känns som en bra grund, sedan kan man bygga på och läsa tex mer estetiska ämnen som dans, musik och bild, något mer språk kanske eller naturkunskap, vi får se!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0