Plugg, plugg, plugg


Sitter och skriver på hemtentan som handlar om att definiera skillnader i begreppen
utbildning, bildning och allmänbildning.

Jag dör snart!

  • Diskutera begreppens bakgrund och bena ut utifrån Liedman och von Wright vilka skillnaderna i betydelse är. När är det relevant att tala om utbildning, bildning respektive allmänbildning? Vem kan utbilda eller bilda sig? Kan alla bli allmänbildade? Hur resonerar författarna.

  • Argumentera med utgångspunkt i din egen erfarenhet inom lärarprogrammet på vilket sätt utbildning, bildning och allmänbildning kan ses som relevanta målsättningar – eller inte. Motivera!

  • I vilken utsträckning bör skolan ge och förbereda pojkar och flickor för utbildning, bildning och allmänbildning? Exemplifiera från VFU eller annan skolerfarenhet. Ta gärna hänsyn till vad som sägs i läroplanerna.

Svårt, jobbigt, svårt, jobbigt.

På måndag ska det vara färdigt. 3000 tecken av 10 000 klart. Inte ens första punkten avklarad.
Förutom detta ska 105 sidor läsas i kurlitteraturen för nästa delkurs och utkast till projektrapporten vara klart.
Lycka till!


Pluggmoa.
I bakgrunden skymtar ni min nya bokhylla och vaniljdoftljus.
Fint va? IKEA is the shit.


Kommentarer

Postat av: Veronica

Hej.. jag höll på att söka på internet om dessa tre begreppen och hittade din blogg. Jag sitter själv med den uppgift som dugör och jag har inte heller fattat den. Är så himla stressad =(

2010-05-14 @ 21:05:27
Postat av: Veronica

Hej hittade dig när jag höll på att leta info om dessa tre begreppen. Sitter själv här och inte fattar något om denna uppgift =( så du är inte ensam. Stressad är jag.

2010-05-14 @ 21:06:53
Postat av: Sofia

Haha, va roligt! höll precis på att söka lite på nätet och hamnade på din blogg. sitter just nu och skriver på precis samma tenta! även jag sitter hemma som en stressad jag vet inte vad, så himla oförstårlig och svår.. Du är inte ensam! Lycka till :)

2010-05-14 @ 23:36:34
Postat av: Anela

Brudar, vilket härligt liv vi har! Fredagkväll och vi letar fakta om bildning, allmänbildning och utbildning. Det går bra nu.

2010-05-14 @ 23:46:39
URL: http://anelamedettaiborjan.blogg.se/
Postat av: valbone

sitter sent och barnen sover för att jag ska få lung och ro och sökte lite på nätet om liedman och wright för att det är stopp från min sida, så kom din sida upp, och när jag läste kommentaren så är jag inte ensam. lycka till allesammans

2010-05-15 @ 00:04:58
Postat av: Monica Sträng

hihi :P

2010-05-17 @ 01:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0