Kladd med färger


Det blev inget Universeum i onsdags.

Två av tre ordinarie pedagoger på avdelningen var sjuka och ersatta av vikarier, så det kändes inte som en jättebra idé att åka till stan med ett stort gäng busiga femåringar då.
Det fick bli picnic och Pippi-film i lekhallen istället. Barnen verkade rätt nöjda med det med.

Fick tillfälle att göra en av mina observationer också, där man ska analysera samspelet mellan barn och vuxen, vilken sorts atmosfär det är under observationen och hur den vuxne ser på lek och lärande.
Jag satt och pysslade med tio barn inne i ateljén. En tjej ville ha lila flaskfärg, men det fanns det inte, så jag frågade henne hur man ska göra om man vill blanda till lila. Vi provade oss fram med de förslag på färger som barnen sa. De tyckte att det var riktigt spännande och fler och fler barn kom och ville se vad som hände med färgen. Jag ställde mycket frågor för att vägleda barnen och vi fick till en riktigt bra lila färg tillslut plus en massa kladdiga barn och möbler. Kändes som att det jag gjorde var väldigt uppskattat och en riktigt bra situation att analysera!

Nu ska jag bara hitta någon bra tillfälle att observera när en annan pedagog håller i någonting. Men lite svårt när det bara är outbildade vikarier som jobbar hela tiden och inget direkt lärandetillfälle finns med.  Kanske blir bättre nästa vecka.

Kladd med färg.


Barnens egna kreativa pysselidéer.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0