När man känner sig riktigt nöjd

Igår var en riktigt, riktigt bra dag!
Hade näst sista dagen på kursens tvåveckorspraktik och hela dagen flöt bara på hur bra som helst!

Höll i morgonsamlingen med genomgång av dagen, sångträning inför skolavslutningen och en liten lek som gick väldigt bra att genomföra. Det hjälper verkligen att uppmärksamma och ge beröm till dem som sitter tysta och lugna, i stället för att skälla på dem som inte kan sitta still. Barnen lyssnar bättre och jag känner mig glad och positiv istället för en hemsk arg häxa.

Sedan var det skogsutflykt där vi undersökte bladens utveckling på eken, hittade ett gråsuggeparadis under en stor sten och käkade harsyra. Engagerade och upptäckslystna ungar! När jag berättade om spindelns användning för sin tråd och hur den fångar småkryp hade jag verkligen hela barngruppens uppmärksamhet. En härlig känsla, när de verkligen lyssnar!

Var rastvärd ett tag själv och sedan höll jag i eftermidddagens aktiviteter inomhus tillsammans med en vikarie. Jag tog själv initiativ till att dra igång det hela, dela in barnen i par att spela spel med och sedan hjälpa dem med olika pyssel och handarbeten.
Barnengruppen som ibland kan vara väldigt stökig hade nu fullständig arbetsro i 1,5 timmar. Så himla lugnt och skönt! Härligt när all min energi kan gå till att uppmuntra och imponeras av barnen.

Fick mycket beröm efter dagens slut. Jag gör framsteg nu, det känner jag även själv. Känner mig mycket lugnare och säkrare. Jag har kontroll över situationen, har bättre koll på rutiner och har fått en riktigt härlig relation till många av både barnen och personalen.

Känns synd att jag inte kan följa samma barngrupp efter sommaren längre, min handledare ska nämligen vara lärare för en annan klass. Men det blir nog bra det med!

Och förutom en bra dag så blev det även en grym kväll med svinrolig stand up. Mer om det imorgon!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0