Bästa barnen!


Igår var jag tillbaka på praktiken igen. Underbart!

När jag kom dit på morgonen frågade barnen vad jag gjorde där.
"Ska du vara med oss nu?"
"Ja, jag ska stanna här i två veckor."
"JAAA!" ropade ungarna och kastade sig runt midjan på mig.
Åh, vad man blir helt fylld med positiv energi när man får ett sådant välkomnande.

Min senaste praktik hade jag veckorna innan jul. Under hela december hade ett barn varje dag fått ett kort där det stod tre komplimanger till barnet. Lärarna fick varsitt kort de med. Jag var inte med då de skrev korten, men under min sista dag frågade lärarna om barnen hade någon komplimang de ville säga till mig. Näst intill alla ungar räckte upp handen på en gång. Och ni kan tro att jag blev glad.
"Du är snäll", "du är rolig", "du har bra humor", "du är bra på att fota", "du är bra på datorer", "du är en bra lärare", "du skriver fint" och "du ritar fint" fick jag höra.

Jag stod där helt generad och bara njöt där framme. Kom på hur viktigt det är att man uppmärksammar varandras positiva sidor istället för att tjata om beteenden man inte gillar. Bra träning för barnen att kunna säga till någon annan att de är bra på något.

Jag som känt mig trött och lite nere på sistone går nu bara runt och ler konstant. Tack barnen!

Om lärarjobbet jämt är såhär har jag absolut ingenting att oroa mig för.


Mjölken flödar!


Idag stod jag bakom en gubbe i kön på Willys som köpte 27 liter mjölk!

...ja, jag räknade alla paketen.

Undrar vad han skulle med all den mjölken till.

- Göra 100 pannkakstårtor?
- Bjuda en skola ute på friluftsdag på varm choklad?
- Milkshakefest?

Märkligt var det i alla fall.


Där det inte hör hemma


Igår fick jag ett infall och gick in på systemet där jag köpte lite öl och cider som jag la i min väska. Ingen direkt fest inplanerad, men jag tänkte att det vara bra att ha lite gott hemma. Ingen bra tanke.

När jag kom hem la jag väskan på mattan i mitt rum och började plocka ur alla saker. Så tar jag upp en öl som är... halvfull. "Var i helvete är resten av ölen?"! tänkte jag då i lite halvt panik.

Jo, burken var visst trasig i toppen, så öljäveln hade läckt ut i HELA väskan. Hurra liksom! Och mattan som jag ställt väskan på fick en stor blöt fläck av illaluktande öl.

I väskan förstördes en massa papper (som jag som tur är kan skriva ut igen) och så tuggummin och lite andra smågrejer som kvitton och sådant som bara var att kasta. Kursböckerna hade jag turligt nog bakom en plastmapp, så de klarade sig!

Det vad inte speciellt roligt att ställa sig och tvätta en massa saker det första man gör när man kommer hem och är dödstrött och helst bara vill lägga sig ner ett slag... Men, men. Jag lyckades i alla fall få ordning på allt tillslut.

Väskan tvättad och på tork:


Videung och vasstrån


Gick en promenad med mamma i söndags, innan jag tog bussen till Göteborg igen.
Endast någon minusgrad och strålande solsken. Hur härligt som helst!

Fyrhjulingar har visst blivit poppis i Öbonäs.

På väg ner mot sjön, som skymtar till vänster. Ensjön ligger sissodär 300 meter från vårt hus.

"Titta där!" sa mamma. "Videung, redan i februari!"







Spår av alla dess slag! Fyrhjulingsspår, mopedsspår, pulkaspår, skidspår, skridskoskär, tassavtryck efter hundar och katter och så fotspår såklart.




Mycket bättre avslut på Norrköpingsvistelsen kunde det knappast bli!
Eller jo, om jag hade träffat underbara Anna. Hon som annars bor i Bollnäs hade begett sig till Norrköping i helgen hon med, men så åkte hon på magsjuka. Fy. Vi får ses hundra gånger om någon annan helg i stället! Min kära vän Marcus fick jag till en kombinerad fika- och ölkväll med på Världens bar i alla fall. Med Marcus som sällskap blir det aldrig en tyst minut = mycket bra kväll!


Med Kärlek


Alla hjärtans dag igår.

Fick lite ångest på grund av avsaknad av romantik, så smsade Hanna och frågade om hon ville laga middag ihop. Hon var på! Hurra!
Så det blev rotfrukter i ugn och stekt kycklingfilé med god sås hemma hos mig. Myspys. Mycket nöjd med den kvällen minsann.

Fick kärlekschoklad medskickat i min Norrköpingspackning av mamsen.
Hanna och jag mumsade i oss som om det inte fanns någon morgondag, hehe.

 


Såg en fin insändare i tidningen förresten. Tillägnad mig?:

 


Berra bus


I söndags var familjens katt Frans-Bertil på sitt bästa bushumör!
Han verkar trivas som fisken i vattnet ute i snön där han gärna hoppar efter snöbollar och leker kurragömma.











Farmormys


Myslördag!
Jag och lillasyster åkte till farmor där vi käkade äppelpaj med glass, pratade om livet och spelade Couronne. Såhär glad blev hon när vi kom:


Roligt värre! Lite som biljard. Man väljer en färg och ska få ner alla sina ringar i hålen genom att placera den gula ringen på något av strecken och sedan sikta på de röda eller gröna ringarna, vilka man nu valt.


Gissa vem som vann?

Äh, dum fråga. Jag givetvis!

Mot frisören!


Igår kom jag till mitt kära Norrköping!

Stannar här tills imorgon eftermiddag. Gött mos.
Min första anhalt blev frisören. Passade på att fota en smula vid Strömmen på vägen dit.

Där i Rådhuset jobbar min moder. Det där tornet syns över nästan hela staden.



Östgötatrafikens färgglada bussar - gillar dem!

Fina gamla huset där Skeppsfourneringen ligger.




Innan såg jag ut såhär. Alldeles för risigt och med kluvna hårtoppar. Det håret överst hade liksom blivit alldeles för långt och hade inte längre något snyggt fall. Bara platt med en lugg som gick ner till munnen.

De bjöd mig på världens äckligaste kaffe medan jag väntade. Sådant där snabbkaffe som bara smakade beskt.

Någon hade roat sig lite med Johnny Depp, hehe.


Sådär ja! Så tjusigt så! Det ser nästan mörkare och rödare ut nu, men jag har inte färgat det. Det kanske bara ser så ut för att det är kortare, eller något. Nöjd är jag i alla fall. Tjohej!

Absolut överens


Gud vilken bra helg det har varit!



I fredags blev det en snabb visit på Excet med Hanna för en cider och en öl.
Vi tröttnade på stället efter ett tag, funderade på att dra vidare, men bestämde oss sedan för att Nej, vi är alldeles för trötta, vi åker hem! Så gick och la mig strax innan tolv. Skönt!

Lördagen spenderades först med Mathilda och på kvällen kom Madde och Sofie hit för Mello-tittande och spelkväll!
Madde pluggar i Australien sedan ett år tillbaka, men nu har hon långledigt och passar på att spendera en månad i Sverige. Underbart att prata gamla Australienminnen och bara skratta hysteriskt alla fyra.

Sofie och solbrända Madde med kaffedrickarminen. Emelies bror Jimmy häckar där i bakgrunden.


Emelie spexade till det med fjäderboa, Melodifestivalen till ära!

Jag och Sofie dansade loss till Loreen och försökte imitera henne och den manliga dansaren, men vi gav upp när det kom in karatesparkar och svåra lyft i bilden. Vi ramlade i stället ihop i en hög på golvet av skrattattack, haha. Det var för övrigt kvällens bästa låt, utan konkurrens.

Absolut överens. Kanske världens roligaste spel. Har inte skrattat så mycket på riktigt länge!
Sådär att man nästan får magknip och inte kan få fram ett enda ljud.


Man delar upp sig i par - Jag och Emelie, Sofie och Madde, och drar sedan ett kort.
Man ska sedan skriva fem saker på en lapp som passar till det som står på kortet. Kruxet är bara att det går på tid och att du ska skriva så många svar som möjligt likadant som din partner. Det gäller att känna varandra bra alltså! Men ibland blev man ändå förvånad över hur lika eller tvärt om olika man associerar. Ibland blev det lite väl snuskigt kanske... Men oftast hade vi då skrivit på pricken lika på våra lappar. Det fanns även moment med charader och en omgång då man bara ska ösa på med ord. Får man ingenting att stämma överens ska man istället flytta tillbaka tre steg. Ja, ni kanske förstår, jag rekomenderar detta!

Ikväll blev det tacos med Emelie och Jimmy. Yum!


Nachos täckt av ost som fått grädda ett slag i ugnen och så salsa att doppa i. Hur smaskigt som helst!

Under helgen har jag faktiskt hunnit med att plugga också. Men det var så himla intressant att jag inte tänkte på det som något jobbigt över huvud taget.
Tror att jag har valt rätt utbildning!


Vegetarisk smörgåstårta


Åkte hem till Bella i förmiddags och lagade helt galet god smörgåstårta. Det blev mat för ett helt kompani, så vi blev en smula mätta kan man säga!

Rågbröd, och så egengjord hummus på det.

Diskartösen.

Nästa lager blev en mix av rödlök, avocado, citron och turkisk youghurt.

Och så ett lager till med keso och pesto.


Toppat med ett lager oliv-creme bonjour, salladsblad, tomat, avocado, solrosgroddar och solrosfrön. Mmmmm!



Vi följde det här receptet, men bytte ut röd pesto mot grön, naturell philadelphiaost mot oliv-creme bonjour och creme fraiche mot turkisk youghurt.
Hur gott som helst!

Mathildahäng


Nu är jag på banan igen!
Fina Mathilda kom och hälsade på och vi gick på promenad och bara pratade, pratade, pratade om allt och inget.
Sedan blev det värmande fika med brownies och te hemma i mitt kök. Mys!

-16 grader och sol. Helt underbart tycker jag!




Sen blev jag gammal och fick skrynklig läpp. Då gick vi hem.

Humöret


Jag begriper inte vad det är med mig den här veckan. Känner mig nedstämd och som om jag inte riktigt är med i vad som händer. Jag står bredvid och betraktar medan tankarna svävar iväg på annat. Jag är fruktansvärt trött fastän jag har sovit nästan tio timmar varje natt och det känns som att jag när som helst kommer att bryta ihop och bara börja stortjuta.

Helvete. Egentligen är det ju en bra vecka!
Vi har knappt haft några föreläsningar så jag har kunnat plugga i lugn och ro hemma, men jag har ändå haft svårt för att fokusera och få något gjort. Jag har jobbat på bra ställen och gått på en riktigt bra cirkusföreställning, men det var svårt att vara riktigt med där också.

Kanske är det någon lömsk förkylning som tär på krafterna. Kanske är det min onda fot som tar all min energi och gör att jag inte ens kan uppskatta en härlig promenad i solen som annars är något av det bästa jag vet.

Nä, nu vill jag bli glad igen!
Jag måste fylla helgen med roliga saker så att jag inte ens hinner reflektera över att jag mår helt pissigt av någon anledning. Gah!

En promenad i gryningen (sådant som borde uppskattas...):


Cirkus Cirkör ikväll!


Sitter nu på spårvagnen på väg in till stan där jag först ska äta middag med Cheerleadinglaget på Vino Pasta och sedan blir det föreställning på Stora Teatern med Cirkus Cirkör!

Den här gången är det deras show "Wear it like a crown" vi ska se och håller den samma klass som "Undermän" som jag såg för ett par månader sen lär jag inte bli besviken.

Det här blir nog en riktigt bra kväll!
Hanna följer med oss till teatern. Tur att jag skickade ett sms och påminde henne i förmiddags, för tösen hade minsann helt glömt bort att det var ikväll...


Fotstatus


Stukade som sagt foten för precis en vecka sedan nu. Sedan i fredags har jag kunnat gå på den någorlunda bra, men jag haltar fortfarande en del och ena sidan av foten är himla svullen.

När jag var på väg till spårvagnen i lördags mötte jag en herre och precis när han passerade mig vände han sig om och frågade:
"Ont i foten?"
Haha, jag blev allt lite förvånad där. Det ska visst till att stuka foten för att främlingar ska börja prata med en...

I måndags lyckades jag klara av lite dans på träningen utan att det gjorde alltför ont. Hoppas att svullnaden går ner och det slutar värka när jag går snart!

Till vänster en normal fot och till höger den svullna. Där det annars kurvar in buktar det nu ut:


RSS 2.0