Dra av skiten bara!


Nu är min reklambild till Foto B äntligen klar!
Eller det mesta var klart för flera veckor sedan.
Idag har jag fotat flaska, lagt in den i Photoshop, fixat text och det dära vita längst ner.
Det råkade bli reklam för Oriflame, men jag gillar den masken!

image329


Mucho nöjd!
Förutom att ansiktet är helt överexponerat från höger...

Gulp!


Jag har gått och blivit sjuk igen. Helvete. Imorse spydde jag. För första gången på tre år.
Jag minns förra gången som om det vore igår. Familjen såg på "Linné och hans apostlar" på TV. Jag vet inte alls varför jag kommer ihåg det, det var en riktig skitserie. Den gick i alla fall för tre år sedan. Jag hann inte till toaletten, så jag sprang och kräktes i diskhon. Äckligt va?

image328

Men nu har jag bara spytt en gång i alla fall. Det kom endast vattten och magsyra. Nu är jag pigg igen, men snorig och med huvudvärk. Det blir nog inget Stockholmsbesök som jag ville.

Ett rån


Just hemkommen från Anna. Titt vad som mötte mig när jag klev in i hennes hus:

image327
Hoho! Gullstrump! Anna låg på golvet i sitt rum. Orkade inte gå upp. Skrek "Nej!" När jag drog upp persiennerna.. hehe, som en gammal tant som helst sitter hemma och sörjer. Utan att ha något att sörja över.

Jag hittade min gamla blogg på Lunarstorm, eller dagbok som det hette då. När jag fortfarande var aktiv. Det var det tramsigaste jag sett! Jag skrev nog mest för att få statuspoäng. En riktig fjortis var jag. Stavade fel med flit.
Ett utdrag:

Älskar dejj Hamodi_man..... puss... du e en riktig ängel.. ja fick ju pro av dejj

Jag skäms!

Jag önskar att jag hade skrivit mer av mina inre tankar. Som det var på riktigt. Det vågade jag inte förstås.
Jag har aldrig mått så dåligt som under den tiden. Högstadiet. Jag ryser! Jag hatade mig själv, jag hatade min klass framför allt! Alla de där elaka kommentarerna om precis allting jag gjorde. Jag har förträngt det mesta, som tur är. Jag hoppas att idioterna förstår hur mycket de sårade mig. Jag hoppas att de ångrar det.

Nu hade jag velat att jag skrev i en riktig dagbok. Precis vad jag tyckte och tänkte. Jag försökte spela i stället. Sådant fungerar aldrig.


Nog om det. Nu ska jag besöka Jossan. Det var länge sen nu!

Nyfiket borde det heta.


Det blev en liten tur ner på stan efter intervjun.
Jag hade väldiga problem med att komma in i den utvalda parkeringsrutan. Jag kunde liksom inte komma på hur jag skulle göra. Det blev helt snett. Jag kom rätt tillslut efter en stunds trixande i alla fall, efter att nästan ha nockat sidobackspegeln på även mammas bil... Skärpning kvinna!

Det blev ett telofonsamtal till Emelie. Jag lyckades avbryta henne från bokanalysskrivandet och få henne till staden för en fika med mig.

Först blev det ett stopp på Macedonken som hade skaffat sig digitala menyer ovandör diskarna. Snyggt faktiskt. Bara jäkligt störade med filmen på en hamburgare som släpps ner i marken i slowmotion, så att dressingen sakta rinner ut över kanterna.. äcklande. Det fick bli en himmelskt god Chicken Burger. Ja, jag gillar faktiskt McDonalds!

Det bar av till Café Nybryggt för en überbillig fika. Megachokladboll 5 kr, Chocoffee (Choklad + kaffe + grädde + kanel) 20 kr. En Metro, gratis. Vi var ensamma där, rätt så skönt faktiskt. Emelie letade upp fula bilder på killar i nån tidning och beklagade sig över Vimmel-TV. Jag får ta och se det där någon dag, det verkar hemskt. I Metro läste vi om arbetsgivare som läser bloggar av folk de har tänkt anställa. En blev av med jobbet för att han hade skrivit om de dåliga lönerna. De googlar på namnet för att se om oönskade saker dyker upp. En massa festbilder till exempel...

Jag var tvungen att provgoogla mitt namn, men det dyker mest upp saker från Knugen, Folkbladet och harmlösa saker på bloggen. Lite skrämmande ändå. Man måste nog tänka på vad man lägger upp på internet...

Skolfotograf?


Intervjun då, hur gick den?
Riktigt bra faktiskt!
Jag slapp alla de där "obligatoriska" frågorna. Som "nämn dina svaga sidor", "vad kan du tillföra företaget?", "berätta lite om dig själv!".. bla bla. I stället blev det mer som ett samtal. Han berättade en massa om företaget, jag frågade lite, vi diskuterade lite.

Det enda som han tyckte var emot mig egentligen är min ålder. Jag är för ung som sagt. Men han trodde nog att jag skulle klara av det ändå. Mitt CV var jättebra sa han. Både bilderna och CVt var mycket bättre än andra han fått in från folk som är mycket äldre och har mer erfarenhet än mig. Skulle jag vara 22-23 skulle det vara perfekt! Inget jag kan ändra på tyvärr... Inget jag vill ändra på heller för den delen. Det kanske är en fördel också. Det kan vara lättare att känna sig bekväm med en som är yngre. Man blir inte den där farbrorn som tramsar omkring, det blir mer naturligt.

Grejen är den att jag är lite osäker själv. Förskola - mellanstadiet tror jag inte är några problem. Svårigheterna kommer vid högstadiet. I den åldern är de ju så jäkla dryga och trotsiga! Killar speciellt. Frågan är om de skulle ha någon respekt för mig. Gymnasiet går nog bättre. Även om jag är nästan lika gammal som dem, så har de flesta lugnat ner sig betydligt. Jäkla högstadiebarn. Stök och bök.

Men, det verkar så himla kul! Väldigt stressig bara. På ca 45 min ska man hinna med att fota en klass på, säg, 30 elever. Först gruppbild på kanske en kvart. Det betyder att det endast blir en minut över till varje porträttbild. Barn som inte vill sitta still, barn som inte vill le... ja, ni fattar. Inte mycket utrymme till krångel alltså. I början kan det hända att luncen ryker när man ligger efter i schemat. Jag känner på mig att det kommer att göra det för mig.

Det är en väldig massa resande också. Upp till en vecka kan man vara borta. Göteborg, Stockholm, Dalarna... Bo på hotell, sköta allting själv. Fota hela dagarna, sedan blir det nog rätt ensamt utan något stöd om det skulle krångla. Samtidigt är det en väldig utmaning! En väldig erfarenhet! Man blir inte låst i lilla Norrköping.

Tills på tisdag har jag på mig att bestämma om jag vill ha jobbet eller inte. Han har samma tid på sig att bestämma om han vill ha mig eller inte. Det verkar oerhört krävande, men ändå, vilken chans! Perfekt anställningstid, augusti - november. Heltid. Jag hinner sommarjobba på cirkusen innan, sedan har jag en hel massa pengar att resa för! Då finns det faktiskt en stor chans att jag kommer iväg innan jul som jag vill! Om han är nöjd med mitt jobba kan det leda till att jag får fota student- och avslutningsbilder på våren sedan. Fortsätta på hösten året efter.

Jag skulle ångra mig oerhört om jag inte tog den här chansen! Men, kommer jag att klara det?

En morgon

image323image324
image322
image326
Det kom en katt på besök...
image325
...sen drog den. Och jag drog på intervju.

Det kommer smygande


Jag drömde om Björn Gustafsson inatt. Fan.

Jag vet inte. Det är pinsamt det där på något sätt. Jag är trött på att drömma om kändisar, ett tag var det Darin...

Det var en bra dröm i alla fall. Även om det enda jag kommer ihåg just nu är att vi sprang runt på ett stort företag. SVT troligtvis. De som jobbade där sa åt oss att vara tysta. Vi sprang runt och knuffade på varandra och runt i cirklar i armkrok. Som små barn. Men det var skojigt!

Jag vaknade. Somnade till igen, drömde att jag raggade upp honom på krogen. Genom att säga att jag hade drömt om honom... och att vi båda har vart mellanakt i Melodifestivalen. Hur han nu skulle tända på det? Men det är ju sant faktiskt. En gång för en massa år sedan, när en deltävling gick här i Norrköping. Då var jag utklädd i någon slags vit rymddräkt och byggde pyramider. Sexigt.Från Parlamentet i måndags. Inte så jättebra egentligen, förs vid 03.09, där händer det grejjer. Lille björn börjar gråta... Och han gör det så jäkla bra!
Världens tår får han fram. Det är så att man börjar gråta själv.
Nye Soran var grym han med!

Kö, kaos och kap

Idag när jag skulle in till stan var det fullt med kö på Gamla Övägen.
Gamla Övägen! Liksom, innan avfarten mot Söderleden och strax efter Vrinnevi Park.
Jävla snöoväder. Det tog ju en evighet detta.
image320
image319
Ganska kul att det inte är någon bil som har sopat på taket. Vore rätt kul att se när de är tvungna att tvärbromsa och all snö kastas ner över framrutan. Kommer säkert inte att hända, men ändå.
Jag var minsann duktig och sopade på taket.
Så, nu har jag nämnt det igen.

Jag köpte för övrigt en massa svarta papper som jag nu har klistrat in allt jag gjort i Folkbladet på. Kan vara bra att ha till intervjun i morgon. Jag börjar bli nervös.
I alla fall, 20 kr för 3 svarta A2-ark på Tiimari. Riktigt bra! Jag köpte sex.

Haha, där fick jag till det.

Dagens Jan Stenmark


Jag har visst glömt att lägga upp något av Jan Stenmark här på 100 år.
Det borde inte ens få heta "Dagens Jan Stenmark" längre.
Skitsamma. Nu gör det det och då får det vara så.

image318

Prom Queen


På tal om skor. Jag har hittat ett par potentiella kandidater till att bli mina balskor.

image316image317

Vad tycks?
Snygga? (Speciellt kombinerat med stövel...)
Eller kan jag hitta ett par bättre?

Jag kommer att ha en mörkröd klänning med ett vitt band.
De går ju att använda till studenten också, till exempel.

Världes värsta vinterskor ur halksynpunkt...


...eller världens bästa. Det beror på hur man ser det.

image314
Ni ser sulan. Helt jäkla plan. Inte den minsta räffling. Hur idiotisk får man vara som tillverkar sådana här skor? (Hur idiotisk är jag som köper dem?)

Eller hur genialisk. De är roliga att glida med i alla fall. Ett väldigt roligt sätt att ta sig fram på har jag upptäckt. Det är bara att springa och kasa, fort går det. I alla fall i nerförsbackar. Uppförsbackar är värre, nästan lite farligt. Man kommer snarare bakåt en framåt. Jag vet inte hur många gånger jag har vart nära att drutta på arslet.

Snöööööö


Idag har det snöat utav bara helvete. Säkert två decimeter. Minst.
Jag skulle ut och fika med farmor idag egentligen. Men det blev det inget av. Varken hon eller jag tyckte att det var särskilt smart att köra i det här vädret. När mamma kom hem berättade hon att hon sett två avåkta bilar på väg mot stallet, så det var nog tur.

Jag och brorsan fick skotta båda uppfarterna, det var slitigt. Jag fick den lilla skyfflen som krävde flera hundra spadtag för att få bort all snö från gargeuppfarten. Erik tog den stora som man bara behöver skjuta framför sig. Jag sopade bilen också för en timme sedan. Det syns ju verkligen. Det var nog ändå bra med lite motion när man mest har legat och läst hela dagen.

image313
Jag ursäktar vitbalansen på min mobilkamera. Orkar inte fixa.

Eller jag har inte alls legat still förresten. Jag har vart duktig idag och städat rummet, sorterat en massa papper och plockat i och ur diskmaskinen.

Nu ska jag äta våfflor. Det är ju tamefan våffeldagen!

En boll utan ljud


Jag hatar att jag får lock för öronen varje gång jag snyter mig.

Hur länge ska man behöva vara snorig innan hela hjärnan snyts ut?

Min bror är hopplös

Brorsan vid matbordet:
"Var du hemma i morse?"
"Näe, jag sov hos Rebecka. Jag kom hem vid 3 tror jag."
"Det är ju fan morgon."

Hopplöst fall.

Crash bom bang!

Jag åkte för att hämta Malin i stallet. Förutom att jag åkte utan backspegel och lyckades glömma plånboken med körkortet hemma, så höll jag på att ta livet av mig. Eller det kändes så.

När jag ska svänga in mot stallet från Gamla Ö-vägen är det en läskig vänstersväng. Nu lyckades jag få fyra mötande bilar, så att jag var tvungen att ställa mig mitt i vägen och vänta på att de skulle passera i 70 km/h. Samtidigt kommer en bil bakom och i stället för att vänta bakom mig och låta mig köra över, så viner den om mig på högersidan. Skitnära. I 90 km/h minst! Det kändes som att de skulle pressa ihop mig och köra på mig samtidigt från varsitt håll. Jag höll på att kissa på mig. Fy!

Girls night out


Åh! En helt underbar utgång med Becka igår! Hon lyckades tvinga mig från min sega dator ut till Deli och Hugo för en partykväll.

Men, som vanligt skulle jag stöta på problem innan jag var framme. Som alltid skulle jag backa ut bilen från garaget, men på något vis backar jag helt snett, så att ena backspegeln pressas mot garagedörren och flyger av! Jävla Idiotmoa. Jag förstår inte alls vad jag tänkte på.. hur svårt är det att backa rakt bakåt? Inget jag har några problem med alls i vanliga fall.

Jag gick in och förklarade mitt lilla missöde för pappa, som blev lagom glad. Jag får betala verkstadskostnad själv om det behövs. Jippie liksom. Spegeln var sprucken och bakstycket lossande.

Väl hos Rebecka var jag på bra partyhumör i alla fall. Vi startade upp med hemska "Alla som inte dansar är våldtäcktsmän" och fixande med hår och sminkning. Sedan bar det av till Deli för att dela på en ciderkanna och en varsin shot.

Vidare till Hugo. Det var helt sjukt mycket folk, grymt bra musik och världens drag. Roligaste utekvällen på länge, trots att vi knappt kände några där. Folk släppte verkligen loss.

Det var något konstigt tema, med en massa ballonger i taket som folk försökte få ner hela tiden och kasta på varandra. En mängd grabbar med hattar fanns det, som Becka försökte få ner hela tiden och kasta till mig.

Vi träffade på en dryg grabb, Lasses. Han gav Becka tre alternativ att gissa på när hon frågade hur mycket klockan var. Becka gissade fel till sista försöket, vilket Lasses mobbade henne för hela kvällen. Haha, han var rolig, men lite läskig också faktiskt. Han lyckades lista ut att vi gick på Kungsgård och Samhäll-Media, på andra gissningsförsöket (efter frisör-linjen...). Ser vi typiskt Samhäll-Media-aktiga ut eller?

Efter en väldigt massa dans tills de stängde, bar det av hem till Becka för en god natts sömn. Först var hon bara tvungen att visa mig en massa hemska gamla festbilder som hon hade tänkt skicka in till KGB-katalogen. Fy för Peking Fanz-festen och pulkaåkningen säger jag bara...

Imponerad liksom.


För fem minuter sedan såg jag en 14-årig svensk tjej ta EM-guld i fjärilsim. Är inte det häftigt!?
Sarah Sjöström. Lägg det namnet på minnet.


Påskposer.

Min påskkrönika kan ni läsa här.

Mitt hår ser grönt ut och rubriken är sämst (inte jag som skrev den...), men annars är jag nöjd!

I tidningen idag:
image310

Jag och Anna tog en sväng ner till staden för att handla en smula. Anna köpte sig en korsett på Lindex och jag ville ha tunikan jag såg igår från samma ställe. Men, de hade inte den. Jag blev fly förbannad och slog sönder hela butiken, sedan begav vi oss till Maxi i stället. Det blev ett par örhängen, armband och ett pippifågelhalsband när jag ändå var på gång.

image311image312

Vi sprang runt i 100 år och letade efter en kjol till Anna, men den gick inte att finna. Det blev bråttom hem för att hämta Malin och sedan åka till farmor och farfar på påskmiddag. Mumma.

Farmor är verkligen sämst på att läsa. Eller så ser hon dåligt och vägrar att ha glasögon. Det tog en kvart för henne att läsa igenom min krönika. Hon tyckte att allting var fruktansvärt roligt och var tvungen att kommentera varenda mening.
"Långfredagen är förbi, en fredag i vanlig ordning".
"Haha, en fredag i vanlig ordning, haha. "
"En knubbig arm, haha"
Vad som nu var kul med det. Hon är söt.

Ingen konst.


Jag och pappa har kommit på att vi har helt olika sätt att se på konst.

Han tycker att tavlan är viktigast. Det spelar ingen roll var den hänger eller hur det ser ut runtomkring, tavlan är en sak för sig och har ingenting med omgivningen att göra.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att tavlan passar ihop med omgivningen. Jag skulle aldrig hänga upp en snygg lila tavla i mitt rum som är gult och rött till exempel. Både tavlan och rummet förstörs ju. Konsten kan vara snygg i sig, och ett rum kan vara betydligt snyggare utan en tavla som inte passar in. Pappa håller inte med alls.

Jag förstår inte det.

Jag är som alla andra.


Gillart.

På tur.

Idag tog jag bilen till Ingelsta för att kolla läget lite. Jag har ju knappt vart där sen en massa nya bytiker dök upp. Jag åkte själv. Jag tycker om att gå och strosa för mig själv, titta på precis vad jag vill och stanna hur länge jag vill i varje butik.
Probelmet var bara att hitta butikerna. Jag ville till Media Markt och den nya tygaffären. Kanske något annat när jag ändå var i farten. Det är bara det att hela området är så ofantligt stort. Butikerna är så himla utspridda att man inte kan se nästa grupp butiker när man är på ett ställe. Jag åkte runt lite med bilen, kom fel, åkte tillbaka, försökte hitta en ny väg, men kom tillbaka till samma ställe igen. Tillslut, efter ett telefonsamtal till pappa, hittade jag Media Markt som tydligen låg borta vid Maxi. Tygvaruhuset bredvid.

Tygvaruhuset var inte mycket att hurra över, men väldigt bra till cirkustyger - det vill säga paljettyger, lite snygga glansiga och sådant där fult tyg av krossat sammet. En massa gardin och möbeltyger fanns, men inget som var bra till normala kläder.

Jag hittade i alla fall ett litet snyggt svart spetsstyg i en spillbitslåda. Ungefär 50*20 cm. Kan vara bra till något tänkte jag. 150 kr/kg. Det gav inte ens utslag på mätaren. Jag fick det gratis. Yippie yey!
image309
Det är alltså typ genomskinligt. Rätt så grova maskor så att tapeten bakom syns igenom.

På Mediamarkt köpte jag lite CDr-skivor och uppladdningsbara batterier med laddare till min blixt. Den är dum och kör slut på batterierna på direkten. Jag hoppas att den vill sammarbeta med mig nu. Jag fick pappa att betala detta.. hoho. Eller jag föreslog det inte ens, han ville bara se kvittot så fick jag pengar.
Lite häftig att de har alla grejer framme, som kameror med långa teleobjektiv, så att man kan testa att ta kort med dem. Men, jag skulle inte ha något sådant.

Det blev en liten tur in på Mio. Allt är så sjukt dyrt där inne. Sedan en springtur över vägen där jag var nära på att bli överkörd, en liten strapats över en åker så att jag blev helt lerig om fötterna och på strumpbyxan och en sväng in på Maxi. Jag hittade en finfin tunika? men jag ska kräva mamma på 30%-rabbatkupongen innan jag köper.
Sedan var jag alldeles för hungrig för att gå omkring något mer. Hemtur blev det.

Så.

Nu är jag i fas.

Nästan.


Jag ska på anställningsintervju på onsdag!
För Skolfotograf på Östsvenska foto. Ni vet. Sådana där som är jobbiga och kommer till skolan och fotar klassen till skolkatalogen. Sådana där som kallar en konstiga namn och berättar lustiga skämt så att man asgarvar fast man absolut inte vill.
Hoppas hoppas!

Vad döljer du för mig?


Förra helgen (...) var det dag för läger med Olana. Alltså, övernattning i cirkuslokalen och bara en massa skoj. Jag kanske är för gammal för att leka såhär, men det var kul i alla fall!

image306
Bara för att den här bilden är så himla härlig!

image307image308
Minstingarna väljer låtar till Singstar. Eller Klara väljer och Fjongen posar.


Klara var grym på Singstar! Inte visste jag att hon verkligen kan sjunga! Jag vet inte om det riktigt går fram här, hon kanske blir lite väl överröstad av Carola... Bra var hon i alla fall.


Jag bad Icka filma mig när jag gör volter. Mickis gör tramshopp i bakgrunden och jag blev också tramsig. Kanske inte alls kul om man inte var med. Skitsamma. Jag tycker att det är kul.

Klä dig kärring!


I tisdags fotade jag till Folkbladet och skrev ihop en liten artikel, en krönika och en faktaruta om påsken som kommer i tidningen i morgon!

image305
Haha, jag tycker att det blev rätt sköj. En eloge till Anna Holm som ställde upp på denna hemska utklädnad.

Jag måste erkänna att jag har fuskat lite. Jag glömde sminket hemma, så det fick fixas i Photoshop.

Megahäst.


Jag fotade lite till reportaget om stallet.

image304
image299image300image303image302
Sist min lilla lillasyster Malin och Helena Lundbäcks häst 43:an som hon är skötare till.
Puckat namn, jag vet.

Meloditrams

Sådär. Nu är jag tillbaka igen. Efter en veckas bloggupphåll!
Jag är en tramsmaja som inte orkar ta tag i saker.

Det har hänt en väldig massa sedan sist.
Melodifestivalen till att börja med.
Som vanligt denna vecka så var jag helt seg, snörvlig och hes. Men till Finspång skulle jag. Karin fyllde 19, så det var en hel hög med härligt folk där! Det bjöds på smarrig buffé med pajer, pizza, kyckling, sallad, mumma, mumma. Av oss Norrköpingsbor+Klara fick Karin kroppschoklad, en busig linjal med texten "Measure Me", Silvriga ballerinaskor och ett roligt kollage med fula bilder på Karin och oss.
image294
image298image296
Sara och Lisa kom klädda som Abba i hippiestil med kattröjor.

Sedan blev det dags för Melodifestivalen. Som vanligt var Björn bäst, särskilt under Eurodiscomedleyt och den akrobatiska dansen:


Vi bestämde oss för att hålla på Amy, men det gick ju inget vidare. Faktum var att det var riktigt många bra det här året. Rongedal tillexempel. Charlotte vann, men även hon var ju bra, så det var lungnan. Förutom att hennes klänning var hemsk.

Det blev ingen övernattning som planerat. Jag kände mig på tok för snörvlig, så nja... Medans de andra hade efterfest hos Sara, åkte jag hem med Emelie och sedan mamma till min lilla boning. Lyckad kväll i alla fall!

Inför nästa vinter?


Gissa vad allt det här kostade!

image293

40 kr!

Värsta superduperrean inne på Lindex. Jag var tvungen att plocka på mig en massa som jag faktiskt har saknat.
Nu kanske ni tycker att jag är dum i huvudet som köper två lika dana par vantar. Men, som ni vet, så har jag en benägenhet att tappa bort saker, så det var lika bra att slå till! 10 kr, vad är det liksom?
Det är alltid en vante som lyckas försvinna, så har jag tur så tappar jag rätt hand av vardera paret, så att jag kan para ihop dem flera gånger.
Jag var tvungen att förklara tapparproblemet för kassörskan också, så att inte hon skulle tro att jag var dum i huvudet.

En bit på väg!


Puh! Mitt första jobbsamtal avklarat. Och det gick riktigt bra!

Igår tittade jag runt en massa på internet för att hitta platsannonser för fotografer. Jag fann nio olika skolfotobolag som söker fotografer. Inte visste jag att det fanns så många i Norrköping!

I alla fall, jag ringde alldeles precis nyss till Östsvenska foto. Det har jag ju läst överallt att man ska göra. Höra av sig. Så, jag var bara tvungen att komma på en anledning att ringa. Jag slängde ihop ett par frågor om tjänsten och knappade in numret med darrande händer.

Det var ingenting att vara orolig för. Thomas var hur trevlig som helst och undrade om jag hade jobbat med skolfoto förut. Det har jag ju inte, men jag förklarade att jag har fyra års erfarenhet från arbete med barn och att jag har jobbar en del som fotograf på Folkbladet. Sen har jag ju fotot en del i studion på skolan och tagit porträttfoto med studioutrustning på alla artister i cirkusen. Det tyckte han lät väldigt bra. Men, jag var nog för ung egentligen. Som jag hade trott.

Vi bestämde att vi skulle träffas på påsklovet i alla fall, så att han kan lära känna mig bättre.
Det hade jag verkligen inte väntat mig! Väldigt roligt!
Nu ska jag bara skicka CV, ansökan och bilder till honom... hoppas det går vägen.

Jag satte ihop en massa bilder i kollage, så blir det inte tusen filer, samtidigt som jag får med många bilder. Jag har två till.
image291
Jag hoppas att det är okej att jag skickar bilden på dig Dylan, men jag tycker att den blev bra!


image292

Teknikens under


Ahhh! Så satans häftigt!
Jag fick hem min Bluetooth idag (efter en väldig försening). Nu kan jag styra datorns mus och därmed hela datorn med mobiltelefonen!
Det betyder att jag kan ligga i sängen och slöa och titta på film, slippa gå fram och ruska om musen varje gång datorn sätter på skärmsläckaren, ladda in bilder och filmer till telefonen utan sladd, bla bla.

Jag tog bussen hem halv 1 idag, i sället för att vara kvar i skolan till klockan 4 (ja, jag fick faktiskt det). Jag skulle redigera reklambilden hemma hade jag tänkt. Jag sov i nästan tre timmar... Det behövdes kan jag säga, men jag är fortfarande fasligt trött. Någon träning orkar jag inte med idag.

Jag måste skriva min påskkrönika nu. Jag tror att jag har en bra idé, men jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag är riktigt dålig på att komma igång med uppgifter. Jag gör en massa annat i stället för att slippa undan. Som att sova och trixa med mobiltelefonen till exempel.

Busfarbror


Jag lovade er lite fler bilder från mitt och Annas studiospex. Så, här har ni!
image285
Anna ser ut som en liten mongolid här. Haha, nånting med hela ställningen och blicken ger ett väldigt trögt intryck, inte sant?
image286image287
Sicken brutta! Hmpf.
image288
Enda bilden där jag ser någorlunda normal ut.
Felet är att mina byxor skär sig mot bakgrunden. Ofantligt.

De andra bilderna får tala för sig själva. Inte särkilt smickrande i vilket fall.

Hahaha


Jag tycker att det är hysteriskt kul att Androla inte gick vidare från Andra chansen!
Så. Nu var det sagt.

"Le så mycket du kan!"

Bara för att Emelie är en liten gullstrumpa på den här bilden:

image283

Här får ni en mobilbild på mig också, när jag ändå är i farten (tagen inne på toa, by the way):

image284

PickadollMoa

Idag har jag blivit fotograferad för Pick A Doll Agency.
Ni vet, den där konstiga klädaffären på St Persgatan med döskalle-glassgubben utanför. Dit man inte vågar gå in för att dörren är helt svart.

Vi tar det från början.
På Annas praktik på Mediakontoret jobbar en grabb, Valentin (eller han har sitt kontor på övervåningen bara, men skit samma). Han tog en massa tramsbilder på mig och Anna på ett tak får någon vecka sedan, för att sedan redigera dem till sitt företag. Han är illustratör. Men i alla fall, han ville ta lite fler bilder på oss, så han fixade en tid i en studio där hans bror är fotograf. Jag trodde att det var väldigt oseriöst och bara skulle användas till illustrationer, men det var det tydligen inte.

Valentin hade slagit på stort. Han hade tagit dit en kille från Pick a Doll Agency som klädde på mig en massa konstiga kläder... En skjorta med fyra ärmar, bylsiga byxor, en grym jacka med en massa revor i ryggen, långa sjalar, tyllkrage och det märkligaste av allt - en döskallehuva. Tre olika stylingar blev det. Jag har aldrig haft på mig något liknande tidigare. Jag kan inte säga att det var snyggt, snarare annorlunda och häftigt. Han hade så mycket idéer, Andy. Plagg efter plagg fick jag på mig, han knöt konstiga knutar och ställde mig i lustiga poser med armarna som kycklingvingar. Men det såg ändå bra ut. Imponerande.

Det blev jäkligt snygga bilder! De ska troligtvis sättas upp i affären och användas i reklamer. Haha, så häftigt! Men man kommer inte se att det är jag, jag har ju döskallehuva...

image282
En crapig mobilbild. Innan en helsjuk jacka hängdes på mig.

Ni får se bilder sen. Valentin ska skicka till mig. Några är utan huva, då känner man igen mig någorlunda, i alla fall.

Om jag fattade det rätt så ska vi göra om det, utan huva, med stylist som sminkar mig och sådant. Det här var bara någon sorts provomgång, men det blev riktigt bra ändå, så de ska nog använda bilderna i alla fall. Undrar om jag får något betalt för det? Verkar inte så. Kul grej vilket som.

Spanjor

image281
Anna är sötast ever.
Vi fotade lite i studion idag. Jag hade världens bästa reklamidé som jag har fixat och trixat någon timme med i Photoshop. Det blir riktigt tufft!
Ni får se bilden sen. I morgon kanske. Troligtvis inte. Verkligen inte. Helgen snarare, eller på måndag.
I morgon kan ni få lite andra bilder som inte har så mycket med reklamen att göra, men som är spexiga ändå.

Hon skämdes över sin tröja och lånade min jacka i stället. Det blev ju snitsigt minsann!

Mmmm... macka.


Jag sitter här med min lilla kvälsmåltid i näven. Rostad "Smart och Gott" från Axa med ost, skinka och smör som smälter ner sådär härligt. Gudomligt. Utsidan av brödet är lite knaprigt medans insidan är mjuk och varm. Till detta det godaste teet någonsin - "African Rooibos" från Lipton. En klick honung i. Precis sådär kryddigt som det ska vara. En oslagbar kombination! Ni måste prova det mina vänner!

Oundvikligt


Jag måste bara berätta om min tandläkare.
Hon har alltid vita genomskinliga byxor på sig. Vita och mörkblårandiga trosor under. Det går liksom inte att undvika att titta när hon går framför mig i den långa korridoren. Hennes breda bak drar till sig blickar.

Alla andra tandläkare har också vita byxor, men ingen har genomskinliga. Jag har lust att tala om det för henne, jag undrar om hon tar på sig dem medvetet just för att de är genomskinliga. För att hon vill ha blickar. Alltid fula inneskor. Sådana som man hade i mellanstadiet. Svarta med med korksula och spännen.
image280

Nej, ursäkta. Jag ska inte vara orättvis mot henne. Hon är ju trevlig. Och hon har i alla fall inte Crocs.

Filmtelefon och telefonfilm


Yey! Jag har skaffat Simpsons the Movie på mobilen!
Jag har upptäckt att jag har värst supermobilen. Faktiskt riktigt bra kvalitet, till och med texten går ju bra att läsa. Som en Ipod - fast en superbillig telefon.

Igår fick jag ett kuvert från USA på posten. Mitt minneskort. Konstigt, eftersom jag beställde det på Tradera...

Idag hade vi naturprov i skolan. Det gick väl skapligt. Jag hoppas att det gick bättre än jag tror, det brukar det göra. Jag tycker att det här provet innefattade alldeles för mycket. Det borde vara fler, mindre prov enligt mig. Andra tycker kanske annorluda.

Haha lite spex från träningen idag, bara för er. Jag gör en dubbel salto:Jaja, Emil drar visserligen en del i bältet, men kul var det!
Bäst är Lindas "OJ!" på slutet...

Eva Linder var otroligt snäll idag och hade med sig en massa tidningar och adresser jag ska maila till för att söka jobb. Hjälp med det personliga brevet ska jag få och sen ska hon skriva ett rekommendationsbrev åt mig. Toppen! Tack!
Jag hoppas verkligen att någon tidning nappar. Det skulle vara otroligt kul, även om det bara är en praktikplats eller vad som helst. Jag vill inte hamna i någon gammal butik för resten av livet. Jag vill fota och leva loppan!

Köttlåda


Mitt skåp i skolan luktar köttfärs.
Jag har matlåda i väskan.
Jag skäms.
Det luktar lite prutt, nästan lite gammalt.

Nu har jag prov i psykologi!

Trams på fotolektionen

image277image278image279

Påskpatrik

Torsdagen var en väldigt bra dag. Och en hemsk dag.
Jag var på Folkemöte (ungdomsredaktionen) på Folkbladet. Jag fixade åt mig en massa nya jobb.
På fredag blir vi ett helt gäng som testar TV-spel hemma hos Patrik. Singstar, Guitar Hero, Dansmatta, Wii. Sjukt kul ska vi ha!
Om några veckor ska jag vara fotograf till ett reportage om utbytesstudenter.
Jag ska skriva en påskkrönika. Jag ska klä ut Patrik till påskkärring (han blev mer eller mindre tvingad, eftersom ingen annan ville ställa upp...) och fota honom i skolans studio. Sedan ska jag trixa dit en massa pilar och förklaringar på vad man ska ha på sig för att bli den perfekta påskkärringen. Haha, ser fram emot detta!

Jag lyckades fixa lite mer betalt från chefredaktören. Jag var osäker på om jag skulle få något för Kentbilderna eller inte. De blev ju publicerade, så det borde jag, tyckte jag.
- Det är klart att du ska ha betalt för dem! sa Christer.
600 för Kentbilderna. 300 till på Vitoldsporträttet. Glad, glad, glad!

Sen bar det av till cikusen för rolig träning och inspelning av Lekmännens nummer som ska skickas till Talang 2008.

image265
Lovisa klädde ut sig själv till kille, eftersom hon är enda tjejen i numret. Så jäkla bra! Hon är duktig på att sminka sig, folk kände inte igen henne alls.

Jag vill bara slänga min kamera i väggen. Autofokuset bråkar hela tiden, så så värst bra bilder blev det inte. Funderar på att lämna in den.

image267
image272

Sedan försvann min mobil. Jag gick sönder.

Nästan vår.


Jag fotade en massa i torsdags, på väg hem från skolan. Bilderna är knappt redigerade - det lila och suddiga är mest en lek med min halsduk. Jag tycker om att testa på nya saker. Oftast blir det bara skit. Den här gången blev jag nöjd.

image260image261image262image264image263image259

RSS 2.0