Lalalalondon


Sådärja! Äntligen ska ni få njuta av lite bilder från London och Southampton!


Jag kom till Stansted mitt i natten, så jag fick glatt sova på flygplatsen. Därav ingen systemkamera i bagaget, så alla bilder från resan fotades med min kära iPhone. Därför inte den bästa bildkvaliteten i världen.
Här var min sovplats - helt okej att ligga på, men inte fick jag mycket sömn för det. Upp steg jag 04.30 och tog en liten ful orange minibuss in till storstaden.

Min tanke var att spendera några härliga morgontimmar i ett förhoppningsvis soligt London, men jag förstod inte alls hur jag tänkte då faktiskt.
Såklart gick solen upp först efter kl 8 även där. Jag vandrade alltså runt i beckmörker och tittade på sevärdheter alldeles ensam på gatorna. Men det var rätt mysigt på något vis.

Tog en sväng förbi Madame Tussauds som låg precis där jag hoppade av bussen. Hoppades på att se några tuffa vaxdockor i skyltfönstrena men där satt det bara affischer.

Sedan blev det tunnelbana där det inte var så värst mycket folk som ni kan se.
Hoppade av vid Victoria Station och vandrade bort till Buckingham Palace.

Där var det ensamt och mörkt. Själva slottet var knappt upplyst, men det fanns en fin staty att titta på.

Vandrade vidare mot Big Ben. Det var längre dit än jag mindes det, så det blev plötsligt knappt om tid och jag fick småspringa för att hinna fram, knäppa några kort och springa tillbaka hela den jäkla tråkiga raka gatan igen. Det tog väl en timme sissodär, fram och tillbaka. Hann med bussen mot Southampton utan bekymmer, men det kändes lite fånigt allting.

Läskiga spökklockan Big Ben. Som här på något mystiskt vis lyckades bli riktigt skarp! Hurra!

Och London Eye.

Helt svettig ombord på bussen. Två timmars tur väntade.

Åkte förbi många häftiga hus när London precis vaknat och de första solstrålarna letade sig fram.

Fort!

Förbi fält och fält och fält.

Så var jag äntligen framme vid IKEA! Som jag längtat!
Hehe, busstationen i Southampton låg precis bredvid. Jag kände mig som hemma.
Här var det dock vårväder med 12 plus och sol, så ändå inte riktigt som hemma...

Jossan kom och mötte mig och så vandrade vi bort till hennes hus. På baksidan av detta gamla hotell, som har ryktet om sig att vara en bordell, bor Jossan med sin Sam.

Där nere i källarvåningen! Tog aldrig någon bild där inne, men det var mys. Jag fick sova på en mycket bekväm soffa.

Dagen spenderades med shopping på Primark och inköp av galet billigt smink på marknad. Varför är alla sminkprodukter av precis samma märken 3-4 gånger så dyra i Sverige? Märkligt.

På kvällen blev det restaurangbesök och utgång minsann!


Jag testade ny ögonskugga och försökte mig på sotade ögon för första gången i mitt liv.
Det blev tjusigt tycker jag minsann!

Mexikanskt! Fajitas - hur gott som helst!
Servitörer flörtade helt galet mycket med oss och frågade sig själv: "Who of these pretty ladies should I choose...?" Han valde tillslut mig (utan mitt samtycke direkt) då Jossan har pojkvän. Han hämtade chefen och frågade honom om han skulle kunna få sluta tidigare då han ville gå ut med oss efter jobbet. Det hela slutade med att vi sa ett ställe som vi skulle ses på, men det blev aldrig så att vi gick dit. Han var dum nog att varken säga något klockslag eller be oss om telefonnummer... Skulle vi ha spenderat hela kvällen där tänkte han?



13 pund för en drinkkanna som räckte till lite mer än två glas var. Inte illa! Ungefär vad en drink kostar i Sverige...

De har precis börjat servera Rekorderlig på pubarna här! "Swedish cider" står det på skyltarna. Nästan så att man blir lite stolt.

Sen gick vi hit där de spelade skitdålig musik hela kvällen. Gammal r'n'b som som inte sett topplistorna på mycket länge. Vi träffade ett roligt gäng och hade minsann kul ändå!
Eftersom jag varit vaken sedan halv fem blev det hemgång redan vid tolv. Jag slockande i soffan direkt.

Dagen därpå spenderades mest i halvliggande läge. Först med  en tre timmar lång "extended version" av filmen Amercian Gangster som nog redan var lite för lång redan i orginalversionen. Sedan begav vi oss hem till Sams vänner Sam och Ben där vi beställde hem pizza och tittade på Batman - The Dark Knight. Så mycket pangpang ilm och skämt om dumma svenskar har jag nog aldrig genomlidigt tidigare under en dag... Haha. Killarna mobbade oss för att vi hoppade till så fort det hände något oväntat eller läskigt. Jag kan inte hjälpa det ju!


Måndag - en vandring genom staden och sen hoppade jag på National Express-bussen mot London igen.

I London spatserade jag på Oxford street, fyndade på Pimark och New Look...

...kollade på roliga utställningar i skyltfönster...

...och åt världens godaste sallad inne på Bond street station. Pret heter stället, eller en matkedja är det väl. Rekommenderas!

Tog sedan en orange minibuss till flygplatsen igen och försökte där få mig lite sömn. Två timmar lite drygt var allt jag lyckades med.

Steg upp 04.30 igen, alldeles för tidigt visade det sig, för sedan fick jag sitta och vänta nästan en timme på att mitt gatenummer skulle komma upp på infotavlan.


Gate opens in ... minutes, stod det överallt.

To be continued...



Kommentarer

Postat av: Sabina

Åh vad roligt du verkar haft! :D

2012-01-16 @ 21:22:56
URL: http://plumcake.blogg.se/
Postat av: Josefine

Jag tjuvar lite bilder av dig! Hoppas det är okej sötkorv. :D

2012-01-16 @ 22:01:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0