Låt mig presentera: Ballong-Gerd!


Så var den första praktikdagen på Folkbladus avslutad. Roligt, roligt, minsann!

Det började med att jag och Emma gick fel och hamnade på annonsavdelningen. Vi fick guidning av en liten dam som visade oss rätt och presenterade oss för redakstionsgänget. Christer Sandberg var roligast, för han hade knöligt ansikte. Malin Perk var näst roligast, för hon hade lustigt efternamn. Vi skakade hand och hade oss. En farbror hade en väldigt feminin hand och fiskhandslag; jag tog i och krossade den lille lemmen.

Dagens uppgift blev en så kallad "lätt" uppgift - dagens fråga. Innan vi kunde ge oss iväg skulle Perkan hämta ett block åt en penna till oss. Det tog nästan en halvtimme. Jag hittade en rolig nostalgibok om godis och glass i en bokhylla, efter ett tag var den inte så rolig länge. Det var tråkigt att vänta. Tillslut gick vi bort till Perkan som stod och babblade med en herre. Hon sa typ "blocken ligger här på bordet, ni kan gå nu om ni vill!" Jaha, vad var det som tog sån tid då? Jag och Emma bar oss i alla fall iväg ner till staden för att fråga folket:
"Har du några tips för att få pengarna att räcka i januari?"

Vårt första offer var en glad liten tant som tipsade om att inte köpa något onödigt. Se där! Nu fick jag nya kunskaper om livet. Vi blev väldigt hoppfulla och trodde att det skulle fortsätta gå lika lätt och smidigt.

Men icke. Vi stoppade lite folk som lunkade förbi, men alla gav oss svaret "Nej, jag hinner inte!" sedan försvann de snabbt som vinden. Människor började gå långa omvägar runt oss och stirrade med sina arga ögon. Tillslut hittade vi två tjejer från våran fotogrupp, en farbor och en gubbe som såg ut som Skrotnisse. Bilderna blev fula för alla hade så fasligt bråttom.

Vi fick en klurig uppgift till imorgon. Mer om det då. Anna Kråkansson börjar visst sin praktik på Folkbladet på onsdag, jag är så glad, så glad! Varken hon elle jag visste om det tidigare.. tjoflöjt!


image59 image60

Jag på på att det inte är Skrotnisse han är lik, utan eremiten i Skrotnisse - han till vänster! Men visst är det likt!


Kommentarer

Postat av: Anonym

men det var ju en jättesnygg bild ju! du har ju åtminstone bra objektiv. jag får inget skärpedjur...djup..grattis!! /bertil enstöring håkansson

2008-01-08 @ 10:09:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0