Barnböcker, gaplektion och powernap

Idag var vi på en riktigt bra föreläsning av Ann Boglind om den nyaste barnlitteraturen.
Vi fick presenterat böcker för oss som jag tror alla blivit skrivna under de senaste fem åren.
Riktigt bra både humoristiska och tänkvärda böcker, de flesta om lite djupare ämnen, men på barnens nivå. Om ensamhet, rädsla och feghet. Om föräldrar med missbruksproblem, om föräldrar i fängelse eller föräldrar som just skiljt sig. Om genus och hur barnen ser på vad flickor och pojkar får leka med och om att drömma sig bort i fantasins värld för att bearbeta olika händelser.
Jag blev sugen på att läsa allihop!

Sedan hade vi ett ganska upprört och gapigt seminarium om det oklara upplägget i vår kurs. Fick klarhet i de flesta frågor, men en del uppgifter känns fortfarande som att man kan tolka lite hur som helst. Det verkade dock vara meningen.

Hade två timmar på mig att handla lite, plugga/blogga en smula och laga mat, men jag somnade så fort jag la mig i sängen för att vila lite. Så jag hann inte med varken pluggande eller bloggande om vårt lilla teparty igår.

Nu sitter jag på spårvagnen mot träningen. Efter lite kaffe tror jag att jag är pigg nog för att träna trots lite konstig sömn. Tjohej!

Hejdå Madde!


Riktigt bra kväll igår!

Det bjöds på storkok av soppa! Johan rör om i grytorna.
En thaisoppa och en gulaschsoppa. Smaskens!

Nybakat bröd med. Gott som tusan!

Moa och Sofie var snyggingar.

Emelie klunkade i sig sangria!

Jag hittade en söt ko på köksfläkten.

Folk vare här! Runt tjuge pers skulle jag tro. Hamnade med ett riktigt trevligt gäng misann.

Mina fina toktjejer!

Madde hämtade en "glassbomb" ur frysen.

Som Rocky Road fast i glassform. Marshmallows är inte riktigt min grej, men annars, gott!

Jag och Emelie käkade glassen bredvid Elias och Noah.
Elias hade minst sagt lite konstiga åsikter om det mesta...

Erik, Jessica, Johan och ett överfullt bord.

Madde fick hejdåpresenter.

En väldigt fin mus av Elias och Noah.

Sofie, Madde, Kajsa och jag! Nyårsklänningen fick komma till användning igen.

Elakt av mig att täcka Kajsa med mitt krull!

Wohoo!

Mikael, Jessica och Johan.

Vi satte kameran på självutlösare och ställde den på en bänk. Man var tvungen att böja sig ned för att synas i bild, men Madde putade mest med rumpan hon!

Sådärja! Nu fick även jag va med!

Emelie tog sista bussen vid halv tolv, men då var liksom mitt humör på topp, så jag stannade hellre ett tag till.
Det blev senare och senare och senare. Tillslut var det bara gänget här ovan och så Elias och Noah som var kvar. Noah gick och la sig i Maddes säng, men där skulle ju jag, Madde och Sofie sova! Han blev bortkörd minsann. Runt kl 5 somnade jag tror jag. Väldigt trött! Tidigt på morgonen kom även Elias och la sig i sängen. Trångt blev det! Fick sova på axeln. Ajaja för ryggen.

Åt frukost och sa hejdå till Madde.
Åh vad jag kommer att sakna den underbara människan!
Riktigt kul för henne att åka iväg, men usch. Så länge!
Hoppas att du får det superbra i Sydney kvinna!!!


Going away party


Nu ska jag och Emelie bege oss till Madde för avskedsfest.
Hon åker nämligen till Australien för att plugga snart. Flytta ihop med sin Matt som hon träffade när vi var där också. Blir imponerad av deras distansförhållande!
Sverige - Australien i över ett år.
Visseligen har de kunnat åka till varandra och har setts flera gånger, men ändå. Imponerande!


Tokblogga´!


Min blogg har fått fnatt!
Det ligger ett nytt inlägg nedanför det förra, men de hamnade i helt fel ordning, även fast jag la upp det förra igårkväll och det nya nu för någon minut sen.
Skumt.

Spellbound


Shit!
Det här var verkligen något av det häftigaste jag någonsin sett!
En gymnastgrupp som uppträder, men det är som om de blandar gymnastik/cheerleading/ cirkus med Cirque du Soleil-stuket. Helt sjuka kast och volter, galet snygg koreografi och läckra killar.
Spellbound.
Lägg det namnet på minnet.
Här i Britan's Got Talent 2010.

Det gick tyvärr inte att bädda in klippet, men klicka på länken!

Begravningen


Har ju knappt skrivit något eller lagt upp några bilder alls här från veckan i Norrköping.
Har verkligen inte hunnit med.

Men nu så!
Vi kan ju börja med begravningen.
Begravningen av min fina farfar som gick bort i cancer natten till den 19:e december.

Jag och pappa åkte hem till farmor på morgonen för att hämta allt som skulle med till Söderledskyrkan några hundra meter bort. Kyrkan där jag, även om jag inte vill kalla mig för troende, har tillbringat mycket av min barndom och fredagkvällar i kyrkans tonårsgrupp. Kyrkan där man känner sig lite som hemma. Kändes fint att vara där.

Dukade långbord och ställde upp dricka och fika.

Farmors och farfars bröllopsfoto. Faktiskt första gången jag fick se ett kort på dem när de är så pass unga. Blev lite förvånad. Så annorlunda. Har aldrig tidigare kunnat ha en bild i huvudet av hur de skulle kunnat se ut och vara som unga. Så fina de var!

Så var det dags för begravningen och hela släkten på pappas sida kom till kyrkan.
En del fastrar, farbröder och kusiner hade jag inte träffat på flera flera år, så det var lite märkligt. En del kusiner hade blivit så stora! Kände knappt igen dem!

Vi satte oss i bänkarna och så kom prästen in. En präst jag faktiskt känner, en kompis pappa. Eller, jag och Mose  umgicks en hel sommar för ganska många år sedan och alla fredagar i kyrkan under tonårstiden. Hade ingen aning om att Jonas skulle vara präst, men det kändes så personligt och bra att han höll i begravningen.

Det var inte alls så hemskt som jag hade väntat mig. Självklart är jag riktigt ledsen att farfar inte finns längre, men jag tror att jag på något vis har accepterat det nu. Grät en skvätt först efter att jag lagt min bukett på kistan och det spelades Hallelujah på pianot. Då kom känslorna. Min pappa, bror, en kusin, en farbror och två män till bar ut kistan till begravningsbilen. Så fint och hemskt på samma gång.

Alla släktingar hade lämnat så otoligt fina blomseruppsättningar.


Det blev varsitt arrangemang per familj. Det här var vår bukett.


Sen blev det dags för fika.
Det är underligt det där, hur man ändå kan vara glad och ha det riktigt trevligt.
Fika, prata, umgås, titta på gamla bilder i fotoalbum som stod framme, skratta åt tokiga minnen. Det kändes riktigt bra.

Men Yes alltså!


En himla bra nyhet!
Loggade in på LADOK för att se om resultatet för den senaste kursen kommit upp.
Det hade det.

Och till min förvåning fick jag se: VG i betyg!

Trodde verkligen inte att jag skulle få fullpott på denna kurs då jag var väldigt osäker på om jag hade fått med allting i den examinerande rapporten, men det hade jag visst!

Responsen jag fick av examinatorn:

Du har en tydlig inledning och begreppsförklaring där du förklarar utvecklingspedagogiken och de fem principerna på ett utmärkt sätt. Ditt syfte är också tydligt liksom ditt genomförande. Genomförandet är lätt att följa för mig som läsare. I analysen analyserar du situationen på ett utmärkt sätt där du också gör ett gott försök till att gå på ”djupet” i ditt material. Det finns en röd tråd i din text och du refererar till relevant litteratur. Diskussionen avslutningsvis binder ihop de övriga delarna. Sammanfattningsvis är din rapport välskriven till innehåll och form. Du har en röd tråd genom arbetet och ett välformulerat språk. Som opponent har du gjort ett bra arbete. Din text är redan nu välformulerad så fortsätt på samma sätt framöver i kommande uppgifter.

Tjohej, nu är jag glad!
Typ lika glad som här:

Eller nja, där tog jag i lite. En kängurukram om benet är ju total lycka!

Fullspäckat! Hur ska detta gå...


GAH!
VÄLDIGT mycket plugg just nu
om jag har förstått det hela rätt.

Vi har fyra olika teman med kurslitteratur som tar upp olika ämnen inom kursen, dels obligatorisk litteratur och dels ett par böcker man kan välja mellan inom varje tema.
Det verkar som att vi ska lämna in en text på två A4-sidor till varje sådant här tema efter att vi diskuterat den valbara litteraturen i basgrupperna. Dessutom ska det skrivas två texter till två litteraturseminarium (varav det ena blev avklarat igår) om den obligatoriska litteraturen.

Förutom detta har vi fyra kursuppgifter som ska lämnas in senast 15/2; dels en Powerpointpresentation där vi ska redogöra för våra observationer av barns skriftspråkliga miljöer i förskolan, en text om den talspråkliga miljön i förskolan, en text om populärkulturens betydelse för barn att förstå symboliska system, samt planering av ett boksamtal med en barngrupp. Den första uppgiften ska ingå i ett samarbete med Nya Zeeland, så det blir nog spännande!
Alla de här texterna ska dock vara ganska så korta, så det borde inte vara några problem. Det är bara väldigt oklart hur uppgift två ska redovisas och vilken litteratur man ska använda till de olika uppgifterna. En del av kursinformationen är nämligen väldigt svårbegriplig och motsägelsefull. På ett ställe står det att man ska relatera uppgiften till litteraturen i tema 3, på ett annat att uppgiften hör till tema 2. Likadant för flera uppgifter. Man får nog ta och använda sitt sunda förnuft och själv lista ut vilket tema som hör till vilken uppgift.

Dessutom ska vi lämna in en text om vår planering av VFU:n (praktik i 3 veckor), men vi har inte fått någon egentlig uppgift som ska göras under VFU:n. Jag ska vara i en förskoleklass, men det står i kursinfon att minst två av de tre texter jag ska samla in och analysera, ska vara texter skrivna av barn på en förskola. Men jag ska ju inte vara på en förskola! Dessutom är det själva analysarbetet som kommer att ta tid, inte insamlingen av materialet, så det verkar inte som om vi kommer att ha något förutbestämt att hålla i med barnen. Konstigt.

Så sammanlagt i denna kurs:
11 uppgifter som ska in på en månad (innan VFU:n börjar i mitten av februari), samt en ganska så omfattande examinationsuppgift.
Får se hur det här går... Bara att beta av en sak i taget!

Av denna förstår man inte mycket!

Upp och hoppa!

Ska nu testa på Aerobics på Fysiken som har öppet hus. Gratisträning, wohoo!

Hoppas bara att jag och Emelie hänger med alla tjocka tanter som brukar vara stammisar på sådana här pass...

Tvåtimmars-promenix!


Jag och Bella gick en jäkla promenad idag efter lunch!
Två timmar!
Blir ni inte imponerade? Lite i alla fall?

Började vid Pedagogen, fortsatte förbi Haga till Linné, genom Slottsskogen, ut vid Majorna och till Masthugget. Sen fick Bella bråttom till jobbet, så vi hoppade på en spårvagn istället.


Det var soligt och fint!

I Slottsskogen träffade vi på barnvagnsligan!
Tydligen tyckte många som vi att det var finfint promenadväder.

Pingvinhuset!

Här bor de små rackarna. En pingvin hade rycket. Böjde huvudet rakt upp, öppnade näbben på vid gavel och liksom skrek. Eller det lät som att någon borrade nästan, väldigt högt och mer gällt. Tokstolle.

Lika fint och soligt var det imorse minsann!
Men kallt! Mellan 6 och 10 minus idag.


Som att inte promenaden var nog har jag också cheertränat i två timmar.
NU blev ni imponerade va?!

En mycket allvarlig träningsskada


Skadade mig förresten på träningen idag.
Skar mig.
Med min egen nagel, under bakåtkullerbytta.
Förstår ni så ironiskt?!?
Här gör man en massa farliga saker och volter från hög höjd, så klantar man till det och river sig själv under något så simpelt som BAKÅTKULLERBYTTA!

Blodet sa dropp dropp dropp och ville aldrig sluta rinna. Lite jobbigt när man ska träna.
Fick gå ner till vaktmästaren och skaffa mig ett plåster. Kände mig fånig.

Jisses vad snyggt!

Tungan rätt i mun


Jag har fortfarande ont i tungan från mitt tedrickande i morse.

När ska jag lära mig att vänta ett par minuter innan jag dricker av det skållheta teet för att undvika brännskador?

Dumskalle.

Min tunga och Bellas rumpa.
Från någon gång i somras.
Jag var lite snyggare i början av kvällen må jag säga!

Volt från tvåmetersplint, tjohej!


Sitter på spårvagnen påväg hem från cheerträningen.

Själva cheerleadingen var väl inte sådär jättekul. Volterna som nästan hela träningen ägnades åt kan jag redan, så jag fick öva på andra grejer för mig själv. Det gick sådär.
Pyramiden/stuntet vi övade på sedan blev konstigt tungt och otajmat, så det gick inte alls bra. Sedan stod jag mest still och var pass. Inte speciellt exhalterande.

Men mot slutet av träningen kom freerunning-gruppen in, så jag började träna med dem istället.
Hoppade över plintar och körde även volter över och från dessa. Lyckades ta mig upp på en tvåmetersplint utan att använda händerna - genom att ta rejält med sats, skjuta ifrån med en fot, vända mig ett halv varv och sätta mig på rumpan högst upp på plinten. Kul!
Slog en framåtvolt ned på en tjockmatta ifrån den
. Ville köra salto bakåt, men det var jag minsann för feg för.
Klarade även framåtvolt med halvskruv från en trampett och tjeckvolt-rondat-flickis-salto på vanlig matta.

Bra träning!
Borde filmat lite, men det får bli en annan gång!

Jag i slutet av en tjeckvolt. Från Oslo-tävlingen i oktober.

Fina soliga eftermiddag!


Älskar att vi går mot ljusare tider.
Klockan är halv fyra och det är fortfarande SOLIGT ute!
Blir så trött av allt detta mörker. Jag välkomnar solen!

En liten promenad i Biskopsgården fick det bli.


Halt!


Fint meddelande...


Spårvagn på ingång!Portföljjakten utmaning #1 - Alla bidrag


I portföljjakten som jag skrev om här, ingår det att länka alla bidrag samt välja ut en personlig favorit.
Galet svårt att välja, men den jag gillade allra bäst var nog ändå denna,
av Caroline Johansson:

Riktigt fin och kul idé med en massa små pilliga detaljer.
Hon uttrycker verkligen sin egen stil på ett bra sätt här med härliga mönster och snygga illustrationer med fina linjer.
Slår mitt eget bidrag med hästlängder!
Det känns som att jag inte fattade grejen riktigt. Kanske borde använt mig av Illustrator istället.

De andras fina bidrag (klicka för bildlänk):http://anywayz.se/blogg/wp-content/uploads/Janna_Preview.jpg

Lägenhetsbibliotek


Oskar har flyttat ut.
Vi måste hitta på något med det åter tomma rummet.
Ett bibliotek/mysrum!

En massa böcker har vi i alla fall, och spel.
Nedersta hyllan är kurslitteratur. Ojojoj vad vi har fått läsa!


Men än så länge är rummet väldigt tomt i övrigt. Fin tapet är det i alla fall!

Twilight-samlingen fick stanna kvar i vardagsrummet.
Och julen har vi inte städat ut än, nänä!

Och kurslitteraturen från förra terminen bor kvar i mitt rum.

Mitt fel!


Hmm.
Ringde till CSN och de sa att de ännu inte fått in någon ansökan om studiemedel av mig för denna termin.
Skumt.
Jag vet bestämt att jag har skickat in det förrut.
Eller, kanske såg jag fel på datumen så att det gällde för i januari förra året och framåt, så att det blev en dubbel ansökan för föregående år.
Ja, så kan det nog vara.

Jaja, nu verkar det ha löst sig i alla fall!
Får bara se nu när mina pengar vill komma.

Var är mina pengar?


Nu är jag lite arg och besvärad.

Jag har inte fått mitt studiemedel för denna månad från CSN ännu.

Alla andra verkar ha fått det!
Tänkte om det kunde vara så att jag har missat att lämna in studieförsäkran, som man ska göra inför varje ny termin, men det finns liksom inga alternativ för att skicka in studieförsäkran på hemsidan.


Jaha? Det finns inga fler val att göra här.
Får nog ta och ringa dem.

Tur att jag har pengar sparat.
Annars hade det inte varit roligt!

Den jobbiga sjusovaren


Ibland liksom försvinner dagarna.

Igår gick jag först upp strax efter sju, i väntan på att vikariepoolen skulle ringa om jobb.
Ingen ringde.
Jag gick och lade mig igen, somnade om och vaknade... 11.30!

Hela förmiddagen som bortblåst! Till ingen nytta alls.
Tröttare än innan jag somnade om och huvudet kändes som sirap.
Vid sådana tillfällen känner jag mig helt kass.

Begav mig till Pedagogen där jag pluggade ett slag med Bella, tog spårvagnen till Lidl, åkte hem, lagade supergod mat, pluggade och sökte sommarjobb på Liseberg.
Lite gott kom ur den dagen ändå.

Det här:

En ny blogg. En kursblogg.
Läs om ni vill se vad jag har för trevliga uppgifter att roa mig med om dagarna!

...och det här:

Ungsgratinerade rotfrukter. Potatis, morot, rödbetor och kålrot. Lite smör på det och kryddat med örtsalt, svartpeppar, rosmarin och chili flakes. Och så mozarellaost på de sista minuterna i ugnen.
Det tog en evighet att förbereda detta då jag skar allt i riktigt tunna skivor, men himla gott och precis lagom mjuka bitar.

Till det stekt kycklingfilé marinerad med röd currypasta.
Blev supersaftigt och gott när man stekte den hel sådär.
Creme fraish och soltorkad tomat-sås till.
Ser ju inte så fruktansvärt gott ut på bild, men det var det!

Cheer och rytmik


Nyss hemkommen från cheerleadingträningen.
När Anna i laget fick syn på mig utbrast hon:
"Åh, MOA! Gud vad vi har saknat dig hela förra veckan!"
Sådant blir man glad av att höra.

Annars har dagen bestått av härliga lektioner i rytmik på Artisten.
En mycket rolig dag, även om det var en smula jobbigt att nyvaken efter tågresan springa omkring i ett litet rum med vuxna människor, klappa ramsor, sjunga och dansa. Detta med ett försök till inlevelse.
Men det var galet kul när jag väl kom igång. När vi fick leka med dukar i härliga färger, gå runt i rummet och göra rörelser till musiken och berätta sagor med ljudeffekter,
då var jag i mitt esse!

En omotiverad bild från Norrpan.
Men jag gillar den!

Nu ska jag duscha, glo på senaste avsnittet av Californication och sedan hoppas på jobb i morgon!

Skridskobana

Jag är fasen rädd när jag rör mig utomhus nu för tiden.
Inte rädd för att det är mörkt eller något sådant, utan rädd för att det är så jäkla halt!

Glashala isar täcker gatorna, men än har de inte hunnit med att sanda.
Skridskobana i nedförsbackarna påväg till spårvagnen = livsfarligt, speciellt då man ofta småspringer lite för att hinna med vagnen som är på ingång.

Det blir inte bättre av att mina skor har helt plana sulor... Borde skaffa mig broddar!
Så jävla fult bara. Och låter klapperiklapp när man går.
Men bättre det än att ramla och bryta benen kanske.

Brustna hjärtan

Jag försöker sova.
"Hela världen är full av brustna hjärtan, lalala, hela världen är full av brustna hjärtan, lalala" sjunger pappa högt i köket utanför min dörr.
Bra där. Malin kontrar:
"Hela världen är full av pappas rövhål, lalala, hela världen är full av pappas rövhål, lalala".
Berra ränner runt fram och tillbaka utanför och jamar titt som tätt.

Tack familjen. Ni gör det inte lättare att somna precis!
Imorgon ska jag upp 05.30 för att hinna till tåget en timme senare.
Får se hur det går...

Fotmassage, någon?

En mycket trevlig dag med härliga Becka-lus har det varit!

Nu sitter jag på bussen mot Norrpan med fyra shoppingkassar som medresenärer på sätet bredvid.
Fyndat på rean har vi gjort! Även en del andra grejer till jobbigt ordinarie pris åkte ner i olika påsar.
Jag är nöjd!
Dagen har även bjudit på god mat, onda fötter och en massa snack om det mesta här i livet med min fina vän.

Bra dag minsann!

En tidning hade varit nice

Sitter på bussen nu påväg till Stockholm.
Jag hann, jag hann!
Helt otroligt vad duktig jag är. Haha.

Fick sätet precis bredvid toaletten. Fräscht.
Kommer säkert lukta väldigt gott här om ett tag.
Kärringen bakom mig pratar oavbrutet på extrem stockholmska och en man sitter med en stor videokamera och filmar ut genom fönstret. Lustigt folk.

Nu ska jag sova lite.
Alldeles för kul kväll igår.

Spontantripp


Bokade just in en liten spontanresa till Stockholm imorgon för att umgås med Rebecka!
Shopping och en massa skoj!
Det blir great!


Vistelse i huvudstaden 12.40 - 20.30.
Låter himla bra tycker jag!

Nu ska jag fixa iordning mig lite och sedan bär det av till Icka och Tessan för fest i Svärtinge.
Wohoo!

Portföljjakten utmaning #1


Anmäler mig härmed till en liten utmaning; Portföljjakten som jag fick syn på i Hanna Fridéns blogg. Detta för att jag vill börja teckna mera. Måla, illustrera, skissa, formge...
Låta kreativiteten flöda!
Första utmaningen går ut på att presentera sig själv.

Jag rotade fram en gammal bild målad med vattenfärg när jag gick i ettan eller tvåan på gymnasiet. Från 2006 i alla fall.
Ett självporträtt!

Klicka här för att se bilden större (förstora sedan med förstoringsglaset).
När jag tog kort på målningen markerade kamerans ansiktsigenkänning ansiktet i vilken vinkel jag än fotade.
Kul att det funkar även i 2D! Jag måste gjort ett realistiskt ansikte...


Vem är jag?
Färgstark och lekfull, samtidigt som jag har mina stunder då jag är lugn och allvarlig.
Då jag målade den här bilden sysslade jag mycket med eldpoi - kedjor med brinnande klot som svingas runt i olika mönster framför kroppen och över huvudet. Därav flammorna i bakgrunden.
Eldtrixandet har jag lämnat lite bakom mig, men visst ställer jag upp på en show om tillfälle ges - gärna tillsammans med Norrköpings Ungdomscirkus där jag i stort sett har växt upp.
Det röda och blå är cirkusen färger.     
Håret är som det är mest - krulligt och yvigt åt alla håll och kanter, lite som jag är själv då jag aldrig kan bestämma mig för vilken väg som är bäst att gå. Mina intressen spretar lite hit och lite dit.
Fotograf, journalist, förskollärare, cirkustränare. Gillar att pyssla med layout, skriva texter och inreda. Ja, ni ser ju.

Mindre format för bildlänk.

Vill ni se mer av mig så kolla gärna in det här inlägget (vinterfoto), och det här (bröllopsfoto), det här (konsertbilder) och det här (barnporträtt).
Det är fotografi som är lite av min grej egentligen.

Kalasbyxor


Lite bilder från veckan!

Tisdagen började som sagt hemma hos Jimmy.

Finfin utsikt över staden vare här!

Jimmy hade sladdriga pyjamasbyxor på sig, som jag sa var kalasbyxor.
Sen blev jag osäker på vad kalasbyxor egentligen är, så vi sökte på Wikipedia!

För er som har svårt att se den mycket skarpa texten:
"Kalasbyxor är detsamma som tjockare strumbyxor - alltså inte tunna nylonstrumpor, utan ofta kulörta, stickade barnstrumpbyxor".
Jag hade helt fel alltså. Pappa har lurat mig hela min uppväxt! Jag som trodde att kalasbyxor var stora sladderbrallor.

Här skapas det finfin musik!

Sen blev det filmmaraton:Jimmy gick loss lite med kameran, som sedan var fylld med sådant här:

En massa poserbilder som han sedan visst raderade i panik när jag skulle åka hem.
Det var bara två posebilder kvar sedan. Plus att han tog bort en hel del annat. Dumskalle!

Jag for iväg och mötte Anna i stan.

Hittade en konstig vit and under promenaden dit.

Vi köpte gotta och gick hem till Calle.

Tassen låg i fotöljen när hon inte hade ryck och sprang fram och tillbaka över hela lägenheten och klöste på alla möbler.

Jag snackade med Marcus i telefonen.
Kamerajäveln krånglade igen som ni ser.

Sen kom Calle hem. Myspysgos på dem två!


Sen for jag iväg igen.
Till Världens bar denna gång, för lite trevligt snack med Dylan och Marcus.

Fick ett fult ljus av Anna som varken hon eller Calle ville ha i lägenheten.
Eh... tack! Det fick stanna kvar på Världens.

Marcus som kör på ett vitt år (får se hur länge det håller!) nöjde sig med en latte, medan Dylan körde på en stor stark. Jag drack nog... ingenting vad jag minns. Det var lustigt.

Gullsyrran och kissen var söta när jag kom hem.

Toppendag ju!

Nära skjuter ingen hare


Som jag redan har skrivit på Facebook så missade jag mitt tåg i onsdags kväll.
Var egentligen färdigpackad och redo att åka kl 19, men sedan fick jag för mig att surra fast väskan på någon jäkla liten dragvagn jag fick av mamma.
Kunde egentligen bara tagit vagnen under armen och fixat det där på tåget, men jag vete fan hur jag tänkte där.
Det tog en halv evighet att få fast den och plötsligt var det bara 10 min kvar tills tåget skulle gå!

Pappa panikkörde i racerfart till stationen, men såklart fick vi stanna vid varenda trafikljus, rondell och övergångssträlle. Nästan så att det var meningen att jag inte skulle hinna med det där tåget. 
Det gick mitt framför näsan på mig när jag stod på perrongen. Typiskt. Och jävligt klantigt.

Jag bestämde mig för att stanna i Norrköping hela veckan istället.
Projektarbetet vi skulle ha idag blev flyttat till nästa vecka, så det var bara en föreläsning igår som jag missade. En ynka föreläsning kan man nog klara sig utan. Powerpoints som används på föreläsningar brukar ändå läggas upp på vår kursportal sedan.

Nu fick jag plötsligt en massa tid med familjen och vännerna här!
Hurra!

Lite bilder från fikan med Emelie i måndags:

En stor kopp te och lite titta-med-blixt-i-ögonen-svårigheter.

En gla´ Moa!

Himla god skogsbärspaj!
Men såklart mådde jag illa efteråt.
Det är liksom lite min grej.

Motorsågsmassakern och bullfika

Idag har det varit en fullspäckad dag då jag knappt varit hemma alls.

Dagen började hos Jimmy där det blev tre filmer på raken; Cast away - filmen där Tom Hanks kraschar med ett flygplan och kämpar för att överleva ensam på en öde ö (riktigt jäkla bra, spännande och känslosam film. Se, se!), sedan gick vi över till Motorsågsmassakern (ja ni hör ju bara på namnet vilken fruktansvärt jobbig titta-genom-smal-glipa-under-täcket-film!) och till sist lättade vi upp stämningen lite med musikalfilmen Grease som varken jag eller Jimmy sett tidigare. Lite illa med tanke på vilken klassiker det faktiskt är, men jag ingen av oss tyckte speciellt mycket om den.

Jimmy den knasen orkade inte göra så mycket mer eftersom han suttit uppe hela natten och skrivit låtar.
Vända på dygnet, javisst!

Åkte hem en superkortis för att få i mig lite mat och skjutsa syrran till stallet, sedan bar det av in till stan där jag mötte gullstrumpan Anna.
Vi köpte på oss lite bullar och naturgodis och så blev det en liten spontan fika hemma hos Calle.
Trevligt, trevligt!

Efter några timmar begav jag mig till Världens bar för härligt umgänge och snack med Marcus och Dylan.
Jimmy prioriterade visst att sova framför att hänga med oss. Bättre att sova på nätterna kan jag tycka...
I alla fall, en riktigt gemytlig liten avslutning på en väldigt bra dag blev det faktiskt!
Norrköping har sina stunder.

Bilder kommer senare, datorn har jag icke med mig här!

Ett historiskt ögonblick

Jag är i chocktillstånd.
Det här är ju nästan historiskt!

Kom fram en minut före utsatt tidtabell. En minut före med SJ!
Jag svimmar nog snart.

Godkänd!

Yehoo! Examinationen gick ju riktigt bra!
De hade nästan inga negativa sympunkter på mitt arbete, utan det verkade som att allt jag skrivit var bra. Toppen!
Opponeringen gick himla bra den med och jag fick fram allt jag ville säga på ett bra sätt.

Jag blev godkänd i alla fall. Skönt!
Lärarna har alltid diskussioner om högre betyg, så det får jag veta om jag får först om några dagar.

Vi var bara två stycken som dök upp på examinationen. Egentligen skulle vi slutat vid fem, men nu blev vi klara redan klockan tre.
Har några timmar att döda tills tåget går 18.42 alltså.
Mötte Bella och Peter i cafét på skolan ett tag och strax blir det en fika med Emelie.
Gött gött!

Examination

Sitter på spårvagnen nu påväg till skolan för examination.
Det känns pirrigt.
Det känns som att det kan gå lite hur som helst.

Är nöjd med största delen av arbeten, men nu när jag har tittat igenom det ett par gånger efter att ha skrivit ut det har jag upptäckt lite smågrejer som borde rättats till innan inlämningen.
Något stavfel, punkt på fel ställen vid två referenser, fel tempus i en mening, stycken som kunde strykts och diskussionen som kunde ändrats om lite.
Saker som faktiskt kan vara avgörande för ett högre betyg. Det beror på hur hård examinatorn är.

Så ska det opponeras också - diskutera de andras arbeten och ge sympunkter. Det är väl mest nervöst egentligen. Men det gick himla bra förra gången, så det ska nog gå bra idag med!

Den stora tvättardagen


Istället för att tvätta i den enda lilla maskinen här i lägenheten,
så bokade Emelie tvättstugan idag.
En massa sängkläder, handdukar och kläder har nu tvättats!

På vägen dit: en stor sjö. Emelie är inte glad över det.

Man får gå runt hela gångbanan.


Lasta in, lasta ut!

Här inne blåser det varmt och skönt!


Åh nej! Instängd i tvättmaskinen!

Jag åkte tvättvagn.

Snor lite bilder från Emelie med:

Jag ville uppleva skaket. Det skakade inte mycket alls, så orgasmen uteblev.

Slappt värre


Den här dagen har varit en riktigt slappardag.
Minns knappt vad jag har gjort, men jag har inte lämnat lägenheten alls idag.
Lite städning, lite plugg, en massa fix med presenten som krånglade hela tiden.
Men det blev bra tillslut!

Men jag har varit värd en slappardag, faktiskt.
Cheerleadingträning måndag, onsdag och torsdag och så hemsläpandet av hyllan igår.
Puh!
Blåmärken på höfterna har jag idag till och med. Från hyllan givetvis.

Nu sitter jag och tittar på Rush Hour 3 med Oskar.
Fy fasen vilken rolig film!


Mitt lilla krypin


Hyllan bredvid sängen innan:

Såg jäkligt skräpigt ut även om det var skapligt städat.

Men titt nu då:

Lätt värt att släpa hem!
Bra med lådor att lägga alla krämer, sminkgrejer och annat jox i.
Och plats att slänga in väskan istället för att lägga den på golvet så att man snubblar över den hela tiden.Yes alltså!

Den gamla skräpbyrån åker ner i förrådet när Oskar flyttar ut om en vecka.
Nu är det alldeles för fullt där för att få plats med någonting mer alls,
så den får väl stå i ett hörn och ta plats så länge.

En jäkla massa skruvande blev det igår.

De här lådorna alltså.
24 små jävlar till skruvar för att få ihop dem!


Skratt-TV!


Nu: SOLSIDAN!!!!!
Kan ni gissa vem som är på topphumör?

Ett hejdå


Sitter och jobbar lite med en present till familjen, en grej som jag vet att mamma efterfrågat.
Åker ju till Norrköping imorgon, efter examinationen.

På onsdag är farfars begravning.
Det känns tungt och ledsamt och jobbigt, såklart.
Det blir nog inte sådär överdrivet roligt att åka ensam hem med tåget sedan.
Men innan dess ska jag försöka träffa lite vänner, umgås och ha det trevligt.
Det tror jag allt att man behöver.

Hemma!I torsdags: IKEA Kållered för köp av ramar.

Idag: IKEA Bäckebol för köp av hylla, lådor, handdukar och lite fler ramar.

Började med att besöka restaurangen såklart
Pannkakor med ost- och spenatfyllning samt sallad 19:-.
Äppelkaka med vaniljsås 19:-.
Grymt gott och grymt billigt!

Jag gillar att gå runt på IKEA ensam i min takt, spana på fina grejer och skissa på framtida inredningsplaner i huvudet. Avkopplande.

Men idag blev en massa spring fram och tillbaka i varuhuset för att hitta allt jag skulle ha.
Först hittade jag inte de lådor jag tänkt köpa. Det visade sig att de var slut.
Tog ett par andra lådor i svart, men sedan när jag gick ner till lagret och fick se de lådorna uppställda i hyllan passade det inte alls. Gick och bytte till vita lådor istället. Gick tillbaka till lagret, hittade visningsexemplaret av hyllan, men inte hyllan nerpackad i kartongen man ska ta med sig hem. Det visade sig att de hade möblerat om lite käckt och ställt kartongerna någon helt annanstans.
Tillslut fick jag tag på allting och så började mardrömsfärden hem.

Jag har nog aldrig någonsin varit så slut i kroppen som efter att jag bar hem det här helt själv.
Hyllan på 19 kg och så kassen på säkert 5 kg.
Fick stanna flera gånger, vila kartongen på ena benet och byta grepp.
Egentligen inte så extremt tungt, med det var riktigt svårt att få något bra grepp runt kartongen, plus att kassen tyngde ner mer på ena sidan. Mjölksyra i armarna? Javisst!
Oskar orkade knappt flytta kartongen från hallen till mitt rum när jag kom hem och inte kunde röra mig mer, haha.

Jag skakar fortfarande.
Det här var mycket värre än att bära hem den otympliga TVn eller spegeln!
Och nu ska man bara skruva ihop skiten.
Yes alltså!

Armdöden

Pust!
Sitter nu på bussen med en 19-kilosklump i knät.
Expedithyllan plus en massa andra saker i en kasse ska sedan släpas hem uppför berget till Köldgatan.

Mina armar är redan helt döda efter att bara ha burit allting till busshållplatsen.
Hur jag ska klara resten av vägen förstår jag inte riktigt, men det ska nog gå med lite vilja!

After Work!


After Work igår!
Riktigt god gratisbuffé och så lite öl och vin på det.

Gullungen Linnéa med maten.

Pastasallad, buffalo wings, klyftpotatis, vårrullar, sallad och bröd.

Snyggtjejorna!

Linnéa skulle ta kort på mig och Bella, men linsskyddet bråkade.
Synd på en annars bra bild! Måste lämna in kamerajäveln.

Sådärja!

Kul kväll och snack med härligt folk!
Det här får vi göra om!

Upphängt


Nya tavlor till rummet!
Himla nöjd blev jag faktiskt!

Hmm, här står jag visst lite ivägen...


Bilder som jag fotat...

...och lite söta snigelbilder som förut satt uppe i rummet i Norrköping.


Nu ska jag iväg till IKEA och köpa mig en hylla/bänk/nattygsbord/vad man nu kallar det att ha bredvid sängen.


Mot Excet!


Nu ska jag strax dra iväg in till stan för att gå på After Work med Linnéa och Bella.
Har inte jobbat idag, men jag får nog komma in och snaska på gratisbuffén på Excet ändå.

Bakom mig skymtar tavlorna som jag satt upp under dagen.
Bättre bilder på dem får ni när jag kommer hem igen!

Annars har jag handlat mat, dammsugit lägenheten, städat rummet, diskat och pluggat idag.
Så fantastiskt spännande och roligt! Men nu är det riktigt fint här i alla fall.

Vyssan lull

Fick komma tillbaka till samma ställe och jobba idag igen.
Härliga små ettåringar. Underbara!

Har aldrig jobbat med så små barn förut, men det är faktiskt himla kul. När de inte skriker...
Men de flesta barn är faktiskt hur glada som helst hela dagen lång. Det bästa är när de skrattar så man ser de två små söta bissingarna i underkäken. Så charmigt!

Nu sussar de sött. Ibland vaknar de till, men då får man stryka dem över ögonen och vagga dem lätt.
Det är väldigt avkopplande att höra alla åtta barnens djupa andningar och små snarkningar.
Nästan så att man somnar själv...

Preschool teacher

Sitter på spårvagnen påväg mot en engelskspråkig förskola.
7 timmars jobb. Gött!
Sedan stressigt iväg till träningen 18.00, då jag gärna till hinna äta innan.

Ojoj, nu blir det byte vid stationen här!
See you later folks!

Översvämmat


Det känns så sjukt det här med översvämningarna i Australien.
Helt vattenfyllda gator på platser man har varit.
Det blir så påtagligt och verkligt när man känner igen de platser som visas på TV.
Centrala Brisbane ser ut såhär just nu:

Foto: Marc Robertson

Faksimil härifrån.

Tur att man inte reser upp längs östkusten nu.
Det hade inte gått sådär jättebra.

När jag och Emelie var i Australien vid samma tidpunkt för två år sedan härjade istället skogsbränderna.
Dessa extrema väderförhållanden och naturkatastofer. Vart ska allting sluta?

Rom och cola i Svingeln


När vi ändå är inne på helgen, fortsätter vi med lördagen!

Varma mackor hemma hos Markus!

Det bjöds på rom och cola!
Dock lightcola, så lite för sött för min smak, men det slank ner ändå!

Bella var nyklippt och fin i håret!

Posering på den stora uppblåsbara madrassen...

Vete tusan vad jag gör, men jag ser glad ut i alla fall!

En arg Peter!

Grabbkärlek!

Goda mackor blev det! Dock lite lustigt med varm avocado, men annars finemang!

Här får man mysa!

Coolaste väggen!

Någon fick för sig att vi skulle dricka irish coffee.
Men det blev rom istället för whiskey, matlagningsgrädde som inte ville fluffa upp sig
istället för vispgrädde och florsocker istället för farinsocker. Helt okej, men inte ultimat.


Sen kom även Jesper. Trevligt, trevligt!

Sen blev det sällskapsspel i form av "Med andra ord". Kul!
Sandra kom hem och vi spelade tjejerna mot killarna.
Vi ledde till en början, det var sedan en hård och jämn kamp ända till slutet, men killarna lyckades vinna. Skit också!

Det blev en tidig hemgång för mig då det väntade plugg hela söndagen lång.
Försökte ta en bild på sjön på gångvägen här utanför, men det gick ju... sådär.
Riktigt dimmigt var det, så det blev ju bara en massa blurr!

Ja, ni ser ju.
På de djupaste ställena höll det på att rinna in i stövlarna. Galet!

Vinkåt


Lite bilder från myspysfredagen med Emelie och Jonas!

Först lite annorlunda taco med kyckling, aubergine, zucchini,
tomat, guacamole, ost och tacosås.
Galet gott! Vi åt oss på tok för mätta.

Sen blev det vin och trams med ordmix-spelet
VINKÅT!

TA FÖR DIG AV MIN RÖV!


Sen kex och Creme Bonjour. Lite för salta och peppriga kex, men annars, GOTT!

Drinkar med krusbärscider, vodka, hallon och banan.
Jonas favorit! Smaskens!

Ni ser ju hur glad jag blev av det här!

Sen blev det filmtittande.
Mina och Emelies mobilklipp från Australien som Emelie redigerat ihop till 1,5 timme lång film. Så jäkla kul! För oss i alla fall.
Medan vi skrattade åt gamla minnan klagade Jonas på att han höll på att somna efter ett tag.
Stackare. Men bara att uthärda!

Pratade även länge med Marcus och Jimmy i telefon. Alltid lika kul!
Riktigt bra kväll faktiskt. Minsann!

Wake up call


Blev väckt imorse av att telefonen ringde och
vikariepoolen ville att jag skulle komma och jobba.

Synd då att jag har min första lektion sedan 2/12!
Idag ska de språkliga strategier i lek som observerats under praktiken redovisas.
Sedan har jag inga mer lektioner denna vecka.
Då får de gärna ringa!
Vore kul att komma igång med lite jobb igen.

Dagens Moa:


Finaste halsbandet från H&M!

Första cheerträningen!


En riktig slappardag idag.
Sov till 13.30. Ojojoj!
Men det får man göra när man inte somnade förrän halv sex.
Lite vettigt har jag hunnit med ändå.
Har slutfört ännu en skoluppgift idag till seminariet imorgon och betalat lite kurslitteratur från Blocket nu när min bankdosa fungerar igen.

Nu blir det sallad, sedan första cheerleadingträningen för året.
Ska bli riktigt skönt att komma igång lite med träningen igen!
Blir nog lite piggare och gladare då. Min kropp har segat ihop totalt!

Hemvändarkväll

Lite fler bilder från julveckan i Norrköping!
Här en massa härligt folk som samlades hemma hos Jossan som kommit hem från England över jul.
Det bjöds på smaskig kladdkaka!

Linnéa, Jossan, Ola, Tove och Robin.

Koblaja! Men gott var det!

Det blev en massa tittande på Lonely Islands sjuka musikvideos på YouTube.
Kolla in denna vetja! Oslagbar text, haha.


Sen begav vi oss ut i kylan till fotbollsplan, eller numera skridskobanan vid Skarphagsskolan.


Min gamla låg/mellanstadieskola!

Ola hade lite problem med att hålla ögonen öppna när det blixtrade.


Söt lapp.
In i värmen igen där Emil dök upp efter ett tag!

Robin gosade med Jossans tjockiskatt.

Snor några bilder från Jossan med:Härlig kväll!
Efter det drog jag hem till Marcus i några timmar där även Jimmy och Dylan drack lite bärs.
Gött värre.

Gemytliga lägenheter!


Till Marcus Bertilsson:


Det finns nog ingen som använder ordet gemytlig så mycket som han.
"Vilken gemytlig liten tillställning det var igår!"
Liknande uttalanden hör man ganska ofta.
Men det är ett riktigt bra ord, har vi ju kommit fram till, så jag ska inte mobba honom mer.

Finally!


05.00 Tentan inskickad.

Så här sent ute har jag nog aldrig varit, men ändock, i tid.
Jag vet inte hur nöjd jag är heller.
Det blir i alla fall inget VG, vilket jag fått på de tidigare tentorna, den saken är säker.

Men jäklar vad skönt det känns att det är över! Lättnad, tomhet!

Nu ska jag sova.

Ses imorgon mina fina vänner!

Segaste tentan i världshistorien


Fy fasen vad segt.
Den här tentan alltså. Jag kommer ju ingenstans!


Jag vet inte hur många dagar jag har arbetat med den här texten, men jag lyckas bara frambringa små korta hemskt dåligt skrivna stycken åt gången.
Jag begriper ingenting. Det här är inte alls likt mig.
Visst, det brukar alltid vara trögt i starten, men när jag väl kommit igång går det utan problem.
Men nu befinner jag mig inte i starten längre med den här uppgiften, nej,
imorgon 09.00 ska den in
.
Börjar få lite smått panik.
För jag kan verkligen inte koncentrera mig. Får inte till någon bra struktur på skiten.

Största delen av texten är färdig, men jag är inte nöjd alls och nästan hälften måste bort.
På tok för långt, som vanligt.
Det jobbiga är att jag inte riktigt får någon kläm på vad som är viktigt att ta med.
Jag vet inte vad jag ska våga ta bort och ändra om för att det ska hålla ihop som en bra text utan att jag missar några viktiga delar.

Den här rapporten är egentligen uppbyggd precis som alla andra rapporter; med inledning, begreppsförklaring, syfte, genomförande, analys, diskussion och nu även den irriterande punkten utveckling.
Men tittar man på vad som ska finnas med under varje punkt så är allt så annolunda mot hur alla tidigare texter varit skrivna. Det känns bara så komplicerat och rörigt allting.

Vill helst kasta skiten i papperskorgen och lägga mig i sängen och glo på film.
Men det gör ju inte saken bättre, precis.

Plugg, plugg, plugg, plugg. Låt mig se ett slut!

Mötet med den blöta benslukaren

Är påväg hem till Marcus i Svingeln för att umgås med folk och käka varma mackor.
Men jävlar vad det har regnat idag!

När jag skulle ta mig fram på gångvägen till spårvagnen möttes jag av en stor sjö som blockerade vägen helt.
Gav det ändå ett försök att smyga förbi på ena kanten, men den sjön gick inte att lura! Lyckades istället trampa ned i ett stort hål som fångade hela min fot och en bit av benet. Tusan!
Bara att bege sig hem igen och byta till nya byxor, gummistövlar och ett stort paraply.

Lite försenad, men skapligt torr och med glatt humör sitter jag nu på spårvagnen påväg till Brunnsparken där jag ska möta Bella.
Vilket äventyr det här blev!

Kjolshopping, oviss väntan, tacos och vinmys


Ja, jag kom ju hem tillslut.
Efter bara 40 minuters väntan.
Visst, det går bra att vänta så länge om man vet när spårvagnen kommer.
Då kan man hitta på något annat under tiden.
Men står man bara där och inte vet någonting, om det tänker komma någon spårvagn överhuvudtaget eller om de sätter in bussar istället som man inte ens vet var de kommer att gå ifrån, då är det inte så jäkla kul.
De brukar vara duktiga på att informera via högtalarna annars, men visst inte idag.
Till på köpet har jag jordens jobbigaste migrän också. Tack för det!


Nu blir det strax tacos-lagning med Emelie och Jonas.
Och så lite vin, ost och kex på det. Blir nog en bra kväll ändå.

Lite bilder från dagen:

Jag undrar lite hur jag fick den dumma idén att gå på stan en fredag eftermiddag.
Ni ser ju hur tjockt det är med människor! Lite paniksvettningar inne i affärerna och sådär.


Hittade tillslut kjolen som jag varit på jakt efter i alla fem H&M-affärer inne i stan, men som inte funnits i rätt storlek någonstans. Men ni hittade jag den, vid Valand. Tjoho!
Linnet jag fyndade igår för 30 spänn ser ni ovan med.

Jag kan inte låta bli att koka lite av irritation inombords när tröjan man köpt för 299 kr är nedsatt till 100 kr.
I rätt storlek dessutom! Morr!

Galet mycket folk vid Backaplan.
Kaos när alla sprang hit och dit och försökte hitta alternativa vägar hem.
Jag hetsringde Sofie till och med och bad snällt om skjuts hem och lockade med vinmys ikväll.
Men hon var visst långt bort i Partille och hade andra planer för kvällen. Typiskt!
Men hem kom vi nog allihop, tillslut.

Nackdelen med spårvagnar

Men kul då!
Bankärendet gick alldeles utmärkt. Fyndade även en skitsnygg kjol på H&M.
Men nu sitter jag fast vid Backaplan.

"Linjerna 5, 6 och 10 kan inte trafikera till Hisingen pga buss i spåret vid Frihamnen. 5, 6 och 10 vänder tillsvidare vid Centralstationen."

Vad fan gör jag nu då?
Orka gå flera kilometer från Eketrägatan med tunga systemetkassar.
Pust!

Ensamstående och tjockismage

Gör nu ett nytt försök att fixa internetdosan på banken (T9 ville få dosan till ensamstående förresten, haha).
Igår gick det ju som sagt mindre bra när banken var stängd.

Det här lilla resan började ju bra.
Precis nyss gick världens tjockaste man med världens största väska förbi mig på spårvagnen.
Hans enorma mage strök mot min kind. Så himla härligt!

Nypyntat


Tänkte bara visa er den här finfina ljusstaken som jag köpte mig på Indiskas rea häromdagen:


Tjusig! Visst?

Passar lika bra i juletider som vid hoppas-att-våren-kommer-snart-tider.

Patetiska morgonbekymmerStod och förbannade mig i morse över att de jävligaste av idiotpakettillverkare har ändrat på flingpaketet och tagit bort den där braiga fliken som man återförsluter paketet med. Nu går det ju inte att stänga!

Upptäckte sedan att jag hade vänt paketet upp-och-ned.
Kanske onödigt att sätta en fiffig stängarflik i botten på paketet.

Bra där Moa!

Plugg, spel, inflyttning, utflyttning


Idag har jag...


Skrivit på hemtentan (här med en übersnygg barnteckning som ingår i mitt arbete)...

...spelat roligt spel med Jonas. Jag vann, tjoho! (hade en mycket roligare bild från när vi faktiskt spelade, men den råkade jag visst radera!)...

...handlat billigt linne på H&M, shoppat loss på Coop (banken var stängd förresten. Helgdag ju!), lagat god mat till mig och Emelie (varm smörgåstårta bestående av hönökaka, bacon, purjolök, tomat, creme fraishe, ost, salt och peppar)...

...samt fått lägenheten invaderad av Oskar som ska bo här i någon vecka till och Karin som får plats här ett tag hon med. Idag var de på visning av en andrahandslägenhet en bit bort på Hisingen, så dit blir det flytt snart. Hoppas på en jäkligt bra inflyttningsfest såklart!

Karin till vänster på bilden ovan förresten. Och jag under. Åh, vad hon tycker om mig!

Trollungar och mulatter

Sara hade en liten gravidkula på magen förresten.
Om ni kände att det var något ni bara var tvungna att få svar på eller så.
Sött var det i alla fall.

Jag vill med ha barn!
Han ska heta Leon.
Eller Noel. Samma som Leon, fast baklänges.
Marcus och jag har ju redan kommit fram till att vi borde skaffa barn, och Jimmy vill ha mulatter med mig, så det löser sig säkert...
Haha!

Blåsväder och spårvagnskaos

Vinter.
Årstiden då alla tittar ner i marken.
I alla fall i Göteborg.
Här blåser det något överdjävulskt så att snön yr och man inte direkt kan göra annat än att glo ner i backen.
Känns lite otrevligt.

Jaha, nu är det visst problem i spårvagnstrafiken så att alla får gå av och byta till buss. Lär bli trångt.

Men det är inte så förvånande. Jäklar vad det snöade inatt och igår natt. De hinner inte ens med att skotta gångvägarna som de borde. Två decimeter snö och livsfarlig snorhal is under. Superlätt att ta sig fram då!

Får se om jag lyckas ta mig till banken och hem igen. Måste byta batterier till min dosa så att jag kommer åt internetbanken och kan betala räkningar.
Men det går nog, såsmåningom...

Vinter-Norrpan!


Har visst helt glömt bort att lägga upp en massa bilder här!
Först ut: vinter i Norrköping!

Fint när solen går upp på morgonen.
Eller morgon och morgon... Detta är taget kl 12.

Berra sitter ute och spanar en vintermorgon. Han kan sitta där på räcket hur länge som helst.

Det är galet mycket snö i Norrköping! Över knäna går det där det inte är skottat.
Det har visst slagits köldrekord också. Konstant minusgrader sedan slutet av november,
och sen hela december. Temperaturer ner mot minst -22 också. Kallt!

Men sitt där och var söt då!Lite färg mitt i allt det vita!

Ät inte gul snö!

En liten utmaning att ta sig upp här...
Fick dra mig upp med ett fast tag om räcket på båda sidor!

Hmm, det märkte jag inte.

Kissen följde med mig in på toa sedan och la sig i handfatet när jag skulle tvätta händerna.
Dumma katt!

Kasta pil på Moa!


Aj som fan i helvete!

Det är inte det lättaste att plugga när det titt som tätt blixtrar till vid den vänstra tinningen.
Som att någon hugger en kniv rakt in i huvudet på mig.
Eller använder min skalle som en darttavla.

Man tappar lätt koncentrationen då.

Inte det bästa pluggtillståndet...

Gravidmage

Sitter på spårvagnen påväg hem till Sara för pluggfika.
Hon bor vid linje tios ändhållplats i Guldheden som går hemifrån mig. Skönt att bara kunna sitta kvar på samma spårvagn.

Är väldigt nyfiken på om hennes mage har växt något.
Hon är nämligen gravid tösen.
Jag tycker att det är rysligt spännande!
Hon borde vara i femte månaden nu eller så. Då måste hon väl ha en söt liten kula?
Hoppas på det.

KvällsmysTe, Timtam och Masterchef med Emelie. Kan det bli bättre?

Synd bara att det inte var Australian Masterchef. Det hade varit ultimat!

Aussie mail!


Fick ett julkort på posten idag, av bästaste Bianca från Australien!


Hon är för söt!
Den 20e januari kommer hon hit förresten!
Stannar i en vecka. Jäklar vad det ska bli kul!

Bianca på kontoret i Sydney med ölen i högsta hugg!

Haha Bianca, that's not a lingonberry, that's a strawberry!
Lingonberries looks like this:


Vi fick ett stort paket också!
Jag skrek till i ett glädjetjut när jag öppnade det!

TimTam! Världens godaste chokladkakor!
Kan ni tro att jag har saknat dem sen vi lämnade Australien?
Tack, tack, tack!

En ensam älg och vitlöksrapar


Igår blev det ännu en promenad med mamsen.
Till Slottsskogen denna gång.

Titta på sälar.

De var ganska tråkiga. Dök upp till ytan ibland, simmade några sekunder och dök ner igen.


Vi gick förbi en stor rhododendronbuske. Mamma förklarade att när det är minusgrader krullar bladen ihop sig såhär. Jaha.

En massa isiga vattenfall.

Mot älgarna!

Man fick hålla sig ordentligt i räcket. Jäklarns halt!

Det här var allt vi såg.
En skittråkig ensam älg som stod helt still långt bort.

Fina får!

Coola dovhjortar som inte brydde sig ett dugg om skällande hundar.

Världens galnaste skylt! Ett par uppochnedvända ben med ett utropstecken under.
Vad vill de säga med den här?
Ramla inte nerför stupet?

Vi åt god mat sedan på en restaurang nära Domkyrkan.

Lammfärsspett med ungsbakad vitlökspotatis, tsatziki och grönsaker. Mmm!
Vitlöksrapar? Yeah!

Morgonrock på. Check!


Det finns en viss tjusning med att inte ha några planer för dagen.

Att spendera hela dagen i sängen iförd morgonrock med datorn i knät.
Fixa frukost, äta i sängen, plugga, beställa lite kurslitteratur, plugga lite mer, läsa bloggar, köpa tågbiljetter till Norrköping (stannar 17-19e, mest för farfars begravning), plugga ännu mer, glo ett avsnitt Californication, värma matlåda i mikron och sätta sig och blogga.

Fin dag. Idag trivs jag utmärkt med tillvaron.
Men skulle bli trött på att ha det så jämt.
Tur att jag redan imorgon har en fika med Hanna och Sara från basgruppen hemma hos Sara inplanerat.
Visst, vi har ett grupparbete att fixa, men vi hinner nog med en hel del trevligt prat med!

Skabbmoa. Tjoho!

Solsken, sushi och skruvande


Det blev ett par trevliga dagar med mamsen som nu har åkt hem till Norrköping igen.
Igår började vi dagen med en härlig promenad i solskenet!

Kolla på den här bilden.
Ser det inte väldigt mycket ut som att hon går i en lång uppförsbacke.
Men det är nerför ju! Helt skevt perspektiv.

Tog med mamsen till parken vid Vågmästareplatsen.
Hon ville kolla på utsikten över Göteborg.


Vi hittade träd som var konstigt täckta med tunn tunn is. Träet såg ut som slipad sten nästan.


Upp mot toppen!


Här hade det nyårsfestats! Flaskor överallt.


Halt!

Mamma hittade en kotte som hon tyckte var mycket fin. Haha.

En fin skola!

Sen vandrade vi runt i Nordstan och käkade sushi. Gott!

Åkte hem och skruvade upp spegeln i hallen med nya borrmaskinen/skruvdragaren!

Innan: fult placerad på marken.

Mäta, mäta, borra borra, i med plugg, skruva skruva!

Men titta så snajsigt!
Hade ner min fallskärmshoppartavla på marken så att glaset gick sönder.
Ni ser ju hur nära jag är med huvudet där på bilden när jag skruvar.
Men jag sopade bara upp glaset och satte tillbaka tavlan igen. Lite charmigt sådär!

Inbrottstjuven

Sitter nu på bussen till förskolan där jag haft min praktik.
Ska lämna tillbaka en nyckel jag råkade få med mig sist (det är bra om den som ska stänga förskolan idag faktiskt har nycklar till att göra det...) och hämta lite papper jag behöver till min tenta.

Jag skulle kunna göra inbrott på förskolan nu om jag hade velat. Synd bara att jag inte kan koden till larmet...
Nädå, det skulle jag aldrig få
för mig att göra.

Ska bli kul att hälsa på ungarna igen. På min sista dag precis innan jul berättade jag att jag troligtvis inte skulle komma tillbaka dit något mer (hade tänkt ha min praktik i en förskoleklass nästa månad) och då kastade sig alla barnen over mig och bombarderade mig med pussar och kramar. Nästan så att jag inte kunde ta mig därifrån. Världens sötaste ungar! Fy tusan vad jag kommer att sakna dem!
Jag fick en massa choklad av fröknarna också. Galet vad alla ska va fina.

La studio


En hög med bilder från i onsdags!

Jag och Dylan hängde med Jimmy till studion där han, Martin och Hannes lirade för fullt.
Jäkligt duktiga grabbar!


Jimmy på trummor.

Hannes på bas.

Och Martin med coolaste tigertofflorna på sång och gitarr.


Dylan med tjusiga öronproppar.Alltså den här bilden. Bästa!!!
Det är något jävligt galet och snyggt över den på samma gång.
Blicken, tapeterna, inramningen...
Ligger som skrivbordsbild på Marcus dator nu dessutom.

Ah, det blev instrumentrotering här förresten. Jimmy tog över basen.

Hannes hoppade till mikrofonen och gitarren och Martin lirade trummor.
De kan ju fasen allt!

Sen fick vi också spela!

Jag i min fula fleace. Det var kallt där. Men jäklar vad kul det var att spela!
Hade aldrig suttit vid ett par trummor förut, men de tyckte att jag spelade bra, så det gör jag gärna om!

Sedan kom synthen fram och det blev lite mer finstämt.
Gillart!

Jimmy ser nöjd ut minsann.

Gud vad jag blir imponerad av musikaliska människor. Folk som kan spela hur många instrument som helst och allt låter riktigt bra.
Saknade bara att höra Jimmy sjunga. Jag vet ju att han har en grymt jäkla fin röst!
Sådeså! Kom igen nu!
Och Jimmy se till att skicka iväg alla dina svinbra låtar till ett skivbolag nu så det blir något med dig!

En liten summering


Snodde en lite sköjsig lista härifrån!

Har du gjort något i år som du aldrig gjort förut?
Börjat studera på universitet, jobbat som vikarie på skolor och förskolor, flyttat in i en lägenhet med bästaste Emelie som vi fått inreda så fint så fint helt själva! Inte som de där fully furnished-lägenheterna i Sydney där allt var lite för opersonligt och trist.
Jag var på en stor festival för första gången! Hur roligt som helst!
Jag har också haft mitt första riktiga förhållande, men det vet ni ju hur det gick med det...
Och så har jag fotat ett bröllop, börjat med cheerleading och besökt England och Norge. Aldrig gjort förrut.


Har du några nyårslöften?

Skrev faktiskt en lista med Marcus, Jimmy och Dylan i förrgår.
Mina löften, eller förhoppningar som vi valde att kalla det:

* Bli av med min ständiga huvudvärk.
* Tjäna minst 6000 i månaden på extrajobb.
* Starta en välbesökt wordpressblogg (ja, tänkte byta portal faktiskt).
* Få en bild publicerad i en tidning.
* Skaffa en grabb.
* Bli bättre på att passa tider.

Det klarar jag va?


Vilka länder besökte du?
Sverige, England och Norge.


Vad var din största framgång 2010?
Kom in på Lärarprogrammet i Göteborg, fixat alla tentor riktigt bra, skaffat en himla fin lägenhet ihop med Emelie trots extrem bostadsbrist, klarat av att leva riktigt bra som student med mycket pengar kvar på kontot, hoppat in som vikarie på olika skolor trots att jag från början var väldigt oerfaren och osäker.

Ett bra år!


Största misstaget?
Kan inte komma på att jag har gjort några misstag som jag verkligen har ångrat i efterhand. Oftast har de flesta klanterier ordnat sig tillslut. Jo, en grej - att jag missade ett tåg till Norrköping och var tvungen att köpa mig en ny biljett. Onödigt klantigt.


Bästa köpet?
Min dator! Ett riktigt bra köp. Och en massa klädfynd i England. Och billiga flygbiljetter till London och Oslo och en hel del billiga tåg- och bussbiljetter till Norrköping, Göteborg och Södertälje.


Vad spenderade du mest pengar på?

En massa resor hit och dit, dator, TV, hyra, cheerleading, kläder...
Förstår inte riktigt hur jag kan ha en massa pengar kvar.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Emelies alla överaskningsmiddagar (måste bjuda igen ju, snart!), roliga fester, Robyn-konserten och hela vistelsen på Peace & Love, alla härliga människor i Göteborg och Norrköping som man alltid har det roligt med, knasiga upptåg och fina grabbar i Nykvarn, London-resan, turnéveckan med cirkusen, skatteåterbäring x 2, knäppa kattbuserier, alla härliga ungar på förskolan.


Den bästa nya personen du träffade?
Omöjligt att välja en. Det här året har jag träffat otroligt många nya härliga personer i samband med Göteborgs-flytten och festivalveckan i Borlänge. Ingen nämnd, ingen glömd.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varit mycket både upp och ner. Det har hänt en massa bra saker som verkligen gjort mig glad och fått mig att känna mig stolt över mig själv och mitt liv, men också två dödsfall som berört mig väldigt mycket och som inte gjort vardagen lättare precis. Och ett distansförhållande som var bitvis riktigt bra, men samtidigt väldigt ledsamt och jobbigt när man inte kunde ses på flera veckor.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Stromae – Alors On Danse - Radio Edit
Jag säger bara: Peace & Love-dansen!

Biffy Clyro – Many Of Horror [When We Collide]
Bandet jag missade på Peace & Love då de spelade samtidigt som Robyn, som jag sedan började lyssna väldigt mycket på och som Anela och jag skulle sett i oktober. Den konserten blev inställd. Jävla skit.

Robyn – Hang With Me
Behövs det en närmare förklaring?

Benny Andersson – Tröstevisa
Bästa söndagssittningen med infiradet av November!

Olle Hedberg – No Diggity
Snyggingen från Idol som man inte kan få nog av.

Edit Piaf – La vie en rose
Tror nog bara att det är Emelie, Anela, Bella och Peter och fattar det här, men det var nog en av årets mest märkliga upplevelser.

Kaia Huuse – Moa
Tvåtusentios perfekta egoboostlåt!


Favoritprogram på TV?
Idol!
Lite sällskap!
Bonde söker fru!
BRA TV!

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Fyllde lägenheten av roliga människor och festade loss.
Till och med en Gotlänning och folk från Trollhättan slank med!


Fyfasen vilket bra år det har varit nu när jag tänker efter!
Hurra för 2010!

Sen hade ju vissa saker helst inte behövt hända, som dödsfallen exempelvis, men sådant lär det inte bli mindre av i framtiden...

Årets sista bild!

Bye bye Norrpan!


Sitter på en buss tillsammans med mamsen som alldels strax är framme i Göteborg.
Vilken bra vecka jag har haft i Norrköping!
Verkligen över förväntan!
Har inte haft en tråkig stund och jag har hunnit med att träffa alla mina Norrköpingsvänner som kommit hem över julen. Jag trodde inte att jag skulle hinna med alla, eller att alla skulle ha tid för mig, men det gick ju alldeles utmärkt!

Så glad att ni finns.

Mamma stannar i Göteborg till måndag och sedan blir det åter vardag för mig med allt mitt fokus på tentainlämningen.

Jul har varit kul!

Gott Nytt År!


En hel hög med nyårsbilder kommer här!

Vi började hos Marcus som sagt och sedan drog vi vidare hem till mig där brorsan bjudit in halva Norrköping.
Eftersom vi har katt var det lite osäkert hur Dylan som är pälsallergiker skulle klara av att vistas hemma hos oss, så jag fick hålla mig nykter hela kvällen så att vi snabbt kunde ta oss därifrån om Dylan plötsligt skulle få en allergichock.

Jag med bästaste Mickis och Icka!

Ett gäng okända grabbar.
Fick presentera mig som "Eriks syrra" hela kvällen. Kändes mycket märkligt.

Mathilda och Dylan!

Ingen kan poppa ut ögonen som Jimmy!

En bild tillägnad mamma som hatar skor i hallen.
Och så brorsan.

Marcus trollar på. Jäklar vad imponerade de blev!
Marcus förhöjer varje fest.


En förvånad Dylan och en knasig kille.

Fy!

Gruppbild!
Räknade till 20 stycken här och alla var inte ens med.
Galet mycket folk i vårt hus!


Jag skulle ta mig under bordet och upp i soffan, men det gick inte något vidare bra...

Tolvslaget!
Ojojoj vad det smälldes raketer!
Det poffade och pangade kring fötterna så jag visste inte alls vart jag skulle ta vägen.
Vilda fulla människor kombinerat med raketer kanske inte är det bästa.

Söt-Icka och Johan!

Dunder och brak!

Marcus och någon kille som verkar tycka hemskt illa om sin dricka.


Bästa gänget!

Men Jimmy var inte på det bästa humöret efter att ha spillt en hel öl i knät och frös som en gris.
"Jag kommer att få lunginflammation!" skrek han. gång på gång. Lite överdrivet kanske...

En glad Moa! Jag ser fasen gigantisk ut bredvid Marcus!

Grått nytt hår!Grattis Marcus som fyller 24 idag!
Han fick en lite present av mig. Hurra, hurra!

Ickalurv är vild!

En död stol.
Någon satt visst sönder den.

Sång för Marcus! Hipp, hipp!

Kvällens skål!

Vid 1 drog vårt lilla gäng.
Dumpade Jimmy på vägen och vi andra for till Marcus igen.

Jag med all den cidern jag aldrig drack.

Dylan spanar in min rygg?

Jag fick äran att skjuta champangekorken!


Tjo!
Första klunken alkohol 01.26!
Det blev bara den flaskan sjuprocentigt bubbel och ett par klunkar cider för mig.
Bra så.

Marcus fick Dylan att lägga sig under granen.
Det hade han visst inget minne av idag!


Någon timme efter denna bild däckade Dylan i soffan.
Marcus och jag stoppade om honom så fint så och satt sedan uppe och pratade ett tag till.
Tack och godnatt 04.30.
Dunderbra kväll!

Kvällens citat:

Marcus: "Du hör ju, jag sluddrar redan.
Jag pratar som om jag hade en vit jävla pelagon i käften.
"
Marcus och hans uttryck alltså...

Denna morgon.
Dylan sippar på första bärsen och Marcus drog på sig en tomtemorgonrock.
Finfint.

Marcus var en smula röd och bränd på bröstet efter att ha blåst eld i två timmar under Nyårsvandringen i stan.
Kan inte vara bra att andas in sådär mycket festivalolja...

Jaja, ett riktigt bra Nyår blev det tillsist!
Tack för det mina fina vänner!Kom hem till ett hus som var en smula uppochnedvänt.
Men efter lite burkplockning och skurning gick det att bo där igen.
Tjolahopp tjolahej!När natten är en dimma


Hahaha, roligaste i morse, hemma hos Marcus:

Dylan: "Ska du sova här inatt?"
Jag: "Vaddå i natt? Ah, jag sov här."
Dylan: "Men ska du sova här inatt?"
Jag: "Dylan, det har redan varit natt."
Dylan: "Va?!"
Jag: "Klockan är snart 12."
Han tittar ut.
Dylan: "Vafan är det här?!?"
Jag: "Dylan, skämtar du?"
Dylan: "Nej! Seriöst, vafan hände? Det här var fan det sjukaste jag varit med om!
Meh, har jag sovit såhär?!"
Dylan visar på sin fullt påklädda kropp med skjorta, kavaj och byxor.
Jag: "Ja, du sov sådär. Du bara däckade ju. Vi har fasen flyttat runt på¨dig, vände på dig när du snarkade och Marcus bäddade ner dig med täcke och allt."
Dylan: "Jag är fan onykter fortfarande..."

Nu reser sig Dylan, går ut på balkongen och knäcker en bärs.
Festen fortsätter...

RSS 2.0