Orkar inte!


Gah!
Varför får jag fotograferingar på kvällstid hela tiden?!
Nu måste jag iväg och fota personal 17.30. Tredje gången på en vecka nu.
Kul att jobba från 6.45-18.30...

Snap snap


Lunchrast!

5 dagisgruppbilder och en 5e-klass har jag hunnit med hittills.
Åsså lite mat och aktivitetsbilder på skolgården...

Första dagisgruppen var stooor - 43 barn och 7 fröknar! Dessutom låg jag efter i schemat för att första gruppen kom försent... Stressigt! En unge gallskrek men annars gick det faktiskt väldigt bra.

Lite besök av Thomas fick jag med på förmiddagen. Trevligt.
10 min kvar av lunchen! Dags att börja förbereda sig lite för ett gäng 6or...

Bimbos i topp!


Ursäkta, men är den är människan på riktigt?
Svergies fjärde största blogg. Jag blir mörkrädd.Och den här. Fy fan. Också en av Sveriges största bloggar.
Småtjejer som pratar om vem som har haft analsex och sex med fler än 10 killar.
Hur smarta är de här tjejerna egentligen? Tror att de kan tjäna pengar på sina bloggar, men vilket företag vill förknippas med dessa blåsta bimbos?

Lämna mig bara, gör det.


Igår drog Emelie till Göteborg.
Becka är i Stockholm.
Där ska de plugga de små liven. I tre år!

Vad ska jag ta mig till utan dem?
Ojojoj. Norrköping blir aldrig sig likt.


Jag fick en DVD av Emelie i fredags
. En låååång film med alla videoklipp från våra äventyr i Australien. Hur kul som helst!
Det får jag titta på när saknaden efter Emelie blir för stor.
Mitt lilla troll.


yee


Händanefter ska det bli minst ett inlägg per dag. Okej?
Jag är på banan igen!

Kasst


Första uppdateringen på en vecka! Hurra!
Sanningen är att jag inte mår så bra just nu.

Ibland kommer jag bara att tänka på något som gör mig upprörd eller stressad och så blir jag bara jätteledsen. Kan inte ta mig ur det. Gråter, får ångest och panik.
Fan. Fan. Fan.

Plötsligt blir jag bara så himla ledsen utan att jag förstår vad det beror på. Jag kan sitta i flera timmar och bara gråta och tycka att allt är jävligt. Sedan går det bara över. En boll i  magen som med ens löses upp. Så kommer det upp en jobbig tanke och jag blir lika ledsen igen.
Jag orkar inte med det här. Det har varit såhär för länge.

När jag är på jobbet lyckas jag hålla humöret uppe. Även om saker skiter sig och ingen finns där för att hjälpa mig så klarar jag ut det. För att jag måste. Är jag inte positiv och inte har koll så märker eleverna det direkt. De lyssnar inte, ler inte - det syns på mina bilder helt enkelt.

När jag sedan kommer hem släpper anspänningen. Jag slappnar av och då kommer alla känslorna. Jag börjar tänka på annat som inte har med jobbet att göra, saker som oroar mig eller som jag inte trivs med i tillvaron. Som pengar. Som framtiden. Som fritiden.
Eller så är tanken kvar på jobbet. Det är omöjligt för mig att släppa det helt. Jag tänker på hur dagen har gått, saker jag kunde gjort bättre och oroar mig inför morgondagen.
Men, sanningen är att jag kan det här nu. Jag måste lära mig att koppla av, för egentligen finns det inget att oroar sig för. Jag är bra på det här!

Vissa dagar stannar jag hemma för att jag känner mig nere i stället för att komma ut och träffa folk.
Fel, fel, fel!
När jag umgås med folk jag tycker om är jag nästan alltid på bra humör. Underbara människor som gör mig glad och får mig på andra tankar. Som Anna, Jossan, Emelie, Becka, Linda. Tack.

Skärp dig nu Moa.

Efter några drinkar...

Party!


Igår blev det en sjukt rolig kväll med Jossan hemma hos Jessica!
En massa härligt folk som jag inte har träffat på hur länge som helst hade jag himla kul med - Emil, Kenny och  Daniel från New Zealand till exempel. Dessutom en schwiezisk kille och en massa annat folk jag inte sett förut men som var väldigt roliga att umgås med. Tillslut pratade alla engelska och det kändes riktigt kul att göra det igen!

Den blev en massa vin och sedan Hugos där vi stötte på Johanna, Lisa och Andreas. Kul!


Ikväll blir det utgång med Emelie!

Planen är att blanda drinkar och sedan träffa Becka på Hugo!
Tjohej!

Bild från Sydney för övrigt.. Snygg va?

Veckan


Sorry att jag inte har uppdaterat på 700 år.
Det händer så jäkla mycket just nu! Både bra och dåliga grejer.

Börjar med det bra.
Träffade Jossan i ¨torsdags och Linda i lördags. Hur kul som helst att återse mina favoritflickor!
Hos Jossan bjöds det på obligatorisk tacos och sedan blev en lång titt på Englandsbilder och en massa prat om sådant man håller tyst om på bloggen...Toppen!
Linda och jag tog en sväng till Världens Bar och hade det hur mysigt som helst med ciderkannor och prat om vårt resande och framtidsplaner.
I november reser Linda bort igen! Tusan! Typ hela Asien ska människan avverka.. Avis! Jag får allt komma och hänga på efter några veckor/månader... Jag vill iväg igen känner jag!

Jobbet går bra. Jag har haft en väldigt lugn vecka, exempelvis hade jag idag endast en personalfotografering som tog en kvart. Skönt och så när jag ändå får månadslön...
Men fast jag inte jobbar alls mycket så känner jag mig himla stressad.
Jag kan aldrig koppla bort jobbet helt och det känns som att jag tänker jobb dygnet runt. Jag oroar mig hela tiden för hur det ska gå nästa dag, om jag har rätt tider och alla papper jag behöver, om det kommer att regna så att jag måste sätta upp utrustningen inomhus på varje skola och därmed inte hinna med alls i mitt schema.
Hittills har det gått väldigt bra, men jag känner mig ändå så himla orolig.
Det beror nog mycket på att jag jobbar helt själv och måste fatta alla beslut själv och se till så att allt fungerar som det ska. Jag har ingen som kan hjälpa mig på plats om saker trasslar. Känns jobbigt..

Mer saker som är skit denna vecka.
Mobilen har lagt av och är nu på lagning. Tog en väldig tid att leta rätt på någon reservtelefon och hitta något simkort som funkade. Betalade 100kr för att ladda på ett halebopkontantkort som inte funkade sen i alla fall... Löste det hela genom att köpa ett Comviq kontantkort til min australiensiska telefon som tydligen inte var låst. Bra bra.
Men tydligen så har de på jobbet skickat sms till min telefon som är trasig om att det finns papper att hämta upp på posten som jag behöver till fotningen imorgon. Men det sms:et har jag ju inte fått såklart och ingen verkar veta vilken post papprena finns på. Yipppi.

Det värsta strulet av allt!: Jag försökte ta ut 5000kr från mitt australiensiska konto på en Nordeabankomat i Skarphagen. Funkade inte. Fick något felmeddelande som jag inte kunde läsa för att skärmen var helt otydlig och jättegammal. Loggade inte på mitt konto på NetBank igår och det visade sig att 5000kr hade dragits i alla fall! Fast jag aldrig fick ut dem! Fan 5000!
Ringde Commonwealth bank och fick bokstavera en massa krångliga ord som Skarphagens centrum, leta reda på Biancas adress i Australien och svara på 1000 jobbiga frågor.
Förhoppniningsvis kan de fixa det, men det kommer att ta 2-3 veckor av nån jäkla andledning.
Nordea var jag på idag och de kunde inte göra nånting. Nehepp.

Igår var jag på cirkusen för första gången sen jag kom hem.
Inte kul.

Det kändes som att ingen brydde sig om att jag var där. Ingen frågade hur jag hade haft det eller ville att jag skulle berätta om någonting överhuvudtaget.
Folk sa hej, men det var inte "Hej! Gud vad kul att du är här igen!" utan mer konstaterande "Hej, länge sen du var här". Så inget mer med det.
Kändes inte bra.
Sen skulle det tränas in nummer till uppträdande i helgen och alla var lika flamsiga som vanligt. Ingen skärper tills sig och försöker träna ordentligt, utan alla bara tramsar runt, lyfter omkring på varandra och allt tar världens tid.
Nä, jag hade ingen lust att vara där.
Hade tänkt vara med i voltnumret, men ingen brydde sig om att försöka lära mig ordningen och gå igenom numret ordentligt så att jag skulle kunna hänga med i vad de gjorde.
Så, jag sket i det.

Nä, nu är det Rix FM festival och sedan musikfyrverkerier!
I alla fall något kul som händer...

Skönt.


Det gick faktiskt riktigt bra på jobbet idag!
Inte alls så stressigt som jag trodde det skulle bli, även om jag var tvungen att fota 5 arbetslag som jag inte hade räknat med och stativet krånglade hela tiden.
Jag hann till och med med att sova i bilen i en halvtimme! Tada!

Sista gruppbilden i Linköping var gigantisk!
62 personal som inte kunde hålla snattran. Mycket att prata om efter sommaruppehållet kan jag förstå...
Men det gick riktigt bra och jag var klar med hela uppställningen, fotningen och namnsättningen på mindre än en kvart!
Jag fick beröm av flera lärare som tyckte att jag hade klarat det hela väldigt bra och de kunde inte förstå hur jag kunde få till allt så bra så snabbt! Förra året hade de krånglat med gruppbilden i 40 minuter! Herregud...
Undrar vem som var och fotade då?

Det känns helt otroligt bra att dagen gick hur lätt som helst och jag börjar förstå att jag faktiskt kan det här.
Ingen anledning att stressa upp sig.
Puh.

Känn ingen sorg för mig Göteborg!


Mot Göteborg!
Emelie körde bil hela vägen. Säkert och så...

Våra maskotar!

Vi hälsade på ett slag hemma hos Sofie! Roligt! Hon hade visst bosatt sig i fyra olika rum samtidigt, med saker utspridda lite överallt...

En tur på stan hanns med också!

O här ska Emelie bo! Nära Sofie faktiskt.


Emelies första besök på Liseberg!


Slänggungan!
Emelies händer var perfect match med Carolas.

Michael Jackson! Coolt!
Uppswinget. Jag trodde jag skulle dö! Fy tusan vad läskig den var! Men skoj på samma gång förstås...
Ja, ni ser ju hur jag skriker...
Det läbbiga är att det bara sitter en liten bygel över benen, så när man befinner sig högst upp känns det som att man ska störta rakt ner i marken! Panikskrik!
Emelie var lite skrajsen för Balder.
Men för tusan vad rolig den var!


Kanonen! Roooooligt!
Precis innan tåget far iväg från 0-75 km/h på två sekunder hörs höga hjärtslag; dudunk dudunk och man håller på att kissa på sig av nervositet! Sedan går det undan minsann!

Madde vann en bil!

En ny karusell! Den röda mananen med snurrgrejen där borta.
Men den åkte vi aldrig, såg inte så värst rolig ut faktiskt...

Lisebergsbanan är fortfarande roligast!
Den går brant och har härligt läskiga svängar! Lååång är den dessutom!


Vi åt Ben&Jerryglass! Dyrt men underbart god!Vi besökte Kaninhuset! Vi och barnen!

Kramgoa som tusan!

Titt så fint kaninerna hade det i sitt lilla hus!

Vi avslutade med att spela på chokladhjulet. Vi vann inget.
Men en riktigt riktigt lyckad dag var det ändå!
Snart får jag åka till Göteborg igen och hälsa på mina favorittjejer!

Far och fläng


Jag är nervös inför morgondagen!
Tre personalfotograferingar ska hinnas med, på tre skolor i två städer.
Den första stora gruppbilden är på 40 pers, sedan porträtt på alla dessa, vidare till nästa skola i Norrköping och sedan ända bort till Linköping för ännu en gruppbild och fler porträtt!

Måste de göra schemat superstressigt första dagen?!
Nu har jag i alla fall en GPS som funkar riktigt bra så att jag inte behöver komma försent för att jag inte hittar, som idag...
Alltid något.

Hoppas verkligen att det håller sig soligt imorgon (i alla fall inget regn) så att jag inte behöver gå in och sätta upp hela gruppbildsutrustningen. Det tar tid. Då hinner jag inte!

Gaaah! Nu ska jag sova!

Kom igen Moa! Jag vet att du kan!

Lite bilder från förra veckan...


Lite hämg i park med Adrian och Anna.
Anna har visst proteser! Eller bara väldigt vita ben...

Många turer till Svärtinge blev det förra veckan!

Först till Icka och Svärtinge Udde där det blev två dopp i Glan!

Vattnet var päckelgrönt inne vid stranden. Men varmt och skönt var det!

Sooola! Vi simmade omkring i poolen ett tag med. Det var kallt!


Snigelslem! Sniglarna hade haft svampkalas i Ickas trägård...
Icka tog en flygtur vid stranden...

Emma och Dan kom på besök!
Så det fick bli ett dopp till.

Lillungen Wille var en hejjare på att surfa han.

På kvällen blev det utebio!

Mamma Mia! Det gillar vi.

Svärtinge igen. Denna gången fika med Farmor och Malin på Billbäcks.


Farmor var finfint sommarklädd!

Därinne fikade vi.. Mysigt.

Äckelfiskar.

Det blev faktiskt en tur till till Svärtinge!

Mera badande i Glan! Nu med Becka och Emelie.

Emelie hade mixat ihop något läskigt som gjorde mig helt galen!
Hehe, trots det grumsiga gröna var det riktigt gott faktiskt!

Kräftpremiär med familjen! Mumma!

Det piiiiirar i maaaagen!


Det var verkligen superkul på Liseberg minsann!
Det blev en massa åkande i Lisebergsbanan, Balder, Kanonen , Uppswinget och en massa annat skojsigt!
Bilder kommer... så småningom.
Jag hinner inte riktigt med bloggen numera känner jag!

Idag var jag trötter, kom hem vid 1 inatt och var tvungen att gå upp kl 6 för skolfotokurs i Nyköping. Detta för att köra in mig på den nya utrustningen och komma in i jobbet igen. Det var ju ändå nästan ett år sedan jag jobbade med detta senast..
Det mesta kunde jag redan, men det kändes bra att gå igenom allt igen och känna att allt verkligen sitter.
Kurs hela dagen imorgon igen!

Sen ska jag träffa Jossan! Det ser jag fram emot!
Har veeeeeerkligen saknat henne som tusan! Iiih.

En GPS ska inhandlas imorgon dessutom. Det behöver jag. Det tar så himla mycket tid och energi att sitta och kolla upp kartor till varenda ställe jag ska till. Nervöst när jag inte vet om jag kommer att hitta rätt och komma i tid...
Nä, det håller inte!
Jag hittade en snorbillig TomTom på Media Markt för 799:-. Det får duga!

Karusell!


Idag far jag till Göteborg med Emelie!
Liseberg!!!
Träffa Sofie och Madde som vi hängde med i Australien!!!
Det här blir en toppendag!
(Hoppas på bra väder med...)

Här bor jag!


Vi har studsmatta, en trasig trapets och grejjer.. En lekstuga som är full med skrot!


Mitt rum ju!


Jordgubbar!!

Smultron!!

Vinbär!!


Körsbär!! Ett stooort träd med goda gula bär och ett med fina röda sura.

Omoget.

Hej julgran!

Min gata!

Glass i stora lass!


Ännu fler bilder från i söndags!
Efter besöket hos Anna så blev det ett härligt återseende av Rebecka! Vi drog med Emelie till Smultronstället och mumsade på himla goda glassar.
En ångbåt som heter Moa!

Sen drog vi in till stan igen. Det var öde!

Är det alltid såhär lite folk i Norrköping?
Det är för tusan mer folk i Sydney mitt i natten!

Men Norrköping är himla fint ändå måste jag säga!


Vattenstaden!


Åh, Norrköping är mysigt!
Även om det är öde...


Hoppla!


Nu blir det utebio med Icka och gänget!
Myyyys!

Tjohej!


Ah, jag är lite seg med inläggen... har haft fullt upp!
I alla fall.. I söndags besökte jag Annas lägenhet och dansade loss!
Anna bjöd på mat. För mycket mat! Såhär mycket blev det över!

Fin lägenhet!

Jag fick en jättesnygg tavla som Anna målat!

Anna fick en bumerang av mig!


O en koala. Där bakom är en tavla hon fick förra året.. Moas hörna!

Jag fick en nyckel hit. Finemang!
Anna är världens bästa!

Sommar, sommar, sooooomar!


Igår var jag med Anna och sedan sov jag i hennes lägenhet.
Ensam. För hon sov hos Calle minsann! Knasigt.

Hos Icka Picka nu!
Vi har badat i algiga glan och i sköna poolen, solat, ätit muffins och druckit te.
Superskön! Jag älskar svenska sommar när det väl är bra väder.

Nyss kollade vi på video av nya Olananumret. Jag vill vara med!
Så himla bra det är i år, för tusan! Titt bara:
 

Nu ska Icka lära mig alla nya danserna så att jag kan vara med och uppträda igen! Hurra!

Sista dagen i Australien....
Vi drog till Paddy's Market!
Galen Emelie med platypus.

Emelie kräks på Easy Way! Jag tycker att de har smaskigt te minsann!

Helt fullt med billiga skräpväskor...

Heting provar peruk.

Grönsaksmarknad!
Åh, jag kommer att sakna det stället! Eller, jag kommer att sakna att det finns hur mycket frukt och grönsaker som helst till superbilliga priser, men jag kommer inte tjata hetsen på helgerna därinne! Försäljare som gormar och så trångt att man knappt kan röra sig...Vi tog en sväng till hostelet.

Lägg märke till Sverigetjejen i fönstret...


Åt lunch vid Darling Harbour.

En jobbig demostration tågade förbi.

Pariserhjulet som igen åker.


Bianca och Michael följde med oss till flygplatsen.
Bianca var fånig och rädd för swine flu. Därav munskyddet...


Vi åkte över öken?
Snygg toa på Paris flygplats.Maten var faktiskt ganska så god förutom den sista måltiden på planet till Sverige.
Helmysko.
Konstig quinoasallad med lustiga bollar som var någon slags grönsak. Inlagd kanske. Smackade usch!

Varken jag eller Emelie har känt av någon jetlag trots 8 timmars tidskillnad.. Bra!
Vi lyckades alltså sova på rätt tid. Så duktiga vi är!


Tillbaka till stranden


Fredags - varm dag!
Jag tog jag bussen till Bondi för att säga hejdå till Sara och ta en titt på fina Bondi Beach -
Sydneys största strand.Mycket vackra människor fanns det att titta på...En hel massa surfare fanns det, trots det iskalla vattnet.


Sedan åkte jag vidare till Maroubra för att titta på vår fina strand och vårt gamla hus en sista gång.


Jag såg ett flygplan och tänkte; Imorgon, då åker jag härifrån...Helt fullt med surfare!


Klubben Maroubra Seals

Vägen från stranden upp till vårat hus.


Hurra!

De behändiga butikerna på andra sidan gatan.


Nää, jag ville inte åka härifrån!

Mina vänner!


Idag - Träffa Anna och hälsa på i hennes nya lägenhet i stan,
sedan blir det Smultronstället med Becka och Emelie. Underbart!
Sverige är rätt bra ändå.

Hemma?


Hemma nu.
På Valstorpsvägen, Öbonäs, Norrköping, Sverige.
Känns hur konstigt som helst.

Jag fick en liten chock när jag kom in i huset, ställde mig i hallen och tittade mig omkring.
Nu ska jag bo här.
Här ser allt ut precis som förut, men det känns inte som mitt hem längre.
Nu ska jag bo här. Med mina föräldrar och syskon.
Jag har inte bott här på över åtta månader och nu förväntas jag göra det igen.
Det känns som att jag går baklänges. Som att dessa åtta månader har suddats ut och jag är tillbaka från början igen.
Konstigt.

Jag packade upp väskan, visade mina nya kläder och roliga souvernierer och delade ut presenter - två t-shirts med underbart roliga tryck på till Malin (men den med massa pandor var tydligen för pinsam att ha i skolan), snygg rutig svartvit skjorta till Erik, t-shirt med Sydneytryck till pappa och duk med aborgintryck till mamma.
Gillades. Bra.
Sedan blev det supersmaskigt grillat till kvällsmat och en titt på den nya LCD-TVn och Eriks gamla rum med kanintapeter (stackare som fick bo där inne tills han var 14) som gjorts om till förråd.

Sen kändes allt ganska bra ändå.
Jag kan nog klara av att bo här. Ett tag.
Men jag får ta och börja leta efter en egen lägenhet. Jag känner mig som ett barn här hemma. Samtidigt är det rätt skönt att få all mat lagad åt sig och inte behöva bry sig särskilt mycket om tvätt och disk och sådant...

RSS 2.0