Skrattmongot


Från i lördags.
Jag ser ut som ett glatt mongo.

Där ser ni min nya hårfärg i alla fall. Och i solen ser det väl ut som på headerbilden (bilden allra högst upp i bloggen, bland alla vårblommor), för den toningen är nämligen densamma som jag använde nu.

På tal om sol så var det mycket soligt och varmt idag! Vi var ute på gården i 2,5 timmar; gungade, gjorde sandkakor, byggde trädkojor och kickade fotboll. Härligt så det förslår!

En liten död fågel


Roligt att fritidsbarnen fortfarande kom ihåg mig fastän det var så länge sen som november sen jag var där sist. Ett helt gäng med ungar kom och kastade sig runt mig och ropade:
"Moa! Min favoritfröken! Jag har saknat dig!"
Sådant värmer.

Hade en del intressanta pedagogiska samtal med barnen idag.
Vi hittade en död fågel som vi la utanför skolgårdens staket med en plastpåse om händerna för att inte ta i den. Jag förklarade att man måste tvätta händerna väldigt noga om man råkar ta i ett dött djur, annars kan man bli smittad av sjukdomar som det bär på.
En flicka undrade hur fågeln hade dött och jag sa att den kan ha blivit sjuk, eller så var det ett annat djur som bet fågeln.
"Oj, då kommer det nog jättemycket blod om vi petar så den!" sa flickan, men jag förklarade att blodet stelnar när man dött och hjärtat slutat pumpa runt blodet. Det blir som när man får en sårskorpa, helt hårt och brunt.
Flickan frågade hur lång tid det tar från att man blivit sjuk tills man dör. Jag förklarade att det beror på vad man fått för sjukdom. Är man bara förkyld så dör man ju inte av det, har man däremot cancer eller någon annan farlig sjukdom så kan man dö på ett par månader. Blir man biten av en jättegiftig orm, i Australien till exempel, kan man dö på mindre än en timme om man inte får motgift.
Flickan undrade sedan vad som händer men fågeln nu när den är död. Jag berättade att maskar kommer att äta på den och när maskarna bajsar blir det till jord, så efter ett tag är det inget kvar av fågeln förutom skelett.

Tänk vad en liten fågel kunde skapa för bra funderingar och samtal!
Och tänk vad mycket frågor mellan himmel och jord som man måste ha svaret på som lågstadielärare!


En annan död fågel. Fotad av Bianca i februari. Mycket vackert! Hehe.

Den här månaden blir jag rik

Sitter på bussen påväg till Mölnlycke där jag ska vikariera på fritids tre eftermidddagar den här veckan.

Så himla skönt att alla dagar bokades in redan i fredags! Då har jag för en gångs skull hela veckan planerad och kan lägga in tid för plugg, avkoppling och umgänge med folk. Detta utan att behöva leva i ovisshet om jag kommer jobba tre hela dagar eller vara ledig utan något att göra veckan lång.
Hurra!

När de ringde från vikariepoolen sa de att skolan tydligen ansåg det vara väldigt viktigt att det var just jag som skulle komma och jobba. Kul! Det måste betyda att jag gjort ett bra jobb tidigare.

Trägårdsdans


Riktigt kul kväll igår!
Batteriet i kameran var helt urladdat, så det blev inga bilder alls tyvärr.

Hur som helst,
riktigt rolig förfest hemma hos Koffe i Kållered. Vi dansade loss "jump style", spelade Twister, chittchattade på balkongen och akrobatiktrixade i vardagsrummet. Blev medbjuden till Köpenhamn för stor parkourträff i påsk, men har redan köpt tågbiljett till Stockholm och Norrköping då, så vi får se hur det blir med en saken.

Mötte Karin, Oskar och ett gäng killar i Oskars klass vid tågstationen och sen bar det av till Trädgår'n! Dansade loss med Becka och hennes klasskompisar och hade det galet kul!

Hemgång vid 2, efter en kopp kaffe, en cider och en öl under kvällen. Faktisk precis lagom för att vara skönt avslappnad, pigg och glad kvällen igenom. Woopwopp!

Nu blir det Fenomen på 5an. En liveshow med tio mentalister. Spännande!

Tusan då!


Vad fan är det här?!?

SNÖ!

Det har yrt omkring snö i luften hela eftermiddagen. Nu ligger det ett tunt lager på marken.
Orkar inte gå ut!
Om det är soligt imorgon borde det försvinna på nolltid, men ändå.
Ingen mer snö tack!

Krullet


På tal om mitt hår (som alltid verkar vara ett populärt samtalsämne, speciellt bland dagisbarn), så slängdes det komplimanger efter mig på stan idag.

Vid provrummen på Rut m.fl. försökte jag tränga mig förbi den långa kön och ut i butiken.
"Ursäkta!" sa en tjej och knackade mig på axeln. Trodde först att jag hade råkat gå in i henne så att hon blev sur, men så fortsatte hon: "Jag måste bara säga - vad snygg du är i håret!"

Haha, så förvånad jag blev! Kände mig äcklig och fet i håret och ville helst bara hem och duscha, så det var kul att höra. Inte ofta folk säger snälla saker och komplimanger till helt okända människor på stan. Gölligt.

Hår!

Dock var det innan jag hade färgat det.
Nu kanske det är asfult, vad vet jag.

Ibland blir det inte som planerat


Tänkte åka och träna i Gymnastikens Hus, men jag var tvungen att vila ett slag och sedan det tog tid med matlagning, så allting blev helt försenat.
När jag sedan satt på spårvagnen och hade kommit halvvägs till stan upptäckte jag att jag glömt mobilen hemma. Sicket skit!
Hade tänkt förfesta med freerunning-killarna och möta Becka och Karin ute senare ikväll, men det funkar ju inte om man inte kan få tag på varandra. Så bara att vända hem igen.

Kändes onödigt att åka ut till Bergsjön när jag ändå inte skulle träna, så har fixat iordning mig här hemma istället till lite peppande musik.
Har levt lite i ovisshet om kvällens utgång då jag inte lyckats få tag på någon, men nu precis ringde Joseph så det blir förfest i Kållered om en timme. Har grundat med lite kaffe för att hålla mig vaken. Det blir nog bra!

Tjingtjing!
Nytt linne, ny hårfärg - lite mörkare, lite rödare. Men det ser man inte så mycket av här.
Får fota ute i solljuset imorgon!

Sushi och catwalk


Bra dag på stan!

Sushi med Emelie och Bella på Kungsgatan.

Shopping i Nordstan. Galet mycket folk! Lönehelg liksom...

Modevisning!
I stort sett allting var skitfult. Och om något plagg var snyggt var det gräsligt kombinerat ihop med något antingen superhysteriskt mönstrat eller något med dålig passform.

Äh. Köpte mig ett fint linne i alla fall!
Det ska bäras ikväll.
Och så stod snygge bloggaren Anderas Wijk bredvid mig i publiken. Inte helt fel!

Vårshopping

Nu är jag och Emelie påväg in till stan för att checka i vårens klädnyheter. Vill hitta något nytt fint linne. Har på tok för lite sådant!

Bella skriver salstenta tills kl 13 (på en lördag?!), så vi ses nog ester det för en liten fika eller så. Klockan 14 är det modevisning i Nordstan. Det får inte missas! Men egentligen borde man promenera i solen nu. Skönt ute.
Solong!

Att hugga av en arm när man sover


Det blev lite konstig sömn inatt.
Förra natten vaknade jag sissodär 5-6 gånger av att jag hade svinont i ryggen och inte kunde hitta något bekvämt sätt att sova på, men inatt hade jag sjukaste drömmarna.

Kanske var det efter att ha sett den här helt otroligt underliga och helt störda reklamen som förbjudits i Kanada:


Kanske var det efter att ha sett på Nightmare before Christmas igår.

I alla fall - drömde att jag var supersnabb och sprang genom mörka gångar i en källare på jakt efter ett seriemördande monsterbarn. Kom till slut fram till en av korridorerna på Kungsgårdsgymnasiet där barnet befann sig mitt ibland en massa folk. Jag fick fatt på en stor kniv och högg barnet i magen - ingenting hände. Jag högg av armarna på barnet, men det reagerade inte. Det var heller inget som tog emot i armen, som skelett eller så, utan kniven gled bara rakt igenom. Jag brottade då ner barnet och slog in dessa ansikte med mina bara händer. Det var som att slå sönder en mask, för bakom ansiktet fanns ett annat barn! Barnet inunder tog av sig det gamla ansiktet och kroppen som om det ömsade skinn, så nu behövde barnet besegras igen!
Sådär höll det på. Jag högg av fler och fler armar och slog in fler och fler ansikten. Helt äckligt och sjukt.

Plötsligt dök Joseph från Freerunningen upp. Barnet attackerade Joseph, krängde sig runt hans kropp och började klösa och bitas. Jag tog fram min kniv för att hugga av barnets arm, men jag missade barnet och högg av Josephs arm istället! Barnet låg nu över hela Joseph och jag högg genom barnet för att döda det, men kniven gick alldeles för långt genom barnet och skar in i Josephs bröstkorg!
"Sjukvård, han behöver sjukvård!" Skek jag högt.
Joseph barns iväg på bår, men jag vet inte riktigt hur pass bra man kan klara sig från ett sådant här tillstånd:

Hahaha, vilken värdelös superhjälte jag var. Högg min vän sönder och samman av misstag!

Drinkar på Skål!


After Work!

Karin jobbade sent och stannade hemma och Becka var alldeles för seg på att ta sig ut.
Jag och Emelie lastade i alla fall på ordentligt med mat på tallriken från Vasastans gratisbuffé.

Yum! Pastasallad, revbensspjäll och diverse grönsaker. Riktigt gott kryddat alltihop!

Öl och vin för 29:-. Inte illa det!

Efter någon timme gick vi vidare till Skål! där vi var tvungna att ta oss en varsin Strawberry Daquiri. Här blandas det för fullt.

Det var verkligen hur gott som helst!
Vill ni ha svingoda drinkar till helt okej pris, 69:-, gå till Skål! vid Vasaplatsen!

Vi körde på ananasdrink och chilinötter därtill. Det var lite mer spritsmak på denna, så inte riktigt lika god, men ändå ett 'Mmmm!' i betyg.

När vi kom hem slog Emelie in en present till mig som hon köpt på Ö&B under dagen.
Jag ville inte vara sämre, så jag rotade i lite lådor och slog in en present till Emelie i finfint julpapper.

Kinderägg! Visserligen något lustigt budgetmärke på extrapris, men ändå. Leksak inuti!

Emelie fick en polkagris med blåbärssmak från en Grännautflykt i somras.
Kanske inte toppfärsk kvalitet, men hon blev glad ändå!

Nu: lite Big Brother-tittande och sedan läggdags.
Tjoflöjt!

Buffelibuff


Ikväll blir det filmmys och sedan After Work med bjudbuffé på Vasastan med Emelie, Karin och eventuellt Rebecka som är i Götet på turistmässa. Hoppas att även hon ansluter! Någon gång undet kvällen lär vi nog ses i alla fall.

Från förra veckan - en 22 kronors öl med Karin, även då på Vasastan.

Billigt och bra!
Dock smakade ölen blask. Bad om en stor stark, men det smakade mer lättöl.
Hmm... Hoppas på godare öl och god buffé ikväll!

Har för övrigt spenderat dagen med introduktion för den nya kursen.
Det är väldigt många moment som ska genomföras och litteraturlistan innehåller 17 titlar, så det blir en jävla massa plugg och läsning rent ut sagt! Kursen verkar dock väldigt strukturerad och bra upplagd, så det blir nog bra det här ändå.
Hoppas jag.

To do list


Trots att jag har mått som ett as idag har jag ändå fått en hel del gjort.

Städat, sorterat papper, mailat ut nya tider då jag kan vikariejobba, läst lite ny kurslitteratur, lånat och köpt böcker, skickat iväg ansökan till ett barnvaktsföretag (de ska höra av sig så fort de hittar en passande familj till mig!), beställt bläckpatroner och deklarat. Bland annat.

Det jag har kvar på min lista är att göra utvärderingen för förra kursen.
Men det tar vi imorgon. Det kräver för mycket tankekraft!

Nu blir det lite Världens bästa hotell och sedan nattinatti!

En solig lördag


I lördags - en härlig dag med mycket trevligt hemligt sällskap
(nu leker jag lite storbloggare här...)

I Nordstan var det helt tjockt med folk och SM för unga bagare.

Ge mig en Pingu!

Vi gick på en härlig solpromenad. Besteg ett berg och tittade på utsikten.

Fina Götet!

Sen blev det sushilunch (eller snarare middag för mig eftersom jag vaknade 04.00 och åt lunch vid kl 10...).
Finfint ställe vid Järntorget med supergod mat. Speciellt laxen, den liksom smälte i munnen.

Sen en promenix vid hamnen.

Fotade med min lille kompaktkamera. Himla bra kvalitet på bilderna faktiskt!

Med en kaffe från 7eleven. Smask!

Vid Lilla Bommen togs det bröllopsbilder. Stackars bruden, det där måste varit iskallt!
Han längst till vänster där sprang runt runt statyn och filmade brudparet från olika vinklar. Skulle bra gärna vilja se hur den där filmen blev sen!

Hjulet och Operan.

Sen blev det bowling!
Lite kul att se hur grabben reagerade vid missar, striker osv.
Men inget jobbigt humör där inte, han var bra att spela med!

Jämt som tusan var det, men jag vann tillslut. Hurra för mig!

Utan energi


Idag är ingen bra dag.

Trots att jag sov 10 timmar inatt är jag hur trött som helst.
Har dessutom världens huvudvärk och känner mig helt gråtfärdig.

Var på vårdcentralen idag och bokade tid för samtal med en doktor om min huvudvärk och min konstanta trötthet. För såhär kan jag ju inte ha det! Jag har inte kännt mig helt pigg på jag vet inte hur länge!

Jag minns till och med i Australien, när jag första månaderna i Sydney gick runt och hjäspade konstant, trots att jag bara hade semester utan att jobba och kunde sova ut varenda natt.

Borde kollat upp det här för länge sedan. Kanske har jag någon ämnesbrist av något slag.


Det gamla vs det nya

Sitter på spårvagnen påväg till skolan för en föreläsning om hur nya lärarutbildningen kommer att påverkar oss som redan pluggar till lärare, för oss som läser den "gamla" utbildningen.

Det blir spännande det här! Hittills har vi inte fått reda på någonting i princip.

Det enda jag vet är att det verkar sjukt rörigt för dem som ska söka in nu till hösten. Emelie som vill plugga till lärare inom media/svenska/historia för gymnasiet verkar inte kunna kombinera de olika inriktningarna med varandra eller tillgodoräkna kurser inom media som hon redan läst.
På alla andra högskolor verkar det gå alldeles utmärkt, men inte på Göteborgs Universitet. Skumt.

Måste allt vara så krångligt jämt?

En promenad för länge sedan




Ge mig lite sommar!

Kexfabriken


Idag har jag jobbat i Mölnlycke på förskola dagen lång.
Åh vad man blir glad av barn! Speciellt när alla ungar på avdelningen varit glada hela dagen utan minsta gnäll.
När de kommer och kastar sig i ens famn för att sedan krypa tätt intill och gosa kind mot kind, då smälter man lite inombords.

När jag stod och väntade på bussen hem fick jag syn på dessa galet roliga hållplatsnamn.
Fars Hatt! Va?

Här var det stopp ja. Ni ser på bron, hur lång kö som helst som inte rörde sig det minsta.
Tog 42 min att ta mig från Centralen och hem när det brukar ta en kvart. Kul!

Vid Eketrägatan (tre hållplatser ifrån mig) vände flera spårvagnar, så hur mycket folk som helst stod och väntade på att kunna ta sig längre ut mot Länsmansgården.
Ni kan tro att det var helt fullpackat och brist-på-syre-trångt på de spårvagnar som faktiskt åkte till den egentliga ändhållplatsen.

Skönt att vara hemma. Nu ska jag ta en powernap där jag faktiskt ställer klockan på en halvtimme så att jag inte vaknar kl 4 i natt igen!

Trafikkaos

Stopp på hela Göta älv-bron. Alla bussar och spårvagnar står helt still.

Vet inte alls vad som har hänt, så har ingen aning om när man kan tänkas komma hem. Här har det inte rört på sig överhuvudtaget sen jag gick på spårvagnen för 20 minuter sen. Jahopp.

Tjohej!


Idag hade vi examination.
Fick mitt eget arbete bedömt och gav synpunkter på alla de andras.
Lite läskigt och nervöst så där som det brukar vara, men det gick himla bra!

De andra hade nästan inga negativa synpunkter alls på min rapport, utan det blev bara en massa bra diskussioner om de aktiviteter jag hållt i och hur viktigt det är att möta barnen där de befinner sig och utgå från deras egna intressen.
"Du ska vara riktigt nöjd och stolt över ditt arbete" sa examinatorn. Topp!

Alla var verkligen duktiga i den här examinationsgruppen! Kul när man inte bara behöver ge synpunkter på sådant som måste förbättras, utan också ge varandra mängder av beröm!

Så minst godkänt alltså. Inga kompletteringar. Pust!


Soligt och 10 grader varmt ute. Man får kisa i solljuset även framför datorn.
En bra dag!

Fräck Fröken och Lätt Lasange


Bra helg förra helgen!
Söndagen spenderades på Fräcka Fröckens med Anna och Marcus. Snor rakt av från Anna, för orkar inte formulera mig bättre:
"Vi pratade om teknikens utveckling och att det kanske trots allt var bättre förr men ställde oss frågan VAD I HELA FRIDEN GJORDE MAN? Utan tv, internet, xbox, radio. Vi pratade skola, cirkus och lite politik och hade det fint."
Synd att dessa fantastiska människor bor på andra sidan Sverige. Skulle gärna träffa dem varje dag!


Lite posing med nya hörlurarna.

Mycket märklig armutsträckning av Marcus här. Som om han gärna vill hålla om, men inte riktigt vågar. Haha, tror inte direkt att det var avsikten.

Mycket god och saftig chokladboll blev det för mig!

Snor lite finfina bilder från Annas blogg med:


Anna är snygging, jag ser hemsk ut, men vafan. Det går alltid åt helvete när vi ska fota bilder på oss två ihop, så bjuder väl på den då.


Anna begav sig hemåt, jag och Marcus tog bilen hem till honom och plockade upp Jimmy på vägen.
Fick bli lasangemix till middag. Känns som att det där är den nya grejen, något som man lagar lite smidigt och halvt på egen hand där hemma. Där i stort sett alla ingredienser som behövs ingår i ett och samma paket och endast behöver blandas ut med lite vatten eller mjölk. Pizzamix, kakmix, lasangemix... Det finns hur mycket som helst sådant där nu.

Marcus torkar upp mitt spill. Duktig grabb.

Jimmy hängde vid datorn med en öl. Stod för bra musikval som vanligt såklart!

Jomenvisst!

Superlätt att göra och gott blev det! Rekommenderas!

Så blev det dags för Solsidan! Helroligt och bra som vanligt, även om det inte ser så muntert ut här. Säkert reklampaus. Ikväll är det för övrigt sista avsnittet. Sorgligt!

Så kom Lovisa med. Trevligt som tusan!
Hann dock bara träffa henne en halvtimme innan jag var tvungen att bege mig hemåt.

Åh, nu saknar jag Norrpanfolket bara ännu mer!

Sommar i Norrpan!

Det blev inget Lisebergsjobb. De ringde och meddelade det en halvtimme efter intervjun igår. Bra att veta redan nu i alla fall.

Vi var nio personer på intervjun, en gruppintervju igen alltså. Om jag fattade det rätt skulle de välja ut fyra som skulle få jobba på shoppingavdelningen, med att sälja souvenirer, godis, attraktionsfoton och sådant.

De letade efter rätt personlighet, någon som skulle passa ihop med och komplettera de redan anställda från tidigare säsonger.
Jag tyckte att jag gjorde riktigt bra ifrån mig. Svarade på alla frågor, var framåt och positiv. Tyckte att jag gjorde mitt bästa och lyckades visa vem jag är som person, men tydligen var det inte vad de sökte.

Synd för dem! Tror att jag skulle kunnat prestera riktigt bra på det jobbet.
Nu verkar det bli en sommar med cirkusskolejobb i Norrköping istället. Inte mig emot.
Hoppas bara att jag kan få så pass många veckor att jag kan tjäna mig en slant.

Fick för övrigt äta hallonpaj på jobbet igår. Gött!

Ett möte

Nu har jag varit vaken i 10 timmar och känner mig hög på koffein.
Den här dagen är lång, tar aldrig slut!

Jag behöver lite spänning i mitt liv, så idag har jag fixat det. Om en timme sissodär.
Nu blir ni nyfikna va?

Lite nytt i vår lya


Köket har fått nygamla gardiner (Emelie tog ner julgardinerna igår), en ny kokbokshylla och en ny liten praktisk bänk.


Kaffegardinerna!

Nu fick kokböckerna en egen plats istället för att ligga och damma på fönsterbrädet.

I denna fina nyinoljade IKEA-bänk trängs de senaste lärartidningarna med Ellos-kataloger och diverse plastpåsar.

Pantburkspengagrisen har nu fritt utrymme att traska runt på fönsterbrädet.

Förra helgens tripp till IKEA resulterade även i en liten söt hylla där vår nya router fick bo, som tyvärr måste kopplas in i uttaget precis vid ytterdörren. Lite opraktiskt. Notera den perfekta längden på hyllan som precis matchar längden på mellanväggen där. Nu ser det ut som om vi dyrkar vår nya router. En hedersplats!

Vårt lilla gästrum där Oskar bodde förut har nu blivit ett odlingsrum!
Ett stort citronträd från Norrköping har även fått flytta in.

Emelie sår och sår och sår. Tomat, timjan, oregano, chili, paprika, osv, osv.
Det blir trevligt i vår när vi kan skörda färska örter och grönsaker!

Nu får ni ta och komma på besök kära Norrköpingsvänner!
Klart att ni vill bo mitt bland spirande grönska!

Lila lurv


Se där! En lurvig matta i mitt rum!



En trött Moa i sovkläder. Ligga på mattan är mys.


Innan. Inte för att man ser så mycket av golvet här.
Ville mest poängtera att jag borde byta sängkläder till de svartvita igen.
Mycket snyggare!

10 timmars powernap


Tänkte ta en powernap vid kl 18 sissodär.
Vaknade... nu!

04.00, 10 timmar senare!

Var nog lite trött jag.

Men frågan är, vad gör man nu?
Ska man sova vidare?
Gå upp och låtsas att det är morgon?

Känner mig ganska så pigg faktiskt. Har precis fått i mig en tallrik youghurt för att dämpa min skrikande mage, bytt om till skön pyjamas, tvättat bort sminket, men nu, nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.
Får nog dra på en film.
Ja! Luftslottet som sprängdes - tredje oxh sista filmen i Milleniumserien.
Länge sen jag såg den. Minns inte alls hur allt slutade.

Det blir bra! När den är färdig är det morgon på riktigt.

Jag är sugen på det här! Min laxsoppa.
Den finns i frysen tror jag. Det får bli till lunch!

Tentainlämningsfirande och Patrick


Tjolahopp tjolahej!
Nu ska jag fira dagens tentainlämning och St Patrick's Day med ett glas öl tillsammans med Karin på någon av pubarna i Vasastan. Blir fint det.

Det blir verkligen spännande att se vad jag får för bedömning på min tenta. Dels hade jag gärna pillat med den ett par timmar till och dels hängde sig datorn mitt i allt så att jag skickade in den sissodär en timme för sent.
Mailade dock min examinator om detta, så det verkade ha gott bra ändå.

Jag känner mig helt stressad och nervös i kroppen. Har inte riktigt lyckats slappna av idag.
Har skrivit, skrivit, skrivit hela dagen lång och såklart lyckas jag som vanligt inte sätta fart och få klart de svåraste delarna förän jag känner den där enorma pressen och klockan bara tickar ner. För så snart jag stöter på någon krånglig del som jag inte riktigt förstår känner jag att jag måste ta en paus för att fundera och låta inspirationen komma. Det fungerar aldrig. Då tappar jag bara koncentrationen och börjar fokusera på annat.
Att jag aldrig lär mig. Det är bara dumt att hela tiden skjuta upp. Men det är ju så svårt när man väl är där, när man inte hittar någon motivation och allt känns bara ostrukturerat och besvärligt.

Men nu är jag klar!
Hoppas jag kan ha en riktigt skön kväll och släppa alla jobbiga pluggtankar för ett tag.

Imorgon väntar ännu en intervju på Liseberg och sedan lite vikariejobb. Gött!


En grön kjol dagen till ära.

Elvispkyssar


Somnade 23.15,
vaknade först av väckarklockan 7.15, låg och läste ett tag tills jag inte kunde hålla ögonen öppna längre och somnade då om.
Vaknade igen 10.30.

Elva timmars sömn! VA?!?

Känner mig fortfarande jättetrött och konstig i kroppen.

Kanske beror det på nattens sjuka drömmar med hångel med Eric Saade (gah, jag skäms lite), som var väldigt bestämd och ville att jag skulle hålla tungan mer still, någonting med Marcus och en tvättmaskin, dockteater, kondomer på fönsterbrädet och vandringar i Italien. Eller så beror det på att jag nu äter två panodil och en ipren tre gånger om dagen mot inflamationen (?) i min axel. Det kanske gör mig dåsig.

Märkligt är att jag har mer huvudvärk än jag annars brukar ha. Ska inte värktabletter motverka sådant?

Mangochoklad

Testar Marabou Mango.
Den var god, men liksom... det blev lite för mycket.
Lite för sött, lite för syrligt, lite för mycket choklad som klibbar fast i hela gommen.
Tycker om när det är nötter eller något krispigt som bryter av, som favoriterna Schweizernöt eller Apelsinkrokant. Så hade det varit nötter i detta, då hade den smakat askalasgott.

Tycker ni om Marabou Passion kommer ni gilla denna. De smakar typ likadant.
Mango lite mindre syrlig bara.

Något annat som är gott är fil med havrefras, mango, kiwi, solrosfrön och linfrön.
Perfekta frukosten!

Axelvärk

Sitter på spårvagnen påväg mot träningen.
Jobbigt bara att jag inte kommer att kunna träna så mycket. Min axel är nämligen inte alls bra än, trots mammas massage av hela min rygg igår och insmörjande med Voltaren 3 gånger/dag sen i fredags.

Ska försöka att bära så lite som möjligt med den armen/axeln och inte göra övningar som gör ont. Det dumma bara att varenda rörelse när vi bygger pyramider, gör stunt eller volter känns precis i de musklerna eller nerverna som värker. Skit också.

Går det inte över den här veckan får jag nog gå och kolla upp det.
Förstår inte alls vad jag har sysslat med för att det ska göra såhär ont helt plötsligt!

Plugg!

Äh, tåget blev bara 8 minuter försenat.
Hehe, knäpp jag är som blir besviken för att jag inte kommer för sent. Aldrig kan man vara nöjd.

Nu har jag precis tryckt i mig en gigantisk mozarella- och soltorkad tomatbaguette från kineskiosken mittemot skolan. Gott!

Nu blir det lite mer plugg i biblioteket innan jag ska träffa en lärare från kursen för lite skrivhandledning med denna tenta.
Måste bara komma på något jag behöver hjälp med först. Just nu går det faktiskt ganska bra.

Ge mig mer försening!

Jag åker tåg nu. Hittills är det 18 minuter försenat.

Det är nästan så att jag sitter och hoppas att det ska bli 12 minuter försenat till, då får jag halva biljettpriset tillbaka. 12 minuter liksom, det spelar ju inte mig någon roll.
Dessutom har jag kommit in i ett pluggflow, så åker gärna tåg lite längre än beräknat.

Så sakta ned lite snälla! Få lite signalfel igen!

Mot Världens!


Nu jag tar jag bilen till staden för en litet härligt umgäng med Anna och Marcus på Världens Bar. Dylan skulle kommit han med, men tydligen mår han inte alls bra idag. Allergreaktion eller något. Synd.

Men ska bli tiktigt kul att träffa Anna och Marcus igen! Var länge sedan sist.

Jag och kaktusarna.

Jag och brorsan.

Marabou Mango


Nu testar vi ny chokladsmak här!
Återkommer med resultatet.

Mot Norrpan!

Det blir ingen Melodifestival för mig ikväll.
Nä, för nu sitter jag i en bil till Norrköping med Emelie, hennes mamma och pappa!

Emelies föräldrar var i Götet över dagen, åkte med oss till IKEA för att köpa tre hyllor till lägenheten, skruvade upp allting samt tvättade fönster. Great!
Köpte mig en underbart fin matta som jag sneglat på varje gång jag besökt IKEA den senaste tiden. Nu pryder den mitt rum så fint, så fint. Bilder får ni se när jag är tillbaka i Göteborg igen.

Det blir en väldigt kort vistelse i Norrpan. Måste vara tillbaka senast kl 15 på måndag igen, då vi har ett litet möte med basgruppen för att titta på varandras examinationsarbeten i kursen.
Har ingen aning om det finns något bra billigt tåg eller buss hem igen, men det löser sig säkert! Det brukar det göra.

Så umgås med mig imorgon så mycket ni bara kan alla härliga Norrköpingsmänniskor!
Jag har saknat er!

Ny frilla!


Snygg som tusan i håret blev jag idag!
Inte oerhörd skillnad, men mycket fräschare, friskare, krulligare.
Det slitna är borta, det är bättre uppklippt och nu har jag lugg igen!
Egentligen är det bara toppat, men direkt blev det en bra mycket bättre frisyr .


Uppsatt vare här! Inget hår som faller ner i ögonen längre, skönt!
Det fick bli lite ögonbrynsfärg faktiskt, lite lagom sådär.

Där dök visst Jonas upp!
Häromdagen såg han en sidenpyjamas i kvinnomodell i Lidls reklamblad.
"En sådan vill jag ha! Den ser så skön ut!" utbrast han. Så köpte Emelie en sådan pyjamas till honom. Den ser ni på bilden där. Sött med en liten rosett, haha.

Jag försvann för att fixa med min kvällsmat ett slag.
Emelie tog över webcamen.

Trevlig tjej det där.

Innan och efter. Mer trassligt burr innan, mer jämnt efter.
Se ut som ett mongo på första bilden, men jaja.

Sådärja!

Gillade frisören!
Hon var trevlig och lätt att prata med, utan att vara allt för babblig. Sådär avslappnat pratsam bara. Minns dock inte vad hon heter.
Hon var väldigt fascinerad över mina lockar minsann!
Frågade mig en massa om jag alltid haft så självlockigt hår, om någon mer i min familj har lockigt hår, hur jag brukar styla det, om jag har plattat det någon gång osv, osv...

När jag gick ut från salongen hörde jag hur en annan kund och frisörerna där inne pratade bakom mig, det liksom ekade i trapphuset.
"Gud vad snygg hon blev, vilket hår!"  "Ja vilket hår! Älskar lockarna!"
Haha, alltid prat om dessa lockar...

Jag går nog dit igen. De var bra!
Klippning axellångt ligger på 395:- och så fick jag en rabattcheck på 100:- så då blir det inte farligt dyrt alls. Gött!
Man fick ju ett glas champange också. Det var gott.

Ett enda trassel


Har bokat klipptid till 19.00 på Salong Chic vid Backaplan idag.
Jag ska klippa mig! Det här är stort!
Har inte vågat mig på att gå till någon frisör i Göteborg alls, så har fortsatt gå till Jannes Hårhälsa i Norrköping när jag varit där. Men så kan man väl inte hålla på?
Nu är läget akut med extremt kluvna hårtoppar, allt är torrt och tråkigt och ett enda trassel, luggen är ingen lugg längre och går varken att sätta upp eller ha utsläppt utan att den faller ner i ögonen.

Ser okej ut på bild, men funkar inte IRL liksom, haha.

Köpte klippningen via letsdeal.se, ännu en rabattsida.
Så för 169:- istället för 595:- får jag klippning, tvätt, hårbottenmassage i roseninpackning, styling och brynfärgning (men annan färg på ögenbrynen vill man väl inte ha?!?).
"Under behandlingen bjuds du på en buffé av förfriskningar som består av välkyld Champagne, ljuvliga viner och exotiska frukter m.m" står det på erbjudandesidan.
Lyxigt värre!
Hoppas att de klipper bra med...

En ömmande bak


Gjorde just av med 336:- på apoteket. Kul!

Flourskölj (tandläkaren tyckte att jag skulle använda det, vet inte riktigt varför, för jag har aldrig haft något hål), p-piller, nässpray och Voltaren.
Voltaren: "Vid smärta och muskler i leder i samband med t ex sportskador".
Precis vad jag behöver!
Har nämligen jäkligt ont i axlarna av någon anledning, så det blev inte så mycket till voltträning igår även om jag kände mig skapligt pigg och bra i kroppen i övrigt. Typiskt. Fick bli en massa styrketräning, handstående (som av någon underlig anledning inte kändes i axlarna alls) och stretching. Kan jag få bli helt frisk och normal i kroppen nu eller? Tack! Orkar inte med förkylning, ont ben, plus onda axlar!

Igår klantade jag mig dessutom rejält på träningen.

Gjorde en serie volter på studsgolvet, fick otroligt mycket fart och tänkte då kasta mig på tjockmattan som brukar stå i slutet av studsgolvet för att stoppa upp det hela. Vet inte om det var en synvilla, eller om jag bara tänkte helt fel, för tjockmattan stod inte det den brukar, utan bredvid studsgolvet. Istället för att landa mjukt på mattan som räcker mig till låret, satte jag mig med full kraft rakt på baken på det hårda gymnastiksalsgolvet. Aj! Men jag hade tur. Förutom en stort ömmande blåmärke på ena skinkan (det vill ni allt bra se va?) så slog jag mig ingenstans alls.

Såhär gjorde jag, men på en helt annan matta upphöjd en bit från marken om med en betydligt sämre landning:

Detta i Gymnastikens hus förra veckan.

Det sista från London


De sista bilderna från London får ni här!

Vinkade hejdå till Bianca vid tunnelbanan. Sorgligt.

Här skulle jag från Westminister till Victoria.
Jag gillar verkligen Londons tunnelbanesystem! Så enkelt att följa. Okej, bara att svänga av här och ta District eller Circle line mot väst!

Här på Westminister station hade de skutdörrar som öppnades framför varje tågdörr när tåget stod still vid plattformen.
För att förhindra självmordsförsök, eller? Såg det ingen annan stans.

Framme vid Victoria station för att ta tåget till Southampton. Gigantisk station!
Tavlan där borta visar alla avgångar, och de var många! Dröjde länge tills tavlan visade vilket spår jag skulle åka från. Blev lite orolig där ett tag, men tillslut fick jag bege mig mot spår 18.

Från tågfönstret.
Jag fullkomligt älskar det engelska landskapet med det neongröna gräset!
För en gångs skull var det soligt dessutom. Synd bara att jag satt instägd i ett tåg.

Grästak! Hur engelskt känns inte det då?

Fullt med får var det här!

Jossan kom och mötte mig vid stationen.
Vi köpte med oss färdig pizza att värma i ugnen och lite snacks.

Här fick vi gosa ihop oss sedan. Mina skor och strumpor la jag på tork på elementet. Slitna skitskor som läckte in vatten!

Det här var abslout de godaste majschips/nachos jag någonsin ätit! Så himla krispiga, så otroligt god smak. Man ville bara ha mer, mer, mer! Köp dem för tusan om ni åker till England!
Finns de häri Sverige förresten?

Riktigt gott billigt vin fick det bli med.

Och så pizza. Otroligt god faktiskt! Speciellt den med kyckling från Asda.

Lite god frukt till efterrätt. Kul med färdigförpackad fruktsallad!

Sen mötte vi Jossans kille Sam och gick till puben på andra sidan gatan.
Tydligen brukar det vara helt fullt med folk här, men den kvällen var det visst inga andra gäster förutom vi.

MongoMoa

Glad grabb! Hehe, lazy eyes.

Det körde poker. Det gick åt helvete; alla fick samma kort. Skitkort.
Det blev en trevlig med tidig kväll, för jag hade bara sovit tre timmar natten innan och Jossan skulle upp tidigt och jobba morgonon därpå.


Söndag. Medan Jossan jobbade och slet på färjan mellan Southampton och Isle of Wight, roade jag mig med att vandra runt i det stora shoppingcentrumet Westfield.
Det blev en fin billig tjock stickad tröja, lite smågrejer på Primark, en urtjusig väska från Topshop och ett par skor från Office London. Helnöjd Moa!

Jossan anslöt efter ett par timmar och vi fick syn på ett gäng extremsöta baby-converseskor.
Får jag barn så ska det barnet bära någon av dessa. Basta!


Gick till Asda igen för att handla mat.
Jossan visade mig märkligaste grejen - skinka med ett kokt ägg mitt i. Urk!

Nya skor, gamla skor. Väldigt, väldigt lika modell, men de gamla var ju mina favoritskor!
Passade till allt - fest,bröllop, begravning och till vardags. Så jag köpte mig ett par nya utan hål i sulan.
De gamla höll ganska precis ett år. Det tycker jag är för lite.

Inte så praktiskt.

Vi lagade supergod kycklingcurry med naanbröd. Det lyckades vi riktigt bra med!
Nyy porslin dessutom. Jossan hade inte mer än en uppsättning av allting, så det fick bli att köpa nytt. Men det var galet billigt. Fyrpack med tallrikar, skålar och glas för £4 på Asda. Billigare än IKEA ju.

Drog hem till Sam som höll på för fullt med en liten work out.

Sen blev det filmtime! Jossan var ju verkligen munter här...

Sådärja!

Vi såg på King's Speech.
Vet inte var jag ska tycka riktigt. Den var verkligen välspelad, men fruktansvärt SEG!
Det var inte mycket som hände här inte. Som Emelie sa - den här historien skulle passat utmärkt som ett sidospår eller parallellberättelse i en annan film, men inte som självständig historia. Håller med!
Så, jag rekomenderar den faktiskt inte, trots alla fantasktiska recensioner den fått som 10/10.

Gulligull!

På morgonen dagen efter tåg jag tåget tillbaka till London och roade mig i min ensamhet.
De bilderna kan ni se här. Finfina Big Ben och London Eye bland annat.

Flyget tillbaka till Sverige, sådär 12 timmar senare än jag hade planerat.
Men när jag flög öer molnen blev jag glad. Tycker att det är så rogivande och fint!

Lite bittrare blev man när man fick se det här.
Skitväder, grått och trist. Fy!

Men tusan vilken bra resa det var!

Jag måste säga att jag känner mig riktigt stolt över mig själv, förrutom över det där lilla missödet med missat flyg då förstås. Annars flöt allt på hur bra som helst. Jag kände mig riktigt glad hela tiden och det hela blev precis så bra som jag hade planerat. Kul att kunna umgås med mina underbara vänner, trors att de båda bor långt ifrån mig, Bianca på andra sidan jorden till och med. På måndagen var det bara skönt att vandra runt ensam i storstaden, koppla av och bara vara.

Fler weekendresor måste absolut genomföras under detta år.

Det går att leva loppan även som student!

Syra i ansiktet!


Ansiktsbehandlingen var bra!
Eller, det visar sig först om ett par dagar om hyn blir något bättre, men det kändes som så.

Sinikka använde sig av en speciell syra som löste upp fettet under huden på mina problemområden i ansiktet - främst kinderna där jag ofta får finnar. Fettet trängde upp till ytan och gick då att tvätta bort. Ungefär som när man klämmer finnar, bara det att här klämdes det inte alls på huden, utan talget kom upp av sig själv.
Det jobbiga var bara att detta sved och brände utav bara helvete!
Men om huden blir bättre så var det värt det.

Sedan masserade hon hela ansiktet med en härlig pepparmintdoftande olja. Det var otroligt skönt! Riktigt avslappnande och härligt med ett lätt tryck över olika delar av ansiktet.
Det hela avslutades med en ansiktsmask och kalla kompresser som jag fick ligga still med runt 15 minuter. Så himla avkopplande att tankarna helt vandrade iväg och jag var påväg att somna. Det gör jag gärna om!

Funderar faktiskt på att boka ännu en ansiktsbehandling.
Då endast en delbehandling där syran används på kinderna, utan massagen och ansiktsmasken för 270 kr. Känns rimligt.
Det behövs ett par behandlingar för att det ska ge ordentlig effekt, och det vill jag verkligen! Får se hur huden verkar om ett par dagar. Det kunde bli lite skorpor, men de försvinner efter ett tag. Hoppas på en perfekt slät hy efter detta! Hehe.

Ansiktsbehandling

Sitter på spårvagnen mot Kapellplatsen, för om en kvart ska jag på ansiktsbehandling!
Har jag aldrig varit på innan.

Bokade detta via groupon.se (en sida där de har olika erbjudanden varje dag), så för 200 kr fick jag en timmes behandling värt 540 kr, med ansiktsmassage, djuprengöring, ansiktsmask, creme, formning av bryn och en lätt make-up .
Känns värt pengarna om det är bra!
Men jag kommer ändå inte ha råd att gå dit igen till fullpris...

Stirra på sina fötter

Det där jobbiga vädret fortsätter. Det jobbigt blåsiga med snöblandat regn som piskar i ansiktet när man går.

Man kan inte göra annat än att titta ner i marken. Se på sina fötter som plaskar runt i slasken och försöker att inte dränkas i allt för många vattenpölar.

Det här sätter ingen bra stämning för dagen direkt.

Dessutom sitter jag på en fullpackad spårvagn som bara har en vagn och där alla står så trångt så trångt. Och så fick jag ett samtal om att jobba idag. Tycker inte om att behöva tacka nej. Känns som att dagens lektion är en bra lektion att gå på.

Ögonlocken som helst inte ville vara öppna


Jag är så trött, så trött, så trött, så trött.

Trött, trött, trött. Så oerhört trött!

Så nu går jag och lägger mig, fastän klockan bara är strax efter 21.
Nu ska jag sova ikapp för sena kvällar och tidiga mornar.
Sova bort spränghuvudvärken, den ömmande halsen och snorande näsan.

Imorgon väntar lektion kl 9.00
(känns som en evighet sen sist!) med uppföljning av praktiken.
Känns kul att träffa alla igen! Men det dröjer ända till den 25:e innan nästa kurs sätter igång, så efter morgondagens tretimmarsmöte är vi ifrån varandra ett bra tag till. Tråkigt faktiskt.

Nej nu hörrni - godnatt och sov gott!

Jag, syster och bror.
Saknar mina underbara knäppgökar!

Jag vill till Norrköping. Borde boka in en resa snart.

De fina guldkornen


Hade mitt benömningsbesök på praktiken idag.
Och det gick bra!

Var riktigt nervös, men det var inget att oroa sig för egentligen.

Höll i tre övningar i symmetri med hela förskoleklassen. De var engagerade och förstod mina förklarigar av uppgifterna, det hela flöt på bra och jag fick jättebra omdömen efteråt.
Jag kände själv att det var en massa jag kunde förbättrat, men VFU-ledaren (hon som bedömer) sa att det inte kunde ha gått mycket bättre. Puh!
Så jag blev godkänd och slipper oroa mig mer för det här. Bara tentan kvar nu!

Sista dagen på praktiken idag dessutom.

Det har varit tre riktigt bra veckor och jag ska självklart tillbaka till samma klass vid nästa praktikperiod om drygt en månad. Fick härliga kramar av ungarna och en galet fin teckning av en flicka, inslaget i ett kuvert som hon kämpade jättelänge med att få ihop.

Moa och jag tillsammans.
Jag med mitt krulliga hår, hon med sitt raka. Hon är lite kortare och tittar upp mot mig.
Vi håller varandra i händerna och det svävar ett hjärta över oss.
Så fin att jag nästan börjar gråta.

Det är de här små guldkornen som gör att man vill fotsätta kämpa, ge och få glädje av barnen och verkligen jobba med det här jämt.
Det här mina vänner, det är kärlek och motivation!

Snöstorm! Va?


Imorse var det härligt mildväder, nästan så att det riktigt gick att känna att våren var på väg.
Men strax innan 10 började det snöa, sen blåsa kraftig. Nu var det plötsligt snöstorm!
Det gjorde riktigt ont när snön piskade mot ansiktet och det var en plåga att ta sig framåt över skolgården.
Fram mot lunch började det sedan att regna, men på eftermiddagen föll åter snön igen.

Var i helvete försvann våren?!

Jag vill ha shorts på mig nu, inte fleacetröja och tjock vinterjacka!
Men det kanske är lite optimistiskt. Ofta är det ju inte ens tillräckligt varmt att gå med en tunnare jacka utan tjocktröja under vid påsk i slutet av april. Dumma Sverige.

Igår var det strålande solsken och jag sopade stora delar av skolgården tillsammans med barnen fri från gruset som tidigare legat på isen. Vad hjälpte det idag då? Nu har säkert allt blåst omkring ändå.
Äh. Jag ger upp.

Såhär vill jag gå klädd nu!

Tvärstopp

Stopp i spårvagnstrafiken. Alla spårvagnar vänder vid Eketrägatan, tre hållplatser från mig, men det är långt att gå. Mörk och jävlig väg. Tänker inte gå den här tiden på dygnet! Det går inga bussar heller.

Jobbigt när man inte vet när det hela kan börja rulla igen eller hur man kan ta sig hem. Chauffören vet inte heller något. Bara att det har hänt något vid Temperaturgatan (den djävulska hållplatsen där folk blir mördade), att det är fullt med poliser där och att han inte kan kontakta någon via radion. Känns ju bra.

Hehe, bara för det så ropar de ut i högtalarna nu att vi får åka igen! Efter 20 min i kylan. Hurray!

Glammiga dagar


Idag har bloggen varit död.

Och jag har gjort just ingenting.
Ätit frukost hos Peter och Bella, tittat på TV, pluggat, läst bloggar, vilat mig och snytit upp en hel rulle toapapper. Känner mig oerhört glammig och fräsh idag!

Känner att det är nog bäst att sova, även om jag just kom på en hel del att skriva här.
Så nu går jag och lägger mig.

Imorgon får ni fler bilder från London!

Godnatt!

Ett välsnutet papper.

En lördag i London



Tidig morgon på hostelet. En massa flingor, mjölk, bröd, marmelad, smör, nutella och te till frukost. Gratis såklart!


Clink 261 hette hostelet. Faktiskt riktigt fräscht och bra!
Utanför stod en kung och bara... stod.

Kings Cross station. Det finns så många fina stationshus i London! Så fina borde stationshusen i Sverige med vara kan jag tycka.

På tunnelbanan mot Ladbroke Grove för att besöka Portobello Road Market.
Men på något egendomligt sätt hoppade vi på fel linje och hamnade istället vid Notting Hill Gate. Vi fick då ta en annan linje tillbaka till Paddington, gå över hela den enorma stationen hur långt som helst, för att tillslut hitta City line till Ladbroke Grove.
Vad vi inte förstod var att marknaden låg precis lika nära Notting Hill, så vi kunde lika gärna gått upp där. Onödigt misstag som tog oss nästan en timme!


Tillslut hittade vi fram till en regnig marknad!
Jag köpte mig ett jättefint mekaniskt fickur som inte har batteri, utan som vevas upp.
Bianca fick tag på ett par snajsiga strumpbyxor med serie-motiv, men annars var väl inte marknaden sådär jättespeciell. Eller jo, jag upptäckte ju mitt nya favoritband här!


En skum herre lirade extremt dåligt på sin elgitarr, iklädd clownperuk, en simfot och den andra foten bar. Underhållande i alla fall!

Vi hittade en stor butik med enormt många antika symaskiner. Riktigt fina!

Haha, det ser ut som att Bianca gör världens jätteskutt, men egentligen så hoppade hon från muren bredvid.

Här är våren kommen!


Vi kom på att vi var tvungna att checka ut från hostelet, så det var bara att bege sig dit igen!

Efter det var vi såklart tvugna att leta reda på Platform 9 3/4 från Harry Potter-filmerna på Kings Cross station. Vi trodde att det skulle vara en riktig plattform bredvid det nionde spåret, men vi fick gå förbi alla spår och in i en liten hörna där det satt en liten skylt och en fejkad tegelvägg av fototapet. Lite besvikna blev vi allt.
De hade satt fast en halv vagn i väggen, så lite roliga foton gick det att ta ändå. Men man fick ju inte den där häftiga stationsomgivningen med på bilderna!

Ett helt gäng Harry Potter-fans dök upp iklädda Gryffindors färger och Hogwarts-emblem.

Hoppade på tunnelbanan igen, den här gången till London Bridge, som faktiskt var den tråkigaste bro jag någonsin sett. Är inte den känd?

Så ful!

Däremot var Tower Bridge riktigt fin som man kunde se därifrån. Får ta och fota den närmre någon annan gång, med bättre ljus. Hanns inte med nu.

Vi hittade en tjusig... kyrka?

Besökte Borough Market i närheten av bron. Här fanns det hur mycket god mat som helst!

Köpte mig grön curry-gryta med skaldjur. Så otroligt gott!

En smaskig ankbaguette!


Därefter var jag tvungen att lämna Bianca för att bege mig till Victoria Station och ta tåget 2,5 timmar till Southampton för att träffa Jossan. Mer om det en annan gång.

Riktigt roliga dagar fick jag med min fina vän. Saknar Bianca redan!


Nu: cheerleadingträning med täppt näsa och ond halks!

Where the action is!


Fick just veta att Bella och Peter ska på Where the action is i sommar.
Har velat gå ända sedan de bara hade släppt Coldplay som artist.

Att sedan framförallt Brandon Flowers, men även The Ark, Bright Eyes, Glasvegas och Daniel Adams Ray ska spela gör ju det hela bara ännu bättre. Alla galet bra artister med grym musik!

Väntade bara på någon att gå med, så jag bokade en biljett direkt!


Har ingen aning om vilken stad jag befinner mig i eller om jag kommer att ha något viktigt att göra som jag får ta ledigt från detta datum, men skitsamma, när får man annars chansen att lyssna på såhär mycket bra musik under en och samma dag?!? Aldrig, skulle jag tro.
Det här blir great, slår ju Melodifestivalen med hästlängder!

Skadad?

Mycket riktigt en väldigt rolig träning! Har tränat sidovolt ner i skumgummigropen och kört tumbling på roligt studsgolv.

Men nu har jag galet ont i ena benet. Det är ömt längs med hela skenbenet, vaden bultar och knät värker. Knät har krånglat till och från i några veckor och har varit ömt när man belastar det, men det här andra, det känner jag inte alls igen. Måste belastat helt fel på någon volt. Det känns även som en liten sträckning i rumpan och upp mot ryggen, men det kan lika gärna vara väldigt kraftig träningsvärk.

Hoppas bara att det inte är något allvarligt. Hoppas att det är något fjantigt som går över tills imorgon eller så...

Voltträning

Nu sitter jag på spårvagnen påväg mot Gymnastikens Hus i Bergsjön. Tänkte träna lite volter där med Joseph och de andra grabbarna i freerunning-gruppen. Får se hur det går. Jag mår ju inte sådär överdrivet bra idag som sagt.. Men kul ska det bli ändå!

Har aldrig varit i den lokalen tidigare, men den ska tydligen vara väldigt stor och riktigt riktigt bra utrustad med allt vad man kan tänkas behöva för att utföra alla grenar inom gymnastik. Låter fint det.

Sen vankas det Melodifestival med Bella, Peter och Marcus.
Bra att vi ska vara hemma hos Peter, han bor bara en kvarts spårvagnsresa från träningslokalen.
Har jag tur finns det lite fläskfilé kvar när jag kommer dit.

Bärpaj och VIDEO


Det är soligt idag.
Det gillas!
Men mitt huvud känns tungt. Som om jag går runt med en stor glasskål omkring skallen.
Jag hör inte riktigt som jag ska, uppfattar saker långsamt, känner mig nedtyngd.
Ögonen svider, näsan rinner, halsen värker.
En helt vanlig förkylning. Det gillas inte!

Det känns i alla fall lite bättre efter en kopp te och Emelies goda bärpaj!

Tog en solskenspromenad förrut. Härligt!
Vandrade bort till Friskväderstorget två hållplatser härifrån, gick ett slag i skogen intill och sedan tillbaka hem. En promenad på en timme ungefär. Har aldrig gått åt det hållet förut. Tar gärna spårvagnen en bit in mot stan och utforskar områdena där, men jag har aldrig åkt mot norra Biskopsgården och Länsmansgården. Fanns en del fina omgivningar, men det mesta var rätt slitet.

Barmark och 5 plusgrader idag. Hurra för vår!

Hållplatsen Friskväderstorget. Spännande, spännande.

Tycker att den här skylten är riktigt komisk. Vet inte riktigt varför.
Kanske är det för att den känns så gammaldags. Hur ofta ser man sådanahär skyltar, där det beskrivs vad som säljs, utan butikernas namn och logotyper? Ännu roligare blir det när de skrivit pizza och video med versaler. Som att det var viktigast av allt!

Hittade ett litet promenadstråk genom skogen påväg hem. Mys.

Koko's rocks!


Förra fredagen, fick åka skabbig bårtransport till flygplatsen med en mycket pratglad chaufför.

Hej, hej! Han stannade precis utanför entrén i alla fall. Tack för det!

Träffade otippat på Lino på flygplatsen och firade detta med en öl.

I London!
Mötte upp Binaca på Kings Cross Station, tog oss till hostelet för att lämna väskor och piffa till oss lite och sedan bar det av till Koko's, 02.00. Var kanske inte i det piggaste laget just då, men det blev bättre efter lite dans!

Snyggt ställe minsann!

Fy fasen vilken rolig kväll vi hade här!
Det stället levde verkligen upp till sitt goda rykte det fått bland alla mina svenska vänner som varit där.
Grymt bra musik! Riktigt, riktig bra DJ som mixade alla övergångar mellan låtarna helt otroligt snyggt. Galna människor. Galet roliga människor. Galet inlevelsefullt dansande människor.
Ett stort dansgolv fullproppat med folk fyllda med energi. Det ser konstigt rökigt ut här, men det är bara kameran som spelar oss ett spratt. Det var inte alls som på de klubbar jag varit på i Sverige, där folk dansar i par eller gäng och i stort sett endast håller sig till de personer de kom dit med. Visst höll sig folk i gäng, men det var hela tiden någon som vände sig om, drog tag i oss eller sjöng med i låten som spelades tillsammans med oss när vi gick förbi. Folk bjöd till, ville ha kul, ville lära känna och dansa nära. Men inte på ett sådant där otrevligt tafsande och obehagligt flirtande sätt, nej, det här var avslappnat, kul, röj!
Det var bara killar som dansade roligt med oss dock. Tjejer verkar inte vilja bjuda till...

Inredningen var som i en teater, med snirkliga dekorationer och snygga balkonger.
Kändes lyxigt!

Fräck bar. Det fick bli en läskig blå dricka och en varsin sourz-shot.


Bianca hade en charmig mössa som folk skulle envisas med att rycka loss och sätta på sig hela tiden. Kul i början, men tillslut fick det läggas i väskan istället.

Den här killen dök upp överallt! Vart vi en gick på dansgolvet så fick vi syn på honom.

Folk gick ner i brygga, eller något.

Kvällen slutade med att vi skuttade runt i armkrok till någon klubblåt med irländska melodier med ett gäng jäkligt roliga killar.
Pratade med en av dem i kön till jackorna sen, en fransk en. Han tyckte att hela dansgolvet borde ha svingat runt som vi. Det hade varit häftigt!

Hemgång vid stängningsdags 4.00. Tre timmars sömn och upp igen klockan 8.00. Vaknade av att jag var oerhört kissnödig då. Gick upp och sen var jag pigg. Det kändes onödigt att gå och lägga sig igen, så jag väckte Bianca efter ett tag. Vi tog oss till frukosten och vid tiotiden var vi ute ur hostelet. Ganska duktigt med tanke på hur sen kvällen innan blev tycker jag faktiskt!

Grattis till mig!

Va? Jag kan inte tro det! Jag har vunnit något!
Jag som aldrig vinner något annars.

Efter Läromedelsutställningen jag var på i onsdags fyllde jag i en lapp med tre lätta frågor som man skulle svara rätt på (vilken adress jag befann mig på där utställningen var, vem Bill Skärgård spelar i I Rymden Finns Inga Känslor, och vilket datum den stora läromedelsmässan i Eriksberg startar), inte ens en motivering eller utslagsfråga krävdes.

Fick ett mail nyss där det stod att jag vunnit ett årskort på Universeum. Wohoo!
Universeum med alla häftiga utställningar, exotiska djur och roliga experiment där man kan roa sig i timtals och som annars är svindyrt att gå på. Det ska jag verkligen utnyttja! Ensam då, antar jag. Jag får nog bara ett kort. Ska hämta ut vinsten på måndag, vi får se då.

Från Universeum med Anela i september (fribiljetter såklart!):


Big Ben och London Eye


Bara för att jag känner för att vara så ologisk som möjligt börjar jag med att visa bilder från den sista dagen i London, i måndags.
Gick på en egen lite sightseeing och hann med Big Ben, London Eye, Primark, Marble Arch och ja... inte så mycket mer. Men jag var väldigt nöjd och glad ändå! Kasst väder, men mysig dag.

De klassiska telefonkioskarna och mäktiga Big Ben i bakgrunden.


En fin entré till tunnelbanan. Älskar Londons Underground! Det smidigaste systemet jag varit med om.

London Eye i all sin prakt.


Känns väldigt typiskt England - ett sönderblåst paraply.
Där var jag snabb med kameran minsann! Nästa sekund hann han fått tillbaka paraplyt till sitt ursprungliga läge.

Så tjusigt att det inte är klokt. Häftig känsla att gå över bron här, riktigt fina omgivningar.

Jag bad några ta kort på mig och jag blev väl sådär. Galet blåsigt och håret som promt ville klistra sig fast i ansiktet!

Fina Waterloo station intill.
Kunde inte hjälpa att få Abbas låt på huvudet när jag vandrade runt här.
Hittade inte speciellt mycket att titta på i det området dock.

Tog Underground Jubilee line direkt från Waterloo till Bond Street station och budgetshoppingens mecka Primark. Blev inte så mycket shopping här dock, endast ett par skor. Kön till provhytterna var milslång! Men desto mer handlade jag på Primark i Southampton. Betydligt lugnare där.

Jag hittade ett gigantiskt hästhuvud, precis vid Marble Arch, nedan.
Vet inte hur de tänkte vid skapandet av den statyn riktigt...

En av ingångarna till Hyde Park.
Kanske inte den finaste delen av parken direkt, helt platt och bara gräsmatta.

Härifrån fick jag skynda till bussen mot flyget.
När jag kom fram till Liverpool Street Station där bussen skulle gå ifrån hittade jag inte rätt gata för hållplatsen. Jag sprang omkring och irrade runt som en galning, långt bort på en gata, insåg att det var fel, tillbaka till stationen, in på en annan gata. Svetten rann, paniken kom och tårarna rann de med. Vart fan skulle jag ta vägen?!? Jag hade ju åkt med den bussen förut. Jag kände ingen vyn från stationen och visste att jag bara skulle svänga till vänster och gå en kort bit och så skulle hållplatsen ligga där. Men den fanns ju inte!
Tillslut kom jag på det. Jag hade gått ut på fel sida av stationen. Jag kände igen mig där jag var, visst, men det var bara för att jag hade varit där en gång innan och tittat lite affärer förra gången jag var i London. Att jag inte insåg det tidigare, istället för att springa runt som en tok. Hittade rätt tillslut och hann med bussen. Puh!

Men sen kom jag ju inte med flyget ändå... Jävla incheckning till att ta tid!

Gatumusikanter


Jag har hittat mitt nya favoritband!
Gatumusikanter på Portobello Market i London.
Otippat galet bra!

The Ryan O'Reilly Band.

Lägg det på minnet.

Låten nedan har jag haft på huvudet ända sedan vi dansade loss till den på marknaden.
Bra!

Köpte en skiva av dem för £5. Cirka 50 svenska kronor alltså.
Kände att jag verkligen var nyfiken på vad de mer hade att bjuda på.
Och skivan var riktigt bra! Men den innehöll tyvärr bara fyra låtar, och den fantastiska låten vi såg live var inte en av dem. Tur då att jag filmade det hela!

Vill ni lyssna på EP:n kan ni göra det på Spotify här.
Emily och November går på repeat just nu.

De här grabbarna hade mycket publik! Gick knappt att ta sig förbi på gatan.

De tjänade en hel del vad jag kunde se.

Tråklåtar


Hur mycket dålig musik kan det rymmas i ett enda program?

Sitter just nu och tittar på fjärde delfinalen av Melodifestivalen. Har hunnit till femte bidraget och allt är ju så fruktansvärt falsk och dåligt och tråkigt. Känns som att man hört varenda låt hundra gånger förrut. Ingen nyskapande musik här inte!

Programledarna gör i alla fall bra ifrån sig! Stabila, självsäkra och roliga. Topp!

Lite komiskt att Bella nyss sms:ade mig med frågan om jag vill kolla på Melodifestivalen med henne, Peter och Marcus på lördag, samtidigt som jag har på förra veckans avsnitt, hehe.
Såklart vill jag det!
Melodifestivalen får man ju bara inte missa, trots en hel del kass musik och trots att lördagen visar Andra Chansen som helt klart är det tråkigaste och krånglingaste av hela denna långa följetång. Men absolut härligt mysig och festlig lördagsstämning och sevärt ändå!


Update:
Linda Bengtzing och Love Generation fick godkänd ändå.
Och The Arks låt, visserligen utom tävlan, den var ju fantastiskt! Där snackar vi show!

Lite kul att Love Generation är med. Melanie Taylor som sjunger i gruppen är syster till Jeffrey som gick i min parallellklass på högstadiet. Jeffrey gör för övrigt basketkarriär i USA och spås en framtid inom NBA.
Framgångsrika syskon!

Bänksömn, symmetri och barnvakt

Så var man hemma igen då!
Fick tillbringa natten på en obekväm och hård bänk, liggandes på handväskan med värdesakerna och med armen genom dragbygeln på den större väskan. Sov från och till i åtta timmar, men lyckades nog aldrig sova mer än en halvtimme åt gången. Alldeles för oroligt och med mycket pip och konstiga ljud runt omkring.

Upp kl 4 för lite frukost på Burger King och sedan bar det av till incheckningen. Den här gången gick det snabbare - inte mer än tio minuter! Så som det ska gå till kan jag tycka. Väl inne på terminalen var det över en timme kvar tills det var dags att boarda planet. Jag tog mig en titt bland taxfreeshoppingens fina kameror, men det hela slutade med ett köp av en flaska Smirnoff vodka. Detta utan att behöva visa leg. Mycket märkligt!

Planet landade på Säve Flygplats 20 min före utsatt tid, så jag hann precis hoppa på en buss direkt till praktikplatsen och hann dit lagom till lunch 10.30. Perfekt tyckte min extremt hungriga mage!
Höll i en rolig och lyckad symmetri-ritövning med hela klassen, så det blev en väldigt bra dag ändå.

Sitter nu på en buss igen, för nu är det åter dags för lite barnvaktande av världens goaste 2- och 4-åriga tjejer.

Hade helst velat hinna hem innan och ta en varm dusch och dumpa mina tunga väskor, men det gick inte att klämma in i denna hektiska dag!

RSS 2.0