Blickstill

Ickapicka, Marcus, Dylan och jag var skyltdockor idag. Jag och Icka körde utan solbrillor så det fick bli stirröga. En massa barn kom fram och visste inte riktigt om vi var verkliga eller inte. En unge petade på mig till jag skrattade. Då visste hon.
- Haha, hon bytte min!

En mamma gick förbi med ett bäbisbarn som såg helt vettskrämt ut.
- Min dotter är så rädd, kan ni inte röra på er så hon ser att ni är verkliga. Jag skrattade, Icka vinkade. Dylan fortsatte stirra och vägrade röra på sig. Ungen gallskrek.

Vi var tydligen duktiga. Hoppas det blir nån mer gång, för det var roligt.

image157
Haha, Icka är så söt och står på tå för att bli lika lång som mig.
Man såg en aning gravid ut i de där kläderna...

Föreställningen gick riktigt bra. I alla fall mina nummer, de andra vet jag inte så mycket om. Jag provade att ta Malins astmamedicin innan voltnumret, det gick mycket bättre den här gången. Slapp bli snustorr i halsen och andas jättedjupt utan att knappt få luft. Jag som trodde att jag hade jättedålig kondis, det var ju tur. Jag brukar inte klara en enda volt riktigt bra i numret, eftersom det blir alldeles för jobbigt och jag har ingen kraft kvar efter halva. Nu satt nästan allting.

Olana gick jättebra det med. Alla klarade alla pyramider och det var grymt roligt. Hella och Anita var där och tittade, det var länge sedan man såg sina gamla tränare.

Jag, Lovisa, Becka och Petter roade oss lite med kameran efter föreställningen.image163
Lovisa flyger!

image164
Lovisa tar ett skutt!

Rosig om kinderna. Ny färg?


Jag funderar på att byta färg på bloggen. Jag har helt enkelt tröttnat på den jag har.
Den är för mesig på något sätt, jag vill ha en med mera swingeliswung och sting i!

Frågan är bara vilken? Hjälp mig?

image156
Vi pratade om kränkande publikationer på textlektionen idag. Den här kanske är passande?

Dansa in i ån


Jag känner att jag bara vill skriva någonting här. Vad som helst. Men jag har liksom ingenting att skriva om.
Idag har det inte hänt något särskilt, bara en vanlig dag med sega lektioner och vandring tre timmar på stan i väntan på träningen. jag har ju ingen mobil, så att få tag på någon är inte det lättaste. Jag träffade Mickis och hennes vän Angelica på stan som tur var. Mickis hade fruktansvärt ont i ryggen, så jag fick hjälpa henne att ta upp Angelicas väska från marken hela tiden som hon av någon anledning skulle bära men inte orkade bära.

När Mickis åkte hem satte jag mig ett slag på bibban. Jag somnade med huvudet vilande i handen, läsandes en Extra Östergötland. Glad att jag hann med bussen bara.

Jag och Icka fick prova jätteroliga silvriga superglittriga kostymer (eller typ klänningar med krage och långa puffärmar) på träningen idag. De ska vi ha i morgon när vi ska vara skyltdockor på cirkusens sponsorkväll. De kommer från Östgötateaterns kostymförråd och vi ska posera i dem med läpparna målade i rött och mörka solglasögon för att förhindra jobbiga blinkögon eller torra stirrögon pga uteblivet blink. Det blir nog roligt, jag är bara rädd att jag inte kan hålla mig för skratt. Jag är extremt dålig på att se seriös ut när man verkligen inte får skratta.

Imorgon börjar jag kl 12.15, så det blir rejält med sovmorgon! Jobbigt bara med cykeltur om det är minusgrader och snö, men det får vi hoppas att det inte blir!

Men se där! Det blev lite text trots allt! Det får bli en bild på glitterkostymerna i morgon.

En paljettygsbild kan ni väl få ändå så länge (nån gammal dräkt jag fotade här hemma):

image155

Dagens Jan Stenmark


Hoho, jag blir så skrattig!
image154

Äggtoddy


Det som vanligtvis går fruktansvärt dåligt, gick igår försvånasvärt bra. Arbetet i mörkerrummet.
Efter tjugo minuters pysslande och kopiering (vilket vanligtvis brukar ta över en timme) av min äggbild var jag nöjd. Vi hade fotat ett vitt stilleben - ett ägg mot en vit bakgrund. På bilden skulle man precis kunna tyda äggets konturer. Jag måste säga att jag hade lyckats.
- Det blir MVG på det där, sa Christer.
Jag var glad.
När det väl går bra är det ganska kul att kopiera bilderna analogt trots allt. När det går bra, och jag inte får spränghuvudvärk och mår illa hela dagen av alla kemikalier. Då är det kul. Men det är inte särskilt ofta...


 Äggtoddy


Äggtoddy
,
dryck bestående av äggula, socker och konjak. Drycken dricks främst kring jul, särskilt i anglosaxiska länder.
 • Recept för en person:
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 3 cl konjak
  • ev. varmt vatten och citron

Vispa ihop äggulor och socker till en fin tjock smet. Häll upp smeten i ett högt glas. Skikta konjaken ovanpå. Ha eventuellt i lite varmt vatten och lite citron.

Andelen socker, vatten och konjak prövas med fördel fram efter tycke och smak, men ovanstående fungerar bra som grundrecept.


Källa: Wikipedia.
Gott va? Eller inte.

I'm just sitting waiting, wishing...


Den här skoldagen har verit hemskt tråkig. Okejdå, fotolektionen var okej, med redigering av en massa bilder, men fortsättningen på dagen var bara ett långt sittande.

Programdag på skolan och samling i aulan för att lyssna på en föreläsning av en gammal samhäll-mediaelev. Det mesta han hade att säga var i och för i sig ganska intressant - han jobbade som produktionsansvarig(?) på ett filmbolag och hade kommit riktigt långt i sin karriär. Det jobbiga var att han var så sjukt långdragen och kom in på en massa sidospår och ointressanta detaljer hela tiden. Exempelvis om alla yrken som ingår i ett filmteam och precis vad alla de människorna sysslar med. Vill jag veta det kan jag ta reda på det själv! Det jag var intresserad av var hur han hade lyckats komma dit han är nu och se lite av de produktioner han gjort. En del fick vi visserligen se, men det försvann liksom i allt det tråkiga.

Därefter var det dags för filmvisning, först av våra värdelösa reklamfilmer, sedan en två och en halvtimmars-film om tobaksförsäljning. Okejdå, den handlade kanske inte bara om tobaksförsäljning, men den var i alla fall sjukt seg. Den hade säkert vart spännade om den var lite mer kompimerad. Jag frös av den jäkla isfläkten och fick sittsår i röven.

By whe way finns bilderna från Otten uppe på Nightlife.se nu. Efter en väldig massa krångel. Med internet som har bestämt sig för att vara segt idag tog det två timmar att ladda upp dem.

Blabla, jag är Klagomoa idag. Dessutom har röda veckan kommit, det gör mig bitter.

Skvallermössa

Idag har Frida och Emelie varit hos mig för att fixa med Lettlandbilder. Det blev bara A4-bilder tillslut och det känns bra. Jag hade visst med 22 av 30 bilder, det känns inte så bra. Jag vill att de andra ska ha massa mer bilder, det är ju inte min utställning! Nu får Emelie ta sig i kragen och visa mig några fler.

Jag har varit på julgranspludring idag och med Anna Kråk. Eller jag skulle på julgransplundring. Jag hade tänkt åka in till stan med Anna och sedan ta spårvagn upp till cirkusen. Men Anna fick aldrig i sig mat så det drog ut på tiden en massa. Julgranspplundringen började kl tre och kl tre var vi inne i stan. Jag begav mig ner till Resecentrum, men till min stora fasa gick det ingen spårvagn förns halv fyra. Vänta vänta i tågväntsalen plågandes av nåt jäkla tjutljud som gjorde hål i mitt huvud. Tio i fyra var jag på cirkusen, jag lyckades missa hela föreställningen med alla nya nummer jag ville se. Det blev bara diplomutdelning och fika för min del. Diplomen verkade vara väldigt uppskattade i alla fall!

Anna ligger och sover. Jag borde nog gå hem nu. Jag redigerade en bild på kråkan:

image150
image151
Orginalus. Mest tramsredigering, men den blev lite tuff ändå. Kent-ig enligt Anna.

Morpheus


Cirkusföreställning igår på Skandiateatern! Cirkus Morpheus.
Dagen började helt fruktansvärt. Alldeles för lite sömn, efter evighetslångt fix med Ottenbilderna och sänghoppning halv sex. Det blev i vilket fall färd ner till staden med bilen.

Jag ställde mig utanför teatern kvart över tre eftersom vi skulle samlas där runt tre. Porten var låst. Jag väntade ett tag. Bankade på dörren. Väntade. Ryckte i dörren, knackade, bankade. Ingen kom och öppnade. Jag min dumjävel har tappat bort mobilen, så ringa kunde jag inte göra. Väntade i en halvtimme. Fick lite panik, gav upp och begav mig bort till bilen. åkte bort till Becka för att låna telefon. Becka var inte hemma. Åkte tillbaka igen, bankade, väntade en kvart. Ingen kom. Visste inte alls vad jag skulle göra, vågade inte fråga någonn om telefon. Jag gick bort till Lilla Teatern och frågade om de visste hur man kom in. Hon var surbulla och ville inte hjälpa, hade ingen aning, frågade ingen annan. Sen kom jag på att de kanske har någon telefon i nån affär. Gick in på Pressbyron och där kunde man ringa ett samtal för en femma. Lycka! Jag ringde mamma, eftersom jag inte kan några mobilnummer. Pappa ringde Linda från mobilen och hon kom och öppnade åt mig. Jag var ledsen, jag var trött och frusen. Över en timme hade jag stått där och bankat. Fan.

Jag har kommit på att när jag väl är sur så är det jäkligt svårt att få mig på bra humör igen, Anna klarar det bäst. Omvänt går det ganska fort. De andra hade hunnit gå igenom hela föreställningen, det kändes som att jag inte hade någon koll. Men det gick bra tillsist!

Det blev läskig sminkning och ombyte av kläder, uppvärmning och Lindas hysteriskt nervösa väntan på publiken och oro att vi inte skulle hinna. Men vi hann och det blev en jäkla bra föreställning! Jag fick agera svävande dam och höll på att ramla i backen, gjorde volter och fotade de andra. Det var nästan fullsatt och en jäkla bra publik! Otroligt mycket applåder och en massa bra posetiv respons efteråt. Det kändes skönt att allt var över, men vi gör nog om det!


image143
image144

image138

image139


Dagens Jan Stenmark


En till Anna. Min son.

image128

Vincent och mingel


Vincent på Otten. Oh oh, det var bra! Hela kvällen var bra! Eller den började lite knackigt..

Först var jag tvungen att vänta på att pappsen skulle komma hem så jag kunde få bilen. Han hade vart och kopierat bilnycklar, eftersom jag lyckades tappa bort en förra helgen.. tramsmoa. Jag var inte hos Jossan för än halv åtta, fast jag hade sagt att jag skulle vara när vid sex-halv sju. Inte mitt fel den här gången! Det blev en tur till Becka, som precis hade packat ihop sig och var redo att dra. I stället för förfest hos Becka, blev det partaj i Finspångannas brors lägenhet i stället.

Vägen dit var inte den lättaste...  Föst svängde jag in på Statoil för att Becka skulle köpa något och ta ut pengar. Men.. jag körde in via utfarten. Jag missade en förbudsskylt som var helt omöjlig att se vid uppfarten - hon som jobbade där blev lite arg och sa att jag skulle backa tillbaka igen. Backa runt hörn var nog bra att kunna ändå... Sedan skulle Becka förklara vägen för mig. Hon hade tänkt ut en "smart" väg, men det visade sig att man inte fick köra där. I stället blev det en kringelikrok runt halva stan, några mer backningar för att vi kom fel och en väldig massa onödig bensin. Hade hon sagt att vi skulle till Lindövägen hade jag hitat dit på ett kickelimick...

Jahopp, så var det dags att hitta parkering... Parkeringsförbud på nästan alla gator och där man väl fick stå var det helt fullsmockat. Det fanns inte en endaste liten ruta ledig! Det fick bli till att stå på Lidls parkering i stället. Det gick nog bra, vi skulle ju inte vara där så länge. För att komma till lägenheten var vi tvungna att klättra över en hög mur - alla i klackskor och tajta byxor eller kjol, men det gick fint! De blev ett par timmar i lägenheten. Det var trevligt med en massa folk från Finspång, charader och prat om balen.

Sedan drog vi vidare ner till Hamnen, där det var lokalfest anordnad av nån från Beckas gamla klass. Jag, Jossan, Becka och Frida tog bilen, men vi släppte av Becka och Frida lite tidigare, så åkte Jossan och jag och hämtade ut pengar och parkerade. Nu blev det problem med vart vi skulle... jag kunde inte ringa från mobilen eftersom den är spårlöst försvunnen, så vi fick gå på jakt helt enkelt. Jossan upptäckte en dörr som stod öppen, så vi smög oss in där. Haha! vi kom lite fel kan man säga... där inne satt ett gäng gubbar och spelade biljard och söp vid en bar. Fnitter och snabbt ut därifrån!

Men vi hittade tillsist. Det var en superseriös fest med inträde, vakter, garderob, 18-årsgräns och bar. Jag förstår verkligen inte hur man orkar anordna en sån stor fest, men det var kul i alla fall. Jossan lyckades flirta sig in, trots att hon inte är 18. Det var det bästa! Ännu roligare hade det nog varit om jag hade kunnat köpa mig nånting i baren.. :P

Vidare till Otten. Jag körde bil med folket och förökte krångla mig från hamnen. På något sätt lyckades vi hamna mitt på ett tågspår och fick lite panik för det fanns ingen väg därifrån! Tur som vi hade kom det inget tåg i alla fall.. Otten var great. Jag fotade en massa för nightlife.se och blev klar på runt 45 min. Jag bestämde mig för att ha kul och orkade inte ta namnen på alla (och därmed få 100 kr mindre), vilket är ett jäkla krångel. i stället gick det riktigt smidigt, och det var faktiskt kul den här gången. Det blev väntan på Vincent och dans med kameran, men när han väl kom var jag glad att jag inte gick och stoppade den i bilen tidigare. Riktigt bra spelning och en massa härliga bilder! Jag stod längst fram, fick lite panik för det var världens tryck och megavarmt, men kul! Kameran lades i bilen, bytte skor, dansa, dansa en och en halv timme. Rolig kväll!


image127

image129

image130

image131

image132

image133

image135

image134

image136


Jag kom inte i säng förns halv 6. Redigerade alla bilder, men fick inte upp dem på sajten, eftersom de hade bytt uppladdningsystem utan att säga till mig. Nu vet jag inte hur det blir, eftersom jag är upptagen hela dagen.. hoppas jag får in dem ändå, annars känns det lite onödigt alltsammans.

Partajas


Ikväll blir det till att hälsa på hos Jossan, sedan är det dags för partaj hos Becka, vidare till nån grabb i hamnen och sen utgång på Hugo och Otten. En toppenkväll ska det bli! Men.. jag har bestämt mig för att inte dricka nånting, eftersom det är uppträde imorrn på Skandiateater. Kom och kolla kl. 19,00! På Otten ska jag fota vimmel för Nightlife.se, dessutom är Vincent där och spelar, det blir great! Problemet är att jag inte vet när han börjar...
image126
Vad jag har på mig ikväll: Mina enda reafynd någonsin som jag är riktigt nöjd med! Både blusen och byxorna var detsatta från 499:- till 149:-, kapelikap tycker jag! (Jag vet att jag ser helt fucked up ut i ansiktet på den här bilden.. men skitsamma.)

Idag har det för övrigt varit en väldigt slapp dag, med svenskalektion om CV (jag vill verkligen lära mig att skriva ett bra sådant!), redovisning om praktikplatsen, Projektarbete på typ en halvtimme där vi sprang runt och letade papper och krånglade med skrivare för att göra testutskrifter till vår utsällning om Lettland.
12.30 slutade vi, helt okej måste jag säga!

Hemma har jag väl mest slappat omkring. Jag förstår verkligen inte vad jag gör när jag är hema. Tiden går väldigt fort i alla fall! Det känns som jag har en massa saker att göra, men ändå sitter jag bara bort tiden... Dummoa.

Dagens Jan Stenmark


Ojojoj, jag upptäckte just att jag har vart riktigt dålig med uppdateringar på Stenmark-fronten!

Bättring skall ske. Jag har en hel del på lager.

image125

Kicka ankor med klacken


Först och främst lite bilder på mina klackisar:

image113


mina byxor också.. på ett hörn. Jag orkade inte ta på mig dem, det får bli en annan gång.


Och så några andbilder...

image118
image119
Test med blixt och lång slutartid.. blev rätt skojigt.


Tillsist har vi det fantastiska vattnet!

image120
image121image122image123

Det blev inte mycket till möte på Folkbladet. Det var inte alls många som dök upp, men Patrik var där till min stora förvåning! Det blev lite information om alltsammans och det verkade ju bra. Möte på torsdagar vid behov, deadline på onsdagar, publicering i Folkbladet på lördagar. 300 kr per grej (jag fattade inte riktigt om man fick det per bild om man har flera bilder till samma reportage, men det tror jag), till och med dagens fråga räknades med där!

Anna! Vårt reportage om niorna ska med nästa lördag (fast det får vi inte betalt för, eftersom det gjordes under praktiken), + att vi ska beskriva alla skolor och vilka typer av program som finns där (det får vi betalt för!).

Dripp dropp


Sovmorgon idag. Men.. klantig som jag är så hade jag bokat in en tandläkartid 8.40, så det blev tre timmar till övers att fördriva tiden på. Nu har jag dessutom öm käke för att tandställningen är åtdragen.

Så, vad hittade jag på då? Det blev en sväng med kameran och en massa bilder nere vid Strömmen. Många bilder på vatten. Och änder. Jag gillar att leka med slutartider och se hur allting förändras - vattnet går från mjukt och trollskt till vilt och brusigt. Jag publicerar väl bilder sen när de flugit in i datorn.

När staden vaknade vid 10 gick jag runt för att göra av med mina pengar. Det blev ett par snygga vinröda jeans på MQ för 149:-, världens snyggaste partydojjor och en ny mascara (eftersom jag ser ut som en panda efter halva dagen med den jag har).

Med hungermage begav jag mig till skolan, men ingen från klassen var där ännu. Det fick bli lunch med Härdner och Hampus...

Graflektion nu. Jag var nog inte så värst engarerad i uppgiften idag. Istället snodde jag en massa svarta papper och klistrade på alla tidningsutklipp från praktiken. Bra att ha. Sedan pysslade jag med en affisch till cirkusen. Det här får duga så länge:

image112

Frågan är: med eller utan stjärnor? Eller ska jag göra om den helt och hållet. Jag vet att den ser ut nästan precis som diplomet, men de ville ha det så.
Vita rutan längst ned är för att man ska kunna skriva dit plats och datum och sådant, så klaga inte på den.

Bråkstake

Min dansbild var med i tidningen idag! Läs artikeln här.

Fotolektion. Anna och jag tar bilder på kallt ägg. Tydligen så ska bilden bli så vit som möjligt, och man ska fortfarande se att det är ett ägg. Det är svårare än jag trodde. Väntan på att framkallningen ska bli klar. Snart så.

Project


Hoho!
Nu står jag i skolans bibliotek och väntar på bättre tider..
Idag blev jag, Emelie, Frida Mathilda och mentorMarie intervjuade av NT om vårat projektarbete. Vi babblade på rätt bra och försökte framställa vårat arbete som lite mer posetivt än vad det egentligen är... lite reklam måste man ju göra! Foto- och textutställning på Stadsbiblioteket v. 6-8! Marie verkade tycka att vi jobbar på väldigt bra och NT-Gunnar såg nöjd ut. Därefter blev det uppställt foto vid en dator och tillgjorda leenden. Allt publiceras i lördagsbilagan Hela Helgen som handlar om olika projekt. Jag ser fram emot en härlig helgläsning!..

På tal om projekt så har jag blivit besatt av Project Runway. Men.. jag lyckas inte hitta mer än upp till avsnitt fem, så jag har en massa delar kvar att roa mig med.

Jag längtar till imorgon, för då är det härlig ledig studiedag!
Jag längtar till torsdag, för då ska jag börja jobba på Folkbladets ungdomsredaktion Folke!
Jag längtar till fredag, för då börjar helgen!
Jag längtar till lördag, för då är det uppträde med cirkus Morpheus på Skandiateatern
(kom och kolla)! Jag är med där alltså.
Jag längtar till söndag, för då är det julgransplundring på cirkusen!

Glade stunderne.


Igår var en härlig dag!


Jag fick goda nyheter om de gamla inlämningsuppgifterna från innan jullovet. Jag och Emelie fick MVG på vår marknadsplans-företagspresentations-grejsemojs om Sköna Skon. Vår reklam med Emelies mamma med brödskor gick tydligen hem! Enligt Marie var vi ett riktigt "dreamteam"!

Svenska nationella proven blev det också ett MVG på. Första gången det verkligen har gått bra på ett tal! Jag var "skitduktig" enligt Marie.. Åååh vad jag är glad!

Efter skolan var det dags för träning av mina cirkusungar och jag fick för mig att vi skulle dansa. Först satte vi oss ner och jag lärde dem räkna takter i musiken, sedan fick de gå ihop tre-och-tre och göra en egen liten dans på 3 åttor. Det gick mycket bättre än jag trodde, och de verkade tycka att det var riktigt roligt, så det får jag göra om! Nu fasen ska deras nummer bli bra!

Jag visade mitt diplom jag hade gjort (som alla cirkusungar ska få på julgransplundringen) för Vitolds, och det tyckte han var riktigt bra! Jag var nöjd, så det var skönt. Han blev förvånad över att jag kan en massa saker som han inte hade en aning om... Här kommer diplomet:
image94
Tack och hej för mig, nu ska jag ha fotolektion!

Den största tjejen

Jag har vart fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen på ett tag nu.. jag ska bättra mig!

I fredags var det 19-årspartaj hos Frida! Grattis, grattis Frida som fyllde år i söndags!

image91
Becka i Fridas gigantiska glasögon! Denna bilden speglar kvällen ganska bra.. :P

Men.. vi tar det från början:

Jag blev (självklart) en aning sen och möttes av Frida, som genast började öppna presenter!

image95
1. Champangeglas från tjeorna i klassen.


2. (klicka) Becka och Sara hade köpt mystiska saker på Oops...


3. Jag hade tänkt äta tacos hemma, men det var ju tur att jag inte gjorde det, för det bjöds det på även hos Frida!

image98
5. Pinsam filmvisning..
Sara och Becka filmade under drinkkvällen innan jullovet :P En hel del konstiga beteende fanns det att skratta åt!


6. Smarrig efterrätt!

image100
7.Frida måste ju bara göra en av sina sexiga poser!

image101
8. Emelie och Sara posar på. Men..hmm..vad gör Klara nere i hörnet? Leker Hitler? (Om det inte syns så har hon fingret som en mustasch)

Tävling!  Vem passar bäst i Fridas glasögon?

Är det:

a) FRIDA!


b) SARA!


c) BECKA!


d) KLARA!


e) MOA!


Rösta i kommentarsfältet genast!

Efter en härlig kväll hos Frida, bar det av till Hugo och Otten via färd i bagaget och buss. Det blev en riktigt lyckad kväll måste jag säga! (Bara att Ottens hawaii-tema var lite mysko...)

Spunk


Snart är det dax för morgonmöte. spunk.
Idag vill Anna ha jättemycket öl, men jag har bestämt mig för att leka hos Frida och dansa på Hugo i stället! Frida fyller 19, så det ska firas!

Nu kom Emma minsann. Emma ska gå på läger och ta livet av sig. Vi skrattar gott.
Anna är stolt över sitt glas. Emma tycker att Anna är äcklig,

Inatt drömde Anna att hon var vilsen i Thailand. Jag var vilsen i pannkakan. Hela Sverige var vilset i världsrymden. Jag är seg i huvet idag. Ni får trivas med det.

Lite bilder från Folkbladet-veckan:

image80
Skitdålig dans på Folkuniversitetet.

image81
Nior på Djäkneparksskolan.
Visst ser killen med armarne i kors ut som han kommer från ett familjefoto i The Sims?

image82
Man of Sweden (haha!) säljer skönhetsprodukter för män.


image83
Gunnar. Anna fotar.

image84
Invigning av utbyggnad av Idrottsparken.

image85
Han som skriker om fotboll.

image86
Han vill skapa ett hus med känslor. Bullshit.

image87
Olana gör fyra man högt.

image88
Barn på bibban.

image89

image90
Guldlock på stan.

Edit: Jag ser att alla bilderna ser helt ljusa ut på datorn här hemma. Men det såg bra ut på Folkbladet, så skit samma.

Min själsfrände


Jag har hittat en rolig liten  filur på Norrköpings kommun.

image79

Naturligtvis heter vi likadant. Därför har Emma döpt om mig till Mopa.
Hon är härligt, den där Moa. Hon är singel, kan en massa om Norrköpings kommun och avfallshantering.
Jag har hennes adress, om ni är intresserade!

Emma gästbloggar


Yo, yo, Emma här, eller VaNiLLa som jag annars kallas. Idag skriver jag i Mopas blogg. Ja, just det. Moa vill hellre bli kallad Mopa nu för tiden så gör det.

Idag har jag och Mopa varit väldigt ineffektiva så därför är jag inte så effektiv här heller. Om ni har läst allt det här men ändå vill ha mer av mig, läs min blogg vanillaseyes.blogg.se/gamer

Tack för mig

Som en dag på stranden


Det här är nog första gången jag verkligen längtat efter att helgen ska ta slut. Inte för att det har varit något fel på den här helgen, bara det att det är så himla roligt på praktiken och allt som händer i veckan. Jag önskar att jag kunde få vara på Folkbladet längre. Två veckors praktik, vad är det liksom? Jag längtar efter fotolektionen imorrn; att jag äntligen ska bli klar med den där jäkla bilden som har tagit sådan tid. Jag tycker om bilden men.. det är sådant pyssel i mörkerrummet som jag inte orkar med. Samtidigt är det lite kul på sitt sätt. Fotograferna på Folkbladet tycker att det är kränkade och elakt mot eleverna att låta dem arbeta med analog teknik. Det tycker jag med, när det digitala går så mycket smidigare och alla fotografer använder sig av det idag. Varför ska vi kunna så mycket om gammal teknik som ingen använder längre? Det är som att behandla en sjukdom på gammalt vis, när det ger mycket bättre resultat med dagens metoder.

I trapphuset till Folkbladet finns en massa tidningsutklipp uppsatta. Jag hittade några bilder som Lars T tagit. Tydligen så har han jobbat där för en massa år sedan. Jag frågade Janne (som förövrigt ser ut precis som Lars T) om det och han sa att Lars T var en jättedålig fotograf. Janne tyckte att han dessutom måste vara en usel lärare, eftersom en massa av Lars Ts elever som gjort sin praktik på Folkbladet inte ens visste vad bländare och slutare var - typ det mest grundläggande inom fotografi. En hade haft samma inställningar på kameran hela veckan.

Jaja, nog om det. Veckan som gått har också varit helt underbar, fullt upp hela tiden, det är nog därför jag känner mig så slut nu. En massa nytt folk har jag lärt känna, och fått väldigt många roliga uppgifter och tillfällen att utvecklas som fotograf.

image78image77
Foto Anna, redigering moi.

Dagens Jan Stenmark


image76

Hujedamej!

Hej tjolahoppsansa!

Idag har jag varit slappartjej och suttit hemma mest hela dagen. Jag kom på att min garderob är katastrof, så det var jag tvungen att göra något åt! Alla kläder spriddes ut på sängen, veks ihop och stoppades in i garderobus igen. Fixelitrix, nu är jag nöjd! Det kommer säkert att vara fint där inne i två dagar, sedan ligger allt i en enda röra igen. Sådan är jag.

Vid femtiden blev jag trötter på att roa mig själv, så det blev till att ringa Anna. Vi begav oss in till stan med mig som förare, så obeskrivligt skönt att inte behöva vänta in någon som kan skjutsa numera. Först blev det en tripp till Ica för att köpa Folkbladet. De hade inte Folkbladet. Vi gick till Hemköp. De hade inte Folkbladet. Vi gick till en videobutik. De hade Folkbladet! Till min stora glädje var min bild från Idrottsparksinvigningen med! Jag var ute på uppdrag igår med Fotografjanne med förtrollande ögon samt en tramsreporter i skinnjacka. Jannes bild kom på förstasidan och min där inne - ganska stor faktiskt, typ en halvsida. Se en fnuttbild och artikeln här.

Därefter begav vi oss till Värdens bar där jag spillde över hela tidningen - bara vatten som tur var. Jag hällde även i mig "kaffedrink med Chocolate and Mint syrup" och Anna tog en "dagens öl". Från början var Annas förslag att bjuda mig på en ciderkanna, men det dumma ägget begrep ju inte att jag körde bil.

När jag och Anna fikar kan vi inte sitta och prata som vanligt folk, utan vi måste sysslesätta oss med något. Anna ritade en bild som visade det som har hänt i veckan. Jag kom med förslag och hon kluddade på. Allt från citat som "Stick and stab", "Herregud", "25 år?" och "High tech-soppa" till bilder på trippelhakstjejen på redaktionen, Anna med ny näsring, Moa i blåsväder och Carolina af Ugglas fanns med. Jag garanterar att ingen förutom jag, Anna och Emma förstår innebörden av detta trams, inte jag heller om några veckor. Jag gjorde ett pussel till Anna av kludd på ett rött papper som jag sedan rev i småbitar. Det tog nästan en timme för henne att få ihop det, men skam den som ger sig!

Vi begav oss hemåt igen. Det är nog lite farligt att köra omkring med Anna och hennes högljudda påhitt. Men det gick bra den här gången, som tur var.

Tokanna


Det blev ett litet missförstånd.. så jag lägger upp den här igen, eftersom jag raderade det förra inlägget.
Säkert ingen som bryr sig, men ändå. En liten film starring Anna och mig.


Dagens Jan Stenmark


Hahaha! Den här är så bra!:
image75

Tramsmajor


I brist på andra uppgifter redigerar jag lite bilder...

image68
Jag är en såndär jobbig tjej ni vet. Foto: Anna. Mitt fix och trix.

image72
Nu är det Anna som är jobbig tjej.

image69
Här är jag. Hej! Anna fotar.

image70
Anna är lite bitter och solstickig.

image73
Anna näbbar sig.

image71
Den här bilden har jag inte gjort något med.
Men jag diskar och blir irriterad på Anna som fotar febrilt.

Semmelkungen


Idag har vi gjort reportage om semlor på Folkblat. Vi intervjuade självaste semmelkungen - Björn Lindahl på Lindahls bageri.

Hipp hurra! Mina bilder som publiceras på måndag:

image65

image66

image67

Danstomtar


Bara för att Josefine blev fundersam över mitt förra inlägg så måste jag förklara vad bilden illustrerar... Nejdå, vi fick inte blommor. Det är floristeleverna som visar upp ungefär hur ett av deras bidrag kommer att se ut som de ska tävla med i Italien.

Läs artikeln här!


Jag tyckte att vi borde haft citat med, men Emma som antecknade alltihopa hade visst glömt bort det. Så det blev inget av det.. så kan det gå! Rubriken är sjukt dålig, men jag skyller på att det inte är vi som har gjort den. Det låter som att de är olympiader hela högen.

Kamrathäst


Idag har jag kört Folkbladets bil. Vilken upplevelse!
Anna hälsar.

image64
De här blev besökta av oss. Vi fick blommor. Jag ljuger som en kastrull.

Läs  gårdagens skapelse: http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/artikel.aspx?articleid=3021540


Dagens Jan Stenmark


image63

Gubbsnor

Det blev en liten tur ner till staden för att träffa Linda. Åååååh, vad jag har saknat den kvinnan! Tyvärr blev det inget långt möte, för jag var tvungen att ta bussen hem och äta firarmat. Det blev bara hejdå och oavslutat babbel.

Väl hemma vågade jag mig  -efter mycket om och men- ut på en egen liten åktur ner till Vilbergen Centrum för att hämta upp min blixt som levererats från United Kingdom. Det var en konstig känsla att backa ut från uppfarten alldeles ensam. Skränig Rix FM-radio fick vara mitt sällskap. Efter ett tag kändes det inte så konstigt, mest roligt och tufft! JAG KAN KÖRA BIL HELT SJÄLV! Jag kände mig duktig. Jag råkade mejja ner tre pensiosar på vägen, men det är inte mycket att bry sig om. såklart inte.

Min blixt var perfektas och så fin så! Jag funderar på att fota lite för Nightlife igen.. nu när jag kan köra själv mitt i natta och allt.

Lycka

"Jag tänker godkänna det här provet om det är okej?"
Jag sa nej såklart.

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!
Jag är glad, glad, glad, glad!
Jag säger bara.. ÄNTLIGEN!
Ingenting hade han att klaga på.. iiiih!

Jag ringde mamsen det första jag gjorde. Hon var nog nästan gladare än jag.
"Jag är så rörd att jag gråter", sa hon.
Visst kunde jag höra lite snyftande minsann! Jag har inte hört min mamma gråta på flera år...
Jag ville inte köra tillbaka till körskolan. Jag darrade som ett asplöv. Min enda tanke var "nu behöver jag aldrig mer köra den där bilen igen!"  Jag fick en kram av Magnus och allt var lugnan.

image62

Dagens Jan Stenmark


Här kommer den lille jäkeln:

image61

Låt mig presentera: Ballong-Gerd!


Så var den första praktikdagen på Folkbladus avslutad. Roligt, roligt, minsann!

Det började med att jag och Emma gick fel och hamnade på annonsavdelningen. Vi fick guidning av en liten dam som visade oss rätt och presenterade oss för redakstionsgänget. Christer Sandberg var roligast, för han hade knöligt ansikte. Malin Perk var näst roligast, för hon hade lustigt efternamn. Vi skakade hand och hade oss. En farbror hade en väldigt feminin hand och fiskhandslag; jag tog i och krossade den lille lemmen.

Dagens uppgift blev en så kallad "lätt" uppgift - dagens fråga. Innan vi kunde ge oss iväg skulle Perkan hämta ett block åt en penna till oss. Det tog nästan en halvtimme. Jag hittade en rolig nostalgibok om godis och glass i en bokhylla, efter ett tag var den inte så rolig länge. Det var tråkigt att vänta. Tillslut gick vi bort till Perkan som stod och babblade med en herre. Hon sa typ "blocken ligger här på bordet, ni kan gå nu om ni vill!" Jaha, vad var det som tog sån tid då? Jag och Emma bar oss i alla fall iväg ner till staden för att fråga folket:
"Har du några tips för att få pengarna att räcka i januari?"

Vårt första offer var en glad liten tant som tipsade om att inte köpa något onödigt. Se där! Nu fick jag nya kunskaper om livet. Vi blev väldigt hoppfulla och trodde att det skulle fortsätta gå lika lätt och smidigt.

Men icke. Vi stoppade lite folk som lunkade förbi, men alla gav oss svaret "Nej, jag hinner inte!" sedan försvann de snabbt som vinden. Människor började gå långa omvägar runt oss och stirrade med sina arga ögon. Tillslut hittade vi två tjejer från våran fotogrupp, en farbor och en gubbe som såg ut som Skrotnisse. Bilderna blev fula för alla hade så fasligt bråttom.

Vi fick en klurig uppgift till imorgon. Mer om det då. Anna Kråkansson börjar visst sin praktik på Folkbladet på onsdag, jag är så glad, så glad! Varken hon elle jag visste om det tidigare.. tjoflöjt!


image59 image60

Jag på på att det inte är Skrotnisse han är lik, utan eremiten i Skrotnisse - han till vänster! Men visst är det likt!

Dagens Jan Stenmark


Oroa er inte för att jag skulle vara deprimerad eller så! Det här var kul bara..

image58

Underbyxor är underbart


Någon form av dagens outfit... lite cirkusinfluenser måste man få in!

image56
Jag har aldrig någonsin retuscherat en strumpa förut.
Jag har heller aldrig smält ihop mig själv med en julgranskula, men se där!
Nu har jag provat på det också.

Stickad klänning: Åhléns
Cardigan: Lindex (mamma-avdelningen..)
Strumpbyxor x 3: H&M
Knästrumpor: Gina Tricot
Svart fällstol: Coop
Julgranskula: IKEA

Dagens Jan Stenmark


Ännu en av de bästa!

image55

He's turned three and he's still growing.


Idag var Emelie och Frida på blixtvisit hos mig för att fixa med bilderna till Lettlandutställningen. Utställningen som för övrigt kommer att hållas på Stadsmuseet v. 6-8. Kom dit och titta vet ja´!

Sedan blev det en tur till mammas vänner Christina och Leif, samt deras lille 3-åriga buspojk Hugo. Jag använder uttrycket busig väldig ofta, men nu menar jag verkligen b u s i g ! Totalt orädd sprang han omkring och visade alla sin lilla verkstad (sovrummet fyllt med leksaksbilar), klättrade i bokhyllan, kastade sig ner i sängen och klängde på mig och ville att jag skulle lyfta honom uppochner i fötterna. Visst var det roligt att leka med honom ett tag, men jag förstår verkligen inte att föräldrarna orkar med honom jämt! Han är verkligen sådär hela tiden, varje dag, dygnet runt. Puh!

Mina syskons namn hade han först helkoll på (inte mitt tydligen), men så plötsligt verkade han glömt bort allting. Erik låg i sängen och låtsade sova, jag pekade på honom och frågade:
"Vad heter han?"
Hugos svar blev då:
"Jaa."
Jag frågade igen:
"Vad heter han?"
"Nääe."
Hehe, den lille ungen försökte låtsas som om han inte förstod min fråga, eller låtsades svara på något annat för att inte verka dum eller så...

Här får ni lite bilder på söttrollet:

image49

image50
image51
image52
image53


Det sista är inget söttroll. Däremot en uppochnedvänd tallrik och lite mysbelysning.Bussfärden


Ibland kommer man på saker såhär i efterhand. Idag blir det en film om förrgårdagen (säger man så?).
Jag åker buss med Anna, det är väl allt som händer, ungefär.

Edit:
Jag fick inte visa den för Anna, eftersom att hon gör narr av Marcus. Det får ju inte komma ut liksom..

Förrgårdagens jubel:
Jag fick ordning på bloggens bakgrund som vart ett ständigt krångel. Fika med Anna och superbillig chokladboll på Café Nybryggt.

Förrgårdagens kräk:
Spykänslan efteråt... Nejdå, skoj där. Alldeles för mycket tid tillbringandes framför datorn och för lite ute i det förmodade solskenet. Jag är vit i ansiktet vid det här laget.

Dagens Jan Stenmark


En av de allra bästa:


image48

Fotvalk


Nu ska jag iväg och köra bil med mammsen. Vi ska åka jättelångt enligt mamma, ända till Mantorp. Tydligen är det bortom Linköping, så det är väl en bit. Vi ska göra Malin nöjd och låta henne få köpa hästjävelsaker på rea. Vi ska göra mig nöjd och låta mig få övningsköra. Snart ska jag förhoppningsvis inte behöva det mer. Väldigt snart. Tror jag. Hoppas jag för allt i världen! Nu är jag så trött på det här jäklans körkortet att jag ger upp snart! PUH!

Nu blir det lyssning på SMKs övningsköra för att komma i stämning. Tjoflöjt!


image47

I-landsbesvikelse


Ibland blir inte saker och ting som jag tänkt mig.
Som när jag öppnar kakskåpet och ser vad jag tror är ett paket digestivekex och tänker,
"de där ska jag ta sen, när jag blir riktigt sugen".
Efter en tid framför datorn har jag hunnit bli riktigt sugen. Jag har suttit och tänkt på de där kexen och det har vattnats i munnen. Jag går bort till kakskåpen, men vad ser jag - ett paket med runda små knäckebröd. Det var ju precis vad jag ville ha. Verkligen. Sen går allt åt helvete.

Dagens citat


"Ofta när det blir mörkt om natten tänker jag på dig med en snickarkeps och snickarbyxor."
- Msngrabben. Joakim alltså.


Dagens Jan Stenmark


Jag tänkte lägga in en liten seriestrip av Jan Stenmark här varje dag.
Bara för att han är så fruktansvärt rolig! Det tycker ju ni med, såklart.


image45

Husband


Jag vet inte vad det är med mig. Jag lyckas aldrig komma i säng om kvällarna, eller nätterna rättare sagt. I natt gick jag och la mig vid fyra och jag förstår inte ens varför. Jag spenderar alltid mina sista timmar framför datorn utan att göra just någonting. Jag fick en liten chock när jag vaknade och klockan visade 15.00, det var inte vad jag hade räknat med... Det hade börjat skymma. Vad trevligt. När jag åkte iväg till Rebecka halv fem hade jag just ätit frukost. Vad trevligt. Vid den tiden brukar jag normalt sätt äta middag innan träningen. Träning blir det inte så mycket av såhär under lovet. Inte middagar heller för den delen.

Väl hos Rebecka så spelade vi in en sketch till Saras och Beckas projektarbete. Jag spelade nån sorts kvinna i en reception och Saras syster Ella var en tjej som skulle söka ett skådespelarjobb. Hmm... får se hur det där blir sen när det är klippt och klart. Sedan blev det ytterligare ett klipp där vi filmade en leksaksbil som körde ner för ett stup (Rebeckas soffbord). Jag och Rebecka klippte och tejpade fast lite gubbar från olika tidningar som skulle sitta i bilen. Becka ratade min pajetklänningtjej och valde i stället en tidningsläsande tjej och en med en dator. Lämpligt när man kör bil tycker jag! Inte. Visserligen körde de ner för ett stup, så det var nog passande trots allt. Min paljettklännigstjej fick pryda Beckas kylskåp i stället. Där trivs hon bra, men oroar sig för köldskador.

Här nedan ser ni en ond julbock från drinkkvällen hos Rebecka 21/12. Han travade runt på bordet och snodde sprit lite här och var. Dålig stil tycker jag. En trött Sara skymtas i bakgrunden, samt Frida till vänster och Beckas rosa naglar till höger.


image44 

Nostalgisnutten - Lillstrumpan och gluggarna


Jag hittade en gammal film på datorn på lillsyrran Malin när hon dansar loss.
Den är så söt, så ni måste få se den! Hon är sju år här.


En ny kvinna


Nyårsafton blev en fantastiskt rolig kväll hos Frida med mat och stojigt folk. När jag dök upp vid halv fem möttes jag av ett gäng högljudda tjejer plus Oskar inträngda i Fridas lilla kök. Klara i färd med att laga svampsoppa, några förberedde kycklingen och ett par fixade klyftpotatis och grönsaker. Jag var mest i vägen.

Här kommer en massa bilder från firandet! Du måste titta på alla, annars är du inte min kompis! ; D
Kommentera gärna så blir jag glader! (skriv bildens nr. tex)
Klickar du på dem, blir de naturligvis större (något annat vore ju skrattretande)!1 - Klara fixar med soppan
2 - Strax dax för förrätt!
3 - Sara tyckte det var.. gott?


4 - Varmrätten - Kyckling i ostsås, klyftpotatis, grönsaker i ugnen och grekisk sallad.
Bild snodd från Klara

5 - Fotofantasten Emelie är i full gång!
6 - Frida glittersprayas från alla håll och kanter.
Lisa med guldiga snyggklänningen som hon har sytt alldeles själv! Jag är imponerad!

image22
7 - Dessa två ska naturligtvis komma på en mangefik pose till varje ny tillställning!

image38
7b - Jag ville inte va sämre! Bild snodd från Klara.

image25
8. Bild + sugrör + dricka snott från Emelie (eller drickan köpte jag).
Haha, det här var kul, men funkade inget vidare.

image23
9 - Becka är farligt söt!


10 - Spela kort och skratta loss!
11 - Anton kom med en massa grabbar
12 - Becka släpper loss


13 - Haha, Sara är snygg när hon dansar, med fågelmun och näven knuten hårt, hårt!
14 - Hoho, jag är party och skriker ut min sång! Bild snodd från Emelie.

image31
15 - Fyrverkerier på tolvslaget!


image33
16 - Jag sörplar och frida halsar. Men ni kan vara lugna - det är bara Pommac! Bild snodd från Emelie.17 - Emelie och Anton kramar om varandra. Saras bomber smäller i bakgrunden.
18 - En massa grabbar
19 - Sötungar ställer upp20 - En väldig massa glatt folk! Bild snodd från Klara.
21 - Wohoo vilka snygga tjejer!
22 - Sötaste (och fullaste) Jossan kom på besök


image42
23 - Singstar fick avsluta kvällen. Egentligen blev det en hel del mer dans och en otrolig massa städning. Klockan 05.30 kom jag äntligen i säng efter en jättelyckad kväll (+natt + morgon)!
Bild snodd från Emelie.

Mitt gulliga kramdjur


Eftersom jag är så oerhört intressant, så vill ni ju såklart veta lite om mig! Här kommer.. barabampampambaa! En..

Sammanfattning av år 2007:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
 • Partat ute på krogen en väldig massa, eftersom jag ääääntligen lyckats fylla 18!
 • Kört bil
 • Vart på Mallorca och i Lettland
 • Bott ensam i ett tält (fast med en massa härligt cirkusfolk runtikring)
 • Vart med i en stor tävling (Talang 2007)
 • Handlat på Internet
 • Betalat med Visakort

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga, så..NIX!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, lyckligtvis inte.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nope, förutom Lindas fågel Kryddan, men vi var nog aldrig särskilt nära vänner.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Tyskland, Lettland, Mallorca

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
 • Absolut, absolut körkort, men nu är det riktigt nära (hoppas jag)!
 • En liten pojke att kramas med.
 • Ett jobb. Jag harr visserligen redan ett jobb som cirkustränare, men det är bara tre timmar i veckan och på sommarlovet.
7. Vilka datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
 • 070403 - Talang 2007 med Olanatruppen
 • 070415-20 - resa till Berlin med thepartypoeple tyskagruppen!
 • 070831 - The Ark-konserten!
 • 070906 - Jag fyllde 18 med allt vad det innebar! Fasen, vad sjukt jobbigt det var att bli 18 sist.
 • 070928 - Alla barnens ledsna ansikten när vi åkte hem från barnhemmet i Lettland.

8. Vad var din största framgång 2007?
Min största framgång var att fylla 18, helt klart en stor fördel i de flesta situationer. Inte för att jag gjort så mycket för att lyckats med detta, mer än att vänta... Annars att jag har lyckats mycket bättre som ny tränare av en egen barngrupp på cirkusen än vad jag trodde att jag skulle göra.

9. Största misstaget?
Att bli nervös på uppkörningen och inte klara den. När jag tänker efter så har det nog gått ganska bra för mig det här året annars. Det är inget som jag kan tänka tillbaka på och känna... NEJ! sådär borde jag verkligen inte gjort.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag blev sjuk för första gången på.. ja flera år säkert. Nån sorts magsjuka såhär i mellandagarna.. inte kul. Men, inget värre än så.

11. Bästa köpet?
Min följeslagare systemkameran Nikon D50 med diverse tillbehör som objektiv, stativ o lite annat smått o gott. Min finaste satinjacka köpt på Mallorca som jag lyckades glömma i en provhytt på H&M. DÄR har vi mitt största misstag!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Utan tvekan kameran, där har det gått åt en hel del tusenlappar... annars en massa kläder och respengar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla mina härliga vänner i klassen, som jag har haft en hel del väldigt trevliga stunder med! Anna gör mig alltid glad!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Fågeln Roger,
Alla typiska Otten-låtar.. Ice Ice Baby (Lettland-discot)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det beror väl på vilka år man jämför med, men jag har nog vart väldigt glad i år. Absolut om man jämför med högstadietiden.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Dansat naken på köksbordet. Fotat mer, eller gått in för fotot mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig. Slöat alldeles för mycket.

18. Hur tillbringar du nyår?
På en liten trevlig tillställning hos Frida bestående av "mys-med-nära-vänner" och party medookänt pack.

19. Blev du kär i år?
Nära på..men, nej.

20. Favoritprogram på TV?
Idol, Talang 2007, Bonde söker fru, Andra Avenyn (jag skäms, men det går inte så mycket på TV när man inte har betalkanaler..), Wallander, Anna Holt

21. Bästa boken du läste?
Jag har knappt läst något i år (jag får skärpa mig!) men, En Komikers Uppväxt.

22. Största musikaliska upptäckten?
The Ark och Kents nya album, Muse, Regina Spektor, Imogen Heap, Mika, Amanda och Daniel från Idol.

23. Något du önskade dig och fick?
Ett objektiv till kameran, hälften betalt på körkortet, en byrå, ett bra år.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Hundra miljoner kronor.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Hade en härlig fest här hemma med en massa cirkusfolk, ungar från klassen och lite annt löst folk. Sedan blev det utgång på Hugo, underbart underbart!

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mindre äckliga läxor, mer pengar, fler resor, en kille kanske (fast det har vart skönt att va singel också).

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Snyggare än förut :P Jag har försökt sätta mig in i mode lite mer tror jag. Strumpbuxor! Långa tröjjor! H&M!

28. Vad fick dig att må bra?
Party med klassungarna, träning på cirkusen, skitungarna på cirkusen när de är snälla, ensamma stunder med kameran, ANNA! Jozzelikoss.

29. Vem saknade du?
Jag saknar inte de som jag inte träffar. I så fall när någon har vart bortrest eller så.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Busbarnen på cirkusen, Lettlandkidsen, Lite nya TG-människor, Finspångstjejjorna. Har jag glömt nån så SKRIK!

image8

Meloditrams


Gissa vad det är för låt! Jag var tvungen att lyssna sex gånger innan jag kunde lista ut det
(visserligen på mobilen med betydligt sämre ljud).
Folk sjunger så fint på nyårsafton.


Downies och flaskhistorien


Zzangbrew skickade den här bilden till mig på msn. Det uppstod en väldigt konstig diskussion..:


image7


Joakim: downs är.. det här får jag blixtar i huvudet för, men det är fan lite gulligt. alla ser ut som små ewoker från star wars. mannen i mitten är väl rätt gullig?

moa: haha, joo, det var han. alla ser ungefär lika dana ut.

Joakim: Ja, men det är en rätt gullig look eg, om den inte är för heavy och ifall man satte päls på dem. och så kittlar man alla så alla ser lite glada ut.

moa: det vore synd om de om de var tvungna att ha päls också.

Joakim: nej det är varmt på vintern. helst ska man dra ut deras öron så de får mikaelljungbergbrottaröron som sticker ut.

moa: opraktiskt om man vill ha mössa.

Joakim: opraktiskt att vilja ha mössa i ett sånt läge.

moa : man kanske fryser.

Joakim: då blir det praktiskt med mössa.

moa: fast pälsen täcker nog ändå. vad mycket läsk de ha på bilder förresten. de ska nog gå och panta.

Joakim: hah nu blev det ännu gulligare. särskilt om gubben i mitten försöker vara fiffig och har knutit fast ett skosnöre i en av petflaskorna och försöker panta om o om. och har tungan utstickandes i mungipan.

moa: jag funderar på att ha de som skrivbordsbakgrund.


Sagt och gjort - nu har jag de som skrivbordsbakgrund på datorn.
Jag ska nog byta snart. De stör mig.

Får jag presentera min blogg, dumskallar?


Idag har jag skapat mig en blogg, eftersom jag vill vara snäll mot mig själv och minnas alla underbara och otrevliga stunder. Minnet är bra men kort, som Lars-T brukar säga. Denna skapelse är ett infriat nyårslöfte, så nu gäller det bara att uppdatera skiten så är jag nöjd.

Jag heter Moa och bor i Norrköping. Det får räcka så länge.

RSS 2.0