Simmarna


Idag var det den stora tvättardagen. 
Vi har tvättat alla smutsiga kläder (hmmm, såklart...), jag hade inga trosor kvar så det behövdes verkligen! Vi har hängt upp alla kläder på tork och de fick slåss om klädnyporna som inte alls räckte till. Lite strumpor fick samsas med varandra, så det gick bra tillslut ändå.
Egentligen skulle vi tvätta igår, men maskinen var upptagen och sen började det regna som tusan!

Idag har det varit finfint väder, så vi vågade oss faktiskt ner i vattnet!
Och det var riktigt skönt i när man väl kommit i, en massa stora vågor som kan kunde kasta sig i och glida med in till stranden. Som att surfa - fast på magen. Men nu är Emelie röd som en kräfta. Jag är lite brunare än innan.  

Det blev en liten tripp in till "Maroubra Junction" dessutom, där vi delade ut CV på ett café och skaffade oss rabattkort till bussen.  
Nu ska det bli matlagning här i huset. Vad det blir får ni veta sedan (för det vet inte jag heller...)

Alkokurs


Idag har vi varit på RSA-kurs - Responsible Service of Alcohol.
Man måste nämligen gå den om man vill jobba på en bar, hotell eller liknade som serverar alkohol.
Men nu vet jag inte om jag vill jobba på bar något mera. Det verkar som att det är väldigt lätt att få böta en himla massa.
Serverar man alkohol till minderåriga eller för påverkade "intoxicaded people", kan man få böta 11 000 dollar!
Även om de kollar legitimation i dörren, kan man få böta om man serverar alkohol till folk under 18 som kommit in på något vis. Helt sjukt!

Tänk er att ni är på typ Hugo när det är riktigt mycket folk och alla trängs vid baren. Ofta de hinner kolla leg på alla (det har väl aldrig hänt) och samtidigt se om någon är för påverkad? Även om man tyckte att personen såg mycket äldre ut eller inte verkade påverkad kan man få böta.

Annars har jag hört att barnskötare tjänar väldigt bra, så det verkar ju något säkrare... Om jag nu vill ha ännu ett jobb med barn vill säga.
6 timmar tog kursen och vi lärde oss en hel del (tur det, för den kostade 75 dollar, typ 380 kronor). Vi klarade testet på slutet dessutom, så nu har vi ett certifikat att visa upp.

Efter det gick vi och skrev ut CVn och kopierade RSa-intyget på ett internetcafé, så imorgon blir det nog en tur på stan för att dela ut de på alla ställen vi kan tänka oss att jobba. Hoppas att vi får något jobb bara! Det vore bra att ha råd att resa runt ordentligt sedan. I Sydney tänkte jag inte vara kvar i sex månader i alla fall!

Pengabordet och huset


Vi väntade vid stranden ett par timmar på att träffa Bobby och få komma in i lägenheten.
Jobbiga väskor har vi som vi fick dra upp för branta backar i den kvava åskvärmen och krångla in på bussen.
Sen började det regna och det blåsa kallt. Vi spelade "finns i sjön" och hoppades på att korten inte skulle blåsa iväg.


Ett bord fullt med pengar! Vår hyra för tre månader i kontanter...

Och...här har ni vårt fina hus!

Vår ingång är den där bruna dörren och det stora fönstret till höger om dörren hör till vår lägenhet.
Det är precis så bred vår "studio" är.
Så, det bor lite fler folk i huset, hyresvärden med familj bland annat, men det känns ändå som ett eget litet hus, med egen port och allt. Finfint är det!Bakgården där folk har glömt kvar tvätt i regnet...

Korridoren med den fula mattan och läskiga spegeln.
Längst bort till höger är vår dörr in till lägenheten.

Och denna fina syn möts man av när man kliver in:

Emelie får stå på tå för att nå upp till spisen, som är väldigt konstigt placerad...

Utsikten från fönstret - bottle shop (typ systembolaget) och lite andra affärer som en jättebra mataffär, fruktaffär och nån kinesrestraurang.

Ja, det var väl allt!

Ett gult hus på Curtin Cr


Nu har vi äntligen flyttat in i vår nya lägenhet!


Internet har vi dessutom, det fixade vår landlord Bobby med ett telefonsamtal. Vi får betala 35 dollar i månaden var (typ 175 kronor) - helt okej. Det är riktigt snabbt internet dessutom. De har något stört system här, där man betalar per gigabyte man laddar ner, inte i hastighet som hemma. Nu fixade Bobby så att vi får ladda ner typ hur mycket som helst, vilket är väldigt bra, eftersom vi inte har en aning om hur mycket vi kommer att använda.

Den där Bobby är snäll minsann, han spriger runt här och fixar och donar. Kommer med nya sängkläder, tandborsthållare, plastpåsar, en digitalbox till TVn med mer kanaler och lite annat jox. Han har dessutom berättat väldigt ingående om varenda sak i lägenheten. Typ hur man använder persiennerna, bra lådor att ha handdukar och plastpåsar i, hur man sköter diskmaskinen, spisen och takfläkten. Hur man öppnar fönstrena och låser fast de med en pinne och berättat om att man måste ha lampan tänd när man inte är hemma, så att man inte får oväntat besök.
Så nu tusan ska väl inget gå fel här i huset!

Det känns skönt att komma ifrån stan ett slag.
När man befinner sig mitt inne i city skulle det kunna vara vilken storstad som helst. Till och med i Europa, bara att det är en aning varmare...
Det är ju Australien vi vill uppleva! Då känns det bättre att bo vid stranden.

Nyss var det världens åska här. Jag har aldrig hört ett sådant muller. Fy tusan vad rädd jag blev!
Det var som att hela affären jag var i skakade. Liksom helt öronbedövande. Lilla jag mot himlen.

Strax kommer det upp lite bilder på lägenheten här, så håll ut! (Eller ni kanske sover just nu förresten)

Surfare på Bondi BeachIgår hängde vi ett slg vid Darling Harbour igen. En mås spanade ut över båtarna.

De julpyntar för fullt här i staden. Men det finns minsann inga riktiga granar.
De kör med plast här.


På kvällen roade vi oss med att måla gubbar. Måla en kroppsdel, vika ner och låta den andra måla.
Snygga va?

Idag tog vi en sväng till Bondi Beach - Australiens mest kända strand. Visst var det fint, men den var betydligt mindre än vad jag väntat mig. Det var väldigt skönt att komma ifrån stan ett tag och äntligen ta en dag vid havet!
Första riktigt varma dagen dessutom. Det behövdes.Vi såg en hel massa surfare! Jag vill med kunna surfa!
Jag kunde inte ens bada, för det var på tok för kallt i vattnet!
Näst intill alla som var i hade våtdräkt på sig. Jag trodde att det var riktigt varmt i vattnet i Australien i stor sett året runt, men nu var det verkligen iskallt. Det är bara i början på sommaren än så länge, så jag hoppas att det blir skönt i vattnet så smånigom.

Vi såg inte bara surfare. Nej, vi såg även en val hoppa långt ut till havs! Det var häftigt! Synd att den va så långt bort bara..


Vi hängde med ett par stockholmare och utforskade stranden.


Efter strandbesöket smakade det prima med sushi! Men, jag tog alldeles för mycket wasabi, så nu får jag äckliga wasabirapar stup i kvarten... Bränner skönt i halsen!

Nu ska vi se på "Bonde söker fru" här på McDonald's! Byebye.

Flygarna


Lite bilder från vår flygresa får ni ta del av här!

Jag är less på att vänta...

På flygplanet kunde man se på tecknade serier i en monitor på sätet. En massa dokumentärer, filmer och spel fanns det med! Lite värt att flyga i 27 timmar i alla fall.

Emelie fick sitta flera säten framför mig på Hongkongplanet. Blää.


Emelie och japaner. Visst är de söta?

Det var väl allt.

Kossan


Människorna här har svårt att förstå sig på mitt namn. De tycker att det låter helt skumt, som att man inte alls kan heta så.
Moa liksom. Jag får bokstavera M O A. What? Muuua?
Som att jag vore en utomjording, Jag är ingen utomjording!

Rubriker är svårt


Idag har vi gått och gått och gått igen. Igår hittade vi nämligen McDonald's med trådlöst internet och idag har vi letat som tokar för att hitta tillbaka dit.och det var inte lätt ska ni veta. Fram och tillbaka på ett antal gator och genom ett stort shoppingsenter, för att sedan visa sig att det låg på den stora shoppinggatan vi går på varje dag. Virrvirr i onödan. Men vi hittade tillslut!
Så nu kan man äntligen använd å ä och ö. Men jag glömmer bort dett titt som tätt så det blir aaon i stället.

Igårkväll var det party på hostelet. En massa folk samlades ute på gården, pratade och drack öl. Vi fick tillfälle att snacka med våra danska rumskompisar. Eller föredetta, för de flyttade nämligen ut igår. Kanske på grund av att Freddie blev skrämd av belgaren som klädde av sig naken mitt framför honom. Trevlig syn han vaknade till. Eller så var det nog för att det typ är omöjligt att somna i vårt rum som nog är det sämsta på hela hostelet, Vägg i vägg med TVrummet där folk sitter på nätterna med högsta volymen påskruvad. Inte så mysigt.

I alla fall, efter ett tag hängde vi med danskarna Freddie och Julian och en tysk kille - Ollie till backpackernattklubben "The Gaff" som var proppfullt med folk och en massa tjejer som dansade på borden. Bland annat vår italienska roomy Hanna som drog alla killars blickar till sig. "Grease Lightning" dånade på för fullt och en full kille gjorde världens koreografi till låten. Pekande rörelser, spirit fingers och klappande händer. Kvällens roligaste! Som en liten teater var det.

På The Gaff var det helt enkelt för fullt, så vi drog vidare till "The World Bar" där det var minst lika fullt av backpackers. Hårt partande på en tisdag liksom. Här kunde man få sin dricka i en tekanna, men det fick bli ett glas öl här med.
Det blev en massa dans på övervåningen, men efter ett tag tröttnade vi på detta ställe med.

Det fick bli "The Empire" där man fick en gratis dricka. Vin för hela slanten! Eller papperslappen.
Empire var det bästa, bäst musik och en transa som poserade i ett hörn. Vi slängde av oss jackorna och dansade loss hela kvällen! Eller nån timme i alla fall.
Det blev en riktigt lyckad kväll och nu har vi fått se lite av Sydneys uteliv. Av det utbud som finns på tisdagar i alla fall.

Ring, ring!


Idag har har kopt mig en telefon.
En ful liten Nokia som jag ska ringa med har i Australien.

Ni kan fortfarande ringa mitt vanliga nummer om ni vill prata ett slag.
Men det kostar en del, sa sla en signal sa ringer jag upp i sa fall. Jag ringer for samma pris som hemma harifran.
Tank pa tidsskillnaden bara. Sydney ligger 10 timmar fore Sverige, resten kan ni rakna ut sjalva.
Jag ar val uppe fran 8.30-24.00 ungefar, Sydneytid.
Sla en pling vet ja!

Titta, en till!


Har har ni andra delen gott folk!
Titta och njut av vart skabbiga Hostel, gubbar som gor armhavningar pa gatan, ibisfaglar som bor pa ibishotel och Kings Cross.
Ja,nu har jag ju berattat vad som hander, sa ni behover ju inte se den om ni tycker att det verkar onodigt.
Men jag lovar, ni blir inte besvikna! Aven om vi klagar en hel del i filmen.


Titta!

En film fran Sydney!
Narmare bestamnt fran gardagens lille promenad pa typ 4 - 5 timmar.
Har har ni forsta delen - vi besoker Operahuset, Harbour Bridge, gor volter i Royal Botanic Garden, gar genom Hyde Park, over laserpisolsovergangstallen och en massa annat trams.

Eftersom vi ar storda i huvudet maste ni se den.


Sverige ar inte langt borta


Vi upptackte idag att det bor minst 16 svenskar pa vart hostel. Man hor svenska overallt!
Jag som trodde att jag skulle fa trana min engelska lite...

Vi kunde fatt flytta in i lagenheten redan igar, men eftersom vi har betalat hostel till fredag sa blir det forst da vi far flytta. Dumt att betala dubbelt liksom. Men det hade varit trevligt att fa bo vid havet redan nu!

Det ar en manad kvar till jul nu, men det ar lite svart att forsta det har. Over 20 grader och soligt liksom. Ingen slaskig sno och dubbdack pa bilen har inte!
Men julgranar finns det gott om, sa man kanske vanjer sig snart. Vi maste pynta for fullt i lagenheten sedan!

Operahuset och broen.


Igarkvall tog vi en svang ner till hamnen for att de pa det beromda Operahuset och Harbour bridge.
Fint var det! Mycket haftigare i verkligheten an att se det pa bilder.
Idag gick vi pa en liten upptacktsfard.

Forst till Chinatown dar det fanns en massa kinesiska butiker saklart, men det fanns inte sa mycket mer att se. Jag vet inte vad vi hade vantat oss riktigt, men det var inte mycket att ha.

Vidare till Darling Harbour dar det fanns en massa fina fontaner, mysig hamn omgiven av skyskrapor och en man som skapade megastora sapbubblor.
Sen blev det an svang ner till stora hamnen igen, for att se operan och bron pa dagen i stallet.
Finfint det med.
En man som spelade diggerido till technomusik. Han var haftig!


Emelie blev biten av ett lejon! 

Promenad hem genom Hyde Park.

Imorgon kommer det upp en film har fran dagen!


City walk


Ah, jag blir galen pa det har internetcafét!
Det tar 1000 ar att lagga upp bilder eller oppna en ny sida pa internet. I alla fall flera langa minuter...
Nu far lite bilder fran gardagens och dagens stadsvandringar i alla fall.
Bast att ni njuter av de, for det har var jobbigt ska ni veta!
Fina Hyde Park i narheten av vart Hostel.


Ibisfaglar i Hyde Park.

Har finns det tag som aker hogt upp i luften!

Nastan langst upp i backen bor vi just nu pa G'day Backpackers.
Som ni ser ar det vanstertrafik, men man borjar vanja sig.

Ah, nu hinner jag inte lagga upp fler bilder. Tiden tar slut och nu ska vi fa i oss lite mat!
Catch you later, Aligator!


We're moving out... and we're moving in!


Yes, vi har skaffat oss en lagenhet!

En riktigt fin sadan i ett superfint omrade - Maroubra ,2 minuter till stranden dar det finns surfskola och en massa klippor dar man kan kasta sig rakt ner i havet. Idag har det varit kallt, regnigt och valdigt blasigt, sa det var inget vi testade nu. Men nar vi flyttar in den 28e ska det fasen badas!
Maroubra beach. Just nu ser det kanske inte sa jattefint ut. Valdigt kallt och blasigt som sagt...Vi blaste ivag flera mil och hittade typ inte tillbaka till stranden igen! I alla fall kandes det sa.

Ungefar 20 minuter tar det med buss in till city, men det ligger annu narmre lite andra mindre shoppingomraden. Lagenheten ar en studio, alltsa ett rum med kok, vardagsrum och sovrum, atti-i-ett.. Ganska liten (typ som Beckas lagenhet), men valdigt frasch och mysig. Jattefin utanpa med - ett eget litet gult stenhus ska vi numera bo i!
Jag glomde tyvarr att ta kort pa huset, sa det far bli en liten overaskning senare. 
 
Det ar inte klokt vilket flyt vi har, andra dagen vi ar har liksom. Forsta lagenheten vi tittade pa och den var verkligen bra! Omradet gar nog inte fa mycket battre, sa himla mysiga sma gator och sa den superfina stranden.
495 dollar i veckan inklusive rakningar (haha, lustigt det blev utan prickar over a...), alltsa 9900 kronor i manaden tillsammans. Visst, det ar dyrt, men det ar vad priserna ligger pa. Men vi har faktiskt rad med det. Tre manader har vi kontrakt pa nu och vi kunde betala allting samma dag vi flyttar in, sa slipper vi betala hyra varje manad. Skont.
Ooooh, det kanns superbra det har! Nu slipper vi det skabbiga hostelet!

Antligen framme!


Hurra, vi overlevde flygturerna!
27 timmars stillasittande resa, men allt gick fint. Vi hittade alla gater, klarade oss igenom tullen utan boter och vaskorna kom fram som de skulle. En sten slappte fran mitt hjarta. Ah, sa jag har oroat mig.

I Paris fick vi visa passet sakert 5 ganger pa 20 meter. Irriterande flygplats med overdriven sakerhet minsann.
Planet mellan Paris och Hong Kong trodde vi forst skulle bli varsta lyxresan, med stora skona massagestolar och gott om utrymme for benen. Det visade sig vara forsta klass.
Vi fick snallt trycka ihop oss i tranga stolar med obekvama nackkuddar. Stolar som knappt gick att sova i for att de bara kunde fallas bakat minimalt och darmed foll huvudet framat hela tiden. Men det gick det med. Det fanns i alla fall saker att underhalla sig med under tiden - en massa filmer och tv-serier att titta pa och spel som visades i en monitor pa satet framfor. Jag hade med mig en sudokutidning, Glamourtidning, svanpussel och kortlek. Sen fick man ga upp och promenera i gangen i bland nar kroppen varkte som mest. Ta sma turer till toan fast man inte alls behovde ga pa toa. Gubben brevid reste inte pa sig en enda gang under den tolv timmar langa flygresan. Jag undrar hur hans rygg och kissblasa madde.

Sen kom vi till Kina.
Roliga kineser overallt, saklart. Kinerser slar latt fransmannen i samst engelska. Jag sa "English please" och forstod inte ens att kassapersonalen pratade engelska med mig. Det later ching chong plong anda.
Pa planet fick jag inte sitta brevid Emelie, sa det blev lite trist. Ingen att prata skit med om konstiga personer liksom. Har var det betydligt battre stolar, sa, jag lyckades sova ett par timmar i alla fall. Sex and the City-filmen fick det bli. Och annu mer sudoku och en massa mobilspelande.

Sa var man antligen i Sydney!
Pa flygplatsen kom det fram en massa japaner som ville att vi skulle ta kort pa dem. Det var i alla fall vad vi trodde forst. I sjalva verket ville de att vi skulle ta kort med dem. Sa nu har ett gang japaner kort pa oss och deras skoluniformskladda klasskamrater nar vi gor snygga poser med peacetecken!

Vid klockan 11 pa dagen kom vi till hostelet, som var betydligt skabbigare an det sett ut att vara pa hemsidans bilder. Vi delar rum med en italiensk tjej, en dansk kille och tva andra killar som jag inte vet var de kommer ifran. Valdigt trangt i alla fall. Dessutom lyckades vi fa det enda rummet utan fonster, sa luften ar inte den basta.
Vi gor vad vi kan for att hitta en egen lagenhet har i Sydney i stallat.

Jag ar trooooot! Jag vill soooova!
Det ar lustigt folk i det har landet. Nar va var pa vag in till stan sa gick vi forbi en kille som viskade "Sexy!" nar han passerade. Precis efter kom en till kille som fick ur sig "Damn, you're pretty!"
Det skulle inte handa i Sverige i alla fall. Gubbar som stannar och pratar en massa vid overgansstallena har vi ocksa stott pa. Visst ar det trevligt, men valdigt ovant.
Jag kanske traffar en kille och blir kvar har for evigt. Det verkar ju inte helt omojligt...


Hejdå Sverige!


Nu sviker jag dig ett slag för Australien.
Hoppas att du förlåter mig så småningom.
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, kalla jävel.

Buried.


Tjoho!
Jag hittade just ett kuvert med 200 kronor under en massa papper på mitt skrivbord.
Det finns alltid något som är bra med att städa.

Idag far vi!


Såhär ska jag göra i morgon!
Om jag har några muskler kvar efter 20 timmars stillasittande...


Bilden är från en av Sylts härliga stränder, när vi var där med Olana för två och ett halvt år sedan.
Minnen tjejer! Fast här kostade det pengar att bada, dumma Tyskland! Men alla artister fick bada gratis... hoho.
Nä, nu ska jag se om jag får någon ordning på det där objektivet.

Hejdå Anna, Frida och Klara!


Träffade Anna för sista gången idag. Älskling! Åååååh vad jag kommer sakna dig!
Jag kan nog aldrig få en bättre vän.

Det blev party i mitt rum.
Sen kom Malin och jag blev omgivien av två mongon.

Malin ville gosa.

Det ville inte jag. Då blev Malin sur.

Det blev det en sista fika med Frida, Klara och så Emelie på Kuriosa istället. Det var meningen att vi skulle bli fredagsstammisar där ett tag, men vi lyckades aldrig riktigt. Trevligt att vara där igen i alla fall, men en smula sorgligt att säga hejdå.
Klara och Karin kommer till Sydney i slutet på januari, så då får vi träffa de i alla fall! Det ser jag fram emot!

Snart så.


Jahopp, imorgon bär det av! Eller idag eftersom klockan är över 12.
19.30 far vi från Arlanda och 8.20 lokal tid på lördag är vi framme i Sydney. De ligger 10 timmar före, så lite mer än ett dygn tar det. Stopp i Paris och Hong Kong på vägen.

Jag börjar bli massa nervös. Det känns som att jag inte hinner med. Kommer jag komma ihåg att packa ner alla saker, hinner jag laga objektivet, hinner jag göra bla och bla? Framförallt. Kommer flygresan att gå bra?
Jag är faktiskt en smula rädd för att flyga. Inte så mycket för själva flygningen, utan mer att min väska ska komma bort.
Jag vet inte varför, men jag är alltid nervös för det. Speciellt nu när man har med sig så mycket saker. Inte för att min väska någonsin har kommit bort förut, så jag vet inte varför jag är så larvig.

Jag har börjat tänka så mycket om kvällarna.
Jag kan inte säga att jag ligger och är orolig, jag bara tänker på hur det kommer att bli. Jag har en massa bilder som spelas upp. En är när jag och Emelie går längs en gata, eller jag vet inte ens om det är vi som går där, för jag ser personerna gå mot mig, som i en film. I alla fall, vi har shorts, linne och sandaler  på oss. Stora svarta solglasögon med. Vi går längs vattnet på en liten jordig stig kantad av palmer. Jag håller en massa påsar i handen, vi har shoppat säkert. Åh, jag vet inte vad jag har fått den här bilden ifrån, säkert någon film.
Jag somnar aldrig för att jag ligger och tänker så mycket. Runt halv tre har det blivit flera nätter i rad nu. Skitmoa.

Misslyckad Meckarmoa


Mitt älskade 50 millimeters objektiv har gått i bitar!
Eller snarare är det jag som har plockat isär det.

I somras kom det in sand i det nämligen, så jag har försökt och få loss det på alla sätt jag kan komma på. Utan framgång. Tänkte att jag skulle lämna in det någon stans, men det skulle kostat över 1000 kronor, och ett nytt objektiv ligger runt tusenlappen, så det känns onödigt.
Så, jag skruvade helt enkelt isär det för att försöka få loss skiten. Några små gruskorn lossnade, men fokuseringen går lika trögt för det. Det måste vara något annat som är fel.

De där små sladdarna mellan metalldelen och plasthöljet var man tvungen att akta så att man inte slet av dem hela tiden. Jobbigt att man inte kunde lägga ifrån sig de översta delarna.

Nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt. Ganska svårt att få ihop det igen... Eller jag får ihop det, men det funkar inte som det ska.
Skit!
Jag får kanske ta med det till Australien och hoppas på att man kan lämna in det billig någon stans där. Eller så köper jag ett nytt där. Hittade en massa billiga nya på e-bay i alla fall. Nog bäst så.

Million dollar baby


Idag var jag en sväng på staden med lillsyster och fixade en massa nödvändiga saker. Växlade till mig sådana där snygga plastiga pengar i en massa roliga färger! Tjoho, leksakspengar!


Ett gäng snygga gubbar och tanter prydde sedlarna.
Kolla bara in den här heta damen:


Vad är det för mystisk man som gömmer sig i bakgrunden på 10-dollarssedeln?

Han skrämmer mig. Anna hittade honom på McDonalds.

Kvällen spenderade hos Anna ett slag där vi kollade på en tråkig dokumentär om sömn och "SOS Familj".
Två lesbiska tjejer/systrar/kompisar (framgick inte riktigt, de var identiska i alla fall) hade varsin galen 4-årig dotter. Mammornas fel såklart. Helt tafatta. De verkade inte hitta på någonting om dagarna med sina ungar. Bara hängde med varandra hela tiden och skällde på barnen. De blev helt överlyckliga när de fick ta med sig döttrarna till Kolmårdens djurpark. Som om de inte skulle kunnat hitta på det själva.
Det verkade sluta bra i alla fall. Som att ni bryr er.

Gillart!


Åh, vad jag gillar den här låten!
Och reklamen! Eller samhällsinformation eller vad fasen det är.

Lill Lindfors - Rus, i alla fall.
Tackar Icka som brände en skiva till mig med denna låt på. Nu ska det lyssnas påväg till Sydney.När vinet glöder i de fyllda glasen
och vi börjar bli i gasen
då lossnar tungans band
Vi som gått omkring vart så blyga
vi slutar upp att smyga
modet kommer efter hand

Hej, tjo och klackarna i taket
nu visar vi helt naket hur modiga vi är
Inga ord kan bli för stora
vad har jag att förlora
Så är det med det!


Senare när berusningen har lagt sig
och det som jag har sagt dig
verkar ganska meningslöst
Då undrar jag över hur du ser mig
man får se upp hur man beter sig
och då skrattar jag nervöst


Mitt hjärta har en frusen inneboende
med pajat självförtroende
som inte mår så bra
Hon plockar fram allting
jag gömmer minns allting jag glömmer
Hon säger att hon är jag


För sista gången.


Gah! Sista träningen idag.
Jag tycker inte om det sista. Saker som måste göras för sista gången nu.
Samtidigt betyder det att vi snart är påväg.
Jag träffade en massa folk för sista gången. Jag kommer att sakna er och tänka på er en massa, hela Olana och alla andra jag känner på cirkusen!

När jag kommer tillbaka kommer alla nummer i princip vara helt klara och jag hoppas för fasen att det blir riktigt bra nummer till i sommar! Utan mig.
Vitolds verkar vilja ha med mig i Olana ändå, men vi får se hur det blir med den saken.
Kanske kommer jag inte hem till sommaren ens. Men det hoppas jag.
Eller gör jag inte det, så hoppas jag väl inte det. Då vill jag ju vara kvar på resande fot av någon anledning.
Blabla, nu blev det rörigt.
20e maj har vi bokat flygbiljett hem från Sydney i alla fall, men den går ju att ändra som sagt.

Tjofjöjt, wish me luck alla cirkusfolk där ute!

Party like a... barnunge!


Avskedsfest i lördags!
Nu lämnar vi er och drar till varmare breddgrader!

Jag och Emelie fick roa oss en smula innan allt folket kom.Sen kom en massa folk till cirkuslokalen och det blev festligheter med dricka och lekande barn.
Till en början hängde alla i caféet som fick bli baren, och mumsade sig tjocka på chips.

Icka, Ullis, Lovisa

Anna, Dylan

Linda 1, Mickis

Klara, Karin

Emil, Frida

Marcus, Linda 2
Folket kom med presenter! Rolig mumspresent av Lovisa, Marcus och Dylan. (vart fasen tog den vägen sedan?!)
Anna hade med sig ett hellustigt pussel som engagerade en hel hög.
Skitsvårt var det! Jag fick inte ihop en enda bit.

Sen ville barnen leka. Det blev "Världens mest berömda", "Tuuut!" och "Ett, två, bom!"

Lindans:Leka i gropen!


Kuddkriiig! Frida servar och Klara och Karin är begravna.

När klockan började närma sig 2 droppade folket av.
Kvar blev jag, Lovisa och Dylan som somnade i cirkuslokalen till denna hemska clown.

Jag hade riktigt kul under kvällen och jag hoppas verkligen att ni andra hade det med!
Gud vad jag kommer att sakna allihop! Ojojoj. Men jag träffar nog de flesta en sista gång innan jag åker. Det hoppas jag verkligen!

Tre dagar kvar nu. TRE DAGAR!

.

Den frånvarande solen som inte piggar upp mig.


Idag har det varit ett riktigt seg jäveldag. Jag tänkte att jag skulle försöka få en massa gjort i dag, men jag har bara varit tung i huvudet och trött i kroppen. Blä blä på hela världen.
Jag var på stan med mamma en sväng, fixade med bankkonton och bytte ut en ful kappa hon skaffat. Sen kom Emelie och piggade upp mig ett slag. Efter att hon åkt blev allt blä blä tråkig skitdag igen.

Jag har försökt skriva CVt på engelska hela dagen. Men det går inte. Jag bara låser mig. Eller, jag kan väl om jag verkligen försöker, men jag har någon spärr som tycker att allt blir dåligt och sedan börjar jag med en massa annat i stället. Läsa bloggar till exempel.

Det är bara sex dagar kvar nu. Helt jävla sjukt.
På torsdag liksom.
Nu räcker det att säga "på torsdag" och inte "torsdag om två veckor" eller "om lite mer än en månad".
Jag vet inte vad jag ska känna, det känns som att jag inte hinner med riktigt. Såklart ser jag fram emot det en massa, men samtidigt vill jag vara kvar här ett tag till.
Imorgon är det avskedsfest för oss i cirkuslokalen. Det ska bli riktigt jäkla kul!

Störa mitt i natten?


Jag kom just på en sak.
Den där tidsskillnaden verkar jobbig.
När tusan ska man prata med folk här hemma?
Jag får nog ta och räkna ut det...

Förresten, i Australien, går månen åt andra hållet då? Alltså liggande?
Det kanske bara är en grej jag fått för mig, eller så är det så någon annan stans.
En annan sak jag just kom på är att jag suger på att rita i paint.


Don't worry, be happy!


Det känns som att vissa oroar sig så väldigt för att vi inte har planerat vår vistelse i Australien så mycket.
Tycker att det låter konstigt att vi ska åka dit utan att plugga eller veta att vi har ett jobb. Inte känner vi någon eller har någon stans att bo heller. Jag känner mig inte alls så orolig.

Liksom, jag vet ganska många som har varit i Australien och alla säger att det är jättelätt att få jobb. Att det sitter lappar på telefonstolpar där de söker arbetskraft till olika ställen. Barer och caféer mest. Får man inget sånt kan man alltid dela ut CVn på en massa ställen. Eller plocka frukt. Även om det verkar vara värsta skitjobbet så är det alltid något. Jobba på någon farm kanske. Om man ens behöver jobba. Jag vill mest jobba för att testa på hur det är att jobba i en helt annan kultur, lära känna lite folk, testa nya saker. Några småjobb borde inte vara svårt att få.
För pengar, det har vi faktiskt.
Vi har 10 000 var att leva på varje månad. Säg att hyran kostar 2500 var, då är det en riktigt hög hyra. Och sedan mat 1500 i månaden. Det blir 6000 kvar. Det är utan att jobba. Då har vi visserligen inga pengar kvar när vi kommer hem, men det borde inte gå helt åt helvete.

Lägenheter har vi hittat en väldig massagumtree. En sida där folk hyr ut lägenheter i andra hand eller söker rumskompisar att bo med ett slag. Där läggs det ut över hundra annonser varje dag, bara i Sydney, så det borde inte heller vara något problem. Hostel har vi för de fem första dagarna i alla fall. Hittar vi ingen lägenhet inom den tiden så är det väl bara att bo några fler nätter på hostel.

Och vad är det för fel med att resa omkring? Upptäcka en massa nya platser, äventyra lite och träffa massa spännande personer? Det är vad jag hoppas på i alla fall. Inte tusan vill jag plugga!

Nu är klockan över tolv, så det är precis en vecka kvar. Herregud vad tiden går snabbt!
I morgon ska jag tusan börja packa!

Blöta fossingar.


Idag har jag mest gjort ingenting. Kollat på två avsnitt av Andra Avenyn och två avsnitt av Sex and the city. Lagt över en massa bilder och filmer till externa hårddisken och tagit bort sådant jag upptäckt varit skit.
Städat lite, men bara lite. Alldeles för lite. Lagat god mat med! Såndär bred spaghetti (bannspaghetti?) med bacon och stekta morötter i en sås av crème fraîche, sweet chili-sås och grillkrydda. En tomat också.
Vi har typ ingen mat hemma, så det var svårt att hitta på något kul. Dock finns det alltid bacon av någon underlig anledning, så det blir nästan alltid den här maten när jag är hemma ensammen. Gott i alla fall.

Jag tröttnade tillslut på att sitta hemma, så jag ringde Anna som fick för sig att cykla ner till stan. Det gick inget bra. Jag hittade inte min cykelnyckel! Det var visst Malinjävel som hade tagit det. Inte var hon hemma heller. Det blev ett litet kort besök hos Anna i alla fall. Vi kelade med enögda katten Tea och såg på "Låt den rätta komma in". Ruskigt bra film!
Sen var hon tvungen att cykla in till stan i alla fall och jag sprang med henne en bit.
Jag hamnade på baksidan av mitt hus där det finns en liten skog, så jag tänkte gå genom skogen i stället för på vägen som går runt den. Men de hade huggit ner en massa träd över min stig, så att jag var tvungen att gå bredvid den och hoppa över en massa grenar. Det har regnat så fruktansvärt mycket så det fanns vattenpölar att akta sig för överallt. Mörkt var det med, så man såg de knappt. Såklart råkade jag kliva på ett ställe med lömska kvistar och vattenpöl under. Jag hade ballerinaskor på mig. Mina fötter blev inte glada!
Det blev klafsande steg på vägen runt skogen hem i stället.

Sen for jag iväg till farmor och farfar igen för att hämta en väska farmor hade hittat, som hon tyckte skulle passa bra till handbagage. Och den var jättebra faktiskt! Lagom storlek med bra dragkedjor och en massa fack.
Det bjöds på våfflor och jag följde med farmor ner i tvättstugan ett slag. Ah, det var lite mysigt faktiskt.

Det blev dags för träning och Mickis var äntligen där! Länge sen jag träffade henne. Dumma knä.
Åh vad jag kommer sakna alla när jag reser iväg. Ni får träna bra utan mig!

Ja, det var min dag. Imorgon får jag se till att komma ut i solen lite. Om det nu vill bli någon sol.

Het stil!

Jag hittade en massa bilder på min mobil som jag inte lagt upp här visst.
Jag och Emelie var ute på en shoppingrunda. Datum: 16e augusti!


Vi provade så jävla snygga kläder!
Åhléns om någon känner för att köpa.
De kanske inte finns kvar i sortimentet visseligen.

Krull


Idag har jag klippt mig!......och fikat med Emelie!...

... och druckit Emelies favorit chailatte. Det blev ingen favorit för mig. Jag mådde illa...

...och tagit psykotiska bilder...

...och försökt träffa Emelie med kameran...

...och fotat mer hår.

Min dag!
Oh, vi gick in på Telia och träffade Jenny.
Jag fick ett gratis modem av henne och nu funkar internet igen!
Fast bara med nätverkskabel till min dator. Inte det trådlösa.
Pappa får hjälpa när han kommer hem snart.


Såhär var håret innan. Alldeles för långt, slitet och vildvuxet.
Men nu blev det lite väl kort kanske. Tur att der växer ut!

Sorry att bilderna där uppe är alldeles för röda och bilderna där nere för gröna/blå.
Photoshopjävel har slutat funka, så jag kan inte göra mycket åt det. Hemskt.

Busfarmor!


Söndags var en riktig familjedag. Fars dag och allt.
Jag hängde med brorsan på dagen. Vi åkte ut till Elgiganten och köpte oss en extern hårddisk på 500 Gb, så nu får vi plats med alla hans filmer och en extra backup till mina tusentals bilder. Det blev riktigt bra, speciellt när vi råkade få den för 100 kr billigare. Streckkoden funkade inte, så kassatjejen slog in den manuellt i datorn.
"Den kostade 599 va?" frågade hon och jag mmmade till svar.
Den kostade 699. Men det låtsas vi inget om.
Gör hon fel ska inte jag lida för det. Jag visste inget. Inget alls.

Sedan bar det av till Folkbladet ett slag för att redigera alltsammans, sedan körde bilen iväg med mig bakom ratten till farmor och farfar. Fars dag som sagt.

Farmor var helt busig och söt. Kolla bara!

Hon jagade Malin runt runt i hela lägenheten. Helrolig! Och snabb!

Titt, de har blivit lika långa! Snart har hela familjen växt om farmor.

Det blev ingen bild på farfar visst. Och inget speciellt firande av pappa.
Jag måste bli bättre på sådant. Jag glömde bort honom.

Det sista.


I fredags förresten. Sista dagen på jobbet.
Vi visade bilder för varandra och jag fick en massa positiva kommetarer från de andra fotograferna.
Thomas sa att jag hade gjort en kanonsäsong och att jag är en av de bästa på att fota gruppbilder.
Det känns bra.

Det bjöds på tårta.
Inte i min smak direkt, men fint ändå.


Torkel och nån tjej på kontoret. Johanna kanske.
Nån annan tjej, Thomas och Pavlina.

Jag är dålig på namnen på de där tjejerna märker jag. De är så många.

Begravning och party.


Sorry att jag inte har skrivit här på flera dagar, men internet har pajat hemma, så jag har inte haft någon möjlighet. Nu är jag på bibban och trängs mellan två gubbar. En av dem kommenterar med små suckar vad han gör hela tiden. "Åh", "Neh", "Mehn".

Lördags var väldigt sorlig till en början. Begravning för cirkusens grundare och min före detta tränare Anita Plambeck. Hon gick bort i cancer för några veckor sedan, 68 år gammal. Även om det var sorgligt och många av familjemedlemarna grät så var det svårt att få fram några tårar. Jag visste inte hur jag skulle bete mig riktigt. Det var flera år sedan jag träffade henne sist och under åren har jag varit jävligt förbannad på henne blandat med glädjen att hon varit en sådan skön kärring. Det är svårt att förstå att hon är borta.
Det har varit mycket ilska mellan många av personerna som var på begravningen också. Folk som svikit och lämnat föreningen för att starta upp en egen. De mest erfarna och lojala i Norsholms ungdomscirkus svek Anita och hela cirkusen. Orkar inte förklara mer ingående, det är väldigt komplicerat allting.
Samtidigt var det roligt att träffa många från cirkusen som man inte sett på länge.

Min första begravning någonsin. Hoppas jag inte får uppleva många fler. Det var ingen rolig upplevelse. Det kändes så tillgjort på ett sätt jag inte kan förklara riktigt. Speciellt musiken. Jag försår verkligen inte varför man ska sjunga. Gamla psalmer dessutom. Att sjunga hör inte till att sörja, man tappar helt koncentrationen från personen och måste i stället koncentrera sig på någon konstig gammal text som ingen förstår innebörden av, komponerad till hemsk orgelmusik. Jag hade hellre lyssnat på någon låt som betytt mycket för Anita eller någon bra sångerska. Om man nu ska ha musik.

Musik blev det desto mer av på kvällen i stället. Då var det gymnasiefest i Flygeln och jag var där för Folkbladet.
Idolerna uppträdde, men det var visst de utslagna finalisterna, så inte lika spännande. Då var det något bra att Lars åkte ut i fredags i alla fall. Det var väldigt bra framträdanden, men alldeles för kort. Någon minut var bara. Loulou var sitt gamla vanliga jag igen med den där härliga utstrålningen och fantastiska rösten. Det var skönt att se. Lars var riktigt bra han med, såklart.

Synd att bilderna blev skit bara.

Den världsberömde DJ:n STQ tog plats vid mixerbordet.

Carin da Silva var konferencier för idolframträdandet.

Idolerna som var där - Loulou, Yazmina, Sepideh, Jesper och Lars.
´
Lips och Rockband kunde man roa sig med.

En massa folk kom inte in för att det hade sålts falska biljetter.
Synd om dem. HAHA!

Idolrederi


Imorgon ska jag på Idolparty i Flygeln.

Finalisterna som är kvar i Idol ska uppträda! Åhh Alice, Lars, Johan, Kevin! Alice ser jag framförallt fram emot. Bara hon inte åker ut.  

Det blir riktigt kul! Folkbladetreportage såklart. Det är helt sjukt att jag får göra sådana här saker egentligen. Jag har tur med kul jobb i alla fall!Nu är jag med Anna hemma hos Robin och ser på Redieret. Sannerligen komiskt. Robin brukar man typ förknippa med svart, hårdrock och tatueringar, så Rederiet känns lite otippat. Åh vad alla är sjukt dåliga skådespelare!  Robin vet vad varenda manniska i serien heter. Anna är full och ramlar omkring, pratar om judenäsor i telefonen och lägger sig i badkaret. Roligt!


Kompetent personal...


Tjoho! Då var man hemma igen!
En riktigt trevlig tripp till Halmstad/Göteborg blev det må jag säga!
Himla, himla kul att ha Linda med sig för en gångs skull. Lite skillnad mot att sitta själv om kvällarna i en vecka..

Men dagiset idag var ingen höjdare. Rent ut sagt för jävlig och inget kul sätt att sluta sin skolfotograferingstid på.
Det var extremt rörigt och högljutt och ingen av fröknarna verkade ha koll på någonting. De försökte vara så himla duktiga och hjälpa till, men de på helt fel sätt så att de bara förstörde allting för mig. Några barn var som vanligt väldigt blyga och svåra att få jätteglada på kortet och jag kan ju inte hålla på i en evighet med varje unge när jag har ett helt dagis att fota på ett par timmar. Jag vet att jag måste ge upp efter ett tag när jag har provat alla knep jag har, men fröknarna gav sig inte och försökte typ tvinga barnen att skratta. Barnen blav otåliga och allt tog sjukt lång tid.

På två avdelningars gruppbilder kom det in två skrikande ungar när alla andra redan var uppställda, vilket gjorde att de andra barnen blev väldigt oroliga och allt blev helrörigt. Om man kommer för sent måste de väl fatta att det inte går att bara hoppa in sådär när jag redan tagit flera bilder på gruppen. Speciellt när barnet är väldigt mammigt och blir jätteledset när mamman bara lämpar av det. Dessutom verkade inte fröknarna ha någon kommunikation med varandra överhuvud taget och meddelade inte varandra att deras avdelning var färdigfotad så att nästa kunde komma in. Så jag fick sitta och vänta jättelänge och sedan springa och leta reda på nästa avdelning. Dumhuven.

60 dagisbarn tar normalt absolut inte längre än till lunchen vid klockan 12, men nu kom vi inte därifrån förrän vid halv två. Då var jag sjukt hungrig kan jag säga! Men mest synd tycker jag om de barn som fotades sist, som fick sin mat när fotningen var klar. Då är det väl inte så konstig om barnen är ledsna och otåliga om de fått gå hungriga enda till klockan ett! Hur tänker fröknarna då egentligen?

Det var väldigt skönt att ha Linda med sig som assistent och kunna prata av sig lite mellan fotandet. Annars hade jag nog brutit ihop. Äh, nu ska jag inte klaga mer. Personalen var väldigt nöjda  och det var mitt sista jobb denna säsong så det känns himla skönt! Jag känner att jag börjar bli lite trött på det här nu. Imorgon är det utvärdering och inlämning av all utrustning på kontoret.
Jag undrar om det blir något av den där avslutningsfesten för alla som jobbat under hösten? Vore grymt kul i alla fall!

Vi gör stan


Igår blev det shopping i Göteborg minsann!
Ett par heltuffa byxor och en scarf på Zara. Åh, vad jag gillar byxorna!
Typ som chinos, men lite annat tyg och med en massa knappar och lång gren.
Låter lite lustigt, men jag lägger upp en bild på dem sen kanske.

Idag fick vi en liten guidad tur i Göteborg av Lindas kompis Ylva som börjat plugga på Chalmers här.
Helmysig tjej verkligen! Och helmysig stad!
Vi gick från centrum till Haga och hittade fint café där de hade jättegoda mackor och superstora kanelbullar!

Titt! Och det där var inte ens halva bullen.

Sen hittade vi en rolig second hand-butik och provade en massa mössor. Vi körde Blondinbella-stilen med pälsmössa och lite andra fula varianter. Där ser ni scarfen förresten. Sötungen Linda ville tyvärr inte ställa upp på ful pälsmössebild i bloggen...   

Vi hamnade tillslut på en supermysig pub där vi köpte stor stark för 29 kronor och till på köpet fick man ta gratis mat i After Work-buffén! Sjukt billigt och sjukt gott! Och väldigt väldigt trevligt sällskap!

Naken tant i vinterkylan

Så är man i Göteborg då, men det var inte förrän igår vi kom hit.
Någon hade visst bokat in mig på ett dagis i Halmstad, så det var bara att fara dit. De sa till mig att Halmstad låg på vägen, men det var ju för tusan söder om Göteborg!
Det var ett himla fint hotell i alla fall. Det fanns en bastu (med heta killar i!), massagestol och glassautomat där man fick ta gratis glass med massa olika strösselsorter. Mitt i en galleria låg det, fint som tusan, så Linda hade lite att roa sig med när jag jobbade i alla fall.

Kolla snygg skylt vi hittade i Halmstad:

Djurkonstnär. Vad fasen är det liksom?
Ett djur som målar? En gubbe som målar av djur? En tant som gör tavlor med djurdelar?

Det fanns en massa roliga barn på gårdagens Halmstaddagis. En blev min bästa vän - ritade fina teckningar till mig och gav mig en puss och en kram när jag hade fotat honom. Sen skulle han klappa på mitt huvud lite nu och då för att jag hade så fluffigt hår. Han ville vara med mig konstant och sa hejdå hundra gånger när jag gick. Söt.
Sen fick jag en massa konstiga frågor hela tiden.
"Är du naken när du sover?" helt plötsligt från ingenstans..
"Nää, jag har nattlinne när jag sover faktiskt", svarade jag. "Sover du naken eller?"
"Nej, men min mamma gör det!"
Hmm, bra information där.

De verkar haft lite skev uppfattning om min ålder igen. När jag skulle ta porträtt sa en av fröknarna:
"Och så tittar du på tanten!"
Tack så mycket. Tack. Hellre "flickan" än tanten faktiskt.

Jag glömde min jacka där. Varma vinterjackan och jag hade inte någon annan med mig.
Ni undrar säkert hur man kan glömma jackan när det är minus ute, men jag höll på att packa in all utrustning i bilen och sprang mellan dagiset och bilen flera gånger. Tänkte att jag tar på mig jackan sen, men det glömde jag såklart.
Så nu har jag fått gått runt i Göteborg med flera lager långärmade tröjor, men jag har frusit som tusan ändå. De skulle skicka jackan hem till mig i alla fall. Tur att jag inte hade mobil eller bankkort eller något sådant i den!

JA!


Jag får Linda med mig till Göteborg!
Tjoho! Det kostar visst inget extra att bo två stycken i samma rum.
Åh, det här blir kul!

Det är snart för fan!


Jag kommer hem på torsdag ifall någon undrade.

På torsdag är det bra två veckor kvar tills vi åker.
Tusan! Det är ju ingenting. TVÅ VECKOR! Helt galet.
Helt galet jäkla skitkul men lite stressande att det helt plötsligt är så snart.
Nu kom jag på en massa jag behöver fixa innan.
Det ska jag inte stressa er med.

Vi måste ordna en avskedsfest Emelie!
Ja, det måste vi faktiskt.
Jag har funderat en smula på om man kan ha det i cirkuslokalen,
om det inte finns någon som har ett bättre förslag?
Annars så kan jag ju bara säga att jag gillar det stället massor, såklart.

Det är gött.


Nu drar jag till Göteborg för att fota dagisungar igen.
Jag har laddat upp med en massa bra skivor och en förhoppningsvis bra ljudbok som ska spelas hela vägen till Götet.
Jag åker utan GPS den här gången.
Jag kommer att avlida. I alla fall köra bort mig.
Vet ni hur svårt det är att hitta i Göteborg?! Vet ni hur många konstiga vägar det finns med miljoner på- och avfarter efter snabba svängar, så att man inte alls hänger med och vet vilken avfart eniro-beskrivningen menar?
GaH! Det var svårt med GPS. Jag undrar hur det går nu.
Hotellet verkar lätt att hitta till i alla fall. Typ mitt i centrum. Jag ska bo på en båt!
Titta här:

Ibis hotell. Det får duga.

Förutom vägarna så tycker jag mycket bra om Göteborg. Här ska shoppas minsann!

Mera HåkanHimla bra spelning för övrigt!
O vilken publik.
"Kom igen Lena", "Känn ingen sorg för mig Göteborg" och "Ramlar" - där kokade Flygeln.
Nytt publikrekord var det 1300 pers!

Yes!


Håkan Hellström, Flygeln 1/11-08
Foto: Moa Sandh. Klicka för större.

Förkylningsgegga


Jag har blivit riktigt förkyld nu, så jag tänkte pigga upp mig med lite Kan Jang.
Köpte den största flaska jag kunde hitta - för 239 kronor.
Det första jag gjorde när jag kom hem var att tappa hela jäkla flaskan i golvet.
Glassplitter och brun klibbig vätska över hela vardagsrumsgolvet.
Väl investerade 239 kronor.

Mansfågel


Jag var på stan igår och gick in i 3butiken för att kolla hur jag gör med mitt mobilabonnemang när jag flyttar.
Plötsligt crashade en man rakt in i dörren! Sådär som fåglar gör när de inte ser rutan, för här var hela dörren av glas.
Fy fasen vad roligt det såg ut! Boink!
Han var en väldigt vilsen man som tog sig om huvudet och ojade sig, gick ett varv i butiken mellan alla där inne garvade åt honom. "Haha, hur fan kunde han missa att det var en dörr där?!"
Sedan gick han ut igen. Det blev väl för pinsamt för stackaren...

Jag är en vampyr!Halloweenkänsla i Svärtinge finns det alltid!

Eldkvarn

Eldkvarn igår.
Det var faktiskt bra, även om det inte alls är min typ av musik. Men det var riktigt bra drag på bandet och publiken, så man blev på bra humör och ville bara dansa med!

Bilderna blev inte de bästa. Vidvinkelobjektivet jag lånat av Folkbladet fungerade inte fokuseringen på, så det gick inte att använda. Därför blev det bara telefoto och jag kunde inte alls ta de bilder jag tänkt mig.
Riktigt dåligt ljus var det dessutom. Nästan bara ljus i ryggen på bandet, så det var svårt att få kort med skarpa ansikten.
Jaja, här har ni resultatet i alla fall:RSS 2.0