Tentaöl!


Idag var det dags för salstenta. Om läs- och skrivinlärning och läs- och skrivutveckling.

Och det gick bra! Så himla skönt att gå ut från tentasalen och verkligen känna sig nöjd!

Jag svarade utförligt på varenda fråga och kände att jag hade riktigt bra koll på nästan allt. En del frågor var en smula märkligt formulerade, men jag hoppas att jag uppfattade dem rätt. Så nu är det bara att vänta och se hur de bedömer det hela...

För en gångs skull går jag inte och funderar över något svar eller ångrar att jag inte skrev något på ett annat sätt. Så härligt!

Så nu ska jag alldeles strax möta ett gäng från klassen och fira med en öl på Andra lång. Tjohej!


Mello!!!

Nu blir det Mello-tittande och chipsätande hemma hos Bella. Som jag har längtat efter finalen! Som vanligt blir jag ett freak som ser ALLT.

Hoppas verkligen att Loreen vinner! Länge sedan jag hörde en så bra låt med så mycket känsla i text och framförande.
Det är speciellt häftigt för att de två känslorna krockar med varandra. En text om eufori, fullkomlig lycka och ett evigt förhållande, samtidigt som Loreen förmedlar så mycket smärta i sättet hon sjunger den på. Det får mig att verkligen bli tagen och fundera på vad låten egentligen handlar om. Jag gillar när det inte är alldeles självklart och banalt. Dessutom är musiken så jäkla snyggt komponerad!

Så kom igen Sverige, rösta nu på Loreen för tusan!


Rumpanbar


Efter en riktigt bra sista vecka på praktiken har jag nu haft en riktig slappardag med BigBrother och Project Runway som främsta sällskap. Välbehövligt.

Men har även lyckat skriva en hel del på rapporten till praktikuppgiften och sorterat skit på skrivbordet som var lite väl fyllt med papper. En tvätt i och övning av alla våra cheerleadingdanser har jag också ägnat dagen åt. Huja!

Igår blev det trevlig afterwork med Hanna och Camilla på stället med det ordvitsiga namnet Rumpanbar. Riktigt god buffé med cider/öl för 59:-!
Rekommenderas verkligen!

En bättre studiofotograf


En annan grej som gjorde mig glad idag:
Jag upptäckte att jag har blivit så mycket säkrare på att fota, om man jämför med t.ex. när jag studiofotade i Australien. Jag är säkrare på poseringar och utsnitt, är mycket snabbare och bättre på att trycka av i rätt läge.

Jag hinner variera kompositionerna när barnet äntligen ger mig det där efterlängtade leendet - ta en stående och en liggande helkroppsbild, en halvkropp och ett porträtt. Klick, klick, klick, klick, klick. Alla säljbara.

Tyvärr får jag inte lov att visa er några bilder, men vi fotar i alla fall mot helvit bakgrund, enkelt och avskalat - bara en glad unge eller två, fint belyst. Verkligen min typ av bilder. Snyggt blir det!

Daniel sa att jag har jobb hos honom om jag känner för att hoppa av studierna, hehe.
Så, nog med skryt för idag. Nu - plugg.


StudioBus på Svenska mässan


Gud vilken underbart bra dag det har varit!

Mina lektioner som jag höll i på praktiken gick hur bra som helst och barnen verkade nöjda och positiva till allt de med.

Till en mattelektion var läraren försenad, så jag sa bara åt barnen att ta upp sina matteböcker och vilka sidor de kunde jobba med. Till min stora förvåning gjorde de som jag sa på en gång, satt helt knäpptysta och började arbetade superkoncentrerat på direkten. Jag kan lova att läraren var väldigt nöjd när hon kom in i klassrummet. Härligt!

Efter en förmiddags praktik begav jag mig till utställningen Baby & Barn på Svenska Mässan. Där stod jag i en monter tillsammans med Daniel på StudioBus. En massa barn har jag fått fota under dagen!

Trodde mest att jag bara skulle hjälpa kunderna att välja ut bilder och fylla i blanketter, men efter ett tag blev det nästan så att jag fotade vartannat barn som kom till studion. Hur roligt som helst!

Men det bästa av allt är att jag släppte nervositeten, tänkte att "jag kan det här!" och bestämde mig för att vara säker på mig själv. Både när det gällde mina lektioner, fotningen och i samtalen med kunderna. Jag har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen och bara njutit och varit stot över mig själv. Underbart att kunna känna så ibland!

Imorgon ska det plåtas igen från 9.30-18 och på söndag kör jag till 14. Sen blir det teater med Emelie! Mer om det senare...


RSS 2.0