Ge mig!


Idag var jag även barnvakt åt två barn med världens sötaste lilla kattunge.
Ibland smälter hjärtat lite.



Den där uppgivenheten


Gud vilken dag!

Ibland kan en person tära så otroligt på ens humör
att det känns helt sinnessjukt hur mycket man ska klara av att ta emot. Det gäller att behärska sig, inte tappa kontrollen. För barn är barn och man kan inte göra mycket mer än att förmana med ord. Försöka att på alla tänkbara sätt förklara för barnet hur man beter sig, utan att brusa upp och säga något man inte borde.

Men när man sedan kommer hem är det som att all energi rinner ur en. Alla känslor som trängts undan vill ut, samtidigt. Ilska, uppgivenhet, gråt. För det känns så förfärligt när jag vet hur underbar det här barnet kan vara, men sedan kommer de där utbrotten som inte går att kontrollera. Och jag känner mig uppgiven när jag inte vet hur jag ska hantera det. Det känns som att ibland, kan läraryrket vara riktigt tufft. Men som tur är är det allt som oftast helt fantastiskt och det bästa som finns. Kärleken och värmen från barnen väger upp allt.

Imorgon är det en ny dag.

Några bilder från tidigare veckor:


Jag byggde ett kaplastavsslott tillsammans med två flickor. Imponerade?

Vi byggde även mask, raket och armband av det danska byggmaterialet plusplus. Genialiska små gummibitar som går att fästa samman på olika vis i all oändlighet. Hur roligt som helst! Såklart ville alla barnen testa att ha på sig vår coola mask.

Fler förslag på vad som går att bygga med plusplus.

Vid ett tillfälle ritade vi steg-för-steg-teckningar. En flicka på 9 år ritade den här.
Riktigt duktigt gjort tycker jag!

En liten måltid


Lagade mat med Emelie igår - tonfiskfilé med potatismos och vitlöksbröd,
Hur gott som helst!

Tonfisken blev härligt saftig och perfekt mjuk i mitten och potatismoset krämigt och gott.
Yum!

Nefertiti


En lugn hemmakväll tog igår en plötslig vändning när Hanna skickade ett sms och frågade om jag ville med henne och Ronja ut. Såklart!
Ronja är syster till Robin som tränar med cirkus Cirkör i Stockholm (och som jag umgicks med här förra och förrförra veckan) och Hanna är även hon från Stockholm, men har flyttat hit till Göteborg. Härligt med en så trevlig tjej här!

Nya blusen från H&M fick åka på! Har en även en i svart som ni nog sett här förut.
Så fin att man vill ha den jämt, typ.



Poserande värre!

Fina Hanna och Ronja.
Det blev förfest här i vår lägenhet med lite misslyckad mixning av drinkar. En väldigt grynig konsistens på bären blev det, men gott ändå.

Emelie var glader utan att vara fuller. Hon skulle visst upp tidigt.

Sen drog vi iväg till Nefertiti. Där hade jag aldig varit innan, fastän klubben ligger i samma byggnad som min skola. Men jag kommer garanterat att gå dit igen. När vi kom dit vid tolv var det inte speciellt mycket folk, men det fyllde på riktigt snabbt och snart var hela dansgolvet fullproppat. Det var grymt bra musik hela kvällen med en mängd olika stilar blandade - allt från jazz och house, till latinorytmer och afrikanska trummor, men allt med ett skönt riktigt dansvänligt gung. Väldigt blandat folk med olika klädstilar och många snyggingar att kolla på. Härligt värre!

Regn och rusk, men tjejorna var toksnygga ändå!

En riktigt bra kväll blev det må jag säga!

Och när jag ändå är igång slänger jag upp lite bilder från förra helgen, när jag var med Hanna och Anna på Flamingo. Bara för att stället var så himla mysigt och snyggt. En riktigt bra utekväll det med!


Tjusigt var det här! Och riktigt bra musik på dansgolvet där inne med. Men Flamingo är en sommarklubb, så det här var tyvärr sista kvällen för säsongen.

Rosa minsann!

Ett handsytt hus


Jag är helt förälskad i min iPhone 4.

Den är ju bara helt fantastisk på alla sätt och vis och det finns hur många spel och roliga appar som helst som jag fördriver alldels för mycket tid med.
En fin kamrat ska ha ett fint bo, så häromdagen handsydde jag ett fodral som han kan få leva i.




Tjohej så tjusigt!

Kärlek till Instagram

Jag måste bara ösa lite kärlek över iPhone-appen Instagram!

Gräslök på balkongen där i bakgrunden, om ni minns?

Man importerar bilder från kameraalbumet för att sedan lägga på olika filter som gör bilderna helt fantastiska! Då man inte orkar hålla på och trixa med Photoshop är detta ett utmärkt alternativ.




Själva kameran i iPhone är även den alldeles utmärkt.

Den här bilden har jag dock tagit med min Nikon D50, men Instagram fungerar ju finfint här med.

Den fick pryda min låsskärm.

Bränn allt bara!


De har skruvat igen luckorna till alla kompostnedkast i området och tagit bort skyltarna för kompost.

Nu finns bara brännbart kvar, och så sortering för glas och metall och sådant en bit bort.
Det känns märkligt att slänga matresterna i den vanliga skräppåsen. Undrar varför de har skruvat igen alla luckor. Ingen förklaring har vi fått!

Oviss Moa.

Gratis är gott!


Trots en hemskt trött dag, ville jag ändå hitta på något trevligt efter en lång arbetsvecka och därmed bar det av på after work med Emelie. Gratis mat slår aldrig fel! Hittills hade vi testat på bjudbuffén på Excet och Vasastan - väldigt bra båda två, men nu ville vi prova på något nytt!


Excets buffé förra fredagen. Maten är god och öl/vin/cider kostar bara 29:-. Ofta revbensspjäll, grillad kyckling, vårrullar, nachos och sallad här. Inne är det dock rätt mörkt och trist och ute på terassen är det i stort sett omöjligt att få ett bord.

Så ikväll blev det en promenad längs Avenyn och vi upptäckte att även Bryggeriet bjöd på gratis käk.

Pastasallad (mmm!!!), curryris (gott!!!), köttfärssås, nachochips och grillchips.


Gott var det minsann!

Och här fick vi plats på uteserveringen. Mycket trevligt!
Räknar man in den totala upplevelsen så att säga så tycker vi båda att Bryggeriet bjuder på den bästa after worken. Nu var det visserligen galet varmt och hur skönt som helst att sitta ute, så får se om det känns lika bra när man blir tvungen att placera sig inomhus senare på året.

Sen begav vi oss till Lindex där Emelie låg och porrade sig på en soffa medans jag provade en tröja som såg himla snygg ut på galgen, men inte speciellt snygg på.

Men glad var jag för det (har egentligen alldeles tillräckligt med stickade tröjor) och dansade loss till discomusiken som strömmade ut ur butikens högtalare. Tjo!

När man inte kan somna


Ibland blir jag så frustrerad!

Gick och la mig redan 21.30 igårkväll då jag var dödstrött efter en lång arbetsdag (där har ni ursäkten till värdelöst bloggande - jobb, jobb, jobb!). Försökte somna, men så fort jag la mig ned i sängen kände jag mig genast pigg. Provade allt från att bara blunda och försöka slappna av, räkna varje andetag (kom upp över 100 då jag gav upp den idén), lyssna på lugn musik, spela sudoku för att tänka på annat och bli lite uttråkad och tillslut lyssna på en av Filip och Fredriks gamla podcasts. Det sista fick mig äntligen att somna - strax efter tolv. Tre timmars vridande i sängen! Det känns inte rimligt. Det känns som att det alldeles för ofta blir såhär när jag har någon tid att passa som jag måste upp till dagen efter. Jag tänker så mycket kring vad som ska hända nästkommande dag och på idéer jag vill genomföra. Jag blir orolig att jag ska försova mig, kan inte koppla av.

Och såklart vaknade jag inte av alamet som ringde 6 timmar senare och försov mig därmed en timme.
Kul! Fy helvete vad jag skäms när sådant händer. Känner mig nonchalant och oansvarig, som om jag skulle varit uppe och festat hela natten för att sedan bara hoppas på att jag ska orka med nästa dag, fastän sanningen är att jag gjort mitt bästa för att verkligen vakna utvilad. Det blev en panikstressad morgon, men jag lyckades komma på spårvagen 10 minuter efter jag vaknat. Ringde jobbet och förvarnade om att jag skulle bli 20 minuter sen. Hatar sådana samtal.

Normalt sett älskar jag att jobba på förskola, men idag var det bara jobbigt. Trött, trött, trött och spränghuvudvärk utan dess like. Försöker att inte låtsas om sådant utan vara precis lika engagerad som vanligt. De var i alla fall väldigt nöjda med min arbetsinsats, men det vore trevligt om jag vore full med energi när det ska jobbas igen på måndag!

Jag och två godingar från dagen.

Hallå eller?!?


Den här veckan har varit en emotionell berg-och-dalbana.

Glad, ledsen, nevös, trött, upprymd, arg, lycklig, pirrig...
Balder i känslor! Hit och dit.
Vad som däremot är klart är att den här veckan har varit jäkligt bra.

Efter jobbet har tiden mestadels spenderats på detta hotellrum:

Med den här sjuka tavlan:

Med de här härliga stockholmarna:


Isak och Mongo-Moa.

Moa och Mongo-Isak.

Robin med pizza.

Robin i mysko pose.

Hannes i mysko pose. Akrobater alltså...

Isak på Skype!

I lördags begav vi oss till vallgraven vid Kungsportsplatsen.

En Paddan-båt åkte förbi. Guiden på båten ropade:
"På tre - ett, två, tre..." och så skrek alla i båten:
"HALLÅ ELLER?!?" på klingande göteborgska och tittade rakt på oss.
Vi hejade glatt tillbaka!

Grabbarna grabbers: Hannes, Petter och Robin.

En väldigt bakis med glad Moa.

Sen utmanade jag killarna på salto. Lite farligt med en backe som sluttade ner mot vattnet och fuktigt gräs, men det gick fint. Alla var grymma, men jag gjorde högst sa de! Robins pikerade var ändå snyggast tycker jag.

Salto steg för steg:

1: Skratta lite och klaga över hur seg och bakis du är.


2: Ta sats och hoppa!

3: Dra upp knäna och undvik att slänga ut armarna lika fult som jag gör.

4: Gruppera.

5: Tightare! Dra i benen utav bara fan.
Ha gärna ett par byxor som inte åker ned så att trosorna syns...

6: Hoppas på en bra landning!
Det kan vara en fördel att sätta upp håret innan så att man ser marken en smula nör man landar.

Det roligaste på hela veckan var nog i lördags då vi körde charader. Fy fasen vad bra alla var! Men är alla teaterapor och vana att uppträda går nog det hela lite lättare.

Titta bara på det här:

Det är så jäkla sjukt hur Hanna lyckas gissa rätt på "göteborgare" bara genom att Hannes viftar lite med fingrarna i luften. Bästa imitationen av bakfull också!

Folket gestaltade Robin Hood, Mikael Persbrant, Barack Obama och Pippi Långstrump på de mest klockrena vis och vi blev bara bättre och bättre på att gissa rätt ju längre vi körde.

Men det sista var riktigt klurigt. Jag skrev en lapp med "Kanske finns det bara du och jag kvar tillslut". Jag gav den till Hannes som klarat det mesta hur lätt som helst. Jag visste att det skulle vara svårt, då jag nästan bara skrivit sådana där småord som binder ihop meningar som är hur knepiga som helst att gestalta, men jag trodde inte att det skulle vara så svårt! De fastande på första ordet där en mängd gissningar som 'fundersam', 'obeslutsam', 'velig' och 'osäker' kom upp. Hur tusan visar man kanske?!? Hela meningen tog nästan en timme att gissa rätt på, även då proffset Petter fick hoppa in och hjälpa till. Galet kul att alla vägrade att ge upp! Och det gick ju tillslut.

Ibland önskar man att vissa personer bodde i Göteborg.

Livet skulle vara så mycket roligare då!

Diamanter


Gick ut på balkongen för att andas in lite härlig kvällsluft. Upptäckte gräslöken och dillen.
Täckta med regndroppar glittrade de som diamanter i gatlyktornas sken.

Kameran och stativet fick åka fram med en gång!

Blött!


Kom precis hem från en
picnic i Slottsskogen med Karolin.
Har inte träffat henne sen jag åkte ifrån Göteborg i slutet av juni, så det var himla trevligt! Vi uppdaterade varandra om sommarens äventyr och pratade om framtida planer.

Till en början var det riktigt soligt och mysigt, sedan blev det molnigt och kallt så att vi satt och huttrade, och tillsist började det ösregna. Bara att rusa till spårvagnen!

När jag gick av vid min hållplats sprang jag direkt in i busskuren för att invänta bättre väder då regnet fullkomligt vräkte ned. Pratade lite i telefon och stod där ett bra tag, men regnet blev bara kraftigare och kraftigare. Tillslut kunde jag inte göra annat än att ta mod till mig och kasta mig ut i ovädret.

När jag kom hem såg jag ut såhär:

Helt dyngsura kläder och genomblött hår. Sexigt värre.

Det där man inte vet något om

Jag borde leva mer i nuet. Inte tänka och grubbla så mycket, göra det som känns bäst just där och då. Inte oroa mig.

Ibland gör man saker som känns bra för stunden, men som kanske inte är det allra bästa i längden. Men det är just det, man måste våga chansa, annars får man nog inte uppleva så mycket spänning alls.

Det enda jag vet är att gårdagen kändes riktigt bra just där och då, även om det inkluderade något jag aldrig trodde att jag skulle göra (och nej, det har ingenting med droger eller något sådant dumt att göra...). Fyra timmars samtal och i säng alldeles för sent.

Lite kaffe för att kickstarta dagen så går det nog fint idag med.

Ett par trosor


Emelie och jag städade hela lägenheten häromdagen - dammsög, piskade mattor, tvättade soffklädsel, kastade vissna växter och gjorde gästrummet redo för inflyttning av Emelies bror på lördag. Nu blir det trevligt sällskap och billigare hyra igen! Tjoho!

Vad som däremot inte var så trevligt var trosorna Emelie hittade bakom elementet i gästrummet. Det var inte mina, inte Emelies och de var använda.
Jag kan bara säga att vi har våra misstankar... hehe.

Stela och härliga av värmen.
Någon där ute som känner sig skyldig? Träd fram!

Dödstidigt

Herregud. Det här borde inte riktigt vara tillåtet.
Börjar jobba 07.00 på andra sidan stan. Det tar en timme att åka dit, så 05.15 var jag tvungen att gå upp! Det känns inte riktigt okej.

Efter världens sämsta natt där det tog flera timmar att somna och där jag vaknade flera gånger under konstiga drömmar, sitter jag nu på spårvagnen omgiven av halvsovande människor med huvudet lutat mot fönsterrutan.

Och jag, jag känner mig förvånansvärt pigg! Men jag antar att tröttheten kommer att komma ifatt med full kraft i slutet av arbetsdagen.

Önska mig lycka till!

Jag har blivit med Iphone!


Ojojoj. Idag är jag ur balans.

Har just brutit mot ett eget litet löfte jag har - att inte köpa grejer över telefon.
Kanske faller jag för bra, seriösa manliga försäljare med charmiga röster?

I alla fall. Förlängde mitt abonnemang med 3 och kommer nu få en Iphone 4 levererad till mig om 2-3 arbetsdagar.
Jag känner mig en smula förvirrad, exhalterad och glad. Vad har jag gjort? Döljer det sig ett lömskt avtal där bakom som kommer kosta mig skjortan?

Men det blir nog bra. Har jämfört ett par operatörer tidigare och tyckt att 3 hade ett av de mest prisvärda avtalen - 399:- i månaden och då ingår surf med 6 mbit/sek upp till 5 gb, fria samtal och sms till i stort sett alla operatörer och så har jag kvar 120 kr att spendera på vad som helst, typ uppkopplingsavgifter och roliga appar.

Min faktura brukar ändå bli på runt 350 kr i månaden som det ser ut nu, så det blir typ ingen skillnad. Och så får jag en Iphone 4 bara så där! Utan att betala dubbla månadsavgifter för den nya telefonen och telefonen jag har nu.

Snart min. Hurra!

Nu ska jag bege mig till Torslanda och titta på när Isak och gänget tränar barn i cirkus och känna mig nöjd över att inte behöva agera tränare själv. Hehe.

Ösregn!


Gah, vad misslyckat allt det här blev känner jag.

Åkte snabbt som satan ner på stan och hoppade av vid Hagakyrkan då jag förstått det som att de satt på en pub där i närheten. Ringde för att förstå exakt var de var och på förklaringen förstod jag det som att de istället befann sig vid Kungsportsplatsen, en bra bit ifrån där jag var. Ringde igen när jag kommit dit och förklarade att jag stod på Avenyn. Men det visste ingen i sällskapet vart det var. Hallå! Göteborgs mest kända gata! Kan man någon gata så kan man den. Men nehe, inte lätt att förklara för varann då åt vilket håll man ska gå.
Men jag hittade rätt tillslut, och det visade sig ligga ett kvarter ifrån där jag befann mig från början, 1 minut från hållplatsen där jag hoppade av. Typiskt.

Hann inte vara på stället mer än en halvtimme innan de stängde. Den lilla halvtimmen var väldigt trevlig med folk jag kände igen från Stockholm och Cirkus Cirkör, men det hanns inte ens med någon öl för min del. När vi sedan skulle gå därifrån hade det börjat ösregna. Då menar jag verkligen ÖSREGNA! Vi sprang sissodär 300 meter och på den korta sträckan var alla kläderna helt genomblöta. Inte en enda torr fläck går att finna på mina kläder. Sen fick jag stå och vänta på spårvagnen ett bra tag, huttrande, trött och helt dyngsur. Hurra!

På vägen hem frös jag som en galning och min promenad ackompanjerandes av ett hejdundrande åskväder. Jag hoppade till av ren förskräckelse när det blixtrade och hela himlen lystes upp! Jag som brukar tycka att åska och blixtar är mysigt, men inte när man går ensam på en mörk gångväg.

Men aja, nu ska jag krypa ned under täcket och tänka att det var en rätt spännande kväll ändå.

Godnatt.

Äh, vi kör


Eftersom det inte var alls många barn på fritids så är jag ledig imorgon.
Så nu blir det en öl eller två med Isak och Petter!
Är egentligen dödstrött och det känns som alldeles för sent för att bege sig ut på stan såhär en måndagskväll, men vad fasen. Lite kul får man väl ha mitt i veckan?

Kör på en töntig min för att dölja tröttheten.

3+3 = lugnt


Ja, vad ska man säga.
En minst sagt lugn start på jobbveckan. Tre pedagoger... och tre barn!
Visserligen hade vi olika tider schemalagt, men under drygt två timmar var vi tre vuxna samtidigt i den minimala barngruppen. Inte mig emot.
Vi ägnade dagen åt att spela spel, rita, bygga med lego, gick ut på gården (där tre förskolebarn skrek "MOA!" och kastade sig i min famn) för att klättra i träd, leta insekter, gunga och klippa gräs. Inte med en bensindriven motorgräsklippate, utan med en, ja vad ska man kalla det, manuell klippare, där knivarna snurrade runt då man puttade den framåt. Den såg ganska så exakt ut såhär faktiskt:

Gräset var riktigt högt och det gick tungt. Man fick rulla klipparen fram och tillbaka flera gånger över samma lilla plätt för att den skulle orka igenom. Men det var kul! Jag hade en glad femåring framför mig hela tiden som fick hålla i handtaget tillsammans med mig och "hjälpa till". Det gick nog snarare en smula tyngre än om jag hade gjort det själv, men oj så mycket roligare! För både mig och barnen. Imorgon kommer jag att ha träningsvärk i armarna.

Här hemma på gården vid lägenheten är det desto fler barn.

13 högludda ungar på en gungbräda.
Vi får se hur länge till den håller. Men de ser ut att ha riktigt kul i alla fall!

Jobb hela veckan!

Sitter nu på bussen för att ta mig till en yttre stadsdel och jobba på fritids. Har blivit uppbokad hela veckan och det känns riktigt bra att ha allt färdigt redan nu.

Där jag ska vara nu ligger i samma hus som en förskola där jag var nästan hela juni. I stort sett varje dag kom fritidsbarnen på gården bredvid förbi och undrade när jag skulle komma till dem igen. Jag sa att kanske, kanske kan jag jobba hos er efter sommaren. Så nu känns det extra kul att det är just där jag ska vara i veckan. Härliga barn!

Moa 13 år


Haha!
Håller på att sortera papper och sätter in allt i en fin pärm med register.
Det gick väldigt bra, tills jag hittade en gammal bild från högstadiet och bröt ut i en skrattattack.

Tycker inte att jag är speciellt lik mig själv som 13-åring.
Har en helt annan huvudform, där kindben och käkben inte är alls lika tydliga som de är nu. Näsan var inte lika spetsig och hela ansiktet såg liksom mer platt ut. Frisyren var även den plattare och klädvalet finner jag nu en smula märkligt. Som tur är tycker jag att allt har förändrats till det bättre, förutom hyn som jag gärna skulle ha tillbaka!

Vad tycker ni, är jag mig lik?

Något fint om halsen


Det var ett riktigt trevligt besök på Universeum må jag säga!

Gillar speciellt regnskogen med aporna, hajarna, de tropiska fiskarna, giftvaranerna, och de roliga hjärngympastationerna.

Går gärna dit igen! Med en bättre kamera helst. Nu var ju besöket helt oplanerat och jag hade således bara min lilla kompaktkamera med mig. Slänger nog ändå upp ett par bilder här lite senare.

Och dessutom fyndade jag lite i Universeum-shopen. Hittade fina stenar/kristaller/mineraler/vad-det-nu-är som jag tänkte skulle passa utmärkt som smycken! 15 kr styck. Jag blev glad!

Tillverkade ett halsband av en sten jag inte minns namnet på. Men fin var den.
Och åh vad jag blev nöjd med resultatet!

Den går i samma färger som min nyinköpta schal minsann. Älskar att stenen är genomskinlig så att färgen på plagget bakom tas upp genom den. Som ni ser lyser mitt finger igenom där jag håller i stenen.

Tillverkade två glidande knutar på snöret så att det går att justera längden på halsbandet.

Gick efter den här bilden jag hittade här.

Så man kan ha det såhär långt ned.

Eller såhär om man vill.

En rosa ametist fick också följa med hem. Glittrar hur fint som helst av alla kristaller!
Det blir nog ett halsband av den med så småningom.

Morgonrush och Universeum

Har precis varit med Isak inne i stan för att lämna tillbaka ett par skor på Din Sko i Nordstan, fick sedan springa bort till Din Sko på Kungsgatan för att få tag på samma sko i en större storlek. Därefter sprang vi till Pressbyrån för att köpa kaffe och hann sedan till centralen 5 minuter innan Isaks tåg avgick mot Halmstad.
Puh vilken morgon!

Då jag inte har några mer planer för dagen befinner jag mig nu utanför Universeum där jag tänkte titta på djur, göra roliga experiment och utnyttja mitt årskort för första gången. Vann ju det för några månader sedan.

Får se om det är kul att utforska stället ensam. Men jag brukar kunna roa mig rätt bra på egen hand!

En noobie på Drift Skates


Haha, lånade ett par Drift Skates av Isak igår.
Säkert jättehäftigt när man kan ta sig fram smidigt och göra tricks med dem, men inte när det ser ut såhär:

Haha, jag skäms!

Hittade en film på youtube - det är väl lite mer såhär det ska se ut...


Mycket snack och lite verkstad


Det blev fyra timmar hemma hos Karro avsedda för cheerträning, men vi pratade mest om hur vi ska lägga upp höstens träningar, powerwalkade till affären och köpte mjölk till kaffe, drack värdens godaste latte medans vi kollade på cheervideos på youtube att inspireras av och uppdaterade varandra om sommaren som gått.

Sen tog vi oss samman och fick till en liten löprunda och stuntträning på fotbollsplanen utanför. Alla var slitna efter sommaruppehållet, så vi orkade inte mer än någon timme. Känns skönt att ha kommit igång i alla fall!



Yum!

Nu ska jag bege mig in till stan igen och träffa Isak som är på besök i Göteborg. Hurrey!

Cheertime!


Nu ska jag bege mig iväg på cheerleadingträning för första gången på nästan två månader.

Antar att jag kommer få grym träningsvärk i morgon...
Det blev ett lååångt sommaruppehåll pågrund av bortresta, skador, sjukdomar och plugg, men nu är vi alla back on track igen! Har saknat mina fina tjejer!

Påväg upp i en 360 extension, dvs Anna som står i våra händer snurrar ett varv i luften medan vi pressar upp henne till raka armar.

En utomhusträning i juni. Här ska vi träna idag igen om vädret tillåter. Regn för tillfället...
Malin, Anna och Karro.

Sabina.

Karro mördar mig i plankan. Inte snällt!

Malins fina rumpenstumpa.

Chez Amis och premiärdopp!



Igår - på promenad från Bella och Peter till Vasastan.
Härligt ljummen kväll. Underbart!

Fråga mig inte vad som händer här...
Jag var klädd för filmkväll, men det fick gå bra ändå.

På Chez Amis med trevliga nyfunna vänner. Alltid kul att träffa nytt folk som man snackar och skrattar hela kvällen med. Och jag gillar verkligen att hänga gå ut på pubar i Haga/Vasa. 29:- för öl, vin och cider!

Fina Bella!

Och sen... bjöds det på vin och shots! Inte illa!


Marcus lurade Simon att placera ett ölglas på sina tummar. Trolleritrick, sa han. Men sen kunde inte Simon komma loss. Haha!

Marcus och Sara har vi här!

Och i förmiddags bar det av till Delsjön.
En 2 km lång riktigt brant uppförsbacke precis innan sjön och blåst. Hur jobbigt som helst! Benen darrade, huvudet bultade och just där och då ville jag helst bara hem och vila med ett stort glas vatten bredvid mig. Men belöningen kom när jag var framme och möttes av det här:

Sommar! Strand! Bad!
Och det blev ett premiärdopp för i år. Eller förlåt, två dopp till och med!
Det var galet skönt i vattnet dessutom, så jag är nöjd.


Jag blev en smula röd på näsan, men det syns inte alltför tydligt här.

Efter en hemsk cykeltur hem med fruktansvärt kurrande mage och trött kropp har jag mest suttit här i soffan och njutit av god mat, Sex and the city och romantisk, lite sorglig film på TV. Om ett liv alldels för likt mitt. Med en grymt snygg Jude Law i huvudrollen. Sämre kan det bli.

Kryddigt värre


Pratade precis med syster i telefonen.
Hör pappa i bakgrunden:
"Malin jag har ett problem! Jag kan inte krydda!"
Krydda såserna till salladen alltså. Det var ett väldigt stort problem det...
Tillräckligt stort för att Malin skulle vara tvungen att sköta kryddningen i alla fall.

Syster

Och pappa med sallad.

Bakistripp till Delsjön!


Det blev ingen filmkväll hos Bella igår - nej det blev häng med härligt folk på Chez Amis i Haga in på småtimmarna. Hur trevligt som helst! Återkommer med bilder.

Kännner mig lite sliten idag, men nu bär det av på cykeltur - först hem till Bella och sedan till Delsjön tillsammans med Bellas syster. 25,4 km fram och tillbaka. Bakis. Hurra!
Jag ska tvinga mig ner i vattnet även om det är svinkallt, för jag har ännu inte tagit ett ordentligt dopp i sommar. Skäms på mig!

Från cykeltrippen till Delsjön i juni.

Skogsrunda



Invigde mina nya löparskor förut med en springtur i skogen. Riktigt skönt! Det är verkligen härligt att ha naturen så nära inpå här med motionsspår ett stenkast bort. Det var perfekt väder - linnevarm, men molnigt med en svalkande bris. Skorna fungerade riktigt bra och jag som brukar få ont i fötterna efter ett tag tänkte inte ens på att jag hade skor på mig.

Något jag dock besvärades av var det hemska trycket jag får över bröstet efter ett tag. Det gör riktigt ont att andas och varje andetag hugger i lungorna och magen. Jag borde nog kolla upp det där med ansträngningsatstma, för såhär är inget kul att ha det!

Blev rastlös så fort jag kom hem och vilat mig ett tag, så jag komponerade ihop en liten cheerleadingdans framför hallspegeln. Kul, men svettigt värre! Temperaturen inomhus såhär varma sommardagar tar livet av mig en smula. Men man borde inte klaga. Bättre såhär än hemsk vinterkyla då man fryser med tjockaste tröjan inomhus.

Nä, nu ska jag strax bege mig hem till Bella för filmkväll.
Henne har jag saknat som tusan! Det här blir en bra kväll.

Nystylat


Inhandlade ett nytt påslakansättH&M Home i Norrköping.
Finfint värre!

Och de här fina flickorna köptes även de på H&M Home för för något år sedan.
Passar utmärkt med blommorna!

Grillalala!


Grillkväll med Emelie igår!

Revbensspjäll och majskolvar fick det bli!

Liiite för stor köttbit för grillen kanske, men det gick fint.

Kvällssol och varmt som tusan var det. Härligt!

Och fortfarande renoverar de taket på vårt hus. Det ser ju förjävligt ut med byggställningar längs hela fasaden och fula blå nät på taket. Bli klara någon gång då!


Och sallad i fina skålen med nya salladssbestick till som jag köpte i Västervik. Perfect match!

Och så vitlöksbröd därtill. Hur gott som helst!

Jättegapet




Berra är farlig! Eller så hjäspar han bara.




Mygga!

Norrköpingsveckan


Min fina vecka i Norrköping innehöll:

Pizzatime med Dylan och Marcus!

Marcus äter pizza mycket lustigt. Han skär ut alla bitarna och skär sedan en cirkel mitt i pizzan, dels för att slicearna är lättare att äta när det inte finns en tunn spetts längst ut som lätt vikts ned och börjar droppa och dels för att det bildar ett hål mitt i pizzan där han kan ställa sin dippsås. Praktiskt ioförsig!

Slavarbetade lite på cirkusen och lastade ur en släpvagn efter turnén. Här kånkas det kylskåp!

Sedan blev det filmkväll hemma hos Marcus med gamla trollerifilmer och På Rymmen med Martin Timell.

Träffade finaste Jossan och gick en shoppingrunda i staden. Hurra! Åh vad jag har saknat kvinnan! Klippte mig och köpte hårtoning också minsann.

Innan:

Slitet, för stort där nere och för slätt där uppe.

Efter, utan hårfärg:


Med tänkt tofs.

Gos med Berra!

Och nu med hårfärg!

Och så blev det ännu en filmkväll hos Marcus. Viktor slappar i soffan till Den där Mary.
Sjukt rolig film!

Under veckan flängde jag över halva Norrköping och tittade på kök tilldammans med mamma och pappa. Det ska byggas om där hemma minsann! Nu bar det av till IKEA för att se vad de hade att erbjuda.

Jag fick med mig fina kaffekoppar hem.

Sen blev det en dag med dansfest hemma hos Anna! Bild från Annas blogg.

Vin och härligt prat.

Matilda var där! Vi lekte mycket i Öbonäs när vi var små för hon hade sommarställe där.
Nu bor hon i Oslo, ett kvarter ifrån regeringsbyggnaden där de bombade. Så sjukt att något sådant kunde hända mtt i centrala Oslo! Skönt att inget hände henne eller Linda som bor inte alls långt därifrån heller. Och skjutningarna på ön, hur sinnessjukt som helst att det knappt går att tro på. Man blir riktigt rädd när det händer så nära. Från Göteborg är det närmre till Oslo än Norrköping. Det kunde lika gärna varit här.

På fredgen fyllde Jossan år och jag var bjuden på kalas!

Tjingtjing!

Snyggo-Jossan med bror Jonathan.

Jossan bjöd på världens godaste kladdkaka. Det här var nog det bästa jag ätit någonsin!

Pappa Torsten ordnade kinesisk fiskdamm där man fiskade godis med chopsticks. Kul grej!

Jossan fick likör i present av John. Himla gott!

Och här har vi John! Vi gick i samma klass i lågstadiet. Riktigt kul att träffa honom igen! Han hade många sjuka historier att bjuda på minsann...,

Andreas, Emil och Ivannia. Ivannia är nog den roligaste tjejen jag någonsin träffat. Sjuk humor och snabba repliker var det här!

Amerikanskor på besök till vänster.

Hängde hemma hos Anna ett slag på lördagen. Där gick det vilt till!

Spelade Left 4 Dead på Xbox. Galet kul! Som ni ser. Enligt Anna var jag riktigt duktig med. Kanske har jag en framtid inom att döda zombies? Bild från Annas blogg.


Sen tittade jag på och imponerades av Anna som mixade låtar. Det verkade himla kul men riktigt svårt att få kläm på alla kontroller och få snygga naturliga övergångar mellan två låtar.

Åkte hem för grill med familjen. Gott!

Och på söndagen for jag tillbaka till Göteborg igen. Med alldeles för mycket packning!
Men det gick fint. Jag tog mig upp för alla backar till lägenheten utan större problem.

Det var min vecka det. Hurra för den!

Hej Götet!


Är åter i Göteborg efter en månads flängande till Borlänge, Norrköping, Stockholm och Västervik.
Det känns skönt att vara här igen!
Skönt att slippa leva med alla kläder tight nedpackade i en resväska. Skönt att bara kunna göra allt precis som jag vill, utan att anpassa mig till andra familjemedlemmars planer och rutiner (även om jag tycker hemskt mycket om att umgås med dem!).

Jag hade en riktigt bra sista vecka i Norrköping med en massa häng med fina vännerna Anna, Marcus, Dylan och Viktor och födelsedagsfirande av underbara Josefine som var på Sverigebesök en vecka (hon bor annars i England). Jag saknar er redan.

Jag hade tänkt börja jobba nu i dagarna, men de flesta förskolor verkar vara semesterstängda veckan ut, så det drar nog igång mer nästa vecka. Hoppas verkligen på det! Annars blir det nog rätt långtråkigt här.

Nu blir det filmkväll här i lägenheten med Harry Potter och Dödsrelikerna del 1.
Den enda Harry Potter-film jag inte läst boken till ännu. Det har bara inte blivit av. De andra läste jag för flera flera år sedan. Lite dumt att se filmen först kanske, men äh, jag orkar inte vänta längre! Del 2 får det nog bli på bio framöver. Tjohej!

RSS 2.0