Bara vi hinner fram till Kings of Leon...

Jahopp. Det här började ju bra! Sitter och väntar på att få komma in i tåget. Det står stilla, teknikerna felsöker problem och vi är redan 40 min försenade!

Som tur var hittade jag Ida som jag kände igen från Anelas blogg och hennes två vänner Bella och Åsa. Bra med lite sällskap medans man väntar! Vi kommer definitivt inte hinna med anslutningståget i Katrineholm mot Sala och inte heller därifrån mot Borlänge. Så det blir spännande att se hur de löser detta!

Just nu vill jag bara sätta mig på tåget och försöka sova en stund. Är väldigt trött från igår! Samtidigt är det så mycket härliga minnen och känslor som snurrar runt i skallen, så jag tror att det kommer bli himla svårt att koppla av. Coldplay igår och Kings of Leon ikväll. Något säger mig att det här kommer att bli en bra vecka! Bara vi kommer iväg någon gång...

Magi

Den här dagen - så obeskrivligt jäkla bra!
Vädret - perfekt!
Sällskapet - perfekt!
Musiken - perfekt!

The Ark var grymma och levererade med fullt ös på scenen som vanligt, med underbart spexiga utstyrslar, galen dans och nostalgilåtar.

Bright Eyes var mycket bättre live än vad jag hade väntat mig och jag fastnade för en del låtar jag inte hört tidigare. Dock minus för hans sluddriga mellanprat som man inte förstod ett skvatt utav.

Brandon Flowers var magiskt och bara ren glädje. Jag stod så nära att det kändes som att vi fick ögonkontakt flera gånger. Han hade riktig utstrålning, världens charmigaste leende och precis lika bra röst live som på alla studioinspelade låtar. Gud vad jag älskar alla låtar där jag lärt mig varenda textrad och vilken överraskning det var när han även körde en The Killers-låt - Mr Brightside. Då blev det fart på publiken!

Coldplay var helt gudomligt bra! Det kändes helt overkligt och underbart. Stämningen i publiken var så grymt bra där alla sjöng med i varenda låt, även en bra bit bak, och scenframträdandet var hur häftigt som helst! Otroligt snygga projektioner, fyrverkerier, konfetti och enorma balkonger som studsade runt i publikhavet. Det var alla de bästa hitsen blandat med låtar från deras kommande album. Lugna melodier som bröts upp med röj och dans både i publiken och på scen och partier där publiken bildade en enda stor kör. Ja, det var bara magiskt!

Paulo Nutini var riktigt bra han med, med Daniel Adams Ray var faktiskt en besvikelse. Det lät inte alls särskilt bra live tyvärr, trots låtar jag tycker riktigt mycket on...

Det blev en hel del riktigt bra filmer och foton från kvällen, speciellt på Brandon Flowers och Coldplay, men det kan jag slänga upp här först efter nästa festivaltripp. Så håll till godo!

Japp, imorgon stiger jag upp kl 7 och sedan bär det av till Borlänge. Då lär jag vara lagom pigg. Hm. Godnatt!

Festivaltime!


Nu blir det festivaltime!
Drar strax iväg på Where the Action is där det ska rockas loss med Bella och Peter hela dagen lång!

Imorgon bitti bär det av till Peace & Love för resten av veckan där jag kommer slå upp tältet bredvid Icka och gänget och hänga med bästa Linda som åker med vännerna från Norge.
Det här kommer bli hur bra som helst!

Har nu packat väskor både för en veckas festival och en månad i Norrköping
samt cirkusturné till Västervik.
Kommer inte tillbaka till Göteborg förrän i augusti, så det blir mycket att hålla koll på, men jag tror att jag fått med mig allt jag behöver.

Norrköpingspackningen inklusive dator hänger nu med föräldrarna, så det blir ingen ordentlig uppdatering på blogget på ett tag nu. Skulle gärna lagt upp en massa bilder från grillning med vänner i Åsa och härlig utflykt med föräldrarna igår, men det hinns inte med!

Så, hej på ett tag!

Moa med moder.

Värsta städrycket!

Gud vad jag känner mig duktig idag!
Har städat hela lägenheten - riktigt grundligt!

Har dammsugit och tvättat alla golv, diskat och torkat av på diskbänken, torkat bord, spis, skåpsluckor, kylskåpsdörr, bänkar och bokhyllor. Har piskat mattor och rengjort speglar, handfat och toalett. Lite svettigt!

Nu sitter jag på spårvagnen och ska sedan ta tåget mot Kungsbacka för grillning hemma hos Petra med Patryk, Joseph, Alexandar och Karolin. Strålande solsken och underbart folk - det kan inte bli annat än bra!

Ikväll kommer mina föräldrar, så vi får se vad som kan tänkas hända då.

Tiden efter studenten

Emelie och Jonas åkte just iväg till en muslimsk bröllopsfest. Låter spännande! Blir lite avis. Jag vill också äta god mat och umgås med glada människor. Framförallt vill jag se Jonas hålla sitt tal till brudgummen som han var så nervös inför.

Det kom två kompisar till Jonas och den enes flickvän hem till oss som Emelie och Jonas skulle åka bil med till festen. Och vilket sammanträffande - flickvännen var Leila från min och Emelies gymnasieklass! Hahaha, vad förvånade vi blev!
Världen känns allt bra liten ibland...

Tre år sen vi slutade gymnasiet nu. Och gud vad mycket som har hänt på de tre åren!
Jobbade på Folkbladet och med skolfoto direkt efter studenten, åkte sedan till Australien i november, flyttade in i vår första egna lägenhet i Sydney, jobbade som säljare, reste upp längs östkusten - surfade, seglade, dök, umgicks med underbart roliga människor, flög till Nya Zeeland, hyrde bil och hoppade fallskärm, tillbaka till Australien - jobbade som studiofotograf och hyrde vår andra lägenhet tillsammans med galna fransmän, en italienare och en engelsman. Åkte tillbaka till Sverige och jobbade med skolfoto några månader till, åkte till Riga med cirkusen och vann andrapris på en stor festival, flyttade till Göteborg och hyrde egen stor lägenhet på riktigt på riktigt med egna möbler, började plugga till lärare, lärde känna en massa härligt folk, började jobba som vikarie, åkte på min första festival, gick med i en cheerleadinggrupp och började träna freerunning, fick ett antal barnvaktsjobb, åkte till Oslo x 2, London x 2 och Köpenhamn. Puh!

Det har varit en himla bra tid efter studenten måste jag säga! Och bättre ska det bli! Men att slå Australienresan blir nog svårt...

Föräldrabesök


Ska alldeles strax bege mig in mot stan för att träffa lite folk från freerunninggruppen.
Det blir latjo!

Men just nu håller jag på att piffa till lägenheten lite. Imorgon kommer nämligen mina föräldrar på besök. Bäst att göra ett bra intryck...
Får se vad vi ska hitta på tillsammans. De blir kvar här till tisdag förmiddag, så kanske kan det bli ett besök på Lotta på Liseberg på måndagen och någon utflykt till skärgården om det är fint väder.

Min bror var förresten här för första gången för några veckor sedan. Det var på tiden!
Han var här i Göteborg med jobbet, så det blev ett kort besök i lägenheten med middag och filmtittade. Mys!
Saknar familjen när jag är här minsann.

Hej hej Erik! Fin blick och sådär.

Midsommarfest


Det blev faktiskt riktigt riktigt roligt igår kväll!
En hel del kände igen mig från en födelsedagsfest hos Madde för två år sedan, men ska jag vara ärlig minns jag bara ett par av dem. "Dig har jag raggat på en gång!" sa en kille.
Haha, där ser man!


Lånade Annas fina krans ett slag.

Det bjöds på jordgubbar och glass! Där var Midsommar fullbordat - som jag har längtat efter jordgubbar!

Patrik, Johan och David som härjar är bakom.

Hmm...?

Här dansas det för fullt!
Jag skötte Spotifylistan ett tag och då blev det drag på dansgolvet minsann!

Sofie presenterade mig som "Cirkus-Moa", så jag blev lite pushad att visa ett par volter.
Kanske inte så smart efter ganska mycket dricka, men lite backflips på gräsmattan blev det ändå. Faktiskt blir volterna mycket högre när man fått i sig lite! Jag blev väldigt förvånad när jag nästan fick överrotation och landade den stående salton helt upprätt, haha. Kanske borde ta mig ett glas eller två inför varje föreställning? Tyvärr blir kondisen och omdömet något sämre...

Det blev en väldig massa bilder med Malins systemkamera, så kanske dyker det upp några fler foton på bloggen såsmåningom!

Glad Midsommar för fan!


Gud vilken tragisk Midsommar.

Har suttit här hemma i min ensamhet hela dagen, utan riktiga planer för kvällen om var jag skulle ta vägen någonstans, bara vilka jag skulle fira med. Sedan drog sig alla ur på något mystiskt vis; hittade fester att gå på med folk jag inte känner eller ordnade en myskväll med pojkvännen.

Skrotade runt här hemma, tittade på serier på datorn och packade inför Peace & Love. Fick sedan världens spränghuvudvärk så jag orkade inte med att göra något alls. Gick och lade mig för att vila bort det hela ett slag och vaknade igen efter tre timmar! Nu var klockan 18.30, ännu lite mer panik. Hurra, vilken bra dag!

Ringde Sofie som fixade så jag kan hänga med henne på en fest hos hennes kompis, trots att det var alldeles för mycket folk där redan egentligen. Så tack Sofie, och tack Malin för att jag får komma!
Det ska nog bli något bra av den här dagen ändå.
7
Laddar med en cider.

Laddar med lax


Fina klänningen på, en skvätt parfym om nyrakade ben.
Hejsvejs!

Hurra för Emelie!


HURRA FÖR EMELIE SOM FYLLER 22 IDAG!

För nu har klockan slagit om till nytt dygn, och då får man gratta!
Självaste Midsommarafton och allt. Det började trevligt minsann:

Jag bjöd på nybakta brownies och en liten present.

Galet gott! 18 stycken blev det. Men det kändes lite överdriver att servera alla till två personer...

Receptet från Sju sorters kakor. Fast här heter de Amerikanska chokladrutor.
Brownies är tydligen med smält choklad ovanpå. Märkligt, så har jag aldrig ätit brownies.

Och vad var det i paketet? Jo, den senaste Harry Potter-filmen! Nu är Emelies samling så komplett den kan bli.

Bara den andra delen av den sjunde och sista filmen som fattas. Men den har ju inte ens kommit ut på bio än, så det kändes lite svårt att skaffa fram.

Grattis igen!
Och låt oss leva många långa år till!



Urbana ränder


Idag har jag jobbat hela dagen lång.
Med en ordinarie personal och så jag som vikarie i en barngrupp med tio ungar 2-3 år blev det i bland lite stressigt. Efter mellanmålet hade vi bestämt att vi skulle gå ut, så medan jag såg till dem som fortfarande åt, började H klä på de andra barnen regnkläder. Samtidigt skulle jag hjälpa några att tvätta händerna och så mitt i alltsammans kände jag lukten av en bajsblöja. Bara att byta på ungen och låta de andra vänta ett slag. Såklart bestämde sig de barn som åt mat att börja bråka, så lite konfliktlösning hann jag med dessutom!

Men även om det emellanåt är stressig är jag så himla glad att jag har ett jobb som jag varje dag verkligen ser fram emot att gå till. Ingen dag är den andra lik och barnen ger mig skratt, uppskattning och utveckling. Bara på de tre veckor jag varit på denna förskoleavdelning ser jag stora framsteg hos vissa barn när det gäller talet, hur de tar för sig och utvecklar sin motorik och logiska tänkande. Häftigt att se! Jag blir säkrare och säkrare och känner mig riktigt bekväm med barnen, personalen och förskolans rutiner.

Efter jobbet spanade jag i butikerna efter reafynd och hittade en riktigt fin mörkblå jacka. Det blev även en ursnygg randig t-shirt delux! Egentligen är ränderna stadsmotiv. Tufft värre.


Gick rakt igenom rutan


Wohoo! Jag och Emelie syntes faktisk i bild under TV4:s Lotta på Liseberg.
Så... Nu är vi TV-kändisar!

Kul att jag inte sjöng med, utan ropade "Hoppa Emelie!" så att kortisen också skulle synas, haha!

Några som la märke till oss i alla fall:



Och så ringde min fasters man någon minut efter TV-succén. Det var lite svårt att höra vad han sa bara, men vad hade han räknat med?

Hundratals ballonger släpptes i väg samtidigt. Häftigt!

Trots att vi kom dit precis när det började gick det att ta sig ganska så långt fram. Och så fanns det ju storbildsskärm så man kunde ta del även av det som hände ute i bänkraderna.

Faktiskt ganska så bra framträdanden och helmysig stämning. Dock lite väl mycket mellanprat som drog ner tempot, men det var absolut en rolig grej att gå och titta på.

TV-kändis!


Alldeles strax drar jag och Emelie på Lotta på Liseberg. Så sätt på TV4 om en timme så kanske ni ser oss där! Men det är inte speciellt troligt. Såg att det visst var publikinsläpp till Stora scenen 15.45, så några sittplatser lär vi inte få...

Så, jag vet inte hur bra det här kommer att bli riktigt. Artisterna är ju inte mycket att hänga i julgranen direkt, men det känns bara kul att gå dit och se hur det hela går till live. Om man nu kommer se något överhuvudtaget.

Faksimil från liseberg.se.
Wohoo, bästa artisterna jag varit med om! Eller inte.

5 timmars sömn, jahopp

Inatt var det svårt att somna. Låg i nästan två timmar och försökte koppla av och känna någon form av trötthet. Det gick tillslut efter lite mobilspelande och lyssnande på Filip och Fredriks podcast.

Trodde jag skulle vara hur seg som helst idag, men trots detta hade jag världens skönaste morgon. Ställde klockan för att hinna med en spårvagn som jag tänkte gick 06.20, men sen visade det sig att jag tittat fel och den jag skulle med gick först 12 minuter senare. Plötsligt blev det en massa tid över att bara ta det lugnt på. Jag hann till och med med en tidigare buss till Mölnlycke och slapp stressa från hållplatsen till förskolan. Underbart!

Nu är jag hög på koffein och socker från rastens fika, så jag ska nog klara av den här dagen utan större bekymmer!

Köttfärsfylld paprika


Lagade köttfärsfylld paprika till middag idag.

Första gången jag testade detta och det blev riktigt smarrigt!

Först gjorde jag en köttfärssås på 350 g blandfärs, hackad gullök, krossade tomater, creme fraiche, grekisk köttfärskrydda, örtsalt, peppar, curry, chilipulver och paprikakrydda.

Sedan kokade jag en dl couscous och blandade i den i köttfärssåsen och fyllde sedan paprikorna. Toppade med lite riven ost och så skjuts in i ugnen på 175 grader i sissodär en 20 minuter tills paprikan mjuknat något.



En gammal youghurtburk blev perfekt frysförvaring! De vita paprikorna fick åka in i kylen. En stor röd paprika var faktiskt tillräckligt mättande och det blev dessutom en massa köttfärs och couscous över. Hurra för storkok! Nu har jag lite i frysen att ta fram när man inte orkar/hinner laga mat.

Kronjuvelerna


Filmen i torsdags var riktigt riktigt bra!
Kronjuvelerna. En av de bästa filmerna på väldigt länge. Se den!


Filmen var ursnyggt filmad och berättad. Det kändes väldigt proffsigt och genomarbetat allting - lite amerikansk storfilm över sig på något vis. En häftig story där mystiken hela tiden var närvarande och handlingen pendlade mellan verklighet och fiction, där det stundtals inte riktigt gick att avgöra vad som var vad. Jag gillar det! Lite samma känsla som en av mina favoritfilmer Big Fish. Gillar ni den kommer ni gilla den här!

Historien börjar med en kort sekvens från det som sedan blir en av filmens slutscener. Rickard (Bill Skarsgård) skjuts i huvudet och den unga Fragancia (Alicia Vikander) kallas in på förhör, misstänkt för mord. Filmen fortsätter sedan genom Fragancias berättelse i förhörsrummet, där vi får ta del av återblickar från hennes liv som så småningom leder henne till platsen där ett skott avlossas mot Rickards huvud. Vi får uppleva Fragancias uppväxt med en bror med Downs syndrom, förälskelsen i Pettersson-Johnsson och en avundsjuk Rickard. Här skildras total lycka och hemska händelser som förändrar hennes liv för alltid.

Skådespelarna var hur grymma som helst. Trots en del underliga och fantasifulla scener kändes det hela väldigt trovärdigt. Alicia Vikander som hade huvudrollen är verkligen begåvad. Lite roligt att hon gått i samma skola som Sofie! Bill Skarsgård spelar urbra och är magisk på att få fram riktiga känslouttryck, Sara Sommerfeldt som Fragancias mamma var trollbindande även hon. De barn som spelar huvudrollernas unga jag gjorde verkligen bra insatser.

Det enda som var lite tveksamt var Björn Gustavsson. I seriösa kärleksscener kunde man inte riktigt ta honom på allvar då man bara fnissar åt hans söta och lite fåniga utseende med den heldumma frisren och komiska ansiktsuttrycken. Men på ett sätt lyfte det hela filmen. De humoristiska inslagen var underbara och det gick inte att sluta garva när han som konståkaren Pettersson-Johnsson blir till ishockeyproffs och hänför publiken med sina piruetter i rinken.



Sedan blev det en cider ihop med Sofie. Trevligt värre!


Dagen som sådan


Idag har jag:

Segat framför datorn och läst om "How to test HTTP using Telnet" i Webbutvecklingskurs...


Beundrat en fin byggarbetsplats = vårt hus... (bilder från igår, så något bättre väder)

Gått i regnet och letat efter café Tintin som visst bytt namn till CT24 Coffee And Food...


Fikat och pratat om livet med Karolin...

Lärt mig coola snurrtrix med en stav...

Befunnit mig på hemlig destination med roligt folk...

...där jag lärde känna amerikanen Rob...

Fick spårvagnssällskap halvvägs hem av denne amerikan som även han bodde på Hisingen.
Vi pratade om resor och jag nämde att jag bott en tid i Australien. "Oh, I can tell you picked up the accent!" sa han då. Lustigt att den sitter kvar efter så lång tid!


Punkt slut. Riktigt bra dag!

Fika med Karolin

Sitter på spårvagnen påväg in till stan för en fika med Karolin från freerunninggruppen.

Förutom en kort träning för några veckor sedan, så var det senast festen på Valborg som jag träffade någon från freerunningen senast. Lite trist. De har liksom försvunnit bort en smula.
Men nu blir det som sagt fika med Karro och kanske träning i dagarna. Härligt!

I övrigt är det pisstråkigt småduggigt väder här.
Dock väldigt uppskattat på ett sätt från min sida = mindre pollen i luften. Tjohej!
Inget kli idag!

Kärlek till spis



Något stift gick sönder i vår spis, så ugnen har varit alldels för varm och bränt all mat väldigt länge nu. Men hurra för det, för nu har vi fått en ny!
En av fördelarna med att bo i hyreshus. Man slipper betala för sådant själv...

Gammal spis:

Ny spis:

Och titt, så fin, så fin!

Även denna en gasspis. Gillar det!

En ren och fräsh ugn med ordenliga plåtar. Dessutom är den ganska så mycket större inuti mot vår gamla ugn.

Det finns till och med en timer på ugnen. Känns mycket säkrare. Vill inte gärna glömma en brinnande ugn på hur länge som helst liksom...

En nackdel bara; det ser inte så snyggt ut på golvet med märken där den gamla spisen stått.

Första rätten lagad!
Min favoritmat kycklinggratäng med pasta, paprika (här vit paprika), tomat, squash, Arlas smaksatta creme fraiche paprika chili och så riven ost på toppen. Även gott med champinjoner i, men det hade jag inte hemma.

Kosing!


Hoppades till och med att jag inte skulle få något jobb i dag så att jag kunde få sova ut lite och hålla mig inomhus och borta från pollenet. Så blev det. Välbehövligt.

Annars har jag faktiskt fått jobba en hel del de senaste veckorna.

Förra veckan var jag barnvakt på tisdagen, jobbade som förskolevikare onsdagen och torsdagen och fotade studenter i Halmstad på fredagen.
Denna vecka blev det barnvaktande i måndags och tisdags, samt förskolejobb tisdag, onsdag och tordag.
Dessutom har jag redan nu fått måndag - onsdag nästa vecka uppbokat på samma förskola.

Det känns så himla bra när man får komma tillbaka till samma ställe där alla vet vad jag heter och personalen blir riktigt glada över att man är där. Blir stolt när jag får höra "Vad roligt att du är här igen!" och "Gud vad skönt att det blev just du som kunde jobba här i veckan!"  och "Vilken tur att du var här idag, jag vet inte hur vi skulle klarat oss utan dig!". Och från barnen: "Vad fuskigt att du är hos småttingarna! Kan inte du komma till oss?" och "Moa, jag älskar dig!"

Nästa vecka ska jag även möta ännu en familj för att se om jag kan hjälpa till med barnpassning där. Härligt!
Det har gått mycket bättre att få in jobb än vad jag trodde. Det här med att tjäna pengar under sommaren har lyckats ganska så bra ändå!


I tisdags gjorde vi handavtryck. Kladdigt värre!


På genomskinlig plast (OH-papper). Fint att hänga i fönstret!

Den djälvulska naturen


Vem är jäveln som gjorde så att människor blev ALLERGISKA MOT NATUREN?
Det här med pollenallergi förstör mitt liv lite.

Soliga, varma dagar är vi ute nästan hela dagarna på förskolan, vilket jag normalt sett tycker är hur härligt som helst, men nu gör det jobbet till ett litet helvete.
Det kliar i ögon, näsa, mun och hals konstant. Näsan rinner/blir täppt, jag nyser, huvudet dunkar och känns som en stor geggig boll som inte riktigt kan tänka klart. Av antihistaminet i medicinen blir jag oerhört trött och somnar på varenda bussresa till och från arbetet.

Det här inte inte roligt! Och den receptfria medicineringen hjälper verkligen inte fullt ut, trots att jag både käkar tabletter, tar ögondroppar och nässpray. Kanske borde uppsöka en läkare.

Från Peace & Love förra året. Det kliar i näsan!
Ser verkligen inte fram emot den delen av festivalen. Konstant kliande då man till och med sover utomhus.  Hoppas att pollenhalterna minskat lite tills dess.

Bio!

Spenderade igårkväll med övernattning, pizza och partiledardebatt på TV hemma hos Bella. Mys!

Idag har jag jobbat hela dagen lång och nu väntar en välbehövlig stunds avkoppling i form av bio med Sofie. Lyckades komma över två fribiljetter till förhandsvisningen av den nya svenska filmen Kronjuvelerna! Hurra, gratis är bra! Hoppas även att filmen är bra såklart...

Hej hopp, nu ska det köpas popcorn!

Ner i skyddsrummen!


Bombanfall påväg till barnvaktsjobbet!

Eller?

En gubbe med hjälm


Utanför mitt fönster just nu:


De lägger om taket på vårt hyreshus. Det låter lite mycket emellanåt kan jag tycka.
Har lite svårt att höra vad de säger på bästa radioprogrammet Schulman.
Pinsamma och ångestladdade situationer berättas det om nu!
Sådär jobbigt härligt att lyssna på...

Dagen i bilder



Möttes av ett slött men glatt gäng på solterassen nere vid ån utanför Bella och Peter.
Ben med solbrillorna och Frippe på mage.

Bella hade bakat morotskaka. Gott!

Medan Bella dammsög roade jag mig med att ta egobilder och läsa bloggar... haha!
Sedan begav sig Bella och Peter ut på en löprunda och jag for in till stan för att kolla på tält.

Mötte sedan upp Johanna för dagens andra fika.
Även om det var riktigt länge sen vi sågs sist så är Johanna en sådan person som man kan prata avslappnat och naturligt med om allt möjligt. Härligt! Vi uppdaterade varandra om plugg, jobb och sommarplaner och jag fick höra en massa spännande saker från Johannas Asienresa. Åh, jag blir verkligen galet sugen på att åka iväg ett slag när man hör om allt hon upplevt!

En lyxmuffins på Condeco fick det bli. Hallon, rinnande choklad och så maräng på toppen. Svingod!

Det här tältet fick det bli förresten: Ett tremanna McKinley-tält från Intersport, nedsatt från 800:- till 500:-. Kändes som ett bra pris! Det fanns billigare tält på Stadium, men jag ville ha ett med ett litet förtält (eller vad man ska kalla det) som går ut en bit från själva ingången, så att det inte blir dyngsurt i hela tältet om man drar upp dragkedjan när det regnar.

Det blev även ett regnställ från McKinley på Intersport i klassisk rött och svart. Snyggt och något jag inte kommer tröttna på i första taget. Sedan en snorbillig sovsäck, 99:- på Stadium. Hoppas att den är tillräckligt varm bara! Det står på att det ska vara behagligt varm sovandes raklång i den ned till +7 grader. Mycket kallare än så borde det inte bli. Väl?

Redo för festival!

En riktigt skön dag!
Åkte hem till Bella och Peter där vi solade på terrassen, men fick sedan gå in när det blev allt för molnigt. Inte fel det heller! Åt smarrig morotskaka, tittade på roliga Grotesko-klipp och peppade för Where the action is med grym musik.

Åkte sedan in till stan där jag inhandlade nödvändigheter inför en veckas festival. Tält, sovsäck och regnställ. Försökte satsa på hyfsat billigt, men bra kvalitet så att det håller ett par år. Regnställ är även välbehövligt när man är ute i ur och skur med ungarna på förskolan...

Sitter nu och väntar på Johanna Skoglund, min gamla granne som gick i min klass i låg- och mellanstadiet. Även hon har flyttat från Norrköping till Göteborg! Kul som tusan!
Det blir nog en fika minsann. Trevligt värre.

Jumpsuit


Har köpt mig en jumpsuit, eller byxdress om man hellre vill kalla det det!
149:- på Gina Tricot. Inte illa pinkat!



Den här ska jag bo i på Peace & Love! Världens bekvämaste och svalaste plagg.
Dessutom snygg och mycket mer praktisk än en klänning.
Här kan man sitta hur som helst utan att vara rädd för att visa alldeles för privata delar.

Rosé... utan fanta!


En dokumentär om porrfilm och en om incest fick det bli.
Faktiskt bra och intressanta!
Till det ett varsit glas rosé, vindruvor och så kex med ostar. Yum!




Incest är bäst


Nu blir det myskväll med Emelie!
Äta kex med ostar och dricka fanta & rosé.
Titta på konstiga sexdokumentärer om bland annat incest, haha.
Det blir nog bra det här!


Sjukt dålig låt, men lite rolig ändå!

a monkey needs to dance so do you


Johnossi på Liseberg - en riktigt, riktigt bra konsert!


Min kamera och jag är inte riktigt vänner längre. Den blir mer och mer trasig känns det som.
Autofokus fungerar bara skapligt tillsammas med ett av mina objektiv och med de andra går det inte alls. Därför kan jag inte fota med mitt objektiv med bländare 1.8 (ger väldigt skarpa bilder trots dåligt ljus) och inte heller mitt teleobjektiv (=mycket zoom), så det här var det bästa jag fick ihop!


Vi kom dit runt 19.20 och då var det såhär lite folk. Gick och tog en hamburgare och ställde oss sedan ganska långt fram, precis vid det andra kravallstaketet. Strax innan spelningen drog igång började det fylla på och det blev helt tjockt med folk bakom oss. Bra att vara där ett tag innan!

Sofie och jag.

I början kände vi inte igen alls många låtar, men mot mitten av konserten drog det igång på riktigt och de fick verkligen publiken med sig i låtar som What's the point, Man must dance, Execusion song, Summerbreeze och Roscoe. Av de låtar jag inte hört tidigare gav de mig en hel del nya favoriter. Precis så det ska vara.

Trots att de bara är två personer på scen låter det riktigt maffigt. Som att ett helt band spelar för fullt. Tufft!

Glad tjej i rosa...

Ögonkontakt!

John ensam med gitarren sjungades Summerbreeze. Fantasktiskt!


Slängde ihop ett litet medley med i stort sett alla låtar från konserten. Ljudet är tyvärr inte det bästa vid mycket bas och dundrande trummor, men titta, lyssna och njut!

De mest populära låtarna:
Executions song + Man must dance: 04.14
Roscoe + Summerbreeze: 04.43
What's the point: 12.02
18 karat gold: 14.22

Talangminnen


Såg finalen i Talang förut.

Har inte alls sett något tidigare från denna säsong, men jäklar vilka duktiga personer som nått årets final!
Vinnare blev Simon Westlund som genom tävlingen löst en Rubriks kub med en hand, med fötterna och nu med förbundna ögon - på 55 sekunder! Helt otroligt smart och fingerfärdig 16-åring. Jag blir så grymt förundrad och imponerad! Kolla här bara:

Att han klarar det med det där publiktrycket också!
Vet precis hur nervös man kan vara, var ju själv med i Talang 2007. Minnet kastades tillbaka i tiden och jag var tvungen att kolla igenom alla bilder från tävlingen.
Underbara Olanatruppen!

Så små alla är! Jag längst till höger.

Mickis!

Här fick vi sitta och vänta i flera timmar. Inte så himla flashigt bakom det glammiga studion.

Olana med Tobbe Blom.

Tobbe Blom och jag! Morr!

Bertan!
Det var han som inte röstade vidare våra pyramider.
Fick två gröna symboler av de andra domarna, men Bert tyckte inte att vi passade på en sådan typ av scen. Vad han nu menade med det. Den jäveln.

Har letat och letat efter vårt framträdande som visades på TV4, men det finns ingenstans.
Ni får nöja er med ett klipp från tävlingen i Riga i januari förra året, där vi knep andraplatsen.
Andra dräkter, annan musik, andra danser, men samma pyramider:

Festival!


Har precis bokat tågbiljetter till och från Borlänge.
Och vad ska jag där och göra? Gå på Peace & Love såklart, 29 juni-3 juli!
Ska vara funktionär i Bar/Grill för andra året i rad. Det kommer att bli grymt kul!

Ska se artister som KINGS OF LEON (Wohooo! Dream come true typ!), Bob Dylan, The Strokes, The Ark, Oskar Linnros, Lykke Li, Paulo Nutini, Anna Järvinen, The Sounds, Mando Diao, Daniel Adams Ray, Veronica Maggio, Säkert, Miss Li, Rebecca & Fiona...

Ni hör ju, det kan inte bli annat än bra!

Dessutom ska jag den 28 juni på Where the Action is, här i Göteborg. COLDPLAY! (Dream come true där med!), Brandon Flowers! Daniel Adams Ray, The Ark, Bright Eyes och Glasvegas.
Hur bra artister som helst. Bella och Peter blir apbra sällskap här.

En riktig musiksommar alltså!
Därtill alla framträdanden på Liseberg. Och Pop i Parken och Augustifesten i Norrköping. Hurra!

Johnossi på Liseberg i onsdags. Grym spelning! Fler bilder kommer!

Efter Borlänge, 3 juli, kommer jag till Norrköping förresten.
Först blir det en veckas cirkusskola, därefter en vecka som är helt tom.
Sedan turné till Västervik med cirkusen. Och sen? Ingen aning!

För vi har tagit studenten!


Har nu avverkat min del i årets studentfotografering för Tema Klasskort.
Årets megastudentdag dit 120 fotografer behövde anställas. Eftersom förra fredagen blev en klämdag i långhelgen så beslutade sig flera skolor för att skjuta fram alla utspring en vecka. Så det blev en jäkla process att organisera ihop allting, men det verkar som att det har fungerat riktigt bra, så även för mig.

Var himla nervös inför denna fotografering. Ett år sedan jag ägnade mig åt någon form av skolfoto sist, så jag var lite orolig att jag skulle ha glömt bort hur man gör. Var även orolig över stressen att hinna fota porträtt på 140 elever på 1,5 timme, dvs mindre än 30 sek per elev, men det var inga problem alls!
Studenternas glädje smittade av sig och jag gick runt med ett konstant leende på läpparna.
"Du bara står där med ditt krulliga hår och skrattar hela tiden!" sa en kille till mig, haha.

Dagens roligaste var ändå när en and flög förbi över oss och släppte ur sig säkert tio stora bajsblaffor på alla mina papper och en tjejs arm. Skrattattack! Det tog en liten stund att återfå koncentrationen, men sen flöt det på igen. Var bara glad att fågeln inte träffade kameran...

Känner mig riktigt nöjd med dagens bilder och jag märkte när jag tittade igenom dem att jag har blivit mycket säkrare och jämnare jämfört med förra året. Snabbare poseringar och leenden, samma utsnitt på alla bilder och bättre exponerat.

Men en sak är jag besviken över; att jag glömde ta med mig kameran till hotellfrukosten, hehe.
Den frukosten var grym! Och för en gångs skull hade jag tagit mig tid att sitta länge och njuta av det hela, men gott fotografsällskap.

Skulle vara kul att ladda upp ett par bilder från dagens fotning här, men det är nog förbjudet, så ni får nöja er med ett par tramsbilder från min lilla kompaktkamera:


Utsikten från mitt rum på åttonde våningen.


Quality Hotel Eurostop Halmstad.
Bra hotell! Förutom en väldigt konstig design av duschrummet. På ena väggen satt det ett runt fönster i brösthöjd, så det var alltså full insyn i duschkabinen. Lite märkligt.

På fots till tågstationen.

Mängder av flak åkte omkring med skrikade studenter i den lilla staden.
Jag gillar det! Härlig stämning!

John Bauer hade ett väldigt roligt utspring. Där gällde det verkligen att springa!
Längs med en lång gata kom studenterna springande klass för klass, från skolans port in i det väntade folkhavet av släkt och vänner. Så hade jag med velat göra!

Hittade en rolig... plats att slänga hundbajspåsar på?

Tjohej, bra dag!

Johnossi!

Sitter nu på spårvagnen påväg mot Liseberg där jag ska möta Sofie och kolla på Johnossi.
Det här blir grymt!

Hoppas att man kan ta sig hyfsat långt fram och få ta del av lite röjig stämning.

I övrigt är jag dödligt trött då jag gick upp 6 i morse och har jobbat hela dagen. Men jag är glad för det. Jobb är alltid välkommet!

Imorgon ska jag tillbaka till samma förskola och sedan väntar tripp till Halmstad, hotellövernattning och studentfotning på fredag. Gött!

Ett gäng Kufar!


I torsdags hade vi avslutning med alla som läst Kunskap och Fantasi - KUFA.

Eller nja, alla var väl att ta i. Egentligen är vi 37 stycken i klassen, men det var bara tio stycket som kunde komma, plus tre barn.

Sara med sin bästa pose.

Agnetas Jonatan var på klätterhumör.

Idah med sin gullunge Linton som var helt fascinerad av Jonatans klättrande.

Gänget!

"Vad gör du för något Linton?" Han doppar sugröret i festisen och drar upp det snabbt så att det skvätter.
Linton: "Fiskar!"

Haha, så söt!

Ninnie och Karin!

Charlotta, Sara och Eun Young.

Mums! Och det blev mycket gott för den här killen:

Viktor, klassens enda kille, gömmer sig där i bakgrunden.

Sedan blev det kubbspel!



Alexandra i bästa kastartagen.

Därefter blev det brännboll där mitt lag förlorde stooort. Buhu.
Vi gick över till en lek som hette Näsduken, som såg himlans rolig ut faktiskt, men jag var seg och tittade bara på.

Kommer sakna alla i kursare. Så trist att vi på Lärarprogrammet inte läser med samma klass mer än ett år. Kul med nytt folk visserligen, men man får aldrig lära känna varandra ordentligt. Det är först nu på slutet som vi börjat få en riktigt bra stämning i gruppen, och då ska vi splittras. Dumt.

Hurra för Sverige!


Nationaldagen idag!
Det firar vi med mumsig mannagrynskaka med äpplen och komedifilmen Due Date!

Recept snott från Underbara Clara:

Man behöver 2 ägg, 2 dl socker, 150 gram rumsvarmt smör, ca 2 dl vetemjöl, en halv tesked salt (jag tog snarare ett kryddmått då jag avskyr alldeles för salt mat), 1 dl mannagryn, en knivsudd vanilj, två äpplen samt en halv deciliter kokos.

Vispa sockret och ägget pösigt. Rör sedan i smöret. Blanda de resterande ingredienserna (utom äpplena) i en egen bytta och rör sedan ut i smeten.

Smöra en form och bröa med kokos. Häll över smeten, det kan behövas en slickepott för att breda ut den i ett jämnt lager. Skiva äpplena och stick ner i formen. Grädda alltsammans i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Kakan ska inte vara kladdig!

Innan ugnen.

Efter ugnen. Och den här gången blev det inte bränt!


Gott, gott, gott!

Annars har det väl inte hänt speciellt mycket idag. Ingen firarkänsla och glädje över nationen direkt. Den enda gången jag verkligen firat Nationaldagen var nog för två år sedan, i Sydney:

Ett gäng svenskar och några Australienare.
Grillning, fest på klubb, häng på lyxigt hotell, poolparty och promenad hem med blöta kläder.
En härlig kväll! Haha.

Pirr i magen


Efter gårdagens Regnbågsparad promenerade Emelie och jag till Liseberg där Regnbågsgalan skulle hållas två timmar senare.


Smidigt som tusan med årskort. Bara att dra i läsaren och gå igenom spärren.
Lätt värt 195:- för att kunna se hela säsongens alla artistframträdanden och gå på Jul på Liseberg i vinter. Mot 90:- i inträde som det kostar under högsäsongen och 80:- övriga datum.

Spanade bort mot Kanonen.


Ge mig! Vissa människor verkar vinna hur mycket som helst. Jag vinner då aldrig.

Vi hittade en salsakurs! Dansade loss i några minuter, men sedan ville vi åka berg-och-dal-bana!

Men först hamnade vi mitt i en tjuvjakt!

Pyntade 60 spänn för att åka Balder. Lite väl mycket kan tyckas.

Men inte så farligt lång kö, ca 20 minuter.

Såhär rädda var vi i väntan på att få åka. Tåget dundrade förbi över våra huvuden och hela träkonstruktionen skakade rejält.

Men titt så roligt vi hade! Läskigare och härligare än jag minns det från sist jag åkte.
Skrek och skrattade om vartannat konstant. Pirr i magen i varenda backe! Åh, vad jag älskar de där negativa g-krafterna. Skräckblandad förtjusning! Den första svinlånga backen med 70 graders lutning - där tror man att man ska dö en smula.


Gick sedan runt och tittade på kändisars handavtryck. Emelie hade exakt lika stora händer som Carola. Perfect match!

Jag och Carolina Klüft.

Att sätta sina egna händer i Michael Jacksons avtryck, det känns stort och märkligt på något vis.

Så drogs Regnbågsgalan igång, med Kitty Jutbring och Stefan Holm som konferencierer.
Vi såg en okej artist som jag inte vet vem det var, samt ett värdelöst rapframträdande (rap som i pratsjunga text, inte som i äckligt kroppsljud) och sedan ledsnade vi. Seg publik, ja, segt allting. Och onda fötter.
Men vi var glada och nöjda som tusan med dagen ändå. En riktig toppendag!

Tillsist två bilder som jag snodde från Emelies blogg:

Med läskig Fanta Frozen med alldeles för mycket kolsyra. Ingen hit enligt oss!

Pride i bilder!


Regnbågsparaden längs Avenyn idag.
En härlig hyllning av alla homo, bi, queer och transpersoner.

Emelie var somrig och fin!

Och Bella var glad!

Stötte på ett gäng indianer. Fick lite Norrköping-om-sommaren-feeling.

Fin hoj!

Regnbågsflaggorna har prytt staden lite överallt i ett par veckor nu. Snygga!

Så började det!


Här posas det för fullt!

Wiho, där bor vi!



RFSU-bilen med dunka dunka-musik och partyfeeling.



Hej, hej!

Teckenspråksdans!

Rebecka och Sofia gick i tåget! Tja!

Är inte detta han från Ica-reklamen? Jo, va?

Vi fick gratis kondomer! Tjohej!

Stolt granne - så söt! Gick hela långa Avenyn med rullator för att stödja sin granne. Jag dör!

Tillsist samlades alla vid Götaplatsen och Poseidon. Folk överallt!

Sicken härlig parad!

Imorgon: Bilder från äventyr på Liseberg.


Grillning och krigslek


Jag och Emelie har ännu inte fått nog av att grilla, så idag blev det grillad korv till lunch!

Med klänning från H&M. Lite för varmt!





Riktigt goda och kryddiga korvar var det. Rekommenderas!
Till det en sallad med egenodlad spinat, basilika och gräslök, sedan körsbärstomater, "vit ost" från Eldorado, någon salladsblandning med bla ruccola och så dressing i form av creme fraishe, lime och lite kryddor. Smaskens!

Medan vi åt lekte grannbarnen krig omkring oss.
"Kom vi anfaller!" ropade dem.
"Anfall inte oss bara!" sa jag oroligt.
"Näää, vi anfaller inte er, vi ska anfalla dem där borta!" svarade ungen och pekade bort mot klätterställningen. Jahaja.
Vid klätterställningen berättade barnen hur farligt det var runt omkring.
"Det finns eld och hajar och pirajor och allt!" Och allt, haha, barn är söta.
Sedan började de tjafsa om vem som var död.
"Jag döda dig i benet alltså!"
"Nej, jag dog inte!"
"JOHO! Då sköt jag dig såhär, bom! Rakt i hjärtat."

Ungen som blev skjuten blev sur. Den andre sa då:
"Har du hört det här att man inte behöver bli sur för att det är en lek?" Så sött!
Tillslut ledsnade den som blivit dödad.
"Jag går hem nu."
"Nej, du är en av de bästa soldaterna! Gå inte, du är en av de bästa!"
Så himla fint sagt för att få tillbaka sin kompis till leken! Men kompisen ville inte vara med ändå. Den andra killen fortsatte:
"Jag ger mig, döda mig då! Döda mig!" Men kompisen gick hem. Ledsamt.

Final!


Nu: BIG BROTHER-FINAL!
Åh, vad jag har längtat efter det här.
Har sett varenda avsnitt sen vecka 3. 72 av 90 avsnitt alltså.
Det kommer bli sjukt tomt när det hela är över som sagt. Väldig, väldigt tomt.
72 timmar har jag levt med alla tokar. Galet mycket tid.

Det har varit många roliga deltagare under programmets gång, men det är helt klart mina tre favoriter som nu är i final - Martin, Peter och Simon.
Men låt Martin vinna, snälla!


Flintastek!


Grillning igår med Emelie.
Underbar sommarkväll!

Andra gången vi testade att grilla med Emelies grillhink. Fungerar alldeles utmärkt!
Hur smidigt som helst. Lätt att tända, lätt att ta med sig.


Helt vindstilla, så vi fick hjälpa glöden på traven lite.

På med flintstek och Veronica Maggio på Spotify i mobilen.

Kanske liiite för mycket kött på grillen...
Det kom förbi ett gäng ungar och frågade vad vi grillade.
"KÖTT!" svarade vi. För det var ju just bara kött.

Kunde inte låta bli svinga högt på gungan och hoppa från den ner i sandlådan. Roligt!

Flintastek, mumsig sallad, bröd och tsatsiki. Gott, gott, gott!

Måste bara visa upp en del av Emelies odlingar.
Paprika och chilli. Tufft värre.

Sedan blev det filmkväll.
Såg En sorts kärlek eller Komt Een Vrouw Bij De Dokter som den heter på Holländska.
Eller En kvinna går till doktorn direktöversatt.
Sjukt tråkig orginaltitel, men riktigt bra film. Sorglig!
Ojojoj vad vi grät på slutet!
Himla bra skådespelare, även om man var tvungen att koncentrera sig på undertexten för att förstå ett smack av vad de sa. Trailer här:

Regnsbågsparaden


Nu ska jag, Emelie och Bella bege oss till HTBQ-festivalen.
Prideparad och uppträdanden.
Spännande!


Återkommer med bilder.

Damerna vid Delsjön



Cykelmoa påväg in till stan. Bättre väder kunde det knappast bli!
Först fick det bli ett stopp på Statoil för att pumpa däcken. Helt platta däck på en cykel som inte använts på ett helt år är inte det lättaste att cykla med.

Över Göta Älv-bron!

Finfin utsikt över hamnen.

Göteborshjulet som ingen åker som därför ska flyttas till Liseberg snart. Synd.
Gillar där det står nu! Förfinar stadsbilden liksom.

Mötte Bella solandes på sin terass.
Sen blev det ännu mer cyklande. Härlig väg längs med ån, men sedan galet jobbiga uppförsbackar precis innan sjön. Puh!


Vi belönade oss själva med en varsin glass.

Fiiint var det här! Glada barnfamiljer kryllade det av minsann.


Bella vågade sig på ett dopp. Galning!

Själv nöjde jag mig med en svalkande glass, Egoboost Magazine och lite fotbad.
Alldeles för kallt för att kunna njuta av ett helkroppsbad det allra minsta.



Bella såg helt näck ut där hon satt med bikinin täckt av tidningen, haha.

Sedan susade vi ner för alla backarna hem. Härligt värre!
Cykelturer ska bli min nya hobby i sommar.

Cykelkämpen!


Yeah, jag klarade det!
25,4 km utan kollaps!


Och det här var väl värt besväret:

De 8,4 kilometrarna hem till Bella gick på under en halvtimme.
Det kändes som att det mest bara var att rulla hela vägen, bortsett från Göta Älv-bron där man får trampa på rejält och väntan vid trafikljus som tog en hel del tid. Till Frihamnen gick det på 10 min. Lika snabbt som spårvagnen.

Hem var det värre. Uppför, uppför, uppför!
45 min. Döda ben.
Men riktigt skönt att cykla. Premiärturen i år!


Fler bilder från dagen kommer senare.
Nu ska jag åka till Coop och handla med Emelie. Sedan blir det grillning och filmkväll här hemma.
Gött!

En jäkla massa motion!


Tänkte nu bege mig ut på jordens cykeltur.

Först 8,4 km från mig till Bella och sedan 4,5 km till Delsjön.
Och så hem igen. 25,4 km totalt.

Vad tror ni, kommer jag klara det utan kollaps?

Ultimate Cheer Camp!


Cheerleadingläger i Oslo!
Nu var det två veckor sen vi var där, men bättre sent än aldrig...

Mina tre tokiga kumpaner: Anna, Karro och Sabina!

Galet mycket folk var det här!
De flesta från Norge, men även tre lag från Sverige, och så tränare från Norge, Finland och USA.
Här är det fruktpaus från stuntträningen.

Köpte mig ett par snygga cheershorts.

Yeah!

Lite uppvärmning...

En heel stretch.

Efter att ha sovit sissodär 4 timmar och sedan kört bil i 4 timmar gav gratis Red Bull lite välbehövlig energi!

Efter en riktigt bra förstadagsträning med en mängd nya stunt, lite dans och lagrutin begav vi oss ut i skogen för lite hederlig camping!
Idrottshögskolan där vi höll till låg precis bredvid en jättefin sjö. En plats som gjort för att slå upp ett tält och grilla lite korv.


Sexigt Karro!

Sötungar!

Kimberly tältade tillsammans med Skea.

Åh, det var så galet fint här!
"Som en svensk idyll" kom jag på mig själv med att tänka, innan jag mindes att vi inte alls var i Sverige.



Körv!
Kimberly, Skea och Sabina.



Men jag sov inte i tält inte! Nej, jag begav mig in till Oslo för att övernatta hos min finfina forna dagiskompis Linda som flyttat dit.

Först blev det en liten rundvandring i innerstaden då jag gick åt fel håll från tunnelbanan...
Nationalteatern ser ni här.

Men sen hittade jag rätt. Mot slottet!

Fin utsikt från slottsbacken.

Genom en liten park skulle jag...

...och sedan var jag framme. Hej Linda i fönstret!
Riktigt bra läge att bo på måste jag säga. Knappt 10 minuterns promenad in till stan.

Linda som visst bytt nationalitet.

En galet fin lägenhet hade hon som delades med två svenska tjejer.

Snyggt med LP-skivor på väggen!

Mys!

Det bjöds på smarrig efterrätt!

Martina och Sofia ser lagom nyktra ut...haha! Men någon fylla märkte jag faktiskt inte av.

Riktigt trevlig kväll var det minsann! Sov ett slag på loftet och sedan iväg igen för lite mer cheerträning.

Ja, såhär såg det ut för det mesta. Stuntgrupper i klungor och en massa folk som kastades upp lite här och var.

Träningen avslutades med en massa uppvisningar av saker vi tränat in under dagen och tävlingar. Jag var med i en tävling där man skulle göra så många salto (bakåtvolter i luften) på rad som möjligt. Det räknades i ganska snabbt tempo: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, och på varje 1:a skulle man göra en salto. Tror jag gjorde över 15 stycken på rad tills jag inte orkade längre och ramlade ihop i en liten hög. Kom typ på 5:e plats av över 20 deltagare, så jag kände mig nöjd!

Efter 7 timmars träning, ömma kroppar och trötta huvuden bar det av hem igen,
i denna snygga bil från Rent a Wreck. Precis en sådan jag själv ägde för ett par år sedan!

Såhär stod det i avtalet, det kändes ju tryggt:

Hyrestagaren är införstådd med att bilen är av äldre årgång och pga detta har större risk att få driftstopp jämfört med en ny bil. Det avråds särför från att hyra bilen under omständigheter där förseningar inte får uppstå.

Haha! Men dit och hem kom vi i alla fall utan minsta problem. Kanske berodde det på att jag är en så utomordentlig chaufför?

Jäkligt kul och välorganiserat läger var det! Kan absolut tänka mig att åka dit även nästa år.
Slänger nog upp lite filmer här med så småningom...

Gött!


Har spenderat verkligen hela dagen utomhus. Skönt!
Picnic, kubb och brännboll med klassen och sedan cheerleadingträning ute.
Solen tittade faktiskt fram så småningom.
En bra dag!

Sitter nu hos Karro som jag tränar cheer tillsammans med och snart kommer även Proppen hit och en kompis till Karro. Det blir nog en öl på uteservering skulle jag tro.
En bra dag utan stress och måsten. Bara avslappnat trevligt häng. Det gillas!


En gammal bild från Sydney får ni här. Firar en härlig dag med festtuta!

Dumma svenska regler

När jag gick på spårvagnen var det ganska så fullt. Satte mig bredvid en tjej då.
Men nu är spårvagnen plötsligt väldigt tom.

Enligt svenska "regler" borde jag väl byta plats till ett tomt säte nu och lämna tjejen ifred. Men jag vet inte, jag tycker det känns dumt. Som att jag skyndar mig bort så fort det bara går.

Så jag sitter kvar.
Fel?

En sista träff

Sitter på spårvagnen påväg till Slottsskogen där sommarlovet ska firas med klassen.
Picnic, brännboll och kubb.
SMHI lovade fint väder, men jag vet inte jag. Himlen ser ut att vara så täckt av moln som den möjligt kan bli.
Det är hyfsat varmt i alla fall, alltid något.
Kanske är det så att det egentligen är perfekt springa-över-stor-gräsmatta-utan-att-svettas-väder.
Jag hade ändå föredragit åtminstone en liten stråle sol, men vi får det nog trevligt ändå.

Kommer sakna den här klassen, den har varit riktigt bra!
Nu är det nämligen slut på inriktningen mot förskola. Nästa termin läser jag svenska för årskurs 1-6. En del av dem jag läser med nu kommer att gå även i den klassen, det blir nog bra ska vi se!

Snart dör jag huvudvärksdöden


Fy fan.
Jag känner mig bara så jäkla uppgiven.
Just nu har jag så fruktansvärt ont i huvudet att det känns som att jag ska kräkas.
Huvudvärkstabletter hjälper inte alls och jag vill bara dö en smula.
Det var precis likadant igår, hela dagen. Och så skulle jag jobba utomhus i flera timmar i starkt solljus vilket gör huvudvärken värre, samtidigt som pollenallergin kliade sönder mina ögon. Inte roligt. Speciellt inte när man vill vara en engagerad pedagog som ska se efter 16 småbarn.

Det känns som att jag har provat allt nu.

Jag har bettskena när jag sover då jag pressar ihop käkarna på natten, jag har testat synen och försöker ha glasögon så ofta jag kan (linser fungerade inte alls bra på mig), jag har tagit blodprover, varit på akupunktur sex gånger, pratat med en psykolog och testat sjukgymnastik.
Ingenting hjälper.

Helvete.
Konstant spänningshuvudvärk jämt. Oftast ett litet malande som går att stå ut med, men extrema dagar som denna är det här inte roligt alls.

Hjälp mig, någon!

Slänger upp en bild på mig och farmor från i torsdags,
bara för att en detalj på den här bilden som är så fake att de inte är sant.
Jag kan skratta lite gott åt att ni omöjligt kan lista ut det, och så mår jag en smula bättre.

Eller, är det någon som har falkögon?

SOMMARLOV!


Nu är jag äntligen klar med ALLT för den här terminen.
SÅ HIMLA SKÖNT!


Hade examination idag av denna kurs där vi opponerade på varandras arbeten och fick höra synpunkter från examinatorn. Det gick riktigt bra med intressanta diskussioner om alla arbeten och tänkvärda synpunkter att ta med sig till skrivandet av nästa rapport.
Alla blev godkända, vilket innebär ingen komplettering och SOMMARLOV!

Sorry att den här bloggen har varit dödstråkig på sista tiden. Har hur mycket som helst att skriva om egentligen;
Veronica Maggio på Liseberg, Cheerleadingläger och övernattning hos Linda i Oslo, roliga upptåg med härliga vänner och cirkusföreställningar i Norrköping, jobbigt jobbande utomhus med konstant kliande pollenallergiögon, jävelhuvudvärk, testandet av Marabous nya choklad, med mera, med mera. Men jag har helt enkelt inte haft tid.

Men jag LOVAR det ska bli bättring de närmsta dagarna, för nu har jag som sagt sommarlov.
Välbehövligt.

En glad Moa som äntligen kan slappna av utan att ha tankarna på en massa kurslitteratur...

Nu: Bästa Big Brother som tyvärr lider mot sitt slut om ett par dagar. Snyft.
Deltagarna i Big Brother-huset har blivit mina bästa vänner under hektiska pluggdagar då man inte har tid att träffa sina riktiga vänner. Det har blivit galet mycket skratt åt de härliga filurerna en timme om dagen. Det kommer att kännas tomt när de lämnat mig.


Speciellt den här snyggingen. Martin Granetoft, morr!

RSS 2.0