Koalor och beach walk i Port Macquarie

I tisdags blev det som sagt ett besök på koalasjukhuset i Port Macquarie.
En massa koalor i burar som rörde lite på sig och slickade sig om munnen när de blev matade.
Söta, javisst, men inte särskilt underhållande någon längre stund. Mest roliga att fota.


Vi gick en guidad tur med en gubbe som pratade någon timme.
Jason hade lurat i mig att koalorna blir drogade och vingliga av eukalyptusbladen, men gubben sa att det bara var en myt. Tråkigt! De ser faktiskt drogade ut när de vajar omkring och håller sig krampaktigt fast med de långa klorna runt grenarna…

I onsdags tog vi alldeles för dyr buss ner till den mest södra stranden – Lighthouse Beach. Känt för sin fyr och utsiktspunkt med en otrolig vy ut över den fina stranden.
En strand med nästan helt vit sand som lät roligt när man gick med släpande steg och gnuggade fötterna mot den. Liksom gnisslande, eller äh, det finns inget bra ord för det...Sedan gick vi en lååång promenad i läskig regnskog längs kusten. Vi var allt lite rädda för ormar när vi gick i det höga gräset efter vårt möte med Red bellied black snake i Melbourne. Men det fanns himla fina stränder med gigantiska klippor att titta på (t ex Miners beach full av nudister), så efter ett tag tänkte man inte så mycket på ormarna. Häftiga lianer och stora palmer fanns det också gott om.Jag gillade Port Macquarie!
Himla mysig stad, men dyrt med hostel här som sagt. Himla dyra bussar med som åkte krigelikrokvägar och dessutom inte gick senare än 18.00… Annars bra.
Finaste stränderna jag sett hittills!


Här bodde vi för övrigt... Fint.


Kommentarer

Postat av: rebecka

söta djur det där..jag kommer få leva med skorpinjoner istället i mitt nya land...ökenspalnien..:P sol å bad...blir avundsjuk, här är det kallt....:P

2009-03-21 @ 11:16:15
URL: http://beckare.blogg.se/
Postat av: Dylan

Snygga bilder, som vanligt. :-)

2009-03-21 @ 16:36:42
URL: http://geccod.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0