Jehovas-besöket

image525
Besök hos Jehovas vittnen igår som sagt.
Det tog ett tag innan jag och Emelie vågade oss ut ur bilen och in i det här huset, men det var inte så farligt som jag hade trott.

Ute på gården träffade vi en man som hemskt gärna ville prata med oss, men han var bara tvungen att gå på ett möte, så vi fick ta ett snack med en grön dam i stället - Inger.
En av trädgårdsmästarna trodde att vi gick i nian, jo, det var ju kul att höra!
Men kanske inte så konstigt, med tanke på våra kläder. Alla var otroligt uppklädda, som om de skulle på fest. Lite missanpassad man kände sig. Speciellt Emelie, i sin skogsutstyrsel...

Alla var i alla fall väldigt trevliga och skulle hälsa med handskakning. Jag blev lite rädd att de trodde att vi var där för att vi ville bli medlemmar i församlingen eller något...
Vi följde med Inger in på biblioteket och hon pratade en väldig massa om deras religion. Tydligen så följer de Bibeln till punkt och pricka och hon klagade en väldig massa på kristendomen, som visst har hittat på en massa saker och följer seder som inte alls finns i Bibeln. Det finns tydligen massvis med tecken på att allt som står i Biblen är sant.
Det skulle jag vilja se.

Jehovas vittnen är det utvalda folket som kommer att överleva när Jesus kommer till jorden, utplånar all ondska och gör den till ett paradis. Det är bara de som vet precis hur man ska göra för att överleva som gör det. Det visste tydligen Inger. Duktig hon är! Detta kommer att ske väldigt snart, det finns det tydliga tecken på, så akta er!

Vi stannade kvar på en Gudstjänst. En gubbe pratade otroligt länge om juveler... helkonstigt tal. Det handlade typ om att jorden är FANTASTISK och att det finns tecken på att Gud är en FANTASTISK organisatör överallt. Hela tiden sa han små bibelcitat som alla 130 på mötet kvickt letade upp. Jag förstår inte alls hur de kunde ha sån koll på alla bibeltexter!
"Uppenbarelseboken 2:10!" (eller något sådant...) På fem sekunder hade alla hittat rätt sida och stycke!

Vi fick en hel massa häften som vi ska visa upp på religionsredovisningen.
Jag måste ta en titt i dem. Där finns säker mycket att lära...
Ingers nummer fick vi också. I fall vi ville höra av oss.
Hon ser säkert på oss som potentiella medlemmar. Visst.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0