Tjuvjagaren.


Jag hade en konstig dröm inatt.

Jag var hemma hos Rebecka tillsammans med Frida, Emelie och Sara. Men det såg inte alls ut som det gör hos Rebecka på riktigt, utan det här var mer som en stuga mitt ute i skogen. Vi satt och pratade på golvet i stugan och plötsligt var Rebeckas dyrbara gigantiska tavla försvunnen.
"Men, hur kunde någon ta med sig den utan att vi märkte något?" sa jag.
"Men, hallå, den hade ju hjul på sig, det är väl inte så svårt. Bara att rulla bort den", svarade Becka.
Becka var ändå väldigt upprörd över den stulna tavlan, så hon satte mig på vakt så att inget mer skulle försvinna. Mitt i natten fick jag smyga omkring utanför stugan så att inga tjuvar skulle komma åt dyrbarheterna. Jag höll hela tiden koll på tavlan (som hängde på väggen igen av någon anledning), samtidigt som jag gömde mig bakom träd och buskar i mörkret .

Plötsligt var det tre personer därinne, som blixtsnabbt monterade ner tavlan. Jag haffade dem när de precis klättrat ut genom fönstret.
"Vad fan håller ni på med!" skrek jag åt dem.
Jag var riktigt förbannad. Hur kunde dem ens komma på tanken att sno Rebeckas tavla! Tjuvarna var Mickis, Icka och Tessan (från cirkusen).

På något sätt så lyckades jag arrestera dem och ta med mig dem någon stans. Dagen efter så berättade jag stolt för Becka att jag lyckats haffa tjuvarna. Hon tyckte såklart att det var bra, men jätteglad blev hon inte, hon hade snarare räknat med att jag skulle få tag på dem.

Efter några dagar gick jag på stan med Becka, Emelie och Frida. Plötsligt började jag gråta, när jag insåg att jag var tvungen att välja sida. Antingen skulle jag anmäla Mickis, Icka och Tessan, trots att vi var rikitgt bra vänner, eller så skulle jag låta dem gå fria, för att vara snäll mot Rebecka. Tjuvarna hade ju ändå gjort något som var väldigt fel, så det kändes dumt av mig att låta dem gå.
De andra förstod inte alls varför jag grät, men jag var helt förkrossad. Vem skulle jag fortsätta vara vän med? Någon skulle hata mig hur jag än gjorde.

Jag minns inte hur jag löste problemet till slut. I alla fall en hemsk dröm.


Kommentarer

Postat av: Geccod

Hehe, coolt att du lyckats komma ihåg så mycket ändå.

2008-06-21 @ 14:02:54
URL: http://geccod.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0