Kronjuvelerna


Filmen i torsdags var riktigt riktigt bra!
Kronjuvelerna. En av de bästa filmerna på väldigt länge. Se den!


Filmen var ursnyggt filmad och berättad. Det kändes väldigt proffsigt och genomarbetat allting - lite amerikansk storfilm över sig på något vis. En häftig story där mystiken hela tiden var närvarande och handlingen pendlade mellan verklighet och fiction, där det stundtals inte riktigt gick att avgöra vad som var vad. Jag gillar det! Lite samma känsla som en av mina favoritfilmer Big Fish. Gillar ni den kommer ni gilla den här!

Historien börjar med en kort sekvens från det som sedan blir en av filmens slutscener. Rickard (Bill Skarsgård) skjuts i huvudet och den unga Fragancia (Alicia Vikander) kallas in på förhör, misstänkt för mord. Filmen fortsätter sedan genom Fragancias berättelse i förhörsrummet, där vi får ta del av återblickar från hennes liv som så småningom leder henne till platsen där ett skott avlossas mot Rickards huvud. Vi får uppleva Fragancias uppväxt med en bror med Downs syndrom, förälskelsen i Pettersson-Johnsson och en avundsjuk Rickard. Här skildras total lycka och hemska händelser som förändrar hennes liv för alltid.

Skådespelarna var hur grymma som helst. Trots en del underliga och fantasifulla scener kändes det hela väldigt trovärdigt. Alicia Vikander som hade huvudrollen är verkligen begåvad. Lite roligt att hon gått i samma skola som Sofie! Bill Skarsgård spelar urbra och är magisk på att få fram riktiga känslouttryck, Sara Sommerfeldt som Fragancias mamma var trollbindande även hon. De barn som spelar huvudrollernas unga jag gjorde verkligen bra insatser.

Det enda som var lite tveksamt var Björn Gustavsson. I seriösa kärleksscener kunde man inte riktigt ta honom på allvar då man bara fnissar åt hans söta och lite fåniga utseende med den heldumma frisren och komiska ansiktsuttrycken. Men på ett sätt lyfte det hela filmen. De humoristiska inslagen var underbara och det gick inte att sluta garva när han som konståkaren Pettersson-Johnsson blir till ishockeyproffs och hänför publiken med sina piruetter i rinken.Sedan blev det en cider ihop med Sofie. Trevligt värre!Kommentarer

Postat av: Smsa Låna

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2011-07-20 @ 07:21:25
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0