Så tror jag om Eurovisionresultatet!

Tävlingen i full gång!
Okej, så här tror jag, efter att ha sett alla bidrag i semifinalerna, en del nu i finalen (och musikvideorna till the big five):

1 a: Irland med tvillingarna Jedward. Två små penntroll som hoppar omkring så scenen med en riktigt catchy låt som jag går och nynnar på konstant. Förhandstippade.

2 a: Ungern
med låten What about my life. Den här låt är absolut bäst av alla! Vilken jäkla powerrefräng! Men söta penntrollen slår nog en medelålders kvinna. Förhandstippad.

3 a: Sverige
med Eric Saade. Personligen tycker jag att texten i låten är rätt töntig, men även den sätter sig på huvudet, musiken är grym och framträdandet är riktigt riktigt snyggt. Första gången jag tycker att Sverige faktiskt levererar på scen. Och så twittrar folk hela tiden om hur snygg han är. Det är ju positivt! Även detta ett förhandstippat bidrag. Hoppas på Sverige såklart!

Alla dessa powerlåtar uppträder direkt efter varandra. Kan bli knepigt. Är lite rädd för att Saade och Jedward har lite samma målgrupp och får slåss om rösterna.

4 a: England
med superpopgruppen Blue blir nog riktigt farliga. Grym låt, riktigt säkra på scen och fyra snygga killar. Och sedan har de ett ganska högt startnummer. Brukar gå bättre då, det man minns liksom. Förhandstippade.

Sedan blir det svårare.



Azerbajdzjan
med låten Running Scared skriven av ett gäng svenskar är grymt bra. Bra text, härlig melodi, fint samspel mellan tjejen och killen, toppenrefräng.

Estland med låten Rockefeller Street diggar jag som fasen. Har lyssnat på den ett antal gånger på Spotify och den går på repeat i min skalle. Dock töntigt framträdande och hon sjunger inte speciellt bra live.

Finland
är riktigt bra med en söt sing-song-writer låt, men tror inte att det kommer slå riktigt.

Schweiz har lite liknande stil på sin låt med en riktigt bra refräng som verkligen sätter sig. Mysig som tusan! Gillar, gillar, gillar!

Danmarks
låt är grym och växer för varje gång man hör den. Snygging där med!

Bosnien har ett skönt gung och går nog bra i balkanländerna.

Rysslands
bidrag helproducerat av svenskar har även de en snygging, men låten är inget speciellt, helt okej bara. Förhandstippade dock.

Moldavien med låten So Lucky framförd med strutar på huvudet är ju bara så galen att den säkert kammar hem ett helt gäng röster.

Lena från Tyskland tog ju hem hela skiten förra året, så hon blir nog vass. Låten är rätt skön, lite mystisk sådär, dock inte lika bra som förra året. Inte så Eurovision, men absolut en låt jag skulle kunne lyssna på hemma.

Frankrike
har en galet bra tenor och framträdandet var riktigt magiskt med en stor solnedgång som täckte ledskärmarna i bakgrunden. Vet inte alls hur detta slår i Europa dock.


Det blir en hård kamp ikväll!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0