Just nu


Lalehs version av Just Nu -
det som gör den så fantastisk är att hon förde in melankolin i låten. Den fick en helt annan känsla, en helt annan betydelse. Ska man göra en cover på en låt ska man göra den till sin egen, och det lyckade hon verkligen med då hon fick texten att stå för någonting helt annat än i ursprungsversionen.

Originalet är gladare, en partylåt om att leva just nu, om att vilja bort, men med framtidstro. Det här vill han med sitt liv - och han kommer att komma dit!

Men i Lalehs framförande får jag mer känslan av hopplöshet, att inte trivas med tillvaron, att vilja bort, men när? Att leva just nu, men inte på det sätt som livet levs för tillfället. Att vilja något mer, något bättre, för som det är nu går det inte riktigt att leva. Jag tänker så mycket mer på texten i hennes version. Den blir så stark!

Aftonbladet skev en artikel om att låten skulle vara plagiat, då hela bakgrundsmusiken är nästan en exakt kopia av ledmotivet till filmen Midnight Express.
Jag hoppas att allt har gått schysst till och att de som gjort musiken krediteras på rätt sätt, för musiken sätter verkligen hela stämningen i låten. Magiskt!

 

 

<iframe width="500" height="284" src="http://www.youtube.com/embed/z4fTHqvDWm0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0